Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Comparatii
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
solmar
Presedintele Germaniei a demisionat. Ma rog, motivele lui... N-are a face cu ale noastre. In schimb suna interesant -> Oare ce-ar face Boc daca ar afla ca Basescu a demisionata?
bogcot76
Pai ce sa faca? Era gluma aia care circula de ceva vreme - daca Basescu boceste, Boc ce poate sa faca .............. 36182451.gif Sorry da' nu m-am putut abtine.
solmar
la naiba... am vrut sa fac un poll dar nu m-am descurcat. si la un moment dat mi s-a blocat si dracovenia si m-am nervat.... concluzia, oricum boc nu face nimic. probabil ca si la auzul vestii ca basescu a fugit cu banii/cu nevasta-sa/in rusia/in irak/pe mare ... ar ramane stupefiat si fara aer.
klm
Daca vrei sa faci o comparatie corecta trebuie sa intrebi: "Ce face Boc daca demisioneaza Duda?" - ala de se lauda (si ia bani) ca face lobby Romaniei - dat fiind faptul ca presedintele Germaniei, ales de parlament, nu are mai multe atributii decat Duda noastra.
solmar
QUOTE (klm @ May 31 2010, 05:54 PM) *
Daca vrei sa faci o comparatie corecta trebuie sa intrebi: "Ce face Boc daca demisioneaza Duda?" - ala de se lauda (si ia bani) ca face lobby Romaniei - dat fiind faptul ca presedintele Germaniei, ales de parlament, nu are mai multe atributii decat Duda noastra.


Da eu nu vreau sa fac o comparatie corecta. Nu de alta dar nu poti compara mere cu pere. Daca Basescu si-ar sanctiona greselile n-am fi unde suntem. La naiba, am avut o zi aiurea si numai de sleahta asta de ticalosi n-am chef. (ticalosi = politicienii romani, indiferent de partid)

In fine, in ultimii 50 de ani ne-au condus pe rand un cizmar, apoi un inginer habotnic si avid de functie, un profesor moale dar care si-a vazut sacii in caruta, iar acum un marinar incult. Ce-ar putea fi mai rau...
klm
CITAT(solmar @ May 31 2010, 07:16 PM) *
Ce-ar putea fi mai rau...

Ponta. De ce? Pentru ca se incadreaza perfect in semnalmentele unui Dinu Paturica al zilelor noastre care alearga dupa putere pentru placerea de a o avea si nu pentru bani (a invatat mult de la Iliescu). Daca ar fi sa iei ca serioase firea care rezulta din declaratiile date dupa oricare din infrangerile suferite de PSD te ingrozesti...
Deci din punctul meu de vedere pui gresit problema, ar trebui sa te intrebi "ce-ar putea fi mai bine?" thumbsup.gif
HalbaSus
Am zis ca nu ma mai bag in discutii politice pana nu se mareste cota unica, dar acum sunt intr-o dispozitie buna pentru discutii de genul asta asa ca imi calc cuvantul biggrin.gif

Nu o sa ma lansez in a spune ca Basescu e cel mai prost/tampit/mincinos/ipocrit/etc... neah... asta stiam deja. Nici nu o sa combat treaba cu "baaai... e rau de tot acuma... dar daca venea PSD-ul... frate, era jale..." nu pot cu cretinatatea asta. Adica astia n-au facut nimic, aia n-ar fi facut nimic... dar totusi astia sunt mai buni... pana mea, cum ziceti voi si-apoi bem bere... irelevant.

Ce ma distreaza pe mine este atitudinea poporului roman de a suporta orice.
In grecia (aia care sunt prezentati intr-o lumina apocaliptica)... salariul mediu e peste 700 de euro, au luat masuri drastice (gen taierea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu al bugetarilor)... lumea a iesit in strada si a spart tot ce i-a iesit in cale (violente de strada, alea alea).
In ungaria, tara care a fost pe locul 2 in uniunea europeana la crestere economica in ultimul an, au iesit aia in strada si s-au urinat in piata publica iar la alegeri au schimbat guvernul guvernul (responsabil intr-o oarecare masura de cresterea aia economica).
In romania... pana mea... -25% la salariile bugetarilor (nu doar din al 13-lea si al 14-lea), -15% la pensii, -15% din alocatiile de crestere a copilului... ce se intampla ? pensionarii suna la B1TV sa spuna ca "la cate a facut tara asta pentru ei, macar atata pot sa faca si ei pentru tara... sa dea 15% din pensioara lor" (nu am auzit-o cu urechile mele, ca nu ma uit lab1 dar am auzit-o din 2 surse, presupun ca informatia e veridica). Super... bine ca n-a iesit PSD-ul ca ne lua mama dreaqului.

Sincer sunt socat de aceasta capacitate de a indura a poporului roman... eu sper doar sa nu se dea o ordonanta de urgenta (pentru care guvernul isi va asuma raspunderea) prin care sa fie obligatorie sodomia homosexuala... ca de protestat nu o sa protesteze nimeni, asta e clar.
RUE
cica prin tarile nordice nu a ajuns criza.. doar ca de ex finlandeza e urata si daca nu mergi in sud, te mananca eschimosii mai la nord.
solmar
Asta e proaspata! Enjoy! Daca nu curge, pica!
+++
Pragul achizițiilor publice directe ar putea fi majorat de la 15.000 euro la 50.000 euro pentru bunuri și servicii și de la 40.000 euro la 100.000 euro în cazul lucrărilor, iar limita maximă până la care pot fi atribuite contracte de lucrări prin procedura cererii de oferte ar urma să crească de peste șase ori, la 4,85 milioane euro, potrivit Mediafax. Modificările au fost incluse într-un document elaborat de Secretariatul General al Guvernului sub forma unei ordonanțe de urgență, care a fost trimis pe circuitul de avizare.
Proiectul prevede că autoritatea contractantă are dreptul de a achziționa direct produse, servicii sau lucrări în măsura în care valoarea achiziției este egală sau mai mică decât echivalentul în lei a 50.000 euro pentru fiecare achiziție de produse sau de servicii și a 100.000 euro pentru fiecare achiziție de lucrări, limite de aproximativ trei ori mai mari decât cele actuale.
Documentul mai prevede că autoritatea contractantă va avea dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte numai în cazul în care valoarea estimată, fără TVA, a contractului de achiziție publică este egală sau mai mică decât echivalentul în lei al 125.000 euro (față de 100.000 euro în prezent) pentru contractul de furnizare și cel de servicii, precum și de 4,85 milioane euro (față de 750.000 euro în prezent) pentru contractul de lucrări.
Conform proiectului, în cazul formulării unei contestații către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sau a unei acțiuni în justiție, pentru care nu s-a luat act de renunțare, autoritatea contractantă va avea dreptul de a încheia contractul/acordul cadru după comunicarea deciziei Consiliului, respectiv pronunțarea sentinței judecătorești, dar nu înainte de expirarea termenelor de așteptare. Contractul/acordul cadru încheiat cu nerespectarea acestei reguli va fi lovit de nulitate.
În cazul în care, în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, autoritatea contractantă achiziționează produse, servicii sau lucrări defalcate pe loturi, aceste prevederi sunt aplicabile numai asupra loturilor pentru care s-a depus contestație.
+++
Intotdeauna poate fi loc de mai rau.
Legionaru'
Azi in scoala mea au fost doi spargatori de greva.Au mers sa supravegheze la BAC.Sustinatori inraiti ai lui Basescu. Am pus ceva la cale cu liderul de sindicat si ceilalti membri: maine ii asteapta la intarea in scoala 2 afise mari cu fetele lor si deasupra scris mare "SPARGATORI DE GREVA".
klm
De fiecare data cand am avut in vedere schimbarea job-ul am analizat asa: "mah, unde imi va fi mai bine mie?". La asta de acum daca nu se concretizeaza ceva in urmatoarea luna inseamna ca mi-am luat tzaca (sau o sa gasesc scuza in "situatia economica") avand in vedere ca am refuzat o oferta interesanta.
Ajungem la un subiect comun, aprig discutat (si foarte off-topic smile.gif)
La noi se face greva.
Daca pe pensionari ii inteleg desi daca se aduna si dau statul in judecata apoi il executa (nu ca boii de profesori care accepta ordonantele lui peste ce le amana pana la pastele cailor plata drepturilor castigate in instanta) ar avea mai mult de castigat, mentalitatea celorlalti numiti generic "bugetari" reprezinta o enigma pentru mine.
Am lucrat si eu la o companie cu capital majoritar de stat, s-a facut o greva in care s-au castigat niste tichete cadou => in 2 luni am plecat pentru ca am inteles ca nu am niciun viitor acolo.
"Da, mah, dar e criza, unde sa ma duc?" - exact acolo unde ma duc si eu daca imi inchei colaborarea cu firma.
Deci din punctul meu de vedere numai cei cu putine calitati cerebrale participa la greve pentru ca vietile, mentalitatile, lumea se schimba cu totul altfel.
T u d o r
Raspuns pentru Legionar:


Si de ce fac greva profesorii? Nu vreau sa ma cert cu tine (si nici cu Sorin), sunteti prietenii mei si niciunul dintre noi n-are nici o vina pentru ce se intampla. Dar hai sa vedem cateva aspecte diferite putin fata de ce racnesc liderii sindicali in piete.

Salariul mediu net pe ramura invatamant e 1632 lei/ luna. Net, adica ad labam. Pentru asta, un profesor presteaza 4-5 ore pe zi aproximativ 8 luni pe an. In rest vacante si "timp pentru studiul individual". Luand o medie de 20-25 ore/saptamana muncite efectiv (vom lua 22,5 sa fie medie) la catedra si 32 saptamani de lucru ajungem dupa calcule la un salariu pe ora de 27,2 lei/ora. Asa se calculeaza in tarile cu apa calda salariul oamenilor.

Acum sa luam un alt exemplu. In sanatate media salariala a fost de 1372 lei/luna. Asta 8 ore/zi timp de ~11 luni, exceptand concediul adica. Acelasi calcul simplu ne duce la 9,35 lei/ora.

Chiar si la administratie si interne unde media salariala e mai mare, adica 2142 lei/luna, salariul pe ora e net inferior invatamantului. Si sa luam acum rezultatele. Unde sunt rezultatele? Eu stiu ca daca ma duc sa ma angajez undeva nu cer intai si apoi promit ca o sa fac. Intai arati ce ai facut si apoi esti recompensat. Majoritatea profesorilor de materii "populare" se duc la scoala pentru a-si face rost de materie prima pentru meditatii. Meditatii - adica 99% castiguri la negru. Fara numar - fara numar. Un profesor de matematica cu 20-30 elevi pe luna sare de 5000 lei castig doar din meditatii. Salariul il tine pentru tigari.

Aproape an de an profesorii santajeaza guvernul cu neprezentarea la bac. Adica nu conteaza banii dati de parinti (practic scoala gratuita a ajuns un slogan publicitar), nu conteaza ca elevii aia s-au chinuit cat au putut sa duca la bun sfarsit un an scolar. Nu, pentru ca profesorii vor sa fie cat mai multi, cat mai bine platiti si ne vor promite ca de la anul nu vor mai iesi 80% analfabeti din licee, nu vom mai vedea batai cu cutite in curtea scolii, copiii nostri nu vor mai lua droguri chiar din poarta liceului, totul va fi mirific.

Scuze, nu ma refeream la tine dar nu m-am putut abtine. Acelasi lucru il pot spune si despre functionarii publici.

Nu vreau s-o ia nimeni ca pe o declaratie politica in tonul guvernantilor. Este parerea mea, salariatii la stat au ajuns intr-un grad atat de mare de nesimtire incat nu mai vad decat strict interesul lor propriu. Nu inteleg ca banii cu care suntem noi platiti vin din mediul privat care produce plus-valoare. "Mie sa nu-mi taiati din salariu ca am rate!". De parca i-a fortat cineva sa ia credite cu buletinul cu rate mai mari decat salariul... "Cum pot sa traiesc cu 900 lei/luna!" Uite asa cum traiesc 70% dintre salariatii din privat.

iti vine sa-ti iei campii.

btw, hai sa vedeti o harta interesanta a mediei pensiei in tarile europene. Daca va uitati la Grecia veti intelege de ce se intampla unele lucruri. Si de ce in alte tari nu se intampla. Cum plm sa castige un pensionar in Grecia de aproape 4 ori mai mult decat unul din GB?
solmar
De cateva zile tot mai apare in cate un ziar ca un ministru ia mai putini bani decat directorul cutare sau alt functionar din minister. Cum noi n-avem niste calugari sau niste sfinti ministri asta spune multe.

@klm
Gresesti! Daca grevistii ar fi uniti si nu le-ar fi frica de ziua de maine, care oricum va fi mai proasta decat cea de azi, atunci s-ar schimba multe in Romania. Din pdv-ul asta am ajuns mai rau ca inainte de '89. Am ajuns sa ne fie frica de putere, de ziua de maine, de lipsa salariului. Lumea judeca stramb. Multi nu vad rezolvari simple sau la indemana. Multi vad doar un orizont mic si limitat - ingustat si mai mult de programele TV.

La fel de adevarat e ca cine rabda, rabda degeaba. In Romania nu va fi mai bine nici pe timpul crizei nici dupa criza.
Legionaru'
Daca as castiga 1600 lei pe luna nu as face greva.
Insa eu castig 850 iar dupa reducere 637,5 lei. Stii ca din 4 we/luna in 3 dintre ele eu merg la cate o competie?
T u d o r
Iti dai seama ca stiam. smile.gif Doar tu si Sorin ne-ati spus la intalniri. M-am referit la media salariala pe invatamant. Si m-am referit la media implicarii profesorilor. Din pacate tu te situezi la extrema in ambele cazuri dar "si mai" din pacate la extreme diferite.

Am si eu exemple de-astea in institutia unde lucrez. Statul nu ofera echitate in salarizare ci doar niste reguli reci si de multe ori absurde.

Ce am vrut eu sa subliniez e ca nu mai sunt bani. Nu mai sunt. De ce nici macar nu mai conteaza. Nu conteaza nici ce au facut Tariceanu, Nastase sau Boc. Conteaza ca sacul s-a golit si trebuie sa se ia masuri sa nu ajungem sa nu mai putem lua nici putinul pe care il luam. Nu stiu daca masurile astea sunt cele mai bune, nu stiu daca sunt suficiente. Dar stiu cu certitudine ca trebuie sa se ia. Reducerea aparatului bugetar trebuie facuta obligatoriu.
Legionaru'
QUOTE ( T u d o r @ May 31 2010, 10:37 PM) *
Conteaza ca sacul s-a golit si trebuie sa se ia masuri sa nu ajungem sa nu mai putem lua nici putinul pe care il luam. Nu stiu daca masurile astea sunt cele mai bune, nu stiu daca sunt suficiente. Dar stiu cu certitudine ca trebuie sa se ia. Reducerea aparatului bugetar trebuie facuta obligatoriu.


Si PD-L sa fure macar jumatate din cat fura acum.
solmar
Tudor
Ce vezi la TV e o mare farsa. Acum strang randurile cei care colecteaza/calculeaza impozite. Vom avea un aparat hidos de taxe si impozite, un aparat greoi si supradimensionat. Care nu va colecta mai bine dar va crea mai multa birocratie, mai multa presiune. Economia celor 15% si 25% nu va duce la mai multi bani la buget... ma astept sa nu fie aplicate omogen ci discretionar. Mai mult decat atat vom ajunge la punctul in care se va mari si TVA-ul si in cele din urma vom regla balantele artificial. Euro va ajunge la 5 sau chiar 6 lei. O inflatie controlata mecanic, un reglaj de-andoaselea al mecanismelor economice. In cele din urma tot poporul va duce criza in spate. Guvernantii nu vor raspunde cu nimic. Probabil ca nici nu ne vor anunta ca s-a terminat... dar isi vor asuma si acest lucru!
vio
era sa va zic io ceva bugetarilor ... wink.gif) mai ales lu Morsa asta Alba de tigaie japoneza.. ce se intampla acu am citit in cateva carti , multi dintre cunoscuti m -au facut diliu cand le ziceam ca asa va fi , multzam lu' Colonelu pt ele ...
bogcot76
Harta aia cu pensiile e un kakat aiurea. NU stiu care e sursa, insa ce anume reprezinta valorile alea? Uite in Austria de exemplu un medic are in jur de 3000 euro pensie.

Chestia cu profii care fac meditatii de nu mai pot si se umplu de bani, doctorii care iau spaga si au palate si mertzane si politistii cu vile la Azuga e adevarata numai partial. Adica doar o parte destul de mica din categoriile enumerate se incadreaza la treaba asta (profi cu reclama eventual din vechea "garda", rectorii p..lii, sefi de clinici sau diversi nesimtiti care iau cate 10000 euro pentru un transplant de penis de exemplu, ginecologi care iau cate 500-1000 euro la o cezariana sau gradati din politie care se ocupa de chestii grele su care iau cota parte din ce produc baietii pe teren. Hai sa fim seriosi, mare parte din profi, medici si politisti (ca eu cand vorbesc de bugetari in special la astia ma gandesc nu la grasele alea carora li se infige scaunu in cur dupa ghiseu la taxe si impozite sau la trepadusii oligofreni de prin ministere si directii de stat) traiesc cum traiesc si sunt bagati in aceeasi oala cu aia de mai sus. Problema cea mai grava este ca cei din categoria tarabostes bugetarus sunt buni prieteni cu d'alde Boc, Bashescu, Nastase si cati si mai cati. Adica, cati sefi de clinica nu sunt senatori, rectori (tot timpul m-am intrebat de ce se spune rector - pentru ca umbla in rect?) sau mari profi care sunt deputati sau cu relatii sus puse etc. Pai ce interes are Dl Prof Dr XY sa i se faca salariul 10000 euro impozabil cand el castiga 50000 euro neimpozabil pe luna. Nu mananc cacat, insa nu dau si nume ca chiar mi-e frica. Cu tehnologia asta nu stiu cum se afla si poate ma dau si afara inainte sa plec din tara. Atat timp cat astia de care va spun, adica "varfurile" lumii bugetare nu vor disparea, nici o sansa sa se schimbe ceva. Nu intru in subiectul cu companiile de stat, ca aia e porcenie pe fata si chiar nu merita discutat.

Ca o paranteza, chestia ca profu de scoala, liceu sau chiar universitate lucreaza 4-5 ore pe zi e absolut nerelevanta. La fel lucreaza si in vest. Mi se pare o tampenie sa ii dai salariu echivalent cu 4 ore pe zi si pe urma ala ce sa faca ? Sa tunda iarba in Politehnica pentru ca sa poata sa si manace ceva sau sa nu-si mai coase pantalonii in cur? E absolut idioata remarca.

Revenind totusi la subiect, e socant sa vezi ca oamenii pot afirma ceva de genul - frate, nu mai sunt bani, nu conteaza DE CE, insa asta e, trebuie taiate cheltuielile bugetare blink.gif Ba da nu vad pe nimeni sa se intrebe macar putin iritat unde p..a mea s-au dus 13 milliarde , MILIARDE, de euro in ultimii 5 ani in ministerul transporturilor fratele, meu????

Si inca o chestie, a cui e vina ca 70% din angajatii de la privat au salariu de 900 de roni? Despre ce angajati la privat vorbim? Vanzatoarea de la Carrefour tot la privat se cheama, nu?
vio
bogcot pai iti spun io , un programator f bun al privat are un salariu bun si f competitiv si in afara si al noi , e tanti aia cu kuru mare de la ghiseu care are doar liceu si nu stie sa foloseasca computeru deshi intra in atributiile ei sa stie asa ceva are cat programtorul , de ce? e f simplu ce trebuiau sa faca : sa stabileasca salarii min si maxime la bugetari , maximul sa nu depasesaca salariu lu Bou de Base . minimu se stie , sporurile sa nu se depaseasca 30 % din salar. si gata , cui nu ii convine sa plece de la stat e f simpla formula nu tre sa muncim noi din privat pt atatia care unii iau poate mai ulti bani de la noi decat scoatem noi din firme profit .m...i mami lor .. 2) sa dea 400-500 de oameni afara din aparatu bugetar administrativ ca acolo e cloaca de gandaci infecti si gata pe baza unei legi care dimensioneaza numarul de bugetari in sistem. e simplu si un copil retard poate sa gandeasca asa , ori ei .. ce sa mai nici nu s-au inventat cuvinte de jignire pt astia... io tot vreau sa ii vad pe toti PDL isti inflacarati , faliti vai mama lor si sa le bata Base si clica lui de 10 oameni PL ul peste gura...
klm
CITAT(solmar @ May 31 2010, 10:08 PM) *
@klm
Gresesti! Daca grevistii ar fi uniti si nu le-ar fi frica de ziua de maine

Eu gandesc asa: "daca stiu sa fac ceva bine si sunt dispus sa invat repede altceva atunci nu are de ce sa-mi fie frica de ziua de maine." N-am avut multe joburi insa niciodata nu mi-a fost jena sa muncesc, am facut de toate: de la mers pe jos zilnic cativa km patrati la carat saci pana la intermediat tot felul de servicii iar acum statul la birou; nu sunt bogat dar nici sarac, nu traiesc bine dar nici rau, uneori cheltui mai mult decat castig alteori mai putin, n-am "casa mea, frate" si nici n-o sa-mi cumpar decat in momentul in care pretul nu va depasi veniturile mele pe 3 ani de zile (chiria se situeaza la un procent de venit mult mai mic decat in alte tari) iar daca maine nu mai am ce face in locul actual poate ca n-o sa ma intorc la carat saci insa nici n-o sa refuz.

Gandeste-te asa: maine (de fapt astazi) toti profesorii, doctorii, politistii, pompierii (mah, dar toti) isi depun demisiile crezi ca vor castiga mai mult decat daca vor face greva? Eu zic ca da.
CITAT(solmar @ May 31 2010, 10:49 PM) *
Mai mult decat atat vom ajunge la punctul in care se va mari si TVA-ul si in cele din urma vom regla balantele artificial. Euro va ajunge la 5 sau chiar 6 lei. O inflatie controlata mecanic, un reglaj de-andoaselea al mecanismelor economice.

Putin probabil, chiar 5 lei/eur ar insemna coma economiei iar inflatia, atat timp cat suntem/vrem sa fim in UE/Euroland nu va trece de 6-8% cu directia de maxim 3% in urmatorii ani, deci nu mai merge smecheria aplicata de PSD cand taiau veniturile prin inflatie.
CITAT(bogcot76 @ Jun 1 2010, 12:20 AM) *
Harta aia cu pensiile e un kakat aiurea. NU stiu care e sursa, insa ce anume reprezinta valorile alea? Uite in Austria de exemplu un medic are in jur de 3000 euro pensie.
ginecologi care iau cate 500-1000 euro la o cezariana

O nastere intr-o clinica privata, cu spitalizare, medicamentatie+nasterea propriuzisa costa 1-2.000 euro (1k in Iasi, 2 in Bucuresti) deci de ce ai da shpaga?!
Harta aia se refera la pensiile medii (calculeaza valoarea atribuita Romaniei si ajungi undeva la 750=pensia medie) ori un medic intr-o tara normala are un venit triplu fata de cel mediu (ceea ce inseamna si o pensie tripla 3x1.026).
Altceva ma frapeaza pe mine: pensiile din Bosnia-Hertegovina sunt aproape la fel cu ale noastre insa aia au avut 10 ani de razboaie in ultimii 20 pe cand la noi a fost liniset si pace... Croatia, stat non UE despre care nu stim prea multe (n-au branduri puternice, habar n-am ce industrii activeaza pe acolo, agricultura nici atat, niste turism - care nici ala nu e extraordinar) are pensii aproape duble ca ale noastre... in ciuda unui GDP situat la un nivel de 30% dintr-al nostru (chiar daca per capita au cu 35% mai mult)...
HalbaSus
Tudor, hai mai... nu mai fi asa suparat pe bugetari ca nu-s ei chiar asa rai biggrin.gif

Acum serios, exista o oarecare atitudine de superioritate (uneori justificata, alteori nu) a celor care lucreaza in mediul privat fata de cei care lucreaza la stat. Cei care lucreaza la stat sunt considerati pilosi, lenesi, incompetenti si incapabili sa se descurce fara ajutorul statului. Partea proasta e ca in unele cazuri treburile astea se verifica 100%, spre 80% din politisti ar muri de foame daca ar trebui sa lucreze in mediul privat biggrin.gif

Cred ca fix asta a fost si ideea speculata de cel mai mare roman in viata, "Le dam m*** la bugetari, pensionari si mame, bugetarii nu sunt capabili de nimic, pensionarii nici atat iar mamele in afara de aruncatul pampersilor nu fac mare lucru. In plus nici unul dintre noi nu traim din salar, pensie sau alocatie"... Irelevant, sa presupunem ca s-au terminat banii, sacul a ajuns la fund cum ar veni... si sa zicem ca masurile astea sunt fix alea bune (nici eu nu sunt convins ca sunt bune, necesare, suficiente, oportune, etc) dar problema principala a acestui guvern este credibilitatea, ce a facut bun guvernul boc in ultimii 2 ani ca sa mai avem incredere in el cand ne zice (ma rog, le zice bugetarilor si pensionarilor, mie (INCA) nu) ca trebuie sa strangem cureaua ?

Adica dupa ce urlii ca disperatul ca trebuie marite salariile profesorilor si ca tariceanu e mincinos, vii la guvernare nu maresti cu 50% ci scazi cu 25%... nu ai realizat nimic din ce ai promis niciodata in viata ta... vii si imi ceri sa fac economie pentru tine ? de ce sa te cred ca s-a terminat sacul ? si daca s-a terminat... cine l-a terminat din moment ce tu ai fost la guvernare in ultimii 2 ani ? Adica de 2 ani te uiti la sac si acum te-ai prins ca s-a terminat ? pana acum parea plin ? Ce argumente ai ca banii economisiti nu vor ajunge in Vuitonul dnei Udrea ?

Este o situatie asemanatoare ca si cum Dl. Dr. Ciomu v-ar spune ca trebuie neaparat sa va opereze in zona pelviana. Voi v-ati lasa ? ati avea incredere ? Poate ca are dreptate, si va salveaza viata... whistling.gif
ozz86651
80% din privatul de succes (ca suma de bani) in Romania e o anexa a bugetului de stat. Cite bemeveuri ferrariuri samd sint faciute cu banii statului? Licitatii, rebodurari, reasflatari samd?
E procentul gresit? m-as bucura...
Si eu cind v-am spus ca nu o sa mai fie pensii la virsta noastra spuneati ca sint deprimant smile.gif.

Si inca ceva: beneficiile pentru marele merit de a naste in Romania sint absolut aberante si abuzate din plin. Nu exista nici o tara in lumea civlizata care sa vina nici macar aproape de timpenia asta.
vio
ozz privatzi aia care fac afaceri cu statu nu dau bani inapoi statului si sunt printre mari datornici ... wink.gif sau au diverse manevre in a sa fel incat sa nu se intoarca la stat mai nimic ... Privatul ala adevarat da cam 48-55% apropae la stat numa taxe . practic ei sunt nationalizati prin fiscalitate ....
solmar
@klm
a. si eu stiu din proprie experienta cum e cu demisia si ce iti poate aduce. in contextul actual sunt de parere ca grevistii sunt ori prost condusi si in consecinta grevele dau rezultate de rahat ori sunt sub imperiul psihozei de a-si pierde (si ultima) sursa de venit si nu mai iau decizii corect. ambele variante sunt perdante. ambele variante sunt speculate fie de liderii de sindicat fie de putere in defavoarea grevistilor.

b. 5 lei la eur! mai vorbim spre sfarsitul anului. in alta ordine de idei niste variatii bruste de curs de +/- 8% dau o marja de castig de 16% si asta e foarte posibil. criza e o scuza buna pentru orice decizie proasta.

@ozz
sunt destule locuri pe glob unde n-ai nici macar timp sa te gandesti la asta, in care ai alte probleme - supravietuirea, sa-ti asiguri necesarul de apa si/sau mancare, sa te feresti de glont, sa pleci din tara...
la noi e o hotie pe fata intr-un sistem in care poti injura dar nu te baga nimeni in seama. o tara de individualisti. toate societatile sunt construite piramidal: sus e puterea in mana catorva, iar jos e munca. secretul unei societati in care merita sa traiesti e o clasa de mijloc solida, clasa care incepe sa fie vanata la noi. la noi inca nu s-a terminat "goana dupa aur" dar nici mult nu mai este.

un alt scenariu posibil este excluderea Romaniei din EU sau un nou razboi.
bogcot76
QUOTE (klm @ Jun 1 2010, 10:01 AM) *
QUOTE (bogcot76 @ Jun 1 2010, 12:20 AM) *
Harta aia cu pensiile e un kakat aiurea. NU stiu care e sursa, insa ce anume reprezinta valorile alea? Uite in Austria de exemplu un medic are in jur de 3000 euro pensie.
ginecologi care iau cate 500-1000 euro la o cezariana

O nastere intr-o clinica privata, cu spitalizare, medicamentatie+nasterea propriuzisa costa 1-2.000 euro (1k in Iasi, 2 in Bucuresti) deci de ce ai da shpaga?!
Harta aia se refera la pensiile medii (calculeaza valoarea atribuita Romaniei si ajungi undeva la 750=pensia medie) ori un medic intr-o tara normala are un venit triplu fata de cel mediu (ceea ce inseamna si o pensie tripla 3x1.026).
Altceva ma frapeaza pe mine: pensiile din Bosnia-Hertegovina sunt aproape la fel cu ale noastre insa aia au avut 10 ani de razboaie in ultimii 20 pe cand la noi a fost liniset si pace... Croatia, stat non UE despre care nu stim prea multe (n-au branduri puternice, habar n-am ce industrii activeaza pe acolo, agricultura nici atat, niste turism - care nici ala nu e extraordinar) are pensii aproape duble ca ale noastre... in ciuda unui GDP situat la un nivel de 30% dintr-al nostru (chiar daca per capita au cu 35% mai mult)...


Eu inca odata spun ca nu e relevanta harta pentru ca reprezinta pensiile de stat, ori in multe din tarile vestice exista si pensii private - in special UK si Olanda ca de aia e asa mica valoarea acolo.

Un medic in Europa Vestica specialist are cam 3000 euro in mana si poate ajunge pe la 4500 daca e primar (ober artz cum s-ar zice) iar daca e prof 10-11000 euro. Ideea e ca salariile astea nu sunt asa de mari. Sunt decente doar. Problema e ca oamenii astia sunt ok cu salariile astea si fac mare parte meseria cu profesionalism pentru ca sistemul le permite asta (am mai spus-o, buget sanate Austria 38 miliarde euro pe an pentru 8 mil locuitori, buget sanatate Romania 3,8 miliarde euro pe an pentru 20 milioane de locuitori). Adica nu au problema zilei de maine, de fapt nici nu au auzit de chestia asta (eu cand le-am spus ca am salariul 350 euro au crezut ca am uitat un zero) si in plus fac strict medicina, nu tre sa-si bata capu ca nu au aia sau ailalta. Au cam tot ce vor si asta le permite sa desfasoare un act medical de calitate. Si vorbesc de spitalele serioase mari, care mare majoritate si aici sunt de stat, pentru ca in privat costa asa mult incat nu-si permit sa faca toate procedurile. Oricum in privat se mai fac si pe aici magarii nonetice cu care nu sunt de acord - de ex tot felul de investigatii inutile la pacientii cu cancere terminale etc. Exemplul dat cu nasterea poate nu e cel mai fericit. O nastere nu e mare rahat de facut si din cauza asta e ok ca manevra de privat in Romania. Ce te faci insa daca Doamne feri ai un cancer de pancreas operabil care nu se poate opera oriunde si de catre oricine? In privat nu vei vedea niciodata asa ceva. Si atunci ori te duci la Cutare si scoti plicu, ori te duci in Vest si dai cam 30000 euro - ca asta e costul real al unei asemenea interventii.

Eu ce am vrut sa spun e ca in Romania, pe mine ca medic intr-un spital m-ar coafa pentru ceea ce fac un salariu de 1000 euro ca specialist si 1500-2000 ca primar pentru conditiile actuale. Si eu personal nu as mai lua ce imi ofera unii pacienti. Si multi din prietenii mei care deja au plecat au spus ca daca ar fi avut venitul asta nu s-ar mai fi carat, pentru ca hai sa fim seriosi, nicaieri nu mai bine ca acasa. Problema tocmai asta e, ca exista in sistem (si nu numai in cel medical), oamenii de sus ai sistemului respectiv, care castiga la negru muuuuuult mai mult decat un salariu decent teoretic sa zicem. Si atunci nu au chef sa schimbe nimic. In plus ce ma seaca e ca nu e nimeni dat cu capu de pereti cand greseste sau e toparlan - vezi tot felu de mal praxisuri absolut bizare ramase fara urmari etc. In felul asta pentru unu ca mine solutia este - am al doilea job in privat si acolo mi se rupe daca o colonoscopie basic costa 450 Roni sau ma car sau sunt un miliardar excentric care face medicina din pasiune. Dar ce facem frate, ne caram cu totii? Si pe aici cine ramane? Nu se gandeste nimeni ca boala te poate lovi oricand? Ce faci, ca va garantez eu ca foarte putini au bani sa se trateze la Viena unde numai un buna ziua la un prof costa 300 euro. Basca drumu.

Aceeasi discutie e valabila si pentru profi si politai. Toti astia din privat care au ajuns prosperi oameni de afaceri sau mari IT-isti, brand manageri sau mai stiu eu ce au fost scoliti la un moment dat de "rahatii" de profesori, ca nu cred ca e vreunul pe aici care a facut Harvardul pe banii lu tati. Sigur, se vor trezii unii care vor spune ca scoala a fost un cacat si ca ei au invatat singuri. Hmmmm. Ia mai ganditi-va odata. Oare? Mah, da' destepti sunt. Mai mult, avem copii, ce facem, ii alfabetizam noi acasa?

Asa incat, ai nostrii ca brazii ce se gandesc ei sa faca - sa futa si mai tare niste sisteme eminamente bugetare care oricum sunt cu voma in gat si pe altele care cu adevarat dreneaza mare parte din buget sa le protejeze - ia te uita aici -

http://www.gandul.info/news/243-000-de-ang...uvernul-6229652

243000 angajati in companiile de stat????? Bah da ce pana mea fac aia acolo frate, ca noi avem o infirmiera pe sectie la 30 de bolnavi si cica e supradimensionat sistemu blink.gif Ca sa angajezi un om tre sa renunti la 7 (sapte) posturi vacante si nu ai de unde, iar astia sunt aproape un sfert de milion si pun pariu ca oricand se mai poate angaja fara probleme unu in plus. De asta spun, ca dupa atat vreme, sa mai fii inca fanul acestei clase politice aflate inca la putere, tre sa fii ............. Pe de alta parte, si astia pagubitii stau cu capu in nisip si nu zic nimic - adica greva p..a, proteste p..a, pai inseamna ca e bine.
klm
Eu pariez in continuare pe eur (pe statele europene pentru ca leu va fi, vrem nu vrem, conectat la eur) deci nu-l vad mai mult de 4.3 iar daca lucrurile se normalizeaza s-ar putea sa-l vedem sub 4-4.1 spre sfarsit de an.
Dpmdv nu poate exista o piata comuna economica fara o moneda unica.
solmar
Adica faci pariu pe CE ca ne vor constrange. Nope, n-o va face mai mult decat la nivel declarativ ... problema nu-i a CE ci a noastra. Vrem curbe de sacrificiu cu aceeasi actori? Sau vrem sa schimbam ceva prin prisma unei crize? Daca pastram aceeasi actori care nu stiu decat imprumut, cheltuieli, impozite, taxe, scaderi de salarii, suveica, interese personale.... vom ajunge inevitabil mai jos in clopotul lui Gauss dar vom avea si experienta supravietuirii pe timp de criza. Adica vom ajunge peste 6-9 luni intr-o noua criza, cu aceleasi probleme nerezolvate, cu o populatie mai saraca si mai tensionata, si probabil cu un bonus - mai multe probleme si vom fi pe timp de iarna. Adica deep shit!
solmar
ca tot veni vorba de demisii..
James Kilowatt
Strict la poll, eu am demisionat pana acum de 3 ori.

Ultima oara am demisionat 7 ani dupa ce am parasit locul de munca! teehee.gif Din Romania am intins-o in 2001 si in 2008 am aflat pur intamplator ca inca mai eram angajat unde lucrasem inainte, in concediu fara plata...
vali44
QUOTE (Legionaru' @ May 31 2010, 10:08 PM) *
Daca as castiga 1600 lei pe luna nu as face greva.
Insa eu castig 850 iar dupa reducere 637,5 lei. Stii ca din 4 we/luna in 3 dintre ele eu merg la cate o competie?


Florin , plangi pe un umar fals ... Te rog sa nu te mai injosesti in fata unora care refuza sa vada realitatea . Cu scarba vad ca toti lipitorii de afise pentru Partidul De Laturi au ajuns directori de deconcentrate daca aveau liceul terminat ! Nu am auzit nici o propunere reala de iesire din criza , nu am vazut nici o explicatie logica despre cheltuirea celor 13 miliarde de euro luati de la FMI , nu vad nimic logic in activitatea acestei haite urat mirositore care prin fraudarea nesimtita a alegerilor a acaparat puterea . Singurul lucru la care se pricep este sa dea vina pe cei dinainte si sa fure cu nesimtire sub obladuirea betivului-sef ... Hai ca mai sunt cateva luni pana cand vor primi din partea populatiei ceea ce merita . Il vor invidia pe Ceausescu ...
Pana atunci vor voma in continuare mizeriile pe care le au in cap !
HalbaSus
Vali... nu-ti fa sperante de genul asta (in plus nu sunt de acord cu acte de violenta indiferent sub ce forma s-ar intampla ele). Romanii sunt un popor rabdator si tolerant, ba mai mult, uneori dau semnele sindromului Stockholm.
vali44
QUOTE (HalbaSus @ Jun 1 2010, 03:35 PM) *
Vali... nu-ti fa sperante de genul asta (in plus nu sunt de acord cu acte de violenta indiferent sub ce forma s-ar intampla ele). Romanii sunt un popor rabdator si tolerant, ba mai mult, uneori dau semnele sindromului Stockholm.


Halba , vremea rabdarii a trecut ! Ai sa vezi ca adevarata revolutie abia acum se va produce , ROMANII NU MAI POT TRAI SI DEVIN VIOLENTI .
James Kilowatt
Si care e solutia, violenta sau neviolenta?
Lucian107416
QUOTE (vali44 @ Jun 1 2010, 04:47 PM) *
Halba , vremea rabdarii a trecut ! Ai sa vezi ca adevarata revolutie abia acum se va produce , ROMANII NU MAI POT TRAI SI DEVIN VIOLENTI .

Unde? Pe vaporul portocaliu?
solmar
Acum 7 ani cand am demisionat am avut senzatia ca merg pe strada in pielea goala... tocmai imi bagasem picioarele in munca mea de 10 ani. Mult, mult mai tarziu ajungeam la concluzia ca mai bine ma apucam de inginerie imediat dupa facultate. Dar ce voiam eu si ce se intampla erau 2 lucruri in contratimp.

Sa revenim la demisie... ma asteptam sa-mi cada la genunchi si sa planga sa ma intorc inapoi. Ma asteptam si la alte reactii de la colegi. Dezamagit complet! Patronii mi-au spus "pa si pusi" iar colegii s-au bucurat pe ascuns ca am plecat si ca vor trage ceva beneficii din chestia asta (big mistake).

Inapoi nu puteam sa ma intorc. Cu ingineria o rupsesem de vreo 10 ani... firma cea noua inca nu exista. Economii nu prea aveam... ce destept am fost! Imi veneau numai intrebari inteligente: daca n-o sa mearga cu firma, daca am facut o mare greseala... cei din jur nu prea erau increzatori in mine/noi... Na belea!

Cu timpul am devenit cel mai acerb concurent al firmei de unde-am demisionat. In 4 ani i-am adus la faliment. Apoi, cand sa ma bucur si eu a venit criza biggrin.gif

In ziua demisiei ai parte de o euforie amestecata cu mandrie, cu un sentiment de superioritate si cu autoincredere ca ai facut ceva nemaipomenit ... din chestia asta te trezesti a doua zi. Cert este ca senzatia ca nu ai ce (mai) pierde e "priceless"... atunci realizezi ca toata lumea ti-e deschisa si ca ai tot viitorul in fata sau dupa caz ca ai facut o tampenie la nervi.
James Kilowatt
Chestia asta nu merge intotdeauna, uneori cand semnezi un contract nu ai voie ca un numar de an dupa sa activezi in acelasi domeniu. Sau trebuie sa platesti niste clauze daca te reangajezi sau lucrezi in acelasi domeniu.
Probabil or sa invete si patronii romani sa bage clauza asta...
vali44
QUOTE (Lucian107416 @ Jun 1 2010, 04:50 PM) *
QUOTE (vali44 @ Jun 1 2010, 04:47 PM) *
Halba , vremea rabdarii a trecut ! Ai sa vezi ca adevarata revolutie abia acum se va produce , ROMANII NU MAI POT TRAI SI DEVIN VIOLENTI .

Unde? Pe vaporul portocaliu?


Am vaga impresie ca esti pe puntea de comanda a vaporului portocaliu si ai geamurile aburite ! Te anunt ca nu mai e mult pana cand echipajul se va revolta si are sa va traga pe sub chila pe toti cei de pe puntea de comanda ... asta e un avertisment nu o amenintare ! Deschideti ochii si faceti curatenie in gasca voastra macar acum in ceasul 15 ... Istoria se razbuna pe cei ce incearca sa o violeze iar in ultimii ani avem o gasca de nebuni care tocmai asta fac in frunte cu seful lor beat-crita ... Dumnezeu poate sa va ierte , ca poporul nu !
solmar
QUOTE (James Kilowatt @ Jun 1 2010, 05:27 PM) *
Chestia asta nu merge intotdeauna, uneori cand semnezi un contract nu ai voie ca un numar de an dupa sa activezi in acelasi domeniu. Sau trebuie sa platesti niste clauze daca te reangajezi sau lucrezi in acelasi domeniu.
Probabil or sa invete si patronii romani sa bage clauza asta...


Corect! Si eu semnasem in timp cateva chestii de fidelizare, confidentialitate, politici interne. Compania mama trecuse activitatile din Romania pe o alta firma, eu eram "ops mgr" la aceasta noua entitate (cea veche urmand a fi abandonata) si n-au putut sa le foloseasca impotriva mea. Norocul meu! Inca mai am pe acasa hartoagele cu pricina, mama ce pretios erau intocmite...

Clauza de "non-agresiune" merge cand esti top management/board of directors, cand ai niste facilitati deosebite, ai parte din profit.. nu era cazul. Pe deasupra e atacabila, nu tine in justitie. De ex pentru un doctor o astfel de clauza e imposibil de conceput. Ce face daca pleaca, agricultura?

Si daca te gandesti, totul pleaca de la orgolii exacerbate si de la zgarcenie...
James Kilowatt
Eu am observat (empiric) ca genul asta de clauze contractuale sunt f frecvente in joburile cu iz comercial, si nu neaparat top management. Probabil companiile se tem ca oamenii sa nu plece cu tot cu carnetul de adrese si cu clienti. Plus cu informatii de genul "pana unde ar fi astia gata sa coboare pretul".
Eu am lucrat in domenii pur tehnice si nu am avut niciodata asemenea clauze.

Pana acum nu am demisionat niciodata cu "ba p-a ma-tii", am plecat la o oferta mai buna si am ramas in relatii bune cu fostii colegi sau sefi. Am avut si eu grija sa dau preaviz mai lung decat prevedea contractul, sa il instruiesc pe cel care imi ia locul (chiar sa-l aleg uneori), etc. Sambata ma duc la bere cu tipii cu care am lucrat pana acum 2 ani smile.gif

O singura data am plecat cu usa trantita insa nu a fost prin demisie, ci prin expirarea contractului. Ironia sortii face ca 6 luni mai tarziu eram clientul, nu angajatul companiei respective teehee.gif
solmar
Vali,

Cred ca te-a luat valul. N-o lua in sens gresit, nici mie nu-mi place ce se intampla, dar va mai curge apa pe Dunare pana se vor schimba lucrurile. Iar de-o schimbare violenta prea putin probabil. Premizele exista dar ne lipsesc participantii.

Cei care au dorit schimbare si n-au primit-o au plecat deja din tara si incearca sa-i ia dupa ei pe cei de acasa. In tara au ramas pe de-o parte cei care lucreaza la stat si pensionarii - care nu reprezinta un factor revolutionar. Pe de alta parte au ramas cei care au o mica afacere. Cei care au mari afaceri n-au de ce sa plece.

Clasa medie (cei cu mici afaceri) a fost atacata sistemic in ultimii doi ani dar tot nu reprezinta un factor revolutionar - la modul simplu o parte sunt cei care au invatat sa se lupte cu sistemul iar ceilalti fac parte din sistem - sunt firmele capusa.

Sunt de acord ca am ajuns la un punct nevralgic ... dar guvernantii il vor specula si pe asta. Asadar cu cine vrei sa faci revolutie? Posibil cu pensionarii care nu prea mai au multe de pierdut. Dar ca sa-i urnesti din loc trebuie sa le tai pensiile. Mai asteapta 2-3 luni si abia atunci vei putea aprinde fitilul. Sa treaca vara, sa vada lumea cum este cu salariile/pensiile taiate si sa aiba in fata spectrul iernii cu cheltuielile de rigoare. Ala e momentul de masa critica in care se poate petrece explozia!
vali44
Nu Solmar , nu m-a luat valul dar sunt total revoltat ca o mana de mancatori de rahat isi bat joc de mine . EU AM SEMNAT UN CONTRACT CU STATUL SI MI L-AM RESPECTAT IN TOTALIATE ! Nu vad cum vin acum un betiv , un pitic si o curva sa-si bata joc de munca mea de o viata . Culmea este ca sunt incuviintati de lipitorii de afise asa cum am mai afirmat . Incerc sa atasez un tabel pe 7 pagini cu salariile deputatilor pe luna martie . Abia dupa ce ai sa vezi cifrele poti sa spui despre mine ca am pensie nesimtita cum ii place betivului-chior sa spuna ... eu nu am furat statul roman prin portul Anvers umfland costurile de reparatie pentru vapoarele pe care ulterior le-a vandut pentru binele familiei sale ... Astia nu merita sa fie ingropati nici la picioarele lui Ceausescu !!!
solmar
JK
E normal. In domeniul tehnic se cheama spionaj economic si e recomandabil sa ramai, nu sa pleci ca sa reprezinti o valoare pentru competitie. Iar la nivel inalt companiile fac eforturi de fidelizare nu viceversa. Pana la urma omul sfinteste locul. In trading, marketing, etc. unde omul are un bagaj personal de relatii, o plecare nu se cuantifica strict printr-un singur om. Sunt costuri importante cu pregatirea unui alt om intr-o piata ostila. Extrapoland plecarea oricarui angajat bun/cu experienta inseamna o pierdere.

In ziua cu pricina ... acum 7 ani mi-am trimis demisia prin email si sincer ma asteptam sa fiu nevoit sa raman inca 1-3 luni. Dar n-a fost asa, raspunsul a venit sec cam in jumatate de ora, tot pe email. Asta m-a luat prin surprindere, n-o luasem in calcul. Tocmai lasam in urma 10 ani de munca cu entuziasm. Pot spune ca am muncit la firma aia de parca era a mea.

Sa nu-ti faci impresia ca demisia a fost cu scandal. Scandalul se consumase demult si a plecat de la o tampenie - un orgoliu refulat. Apoi m-au vanat pe criterii de performanta vreo 2 ani si n-au reusit sa ma prinda.
RUE
demisii?
in 2000 am plecat si seful s-a bucurat ca mi-am gasit un salariu si o firma buna. lucram la un SA de 4 luni si 6 luni armata.
dupa 2 ani in firma cu bune si rele (si minim pe economie) directorul a insitat sa raman. vazand ca nu.. a contactat pe viitorul patron sa nu ma ia ca nu sunt pregatit pt domeniul lui si el a investit (2x2 sapt de training) folosinu ma doar 2 ani si 8 luni.
urmatorii au fost un progres dar nu financiar, mai mult ca am primit masina si laptop (si tel) permanent si program flexibil. de fapt fara program. 24x7
am plecat pt a merge in IT comunicatii si deplasari externe. demisia a fost doar presata de timpul scurt pt a prinde planningul la trainng.
ce ma speriase era faptul ca nu fusesem anuntat ca m-au angajat dar aveam in franta trecut numele la planningul de traing de peste 3 saptamani la centrul de formare!!! ati mai auzit asa ceva? dar a fost bine... 3 ani de calatorii si castiguri f bune.
colectiv extraodiar, am descoperit lumea astfel.
trist era ca la salariu din tara dupa ce m am lasat de calatorii a fost o alta firma care a dat cu 500 ron mai mult la prima strigare si ei nu.
e drept au promis una alta dar niciodata nu am luat contraoferta. asa am si pierdut si am si castigat.
AZAZEL
intrebarea din poll e aiurea pusa pt ca daca iti schimbi locul de munca , iti dai demisia. clar.
poti sa iti schimbi locul de munca si daca esti concediat, insa asta se intampla destul de rar.
ca sa nu iti dai demisia niciodata, inseamna ca , de cand ai termina scoala, ai avut cel mai probabil un singur loc de munca.
solmar
QUOTE (AZAZEL @ Jun 1 2010, 11:15 PM) *
intrebarea din poll e aiurea pusa pt ca daca iti schimbi locul de munca , iti dai demisia. clar.
poti sa iti schimbi locul de munca si daca esti concediat, insa asta se intampla destul de rar.
ca sa nu iti dai demisia niciodata, inseamna ca , de cand ai termina scoala, ai avut cel mai probabil un singur loc de munca.


poti pleca de la o firma la alta prin transfer. poti pleca de la o firma prin incetarea contractului cu acordul partilor. postul tau poate fi restructurat, sunt destule variante si nu asta am vrut sa evidentiez, nu stau cu codul muncii in mana sa bifez aliniatele. pur si simplu discutam despre actul de demisie.
sunt indivizi care pleaca dintr-un loc in altul pentru 50-100 de euro. sunt unii care nu pleaca chiar daca au oferte mai bune, nu se simt in siguranta daca schimba rutina. sunt unii care nu inghit mizeriile unui sef/sefe, etc..
intrebarea e bine pusa din punctul meu de vedere. vrei alte intrebari esti liber sa faci inca un poll.
Lucian107416
QUOTE (solmar @ Jun 1 2010, 11:26 PM) *
poti pleca de la o firma la alta prin transfer.

nu mai exista transfer de mult timp
solmar
QUOTE (Lucian107416 @ Jun 1 2010, 11:29 PM) *
QUOTE (solmar @ Jun 1 2010, 11:26 PM) *
poti pleca de la o firma la alta prin transfer.

nu mai exista transfer de mult timp

ai dreptate, am ramas setat pe vechi... acum citeam codul muncii adnotat... tot cu gandul la asta mi-am adus aminte ca imediat dupa facultate am lucrat vreo 6 luni "colaborator" adica fara carte de munca. in ziua in care s-a aprobat de conducere angajarea mea cu carte de munca si caracter permanent... le-am spus "la revedere" ca tehnic n-o pot numi demisie. si acum dupa 16-17 ani am ramas in relatii bune cu fostii colegi, chiar am doi prieteni buni dintre ei.
ozz86651
Mai exista carte de munca in Romania?
bogcot76
QUOTE (ozz86651 @ Jun 2 2010, 04:17 AM) *
Mai exista carte de munca in Romania?


Da
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.