Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Login in Windows dupa recunoastere faciala
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
serginho
Vremurile pe cand ni se permitea accesul undeva pe baza unei parole se pare ca vor apune, cat de curand. Exista deja multe laptop-uri pe piata care permit logarea in Windows pe baza amprentei, insa ce ati zice daca logarea in Windows s-ar face dupa o recunoastere faciala. Suna putin a SF nu? Ei bine, nu este de domeniul science fiction. Blink! este un program cu care va puteti loga in Windows doar dupa ce programul va analizeaza fata, sau evident daca cunoasteti parola. Astfel, puteti evita ca alte persoane sa foloseasca calculatorul in lipsa dvs. Consider acest program destul de util intr-o familie sau la serviciu, deoarece fiecare utilizator care doreste sa foloseasca computerul nu mai e nevoit sa scrie parola, doar se aseaza in fata camerei web si este logat automat. Cei care au facut acest program spun ca algoritmii lor de recunoastere faciala nu ar da gres, insa daca purtam sau nu ochelari sau daca ne schimbam freza/coafura, situatia s-ar putea sa se schimbe biggrin.gif Blink! poate salva imaginile cu cei care au incercat sa se logheze si nu au reusit, pentru a vedea cine a incercat sa atenteze la intimitatea dvs .

Blink! este gratuit si este compatibil cu Windows Xp , Windows Vista si Windows 7, toate pe 32 de biti.

Descarca
Alex-F1
QUOTE (serginho @ Jun 2 2010, 11:02 AM) *
Consider acest program destul de util intr-o familie sau la serviciu


Poate ca unora chiar le-ar fi util, dar mie personal nu, fiindca n-am folosit NICIODATA parole si/sau restrictii, nici pe PC-ul de acasa, nici pe cel de la job....adica nici io n-am parolat nimic fata de altii, nici altii fata de mine.....cu alte cuvinte sunt o persoana care joaca cu cartile pe fatza! arigato.gif Asa cum nici pe messenger n-am folosit niciodata chestia cu "invizibil"....daca sunt online, apoi sa ma vada toata lumea.....la mine ce-i in gusa si-n capusa! biggrin.gif
James Kilowatt
Eu cred ca e mai simplu sa pozezi mutra cuiva pe furis si sa pacalesti computeru' cu o poza decat sa ii afli parola
alias
asta ne mai trebuia!!! banned.gif

in curand toate tastele vor avea fingerprint smile.gif)
Mircea104901
QUOTE (James Kilowatt @ Jun 3 2010, 05:51 AM) *
Eu cred ca e mai simplu sa pozezi mutra cuiva pe furis si sa pacalesti computeru' cu o poza decat sa ii afli parola

36182451.gif 36182451.gif yes.gif
un nou termen: facelogger turned.gif
Diesel
Alex, ai salariu pe card? cand ne intalnim sa mi-l arati si mie ca sa pot sa imi cumpar si eu niste chestii de pe net cand am nevoie smile.gif
Seri
Eu cred ca toate programele astea de facelogging sunt o inventie a C.1.A. pentru a-si extinde baza de date cu amprente faciale ale civililor, sa te poata identifica imediat cand treci pe langa o camera de supraveghere la benzinarie, bancomat sau supermarket. Exact ca si in "Minority Report" sau "Idiocracy".

Daca mesajul asta o sa fie sters, inseamna ca am avut dreptate. ninja.gif
drabisan
Seri, dar de Picasa, cu recunoasterea utilizatorilor in poze? Ce zici? Spatiu de stocare aproape imens, useri care sint ultra dispusi sa isi "recunoasca" fetele proprii sau ale familiei sau ale prietenilor. Si totul "in beneficiul utilizatorului".
Dar de serviciile de localizare instalate in orice Android si in ultimile WM-uri de la HTC sau Samsung? Foarte dragut de altfel, ca-ti spune cel putin prognoza meteo din locul unde te aflii...aaa, ca transmite peste http chior numarul tau de telefon si operatorul pe care esti campat plus niste cookie-uri in care ei stiu ce pun...
Dar de serviciul ala de la Google (Location sau ceva de genul) de-ti spune unde se afla prietenii tai, in timp real?
Dar de looserii care isi posteaza orice rahat de status pe Facebook?

Daca ne-ar obliga sa avem un GPS cu emitator asupra noastra tot timpul ar iesi urit de tot. Poate o revolutie mondiala care ar schimba o societate timpita in care traim. Dar nici ei nu sint prosti, ca deh, ne ofera servicii si entertaiment prin care noi le spunem ca retarzii unde sintem si ce facem! E absolut respectabila metoda! Chiar foarte tare! Oilor le iei un ciine care sa le tina intr-un loc, cu oamenii e nevoie de mai multa inventivitate, dar sint o groaza de oameni inteligenti care sa inventeze tooluri care joaca rolul ciinelui, cu marele concurs al oilor.
ozz86651
Da "serviciul" de evidenta a populatiei, buletinul, cartile de munca, birocratia, circa financiara, pasapoartele, canetele auto, numerele de masina, 666 smile.gif n-ar trebui sa deranjeze mai tare?
drabisan
QUOTE (ozz86651 @ Jun 4 2010, 08:10 PM) *
Da "serviciul" de evidenta a populatiei, buletinul, cartile de munca, birocratia, circa financiara, pasapoartele, canetele auto, numerele de masina, 666 smile.gif n-ar trebui sa deranjeze mai tare?


Doar ca mie mi-au trebuit vreo 11 ani sa-mi schimb toate actele alea pe noua adresa. Si casa veche era tot a mea si numai un procent prea bun de asigurare m-a facut sa le actualizez pe toate.
Si nu ca aurolacii aia de-mi permit sa-mi schimb pasaportul in 2 zile ca sa vad si Israelul si Arabia Saudita intr-un an mi-ar crea vreo probleme existentiala (alta decit ca ma capseaza de bani). In schimb, de buna voie, unii stau cu Google Maps-ul pornit, ca tot e flat tariful de date mobile.

Stiu, aberez, toate formele de inventariere a populatiei bovine sint la fel de rele. Doar ca unele sint in timp real cu marele nostru concurs!
RUE
drabisan, daca ai viztat israel cu pasaportul propriu vei putea solicita un pasaport temporar (valabil un an si care costa 220 ron in loc de 270 cat e cel normal) si vei putea vizita si KSA in modul acesta.
de preferat in Anglia sau KSA sa mergi cu pasaportul cu care ai fost in Israel si nu cu cel din KSA :-), altfel dai niste interviuri prin aeroport de mai amre dragul. ma rog , acum merge cu buletinul in GB.
ozz86651
Eu tot nu inteleg premiza aici.
Deci daca te inventariaza te.... te ce? ce ti se intimpla?
alias
Problema e! De ce?! Nu ca te!
ozz86651
Ca eventual le place statisticele nene. E folositor mai ales daca esti companie si vinzi ceva. Probabil ca e folositor si ca guvern cind dai cu motoru de cautare dupa unu in urmarire generala si cerni date. Dar stii ce: eu sint sigur ca guvernul (nici unul) n-are acces la datele alea si nici companiile n-au asa mare acces... decit la niste date structurate poate... atitia oameni fac x si atitia y.
De ce zic ca guvernul nu are acces? din cit am de-a face cu birocratia americana (care e una din cele mai subtirele si eficiente din lume) si din ce stiu de la multi altii, mi-e foarte foarte clar ca nu stie stinga ce face dreapta. Mai e mult aici de munca sa se faca niste baze de date cu care ar fi de acord toata lumea, care sa faca niste corelatii banale intre departamente care-s mina in mina... ce spuneti voi aici sint sefeuri fara nici o baza in realitatea de pe pamint. Teoretic multe sint posibile, practica ne omoara. As mai da si un exemplu cu informatiile medicale pe care le stiu durect dar stiu ca imi pierd timpul degeaba, cine vrea sa creada ca-l urmareste guvernul crede oricum.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.