Help - Search - Members - Calendar
Full Version: COTY 2011
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
marius68582
Cele 7 finaliste sunt :

Alfa Romeo Giulietta
Citroën C3/DS3
Dacia Duster
Ford C-Max/Grand C-Max
Nissan Leaf
Opel Meriva
Volvo S60/V60.

Favoritele din punctul meu de vedere sunt Giulietta si Dusterul nostru.
HalbaSus
Dupa cum zicea Clarkson COTY e un premiu dat de un grup de jurnalisti auto care in fiecare an gresesc.
RD-Woo
Alfa cred ca va triumfa whistling.gif
HalbaSus
- Giulietta cred ca e cea mai urata alfa-romeo compacta. Muuult mai urata decat 147-le pe care il inlocuieste. Este un fiat bravo cu fata de mito. Nu spun ca este neaparat o masina hidoasa, dar cu siguranta mult sub ce ne asteptam de la alfa.

- Citroen C3 nu e tocmai o noutate insa DS3-ul este o masina foarte interesanta. Posibilitatea infinita de customizare (chestie care era pana nu demult privilegiul marcilor premium) si designul SF sunt puncte forte. Cred ca ar fi cea mai corecta alegere din acest grup.

- Dacia Duster. Da, e o masina cu un raport pret calitate foarte bun... dar merita titlul de "masina anului ?" Nu cred

- Ford C-Max/S-Max. In timp ce fordul scoate epicul ford focus RS 500 (editie limitata ce-i drept) care pune 350 cp pe puntea fata si e colantat in negru mat ei propun la premiere C-max-ul...

- Nissan Leaf - treehuger car.

- Opel Meriva - meh...

- Volvo S60/V60... sa speram ca generatia noua va fi mai buna ca aia veche... in poze nu arata rau.
James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Nov 5 2010, 01:43 PM) *
- Nissan Leaf - treehuger car.


Pentru unii e de ajuns....
HalbaSus
Si Tesla Roadster e masina electrica, dar aia nu e masina de treehugeri.... si nici nu cred ca a fost vreodata in finala COTY.
RD-Woo
Nissan Leaf - este Mașina Anului 2011 în Europa

Nissan Leaf a devenit primul model cu propulsie alternativă care își adjudecă cel mai râvnit premiu auto din Europa. Dacia Duster a fost ultimul între cei șapte finaliști.

Nissan Leaf, primul model electric al celor de la Nissan, și-a adjudecat titlul European Car of the Year 2011. Titlul modelului japonez subliniază încă o dată faptul că modelele ecologice câștigă teren atât pe piață, cât și în preferințele juriilor de specialitate. Dacia Duster, singurul SUV care a intrat în finala COTY 2011, a fost la final ultimul între cei șapte finaliști.

Leaf a adunat 257 de puncte, reușind să-și adjudece locul întâi după o bătaie umăr la umăr cu Alfa Romeo Giulietta. Modelul italian a reușit să se claseze pe poziția a doua în clasament, cu 248 de puncte. De altfel, finalul a fost unul extrem de strâns, al treilea model clasat pe podium - Opel Meriva - adunând cu doar patru puncte mai puțin decât Giulietta.

În afara podiumului s-au clasat Ford C-Max (224 de puncte), Citroen C3/DS3 (175 de puncte) și Volvo S60/V60, cu 145 de puncte. Dacia Duster se mulțumește cu singura calificare în finală din istoria mărcii de la Mioveni, clasându-se pe poziția a șaptea, cu 132 de puncte.

CLASAMENT FINAL EUROPEAN CAR OF THE YEAR 2011

1. NISSAN LEAF (257p)
2. Alfa Romeo Giulietta (248p)
3. Opel Meriva (244p)
4. Ford C-Max (224p)
5. Citroen C3/DS3 (175p)
6. Volvo S60/V60 (145p)
7. Dacia Duster (132p)

HalbaSus
QUOTE (HalbaSus @ Nov 5 2010, 01:45 PM) *
Dupa cum zicea Clarkson COTY e un premiu dat de un grup de jurnalisti auto care in fiecare an gresesc.



QUOTE (HalbaSus @ Nov 5 2010, 02:43 PM) *
- Nissan Leaf - treehuger car.


Deci au gresit si au ales masina de treehugeri...
James Kilowatt
N-au gresit, da-i dreacu', au facut-o intentionat dry.gif Desi o simteam venind...
HalbaSus
Eu as baga o regula la concursul asta de marketing... ok, in fiecare an castiga o masina naspa, dar sa fie o conditie: masina castigatoare trebuie obligatoriu sa fie mai rapida decat cea de anul trecut (atat 0-100 cat si viteza maxima). Sa se inceapa de anul asta ca sa fie usor, ca mai toate masinile sunt mai rapide decat nissan leaf. In primii 10 ani ar fi lejer, ar alege masini gunoistice la fel ca si pana acum. Dar, peste 10 ani ? Dar peste 20 de ani ? biggrin.gif

Si ca sa fiu in ton cu alt topic ? Cu ce naiba e mai bun nissan leaf decat mitsubishi lancer ralliart ? Are leaf-ul 240 ? nu ! Are AWD ? nu ! are diferentiale destepte si cutie secventiala cu dublu-abreaj ? nu ! Face suta in vreo 7 secunde (+/- cateva sutimi, inca se cerceteaza) ? nu ! Atinge 230 km/h ? nu ! Este de vanzare in Romania ? (nu ca asta ar fi un criteriu) nu ! Arata bine ? nu !

Singurul rol al premiului COTY este sa stim ce masina sa NU ne luam.
adrian_flavius
Din toata lista aia, numai Duster-ul se vinde in draci...vineri si sambata s-au livrat vreo 1800 de bucati de pe banda...ieri vreo 700+...astazi cred ca tot asa...si-s liste de asteptare de cate 5-6 luni prin vest, la un Duster, cu avans 25-30% din pretul masinii achitat la plasarea comenzii...

Mi-s curios din alelalte cate sute se vand pe luna? nu pe zi...
James Kilowatt
Probabil Leaf e cea care se vinde cel mai prost.
adrian_flavius
Asta garantat...

Opel, Citroen si Ford se vand binisor, da's afectate de criza si ele...in aceeasi bani cu un C3 iei un Duster bine echipat...desi C3-ul e criminal la design, sincer...eu l-as fi vazut ca si COTY...de restul nu ma pronunt...
ozz86651
Leaful asta a luat si el un premiu de incurajare, dar in principiu genul asta de masini au un rol foarte clar: daca bagi 500$ pe luna in benzina, si faci o distanta cam cit autonomia masinii electrice pe zi (stiu, nu prea iese la calcul), e o foarte buna a doua masina (ma rog, ar fi daca ar fi mai ieftina si ar avea autonomie mai mare). Ce conteaza puterea, awd si secundele, ideea e sa o folosesti la dus si intors de la serviciu si la dus la piata, adica prin oras si prin trafic nasol. Iar un hibrid ca chevy volt la juma de pret chiar ar putea fi o masina foarte tare.
yeotamara97
Staring at the sunset private investigator miami fl
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.