Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nissan tiida
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
crismon35
Sunt noua pe acest forum si sper sa nu va deranjeze ca sunt femeie. As dori si eu cateva informatii si va multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute.
Am un nissan tiida din 2007 si am cateva probleme cu el. De pornit porneste repede dar pana se incalzeste motorul se opreste de cateva ori. Dupa ce se incalzeste in mers la turatii mari motorul merge rotund dar la turatii de 2500-3000 cind o las pe liber se opreste. I-am facut teste si i-am schimbat sonda lambda care ulterior s-a dovedit a nu avea nimic, i-am schimbat bujiile, iar acum mi-au zis ca am probleme cu compresia pe supapele de evacuare. I-am facut un test de compresie si mi-au spus ca am compresie 7 pe pistonul 1 si 2 si 14 pe 3, 4. Este posibil? In sarcina masina merge perfect, pornirea nu-i greoaie ci doar faptul ca se opreste atunci cind la turatie mare reduc viteza pe liber. La o turatie mai mica se opreste foarte rar. Ma puteti ajuta?
James Kilowatt
Diferentele atat de mari de compresie intre cilindri sunt anormale. Insa doar dupa testul de compresie e greu sa spuna care supape sunt cu probleme. Au mai facut si alte investigatii pana au dat diagnosticul asta cu supapele de evacuare?

Au pus scannerul de diagnoza pe ea? Inainte sa schimbe sonda lambda au facut o diagnoza prin OBD care a dat-o cu probleme?

Daca are probleme cu supapele de evacuare, si semnalul lambda poate fi aiurit. Insa asta se vede la diagnoza, daca si cu sonda lambda noua tot de-amboulea sunt valorile, e posibil sa fie reala problema cu supapele. Insa s-ar simti si in sarcina, ar consuma aiurea... valoarea lambda are impact destul de marisor asupra gestiunii motorului.

Pe de alta parte pot fi si alte probleme cu oprirea motorului, de ex un senzor aiurit care duce la o turatie citita aiurea, sau pozitia pedalei de acceleratie citita eronat, etc. Un tester de diagnoza si un mecanic bun poate elimina foarte usor ipotezele astea, si nu costa mult, si nici nu doare.


PS
Nu, nu ne deranjeaza deloc ca esti femeie biggrin.gif E un formum de motorheads, nu de misogini (si din cate stim, nici de gays prea radicali). Daca mai ai si alte prietene soferite sau chiar pilotese, poti sa le aduci si pe ele pe forum biggrin.gif
G e o r g e
james are dreptate ... un mecanic priceput + sculele necesare poate sa puna o diagnoza destul de rapid si precis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.