Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 1,6 TDI CR vs 1,9 TDI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
musescu
Salut,

De curand am optat sa-mi schimb masina (atat a mea cat si a sotiei mele) si anume am schimbat loganurile cu noua octavia. VA rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in privinta:

1. Am ales (deci nu mai pot modifica nimic - masinile au ajuns deja la Curtici) motorizarea diesel 1,6 TDI CR (este euro 5 si nu mai platesc taxa de poluare). Acum insa toata lumea imi spune ca nu e cea mai buna varianta pentru ca nu dezvolta aceiasi putere ca cel de 1,9 desi tehnic vorbind cei de la skoda asa sustin si mai ales ca vor fi probleme cu turbina ..... (sotia mea sigur va avea aceatsa problema la cat de subturat conduce si mai ales ca nu iese din oras) eu insa parcurg in medie 5.000 km lunar si sper ca am facut totusi alegerea corecta d.p.d.v. al motorizarii.

2. Optional am dorit jante de 17'' cu pneu de 205 x 45 . . . e atat de gresit v-a-v de drumurile din Romania ?

Multumesc.
M
T u d o r
Bine ai venit pe forum. smile.gif

205 sau 225? Standardul pe 17 e 225/45/17 parca, dar sunt si modele atipice.
1.9TDI 105 CP e un motor badaran, cu vibratii si zgomot puternic resimtite in interior. In schimb are avantajul robustetii, e testat si para-testat. Despre 1.6 asta nou nu prea stiu multe dar fiind CR presupun ca dezvolta cuplul mai liniar si e mai rafinat. Probabil va suferi de ceva boli ale copilariei dar cu un sofat corect (ma refer la NU subturare smile.gif) nu cred sa ai probleme.

Dupa ce-ti vine masina te invitam sa-ti fac topic pe "Totul despre masina mea" sa ne povestecti impresiile. thumbsup.gif
musescu
Da, ai dreptate, 225 x 45 . . . si o sa fac un topic cu impresii smile.gif
Merci !
DORU
1.6 CR este mai anemic si cu costuri mai mici fata de 1.9 PD.

Depinde f mult de stilul tau de condus luarea unei decizii bune...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.