Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Comparatii
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
GLC120
Deja se importa o multime de produse din Bulgaria, de Ungaria nici nu mai vorbim.. Nu inteleg care macaroana a statului se taie cand faci import din Bulgaria blink.gif

Nu mai platesti TVA-ul sau impozitul pe profit ?
Baby Blues
Va spun eu ca PDL, PSD, PNL= acelasi lucru. Sa nu-mi spuneti mie ca suntem singura tara din lume care lupta impotriva evaziunii? Nu exista niste "retete" asa zis universale" Dar nu, pentru ca evaziune fac tocmai ai nostri (ca-s PSD, ca-s PNl, ca-s PDL). Hai mai fratilor ca va certati degeabatoti urmaresc acelasi lucru. Cei care sunt din provincie uitati-va la liderii locali si veti vedea de ce sunt in stare fiecare.
HalbaSus
Ptiu... hai ca e vacanta judecatoreasca, am si eu mai mult timp, combat sa fie (pacat ca GLC e atat de repetitiv mai nou si spune intr-una doar o chestie: "You have chosen to ignore all posts from: GLC120." biggrin.gif.

PD-L/Basescu este intr-o situatie foarte cacacioasa din punct de vedere al imaginii. Pana acum orice putea fi explicat cu 2 chestii: "criza economica" si "sinistra mostenire".
Acum sinistra mostenire e tot a lor... deci e un pic ciudat sa zici "ba da prosti am fost", americanii au o vorba: "nemo auditur propriam turpitudinem alegans"... adica pe franceza: nimeni nu-si poate invoca propria prostie. Au noroc cu criza, desi parca si criza asta e mai adanca la noi decat la altii, polonezii se descurca binisor, Ungaria cu toate ca noul guvern se vaita de mama focului de "sinistra mostenire" (asta e reteta internationala, nu am inventat-o noi) e bine mersi pe langa noi, ei au scazut impozitele, nu le-au marit.

Si acum cateva chestii cu care nu pot fi de acord:
- "Curtea Constitutionala a marit TVA-ul". Fals. E vina curtii constitutionale ca scaderea pensiilor e neconstitutionala ? Parca Boc era profesor de drept constitutional si totodata detine recordul pentru cele mai multe acte normative declarate neconstitutionale ? Dovada de competenta, nu ? Apoi ce garantie avem ca nu ar fi marit TVA-ul oricum si a folosit decizia CCR ca si o scuza ? Eu sunt convins de a doua varianta.
- "Tariceanu e devina ca a marit pensiile". Cand tariceanu a marit pensiile atunci euroiul era 3.6-3.7, acum e 4.2-4.3... Deci faptul ca Tariceanu a mentinut la acelasi nivel pensiile este rau ? Da-i in p..a mea de pensionari.

- "Scaderea salariilor bugetarilor, a pensiilor sunt masuri nepopulare dar reformiste si absolut necesare". FALS.
Si aici cred ca merita o discutie mai indelungata:
Sunt masuri pompieristice in nici un caz reformiste si in nici un caz nu sunt bune pe termen lung. De ce ? Teoretic eu as putea jubila ca nu sunt nici bugetar si nici pensionar si majoritatea pensionarilor oricum sunt batrani ramoliti iar majoritatea bugetarilor l-au votat pe basescu deci isi merita soarta. Dar in fras, daca le iei banii la astia atunci astia o sa aiba mai putin bani de cheltuit in ABC, mai putine lucruri vandute in ABC, ABC-ul ala o sa aiba profit mai mic (sau chiar zero/negativ), nu are bani ABC-ul nu investeste in lucruri noi, nu mai cumpara nici calculatoare, nici frigidere, nici uniforme noi, asta inseamna ca toti producatorii distribuitorii de frigidere, calculatoare si uniforme au vanzari mai mici/inexistente, astea la randul lor... ma rog... ati inteles ideea. Daca scazi salariile bugetarilor afectezi puternic si sectorul privat, care la randul lui tine bugetarii in spate... Daca vreti sa folosim metafora cu grasul cocotat in spatele slabului imaginati-va ca pana acum grasul ala care manca hamburgeri ii dadea si slabului sa manance din mancarea lui. Acum e adevarat ca grasul mananca mai putin (dar totusi mananca) dar din putinul ala nu ii da nimic slabului... credeti ca slabul o sa-l poate tine in spate pe ala gras daca e lihnit de foame ?

Apoi sa zicem ca aceste masuri pot fi acceptate ca masuri de criza, pe un termen limitat, ar fi fost explicabil daca ei pana acum nu ar fi fost la guvernare si dintr-o data s-ar fi trezit in situatia asta. Dar tot ei au fost la guvernare, puteau sa prevada asta acum un an sau doi... dar atunci parca "ieseam din criza" sau nici nu intrasem in ea... sau parca asa ne zicea El Prezidente...

Dar sa revenim putin la grasul cocotat pe slab... pui grasul la cura de slabire (asta inseamna ca iei si mancarea slabului), sa zicem ca e OK, dar ii dai niste suplimente la ala slab sa nu moara de foame. Scazi impozitele, stimulezi ceva activitate, neeaaah... prostii... marim TVA-ul ca asta sigur impulsioneaza privatul.

"Astia nu sunt buni, dar Geoana ar fi fost mai rau"... Eh asta e singurul mit care nu poate fi combatut cu date reale. Nu stim cum ar fi fost cu Geoana presedinte, Iohanis premier, PSD-PNL-UDMR la guvernare... Chiar nu avem de unde sa stim. Parca propaganda portocalie era ca o sa dispara cota unica si o sa creasca TVA-ul... P..a mea... TVA-ul a crescut si nici cota unica nu se tine foarte bine. Geoana e prost, dar nu mi-ar fi zis ca sunt manelist. Iohanis nu e cel mai carismatic om... dar fata de Boc ?

"Ar fi venit la putere PSDistii... adica comunistii" , "Ar fi venit la putere Adrian Nastase". Ok, so what ? SEFUL MAFIEI PERSONALE A LUI ADRIAN NASTASE E MINISTRU IN GUVERNUL BOC... Actualul prefect de Bihor (PDL) este fostul Presedinte al Consiliului Judetean (doar ca pe atunci imbraca culorile PSD-ului). Grupul "independentilor" iesiti din PSD unde s-a dus ? Cu cine a guvernat PDL-ul 2009 ? PDL-ul este anti-PSD la fel cum sunt eu anti-bere.

"Da mah, e greu, dar asta inseamna sa fii de dreapta" Ohhh daaaa... PDL e de dreapta... marirea impozitului pe autovehicule in mod progresiv (adica cu cat mai mare cilindreea cu atat mai mare e cresterea impozitului) este o masura eminamente de dreapta. Ma rog, e bine ca da si in SUVisti, asa ca eu cu motorasul meu de 3.0 o sa ma bucur in stil romanesc (sa moara si capra vecinului) ca tot atata plateste si SUVistul cu X5 sau Land Cruiser... iar cei cu Cayene Turbo si Range Rover V8 se vor tavali in chinuri... sau poate nu ? Oare EBA are bani sa plateasca impozitul pe Range Roverul sport ?

"Nu iti place de Basescu ? Esti comunist ! Nici de boc ? Esti o antena !". Nu iti place death metal ? gothic ? Esti manelist ! Nu iti place de Simona Sensual ? Esti poponar ! Nu iti place H2-ul ? Treehugerule !

GLC120
Ce l-o fi suparat asa de tare pe moderatorul halbasus, incat sa dedice atatea apasari de tasta pentru a raspunde unor posturi pe care nu le citeste. bicycle.gif

Tare am impresia ca justitia PSD-ista a creat multe averi, iar sa tot pierzi alegeri de 7 ori la rand ...... e cam greu sa revii cu picioarele pe pamant. Chiar si cei 2160 RON impozit anual pentru masina noastra de lux, luata la promotie, devin foarte durerosi. Sa vezi acum preturi la masini puternice SH, in stare perfecta. banana.gif

Citez numai o fraza: "Parca propaganda portocalie era ca o sa dispara cota unica si o sa creasca TVA-ul..."
Caldura mare monser, sau apa a acoperit calculatorul ?

Stie cineva de ce la mine scrie "you have chosen to read carefully any post from halbasus" ?
GLC120
Niste oameni de bine, onesti, credibili si nesecuristi, printre care motanul Antena, propune in locul revolutiei o greva fiscala. nici o firma sa nu mai plateasca impozite.

pe de alta parte:
http://www.realitatea.net/monica-macovei-a...tul_722123.html



GLC120
Daca poate cineva, va rog sa stergeti ce se repeta mai sus. Era in perioada de inzapezire cand nu aparea postul si tot reluam operatiunea.
G e o r g e
eu sunt cam de acord cu ce zice halba . nu prea stiu ce zice GLC ...
GLC120 Posted Today, 01:20 PM
You have chosen to ignore all posts from: GLC120.
GLC120 Posted Jul 7 2010, 07:45 PM
You have chosen to ignore all posts from: GLC120.
GLC120 Posted Jul 6 2010, 01:23 PM
You have chosen to ignore all posts from: GLC120.

in fine . sa vedem , am fost azi sa aflu cat am de plata impozit la C . 3670 RON pe 2 ani , anul trecut nemajorat si anul asta ... hehehe lua\i\ar dracu. sa ma mai gandesc cat de impotenti in gandire sunt ai nostrii guvernanti ? ca "el presidente" deja loveste in boc ? ca ii pregateste groapa ? ehhh astea sunt povesti, sau nu .

de asemenea , din declaratiile lui "el presidente" se pare ca exista uameni rai la guvernare si la putere. acesti oameni rai dau pensii pe caz de boala unde nu e cazul . acele 90 000 (pot sa fie si 9 000 000 ) sunt de fapt problema romaniei . are you fucking kidding ?

in fine . eu acum trebuie sa scot bani de : TVA , impozite (Alea multe), impozit masina, asigurare casa (pai da , ca daca vine viitura si "el presidente" imi futilizeaza doo rapid in gura ca nu mi-am facut asigurare). bine ca am platit RCA ul (apropo si asta e mai mare)

sa trag o linie . pe scurt, acum 2 ani castigam de 2 ori mai mult decat acum . adica imi ramaneau de 2 ori mai multi bani in mana . acestea fiind spuse , ma duc sa ma bucur de motorul meu de 1994cc .


PS: v-am spus ca as pune impozit sec la masina , 1 ron / cc . cu siguranta si eu si halba am putea sa platim 2998 ron / an . dar aia cu dacia ar putea plati 1397 ron / an ? pai nu e interesul lui "el presidente" sa fie liniste pentru aia ? bah ... parca tot mai mult seamana cu comunismul si dictaorul lui ceasca aceasta guvernare. parca ziceam asta si inainte de alegeri. eh .

ENJOY ! si sa nu uit . multa MUE alora de i-au votat. sa muriti de foame acum cu alesii vostrii inainte .

PS: mi-am dat si un warn pentru limbaj folosit .
HalbaSus
QUOTE (G e o r g e @ Jul 9 2010, 06:53 PM) *
PS: v-am spus ca as pune impozit sec la masina , 1 ron / cc . cu siguranta si eu si halba am putea sa platim 2998 ron / an . dar aia cu dacia ar putea plati 1397 ron / an ? pai nu e interesul lui "el presidente" sa fie liniste pentru aia ? bah ... parca tot mai mult seamana cu comunismul si dictaorul lui ceasca aceasta guvernare. parca ziceam asta si inainte de alegeri. eh .


Bre, tu nu intelegi cum e cu stanga si dreapta... liberalism vs comunism... asta e problema ta...

Deci bucura-te ca nu a iesit geoana si psd-ul ca ne lua dracu'... crestea TVA-ul si se introducea impozitul progresiv... asta era rau, comunism, caca, urat...

De ce era rau impozitul progresiv ? pentru ca era o masura anti-liberala, pe principiul "luam de la bogati si dam la saraci" adica daca erai sarac si aveai salar mic aveai impozit mic, daca erai bogat si aveai salar mare atunci aveai si impozitul mai mare... pe cand o impozitare de tip liberal impune existenta unei cote unice, si atunci se ia in acelasi procent si de la bogati si de la saraci.

Desigur, unii oameni rai ar spune ca noul impozit auto este fix comunist, si ca o masura liberala ar fi exact asa cum ai spus tu, o cota unica pe cmc, ca e 1 ron, 0.5 ron sau 10 ron asta nu mai conteaza asa mult. Dar aici e marea smecherie, ca Basescu si PDL e de dreapta (stim asta cu siguranta ca acu's vreo 3 ani a iesit din internationala socialista, deci n-are cum frate sa fie de stanga... ca nu mai sunt in internationala socialista...) iar daca ei dau o masura atunci aia e de dreapta... chiar daca pare de stanga... deci se intelege ?

Ahhh... nu stii din greseala cat e impozitul la Tribeca ? biggrin.gif
G e o r g e
cam cat e si ala la Q7 dry.gif 5220 ron ...

o dacia 1.4 are impozit 56 ron / an , eu la tribeca 5220 ron . adica cam 93.21 dacii .

pai la d'astea o sa incep cu d'alea : marsh de aici in mortzii matii cu dacia matii, ca la cat impozit platesc am voie la banda de autobuz ? parca nu e frumos nu ?

cat despre impozit progresiv si marire de TVA : sa vedem, aia ziceau parca ca va fi ceva temporar. astia de acum se ard in cur degeaba . pana mea , cred ca e mai bine afara .
HalbaSus
N-are cum sa fie atat la Q7... numai la Cayene sau Touareg ca alea mai au motoare de 3.6. La Q7 daca e 3.0 TDI e cat la C vreo 21-22 de milioane, daca e 4.2 e 6.090 daca e V10 TDI atunci e 7.250... daca e W12 (pe Touareg sigur s-a pus, nu stiu daca si pe Q7) atunci e 8.700 RON.

Pana una alta stie cineva ce destinatie au banii astia ? Eu as face un mic sondaj cu urmatoarele variante de raspuns:
a) se vor face autostrazi.
cool.gif se vor planta paduri sau se vor investi in combaterea poluarii (energie alternativa si d-astea)
c) poseta Dnei Udrea, Range Rover-ul Ebei (Doooh ! a aparut model nou, cu led-uri), casa Dl-ui Videanu, etc...
bogcot76
Cand ai o masina de peste 50000 euro un impozit de chiar 1000 sau 2000 pe an ar trebui sa nu doara deloc. In Vest impozitele sunt muuuuuult mai mari. Numai ca la noi se sta la garsonera in Berceni si se parcheaza Touaregul in fata blocului. Problema e ca astia au crescut impozitele astea din disperarea de a aduna bani cat mai repede si nu din alt motiv. Asta cu impozitele e un lucru normal insa celelalte masuri sunt complet idioate si distructive. La fel si cu viitoarele taxe de autostrada. Ok, sunt de acord cu asta, insa autostrada sa fie autostrada nu ca motodromul de Buc-Pitesti.
solmar
bogcot76

Ca cineva sta intr-o garsoniera si conduce o masina de 50 k eur nu e nici o rusine daca banii aia sunt munciti. Poate sa stea si cu chirie daca asta e damblaua lui.. Atat timp cat da buna ziua si se comporta ca un om nu vad de ce ar trebui sa-l blamam. Exista vreun standard daca ai masina de atatia bani trebuie sa stai intr-un anumit tip de case si n-ai voie la garsoniere sub nici o forma?

Reversul medaliei e sa muncesti/sa strangi ca un tembel si sa nu te bucuri de bani: sa-ti cada o caramida-n cap si sa ramai bolund restul vietii sau sa te strici si sa nu te mai repare nici medicii nici toti banii din lume.
Daca ai bani bucura-te de ei! Fara sa-i deranjezi pe altii! E foarte simplu.

Sincer nu ma deranjeaza aspectul mentionat de tine decat in cazul unui cocalar. Si poate sa stea in 5 vile cu etaj toate ca tot cocalar ramane.
Baby Blues
Stai ca omul nu s-a referit la cel ce are damblaua pe o a numita masina. el s-a referit la un cocalar ( vezi marea majoritate a posesorilor de Tuareg- inclusiv prefectii ) care sta in chirie intr-o garsoniera nedata cu var , dar a strans din vanzarea de telefoane la coltul strazii sau de VW Golf II si si-a luat Tuareg dar n-are bani de cauciucuri. Plus de asta , daca vi se pare cunoscut tabloul, posesorul este insotit de o burta mare peste care are un tricou alb cu D&G, de 3 lanturi, 2 bratari, un ceas imitatie de aur si un telefon de la care vorbeste de-l auzi de la colutul strazii. Pai asta si daca sta in vila este un cocalar prost dar daca sta in bloc de nefamilisti? (n-am nimic cu oamenii care stau acolo) Pai chiar iti vine sa-l scuipi intre ochi, nu?
Mie cel mai mult imi plac cei cu seria 7 model 97' inmatriculat in Bulgaria. biggrin.gif Clasica frateeee!
N-am nimic cu masina si modelul- de exceptie.
Revenind la comparatiile noastre si ce -a rezultat din ele as vrea sa completez lista lui Halba la pct 3:
- implant de par lui Base.
bogcot76
Ceea ce am vrut sa subliniez e faptul ca la noi in tara din pacate omu nu stie sa se intinda cat ii e plapuma. Adica - castigi bani faci ce vrei cu ei in limita posibilitatilor, ok, perfect de acord. Dar atunci cand iti iei de la gura ca sa mergi cu Tuaregu sa nu astepti sa se intample cine stie ce in tara asta. Nu mai dezvolt ca e limpede ce am vrut sa spun. Clasa de mijloc sanatoasa cu mentalitatea asta nu vom avea in veci. Rumanu, are la un moment dat o suma de bani, o baga in masina in loc sa bage doar jumate in alta masina decenta si de restu sa-si puna mintea la contributie cum ar putea sa se dezvolte, sa faca mai multi bani sau mai stiu eu ce.

Acum s-a inteles?

In alta ordine de idei faza cu "platesc impozit jdemilioane, da-te in ma-ta la o parte" e total aiurea. Si eu platesc mai mult la stat din veniturile mele decat altul cu venituri mai mici, cum de altfel exista foarte multi care platesc mai mult ca mine, insa asta nu ma face sa dau din coate in multime ca sa imi fac loc mai in fata la coada la cinema, de exemplu. Intr-un sistem civilizat statul trebuie sa fie destul de puternic financiar pentru a-mi asigura linistea de a ma bucura de averea mea si pentru asta trebuie sa platesc, pentru ca altfel, eu mare bogatas, voi fi nevoit sa-mi iau masina blindata, casa cu zece mii de sisteme de securitate si 5 bodyguarzi ca sa pot trai cat de cat linistit si sa ies fara frica pe strada. Asta se doreste?

Si inca ceva, ca sa nu fiu inteles gresit, capacitatea cilindrica nu ar trebui sa fie singurul criteru de impozitare al unei masini.
klm
CITAT(HalbaSus @ Jul 9 2010, 06:22 PM) *
Deci bucura-te ca nu a iesit geoana si psd-ul ca ne lua dracu'... crestea TVA-ul si se introducea impozitul progresiv... asta era rau, comunism, caca, urat...

De ce era rau impozitul progresiv ? pentru ca era o masura anti-liberala, pe principiul "luam de la bogati si dam la saraci" adica daca erai sarac si aveai salar mic aveai impozit mic, daca erai bogat si aveai salar mare atunci aveai si impozitul mai mare... pe cand o impozitare de tip liberal impune existenta unei cote unice, si atunci se ia in acelasi procent si de la bogati si de la saraci.

Intamplarea face ca am citit proiectul PSD de impozitare progresiva si acesta prevede pastrarea valorii minime de 15-16% (la fel ca acum) si introducerea unor procente de pana la 35% pentru venituri de peste 4.000 lei (parca; apropo, numele monedei nationale este tot leul); ma intreb oare cum ne ajuta (pe noi, contribuabilii, nu pe stat) faptul ca se iau mai multi bani celor care ii fac?! Sigur ca nu gasesti nicaieri referire la deduceri insa mai conteaza...?!
James Kilowatt
Unde sunt impozite pe masini in vest? mellow.gif
In Franta nu... in Belgia e taxa de drum (insa autostrazi moaca) insa NU impozit... in elvetia nu... luxemburg nu... de Germania nu stiu...
S-ar putea sa fie in Olanda. Insa nu e o regula universala.

Oricum, in tarile unde exista cate o taxa la masini, aia e batuta in cuie. Nu ca la noi care se schimba dupa cum se schimba normele euro, fazele lunii, etc.
Lucian107416
Am vazut mai demult un tabel cu echivalentul taxei de prima inmatriculare. Aveau Danemarca si tarile nordice niste taxe de mureai. Peste 100% din pretul masinii. Aici nu platesti impozite intreaga durata de viata a masinii cat platesti acolo pe prima inmatriculare.
Nu stiu daca atat nivelul taxelor e problema cat schimbarile radicale ale acestora. Practic nu avem un sistem coerent si echitabil de taxe si impozite, iar modificarile par facute orbeste.
bogcot76
QUOTE (James Kilowatt @ Jul 9 2010, 11:08 PM) *
Unde sunt impozite pe masini in vest? mellow.gif
In Franta nu... in Belgia e taxa de drum (insa autostrazi moaca) insa NU impozit... in elvetia nu... luxemburg nu... de Germania nu stiu...
S-ar putea sa fie in Olanda. Insa nu e o regula universala.

Oricum, in tarile unde exista cate o taxa la masini, aia e batuta in cuie. Nu ca la noi care se schimba dupa cum se schimba normele euro, fazele lunii, etc.


http://www.gandul.info/masina/cum-sunt-tax...-masini-2424022

Oricum diseara vin prietenii mei din Franta pe la mine si imi vor spune exact ce si cum. Il sun si pe cel din Germania care sigur are niste impozite dragute pe BMW-ul lui. Nu mai stiu eu exact cat.
GLC120
QUOTE (G e o r g e @ Jul 9 2010, 06:53 PM) *
ENJOY ! si sa nu uit . multa MUE alora de i-au votat. sa muriti de foame acum cu alesii vostrii inainte .

PS: mi-am dat si un warn pentru limbaj folosit .


Ia uite spumele care depasesc si ele cota de pericol. Cand v-am spus ca 2160 RON sunt greu de dus nu m-ati crezut. Ca sa nu mai spunem ca baiatul plateste vreo 600 RON penalizari pentru ca anul trecut a uitat sa plateasca cei numai 900 RON. blink.gif

E cam greu sa traiesti cu stil ? Se pare ca da. Tribeca ? Ce frumos ! 5220 RON? Anul trecut si-a adus aminte sa plateasca ??

Asa cum spunea si bogcot nu este OK ca se tine cont exclusiv de capacitatea cilindrica, si pe mine ma enerveaza cei 2160 RON pentru "masina de lux" Landcruiser 2982cmc - motorul de baza, dar in tara asta de cacat e mai bine sa adopti masuri simple si clare, mai greu de interpretat si evitat.

Avand in vedere fraza citata mai sus ma intreb daca exista vreo limita pe acest forum unsure.gif


Si inca ceva despre aritmetica. Cand exista cota unica cel care castiga 4,000 RON plateste de 4 ori mai mult impozit decat cel care castiga 1000 RON. Iar cel care castiga 20,000 RON plateste de 20 de ori mai mult impozit. Beneficiaza de ceva in plus pe vreo strada, scoala, sau spital ? Asa ca idiotenia cu "bogatii trebuie sa plateasca mai mult" este o lozinca PSD-ista care prinde la cei care din clasa VI-a au avut frecventa redusa. Era mai frumos prin baruri sau pe internet. blink.gif


HalbaSus
Sa nu se inteleaga ca am o problema deosebita cu faptul ca au marit impozitele la masini... plm... tot e mai bine decat sa fi fost bugetar si sa-mi taie leafa cu 25%. Nu, pe mine ma deranjeaza treaba cu "noi suntem de dreapta, liberalism, egalitate de drepturi si sanse, economie de piata, alea alea..." dar bagam impozit progresiv la masini (daca esti "sarac si cinstit" si ai un junghi de dacie fara frane, impozit mic... ti-ai luat masina cu motor mare ? plateste pana-ti ies ochii din cap, coruptule care esti tu corupt si ai supt sangele saracilor) si la case (adica daca esti sarac si ai o casa - impozit mic, daca esti bogat si ai 2 sau mai multe atunci sa te ia dracu de chiabur care esti tu chiabur si ai supt sangele proletariatului). Chestiile astea cum se pupa cu doctrina de dreapta ?

Dar lasa ca nu-i bai, auzeam ieri sau alaltaieri o alta idee minunata si de dreapta rau de tot a domnului presedinte... sa se impoziteze toate veniturile si sa se inceapa cu impozitarea cu cota unica a pensiilor si a ajutorului de somaj... Adica nu conteaza cine esti, de la opinca la vladica, tot pensionarul sa plateasca 16%. Minunat ! Superb ! Da' asa de curiozitate intreb si eu Domnul Gutza care a cantat in campania electorala cat a declarat in declaratia pe venitul global ? a scris "fara numar fara numar" ? dar domnul Florin Salam fermecatorul cat a platit impozit ? Dar domnisoara Printesa Ardealului ? Ahhhh.... ei au cantat in campania electorala a Dl-ui presedinte ? Pai vezi daca n-au cantat si pensionarii ? F*tui in gura de batrani fara pic de talent si ureche muzicala ! Daca ar fi cantat si ei o manea mica, sa vezi ce bine le era... asa, sa plateasca tu'le mama lor de batrani !

De asemenea ar fi interesant sa discutam oportunitatea impozitarii pensiilor. Pensia medie e undeva pe la 700 de lei daca nu ma insel. Adica 16% din 700x12... Pai fratele meu (vorbesc ca un posesor de masina bengoasa cu motor de 3000 cmc) eu platesc impozit pe masina cat platesc 2 pensionari medii impozit pe pensia lor de un an. Iar fratele meu cu W12 plateste impozitul pe pensie la vreo 6-7 bosorogi cu pensie medie. Chiar din asta o sa ne imbogatim noi ca tara ? ca le luam 16% la pensionari ?

Uatever, sa zicem ca toate aceste impozite sunt necesare, si fara ele ne ducem naibii. In prezent noi ca stat ne comportam ca o familie care traieste din ajutorul de somaj (care se va termina si ala la un moment dat) dar in loc sa incerce sa isi caute de munca, se decid sa mai taie din ratia de mancare a copiilor. Adica nu facem absolut nimic sa stimulam economia, doar gasim noi metode de a economisi cate un leu sau doi. Ok, taiem salariile bugetarilor cu 25%, marim tva cu 5%, pensiile le impozitam cu 16%... taiem si subvenita la incalzire, marim si impozitele la masini... minunat... o sa mai avem bani pentru inca un an... apoi iar vom fi in fix aceasi situatie (someri si saraci) vom mai taia inca 25% de la bugetari, inca 16% de la pensionari, marim cu inca 5% TVA-ul si tot asa... pana cand bugetarii vor lucra pe salariul de acum dar cu minus in fata (adica in fiecare luna vor merge la lucru si vor aduce de acasa echivalentul salariului lor de acum sa il dea la stat), pensionarii vor avea pensii la fel de mari ca acum dar vor fi impozitate cu 100% deci nu vor primi nimic, iar TVA-ul va fi mai mare decat pretul. Ahhh... dar am uitat... bine ca n-au castigat comunistii ca mareau TVA-ul si bagau impozitare progresiva.

L.E: ia uitati-va cine e prietenul lui Traian Basescu wink.gif

solmar
QUOTE (bogcot76 @ Jul 9 2010, 10:39 PM) *
Dar atunci cand iti iei de la gura ca sa mergi cu Tuaregu sa nu astepti sa se intample cine stie ce in tara asta.


Nu era nevoie sa dezvolti. Asta cu Tuaregu' de mai sus n-are aparile astea. Hai sa vedem unde se situeaza un cocalar in piramida lui Maslow.
Nivel 1 de baza - necesitati fiziologice (hrana, apa, aerul, igiena!?), somn, sex, o temperatura relativ constanta a corpului
Nivel 2 - nevoia de siguranta (fizica, a slujbei. resurselor, moralitatii, familiei, proprietatii, sanatatii)
Nivel 3 - nevoia de iubire si apartenenta (prietenie, familie, apartenenta la un grup)
Nivel 4 - nevoia de stima (putere, prestigiu, acceptare, respectul de sine si al altora)
Nivel 5 - nevoia de auto-actualizare (suna aiurea termenul) (moralitate, creativitate, spontaneitate, etc)
Primele 4 nivele sunt deficiente (disconfortul apare cand nu sunt satisfacute). Ultimul nivel e de crestere - automotivare.

Din ce vad eu piramida/triunghiul lui Maslow s-ar transforma in 2 triunghiuri puse cap in cap (unul mare jos si unul mic - am incercat o schita mai jos) iar varful piramidei mari coboara spre nivelul 3 sau 4. Ce lipsuri ai jos posibil sa le exacerbezi sus. Lipsa de siguranta in copilarie poate duce la acumulari de bani/proprietati peste ani. Lipsa de educatie nu se transforma in necesitatea ei...

\/
/\
/ \
G e o r g e
QUOTE (bogcot76 @ Jul 9 2010, 08:55 PM) *
Cand ai o masina de peste 50000 euro un impozit de chiar 1000 sau 2000 pe an ar trebui sa nu doara deloc. In Vest impozitele sunt muuuuuult mai mari. Numai ca la noi se sta la garsonera in Berceni si se parcheaza Touaregul in fata blocului. Problema e ca astia au crescut impozitele astea din disperarea de a aduna bani cat mai repede si nu din alt motiv. Asta cu impozitele e un lucru normal insa celelalte masuri sunt complet idioate si distructive. La fel si cu viitoarele taxe de autostrada. Ok, sunt de acord cu asta, insa autostrada sa fie autostrada nu ca motodromul de Buc-Pitesti.

cute ... but it's wrong .
sa vedem la mine , am luat msina la 47 000 ( cu tot cu discount ) . pret de lista cu toate dotarile si optionalele vreo 58 000.
deci zi 50 000 sa fie ca tine .
in acel moment impozitul era normal , aveam de lupta doar cu asigurarea CASCO. intre timp toate s-au modificat , sa vedem cu cat :

- CASCO de la 4000 la 3000 in 3 ani . desi masina s-a devalorizat considerabil casco % a crescut
- RCA de la cateva sute 400-500 este acum 1400
- impozit , de la cateva sute este acum 2200

pai tu crezi ca in perioada asta castigurile mele au ramas macar la fel ? ahhh nu , din cauza altor impozite am ajus de raman in mana cu jumatate , din care trebuie sa platesc rahaturile de mai sus .

deci , da am avut bani de o masina de 50 000. da am avut bani sa o intretin , dar nici dracu nu s-a gandit ca o sa se tripleze toate la masina . da stau la bloc si am un C320 si un STI . de ce ? pentru ca o casa cand am luat eu masina era 250 000 + (nu ca acum nu ar fi la fel) iar masina mea a fost 50 000 . si ghici unde stateam mai mult timp ? iti zic eu 60% in masina si pe drumuri 40% acasa.
GLC120
QUOTE (HalbaSus @ Jul 10 2010, 10:08 AM) *
In prezent noi ca stat ne comportam ca o familie care traieste din ajutorul de somaj (care se va termina si ala la un moment dat) dar in loc sa incerce sa isi caute de munca, se decid sa mai taie din ratia de mancare a copiilor.


Tot e bine ca recunosti ! Primul pas este sa identifici problema apoi sa o rezolvi.

In Romania cheltuielile cu salariile bugetarilor si cu tot ce inseamna ajutoare sociale erau peste orice limita. Iar asta are legatura tot cu aritmetica si mai putin cu stanga sau dreapta.

Iar calculele cu masina de lux a baiatului care va trebui sa o frece mai putin prin baruri sau pe internet vs pensionarul cu 700 RON/luna sunt aberante. Pentru ca pensionarii sunt foarte numerosi, iar o reducere a fondului de pensii cu 16% (prin impozitare a oricarui venit) va fi ceva semnificativ, echivalent cu reducerea de 15% care s-a dovedit neconstitutionala unsure.gif asa cum este si legea gravitatiei. (replica lui Banicioiu ar fi: "mai bine sa-i omoram cum vrea Basescu !")

Un lucru este sigur si sunt curios daca il contesta cineva. In tara asta sunt milioane de oameni care traiesc FOARTE BINE pe spinarea celorlalti. E vorba de pensionarii de lux, bugetarii de lux, pensionatii pe caz de spaga, afaceristii cu banul public, incompetentii si coruptii din sistemul de stat. Am uitat pe cineva? De regula au doua calitati: relatii si lacomie fara margini. Cred ca astia sunt printre cei mai loviti si cei mai vocali in aceste zile.

Exemplu de manipulare: legea ANI ciuntita ca sa nu cumva sa verifice cineva cum fac politicienii miliarde din afaceri cu statul, a fost votata aproape in unanimitate, cu doar cateva abtineri. La marele post independent de stiri Realitatea s-a repetat de 20 de ori ca a fost votata in principal de reprezentantii puterii: PDL, UNPR, UDMR. Nimeni nu a contrazis asta pentru ca as usual toti cei 7 invitati erau numai un cor de injuratori ai lui Basescu.

Legea asta chiar e o mare porcarie pe termen lung, si ar trebui sa protestem in strada. Dar cine sa o faca? Nu merita pentru ca e greu sa spui ca tot Basescu e de vina. Frunda e indignat si spune ca s-ar fi incalcat drepturile constitutionale. Cum il prinzi pe unul cu mana la tine in buzunar si vrei sa ii f..... g..... m.... STOP stoi sa vedem, mai bine mergem la Curtea Constitionala sa vedem daca nu ii incalci vreun drept fundamental.

G e o r g e
QUOTE (Lucian107416 @ Jul 10 2010, 08:34 AM) *
Am vazut mai demult un tabel cu echivalentul taxei de prima inmatriculare. Aveau Danemarca si tarile nordice niste taxe de mureai. Peste 100% din pretul masinii. Aici nu platesti impozite intreaga durata de viata a masinii cat platesti acolo pe prima inmatriculare.
Nu stiu daca atat nivelul taxelor e problema cat schimbarile radicale ale acestora. Practic nu avem un sistem coerent si echitabil de taxe si impozite, iar modificarile par facute orbeste.

cute but it's wrong again.

am fost in dealership mercedes-benz in finlanda. m-am uitat pe listele de preturi , la o masina de 40 000 aveai prima inmatriculare 20% adica vreo 10 000 .
sa calculam la noi :
- ma un C350 benzen , cu o taxa de prima inmatriculare de vreo 5000 pe care il tii minim 3 ani si mai platesti 1000 pe an platesti in total 8000 .
- la ei masinile nu se vand cu 30% devalorizare in primul an , maxim 5-7% !!!
- ia calculeaza tu acum daca la ei cu un salariu mediu pe economie de 1000 eur in mana se sta mai bine ca la noi cu un salariu meidu de 250 sau cat dracu e .
G e o r g e
cu durere in suflet sunt de acord cu halbasus. eu pun intrebarile astea dinainte de alegeri dry.gif da' zice lumea ca ailalti erau mai rai, mai haini, mai comunisti ...
T u d o r
Cred ca nu pot fi banuit ca sunt partizanul politicii populare cu "sa luam de la bogati si sa dam la saraci". Dar luxul trebuie impozitat, asta e opinia mea. Daca ai 15 case si terenuri pe numele tau trebuie sa platesti exponential in plus. Daca ai masina de 100k euro plateste fraticule. Vrei motor de vapor...plateste. Dar nu plati ca in tara asta. Nu plati la guvern, ca tu nu poluezi guvernul. Plateste la comunitatea locala.
GLC120
QUOTE (G e o r g e @ Jul 10 2010, 11:08 AM) *
sa vedem la mine , am luat msina la 47 000 ( cu tot cu discount ) . pret de lista cu toate dotarile si optionalele vreo 58 000.
deci zi 50 000 sa fie ca tine .
in acel moment impozitul era normal , aveam de lupta doar cu asigurarea CASCO. intre timp toate s-au modificat , sa vedem cu cat :

- CASCO de la 4000 la 3000 in 3 ani . desi masina s-a devalorizat considerabil casco % a crescut
- RCA de la cateva sute 400-500 este acum 1400
- impozit , de la cateva sute este acum 2200

pai tu crezi ca in perioada asta castigurile mele au ramas macar la fel ? ahhh nu , din cauza altor impozite am ajus de raman in mana cu jumatate , din care trebuie sa platesc rahaturile de mai sus .

deci , da am avut bani de o masina de 50 000. da am avut bani sa o intretin , dar nici dracu nu s-a gandit ca o sa se tripleze toate la masina . da stau la bloc si am un C320 si un STI . de ce ? pentru ca o casa cand am luat eu masina era 250 000 + (nu ca acum nu ar fi la fel) iar masina mea a fost 50 000 . si ghici unde stateam mai mult timp ? iti zic eu 60% in masina si pe drumuri 40% acasa.


47,000 ai dat pe rahatul C-ul ala? pe aici parca se vehiculau 31000 - 32000 Euro, vai draga ce ocazie, atata stil, atata calitate, atata tabla germana.

Este exemplul tipic al romanului nostru, modest, inteligent si prevazator. Stau in masina, imi iau masina. Moare vecinii, prietenii sunt pe spate cand aud cei 400 CP. Nu conteaza ca ma costa vreo 10,000/an numai ca sa le tin. Si stai sa vezi ce petrecere va fi pe forum cand va reusi sa vanda C-ul cu 15,000 Euro, 2 ani stare perfecta, ca sa scape de impozit si CASCO.

Dar in fond e logic, casa era mai scumpa, si la ce iti trebuie? Nu poti sa stai la bloc cu Mercedesul la scara si gigacaloria compensata ? banana.gif

G e o r g e
QUOTE ( T u d o r @ Jul 10 2010, 11:22 AM) *
Cred ca nu pot fi banuit ca sunt partizanul politicii populare cu "sa luam de la bogati si sa dam la saraci". Dar luxul trebuie impozitat, asta e opinia mea. Daca ai 15 case si terenuri pe numele tau trebuie sa platesti exponential in plus. Daca ai masina de 100k euro plateste fraticule. Vrei motor de vapor...plateste. Dar nu plati ca in tara asta. Nu plati la guvern, ca tu nu poluezi guvernul. Plateste la comunitatea locala.

da , sunt de acord cu tine tudor. dar eu poluez mai putin ca o dacia 1300 , cost cat 2 duster si platesc impozit cat 100 de loganuri. ti se pare normal ?
bogcot76
QUOTE (G e o r g e @ Jul 10 2010, 10:08 AM) *
QUOTE (bogcot76 @ Jul 9 2010, 08:55 PM) *
Cand ai o masina de peste 50000 euro un impozit de chiar 1000 sau 2000 pe an ar trebui sa nu doara deloc. In Vest impozitele sunt muuuuuult mai mari. Numai ca la noi se sta la garsonera in Berceni si se parcheaza Touaregul in fata blocului. Problema e ca astia au crescut impozitele astea din disperarea de a aduna bani cat mai repede si nu din alt motiv. Asta cu impozitele e un lucru normal insa celelalte masuri sunt complet idioate si distructive. La fel si cu viitoarele taxe de autostrada. Ok, sunt de acord cu asta, insa autostrada sa fie autostrada nu ca motodromul de Buc-Pitesti.

cute ... but it's wrong .
sa vedem la mine , am luat msina la 47 000 ( cu tot cu discount ) . pret de lista cu toate dotarile si optionalele vreo 58 000.
deci zi 50 000 sa fie ca tine .
in acel moment impozitul era normal , aveam de lupta doar cu asigurarea CASCO. intre timp toate s-au modificat


Sunt perfect de acord cu tine. Discutia era pur ipotetica pentru o tara normala. La noi insa totul se schimba de la o zi la alta si planurile iti pot fi date peste cap oricand pentru orice, nu numai pentru impozitul la masina.

Lasam la o parte faptul ca in general taxele la masini in vest sunt axate in special pe emisiile poluante nu numai pe cmc.
T u d o r
George, nu mi se pare normal. Dupa parerea mea 3/4 dintre Daciile 1300 nici nu ar mai trebui sa existe pe sosele din motive tehnice. Bine...dar ce e normal in Romanistan?! Impozitarea ar trebui facuta dupa emisiile poluante si cilindree, o relationalitate intre astea doua. Exact cum spune si Bogcot. Dar daca ai 5000 cmc sa te arda sa-ti sara ochii. E lux, plateste. Iar pe principiul sistemului de taxare din Franta si alte state europene, da-i narodului o parte inapoi daca-si ia hibrida sau alta masina cu emisii de sub tz grame CoDOI.
G e o r g e
logan 1.4 emite 135g , tribeca 275 . pai cam dublu, asa ca daca ala cu loganul platest 56 ron impozit eu de ce trebuie sa platest 5510ron impozit ? cat 100 ? ca nu poluez cat 100 ?
pune dulu , triplu, pune de 10 ori , dar nu pune de 100 ori .

LE: iar STI ul meu 265g/km.
solmar
QUOTE (GLC120 @ Jul 10 2010, 11:09 AM) *
Un lucru este sigur si sunt curios daca il contesta cineva. In tara asta sunt milioane de oameni care traiesc FOARTE BINE pe spinarea celorlalti. E vorba de pensionarii de lux, bugetarii de lux, pensionatii pe caz de spaga, afaceristii cu banul public, incompetentii si coruptii din sistemul de stat. Am uitat pe cineva? De regula au doua calitati: relatii si lacomie fara margini. Cred ca astia sunt printre cei mai loviti si cei mai vocali in aceste zile.


Il contest eu. Nu sunt milioane care traiesc foarte bine. Sunt maxim cateva sute de mii in cel mai optimist scenariu.

Recensamant pe categorii de varsta:
Populație totală: 21,6 milioane
Adulți: 10,5 milioane
Copii: 5 milioane
Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani: 7 milioane[52]
Persoane în vârstă: 6 milioane


Sunt cca 6.4 milioane de copii pana in 18 ani care nu produc nimic. Pensionari 5 milioane - guvernul a anuntat recalcularea a 8000 pensii de lux, probabil sunt 15000 cu totul.
Populatie activa cca 10.5 milioane din care 4.5 angajati. Au ramas 6 milioane, din astea sunt 3-4 milioane de romani care traiesc afara - de bine ce le-a fost in Romania. Sunt aproape 0.7 milioane de someri. Au mai ramas 1.3-2.3 milioane. Sunt 1,5 milioane romi - asta inseamna pe categorii de varsta vreo 0.5 milioane de romi care ar putea fi incadrati la populatie activa dar care evident nu sunt activi. Au ramas 0.8-1.8 milioane de romani: aici intra casnice, persoane din agricultura sau cei care n-au lucrat niciodata. Iar astia nu traiesc foarte bine pe spinarea altora - sunt intretinuti de familiile lor.
Las-o mai moale cu exagerarile! Mai bine ai cauta ultima statistica privitoare la pragul de saracie din Romania - care spune ca 23% dintre romani traiesc sub pragul de saracie.

Hai sa gasim romani care traiesc foarte bine - cu venituri de 5-10.000 eur pe luna!!!
Explicatia - sunt cca 600.000 firme in Romania. Sa consideram ca toate aduc profit desi nu este asa si sa aplicam regula 20/80. Avam probabil 120.000 x 2 romani fericiti in functii de conducere. Avem un aparat politic/administativ de varf de cca 200.000 persoane. Avem crima organizata de cca 10000 persoane. Avem cca 10-15000 milionari. Cam astia sunt romanii care o duc foarte bine - 475000.
Baby Blues
QUOTE ( T u d o r @ Jul 10 2010, 10:22 AM) *
Cred ca nu pot fi banuit ca sunt partizanul politicii populare cu "sa luam de la bogati si sa dam la saraci". Dar luxul trebuie impozitat, asta e opinia mea. Daca ai 15 case si terenuri pe numele tau trebuie sa platesti exponential in plus. Daca ai masina de 100k euro plateste fraticule. Vrei motor de vapor...plateste. Dar nu plati ca in tara asta. Nu plati la guvern, ca tu nu poluezi guvernul. Plateste la comunitatea locala.

Greu cum zici mataluta mai sus. Daca am avea comunitati locale sau conduceri ale acestora cat de cat responsabile de cheltuirea banilor publici , cred ca am putea discuta de chestia asta. Dar atat timp cat marea majoritate a comunitatilor locale sunt conduse de semianalfabeti inregimentati in barca care pluteste mai usor, e greu sa-mi spui mie sa dau taxele catre ei. E adevarat ca nici baietii de la varf nu sunt cine stie ce ingerasi in gestionarea banilor publici ci din contra . Ideea ar fi ca sistemul de gestionare a banilor publici sa fie cat mai transparent cu pedepse drastice pentru proasta gestionare a acestuia , etc. Nu cred ca solutia de moment este descentralizarea folosirii banilor publici catre comunitatile locale. O sa vedem ce se intampla cu spitalele care vor trece la administratiile publice locale.
In continuare sustin ca in afara faptului ca justitia noastra este uneori oarba la propriu, mai cred ca unii justitiari nu prea mai au legatura directa cu ceea ce se intampla pe strada sau in viata de zi cu zi. Astfel tind sa cred ca procurorii si judecatorii, au cam pierdut notiunea timpului real in care traim . Si aici putem vedeea pedepsele blande care se dau in cazuri destul de grave- vezi Camatarii, etc, pai ce sa mai zic de cazurile de batai la coltul strazii. Pai daca un primar corput care s-a infruptat din bani publici precum Cristian Anghel a primit pentru un prejudiciu de aprox. 400.000 de euro o sentinta cu inchisoare de 2 ani si 6 luni din care va executa mai putin de 1 an si jumatate, atunci ma gandesc ca se pot da tunuri in continuare pt. ca pedepsele date sunt mult prea blande.
G e o r g e
na ca am vazut si eu ce indruga GLC. prietene, atunci eu sunt chiabur si traiesc pe spinarea cetatenilor doar pentru ca am CEVA ? cam asa inteleg eu ... ok exagarez un pic, dar nu e departe de ce crede 99% din populatia romaniei.
ei sunt aia care imi zgarie masina doar pentru ca ei nu au. si automat presupun ca eu am pentru ca am furat !
T u d o r
Nu e greu. E mai greu acum cand e o singura caciula mare in care se baga 10 maini de-odata. Descentralizarea e solutia cea mai simpla si mai transparenta, comunitatea locala e mai agera si are un control mai bun asupra cheltuirii banilor publici. Iar amendarea celor care si-au batut joc de ei e mai directa si mai neiertatoare prin vot. Cu totii vedeti in localitatile voastra ca lucrarile se stie unde se dau, se vede ce se face si ce nu se face, promisiunile electorale sunt mai usor de urmarit, etc. Pai cine e nebun sa mai voteze cu un primar care a zis ca face autostrada suspendata in Valcea si n-a facut-o? Banul local se cheltuie mai cu grija, asta e parerea mea. Si mai cu frica. smile.gif
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Jul 10 2010, 12:24 PM) *
Nu e greu. E mai greu acum cand e o singura caciula mare in care se baga 10 maini de-odata. Descentralizarea e solutia cea mai simpla si mai transparenta, comunitatea locala e mai agera si are un control mai bun asupra cheltuirii banilor publici. Iar amendarea celor care si-au batut joc de ei e mai directa si mai neiertatoare prin vot. Cu totii vedeti in localitatile voastra ca lucrarile se stie unde se dau, se vede ce se face si ce nu se face, promisiunile electorale sunt mai usor de urmarit, etc. Pai cine e nebun sa mai voteze cu un primar care a zis ca face autostrada suspendata in Valcea si n-a facut-o? Banul local se cheltuie mai cu grija, asta e parerea mea. Si mai cu frica. smile.gif


Practica bate teoria la fund. Descentralizarea e reteta perfecta pentru inca o generatie superba de baroni locali. Toate bubele din Romania vin dintr-un singur motiv - neaplicarea legii la care se adauga amestecul politic. Daca de maine se aplica legea (trimitere la Ocaua lui Cuza, Teapa lui Vlad Tepes care au ramas in istorie sau la vestitul capitan Roman de la economic, o legenda pe vremea lui Ceasca, care n-avea mama, n-avea tata si te belea oricine-ai fi fost daca ai furat) intr-un cincinal intrecem toate tarile din jur. In 50 de ani nu mai spun.
Dar din pacate maine legile se aplica la fel ca si azi.
Baby Blues
Sunt de acord cu ceea ce zici talica intr-o tara normala. Dar uite ca primarii, consilierii, etc nu sunt alesi strict pe baza voturilor date de cetateanul responsabil. Din pacate multi voteaza prin prisma puilor primiti, a malaiului etc. Analizand optiunea de vot a prietenilor si a cunoscutilor mei, care in marea majoritate sunt oameni responsabili , am constatat ca nu se prea suprapune peste cea majoritatii. Analizand prestatia anumitor primari, consilieri, etc, ma mir ca nu sunt inca la puscarie , baremi sa mai conduca cine stie ce primarii. Si dupa ce l-am ales pe Iliescu presedinte ne-am mirat ca ne-a adus cu 50 de ani inapoi, cand l-am votat pe Constantinescu ne-am mirat ca n-a facut schimbarea si cand l-am votat pe Base, ne miram ca nu merge tara bine. Ia sa le dam foc la caruta cum au facut ungurii si sa vezi cum apar si autostrazi si blocuri pentru tineri, etc. thumbsup.gif
solmar
QUOTE (Baby Blues @ Jul 10 2010, 01:46 PM) *
Ia sa le dam foc la caruta cum au facut ungurii si sa vezi cum apar si autostrazi si blocuri pentru tineri, etc. thumbsup.gif


Ia incearca de unul singur! Sa vezi ce bulane iti iei (chiar cu dobanda si fara reducere de 25%). Legile s-au tot "armonizat" in ultimul timp, o sa razi cand o sa descoperi ca daca injuri sau te uti chioras la un oficial (care e oricand in misiune, exceptia de la regula e presedintele Farter, care nu e presedinte cand o face p'aia tiganca imputita, nici cand se urca beut la volan sau cand danseaza tiganeste pe litoral - atunci e in timpul lui liber) poti sa te alegi cu ceva timp la racoare. Iar daca presa dezvolta subiectul poti jena siguranta nationala... Tu crezi ca au stat degeaba bajetii?



G e o r g e
long live "el president(e)".
Baby Blues
Pai bastoane au luat si ungurii dar uite c-au schimbat ceva in mentalitatea celor care -i cconduc. Eu zic ca atunci cand isi vor da seama ca o pot pati daca nu-si respecta promisiunile , mai umbla si ei la nesimtire biggrin.gif
solmar
QUOTE (Baby Blues @ Jul 10 2010, 01:04 PM) *
Pai bastoane au luat si ungurii dar uite c-au schimbat ceva in mentalitatea celor care -i cconduc. Eu zic ca atunci cand isi vor da seama ca o pot pati daca nu-si respecta promisiunile , mai umbla si ei la nesimtire biggrin.gif


NOPE! Ungurii (lasand la o parte politica expansionista si autonomia) au trait in imperiul Austro-Ungar. Pe durata aia li s-a modificat ADN-ul, au mutatii occidentale. Noi avem mutatii balcanice si orientale.

Fara gluma, NU se va schimba nimic. Presedintele Farter se duce la sinistrati sa le spuna ca nu s-a furat*, ca e vina lor (a sinistratilor) ca a venit puhoiul si le-a luat casele (ca si-au pus casele prost). Si ca la anul statul nu mai ridica un bat. Tot la anul dispare si subventia la gigacalorie... Cat spirit de prevedere iti trebuie sa ghicesti ca apa se va ridica cu 3 metri si va ajunge la tine in casa??? Pai daca e asa prevazator nenea Farter de ce n-a luat masuri (in ultimii 6 ani) sa elimine coruptia, sa faca euroiu de 3 lei si sa traiasca tot romanu bine. Sau a luat, dar nu vrem noi sa traim bine ca sa-i dam lui cu tifla.

*Nu s-a furat cand la noi asta e disciplina olimpica! Mare noroc a avut ca n-a dat de unu sa-i refaca simetria... asa de nervi ca i-a luat apa tot ce-a avut. Pai pe ala cu apa de-un metru in casa il intereseaza ca s-a furat sau nu (stiind foarte bine ca la parnaie n-ajung aia care fura cu milionu' ci aia care fura cu lingurita) cand lui ii balteste totul in jur??

Avem un indicator de nesimtire in tara. Momentul in care EBa (stim foarte bine ca a fost aleasa in PE pe criterii de performanta exceptionala si ca nu exista nici macar o umbra de nepotism) isi va da demisia sau va dispare discret sau indiscret din viata politica e momentul in care se va schimba ceva. Pana atunci mucles!
klm
CITAT(HalbaSus @ Jul 10 2010, 09:08 AM) *
Dar lasa ca nu-i bai, auzeam ieri sau alaltaieri o alta idee minunata si de dreapta rau de tot a domnului presedinte... sa se impoziteze toate veniturile si sa se inceapa cu impozitarea cu cota unica a pensiilor si a ajutorului de somaj... Adica nu conteaza cine esti, de la opinca la vladica, tot pensionarul sa plateasca 16%.

Mie mi se pare normal: toata lumea care produce bani in Romania trebuie sa plateasca impozit iar cei care nu platesc sa fie "trasi in teapa"; ah, e ok ca ne-am permis sa ii scutim pe unii dintre noi insa e la fel de ok sa se ridice scutirile.
CITAT( T u d o r @ Jul 10 2010, 10:54 AM) *
Impozitarea ar trebui facuta dupa emisiile poluante si cilindree, o relationalitate intre astea doua. Exact cum spune si Bogcot. Dar daca ai 5000 cmc sa te arda sa-ti sara ochii. E lux, plateste. Iar pe principiul sistemului de taxare din Franta si alte state europene, da-i narodului o parte inapoi daca-si ia hibrida sau alta masina cu emisii de sub tz grame CoDOI.

Gen Lexus LS600h?
HalbaSus
Tudor, foarte interesant ce zici tu, si sunt de accord cu principiul descentralizarii. Am 2 intrebari:
1. Mi se pare mie sau acum recent s-a micsorat partea care merge la bugetul local si s-a marit cea care merge la bugetul de stat ? Te rog corecteaza-ma daca gresesc. Daca da, masura asta cine a adoptat-o ? PSD-ul ? comunistii ?
2. Basescu vorbeste despre descentralizare din 2004... In atata timp putea sa descentralizeze orice. Ahhh da... am uitat... nu l-a lasat opozitia, a gresit cand l-a pus pe Tariceanu, si-a vazut visul cu ochii cand a pus PSD-ul la guvernare, a venit criza, ca orice (presedinte)jucator prost are o gramada de scuze bune.



solmar
QUOTE (HalbaSus @ Jul 10 2010, 09:08 AM) *
Dar lasa ca nu-i bai, auzeam ieri sau alaltaieri o alta idee minunata si de dreapta rau de tot a domnului presedinte... sa se impoziteze toate veniturile si sa se inceapa cu impozitarea cu cota unica a pensiilor si a ajutorului de somaj... Adica nu conteaza cine esti, de la opinca la vladica, tot pensionarul sa plateasca 16%.


Hai sa nu comentam metoda de belit cetateanul.
Dar ce garantie am eu ca cetatean ca dupa ce ma executa guvernul din toate pozitiile (imi taie pensia, imi mareste pretul la gaz, la intretinere, creste TVA-ul...) o sa-mi fie bine dupa un an de zile. Ca daca peste inca un an mie o sa-mi fie si mai rau iar astia care ragaie de bine o duc si mai bine si in puscarii situatia e aceeasi - nu e niciun corupt priponit - iar politicienii ranjesc in continuare ca isi asuma raspunderea dar fura cu ambele maini, atunci la bun am mai strans cureaua? Si f....a si cu banii luati!

Asta e problema - nu avem nici o garantie ca se vor schimba lucrurile in bine! In rau da, avem precedente! Si cat timp niciunul nu-si da demisia, constient ca a gresit si din cauza lui sufera un roman, atunci n-avem nici o garantie.
T u d o r
Stiti, mie mi se pare ca normalitatea in tara asta difera cam mult de ce inseamna normalitate intr-o tara dezvoltata. Sa ni se para aiurea sa impozitam orice venit obtinut e cel mai grav lucru. Si cel mai grav e ca n-am auzit asta de la cei "ajutati" social sa aiba ce bea in crasma la tara ci de la niste oameni pregatiti, educati si peste media veniturilor din Romanica. smile.gif Adica tocmai de la cei carora li se ia pentru a avea nea' Caisa ce "consuma" la birtul din capu' satului. Eu nu sunt de acord sa se stimuleze nemunca si bataia de joc pe spinarea mea. Daca s-ar colecta tot ce trebuie ar fi bani si pentru soselele/autostrazile care ne lipsesc, si pentru investitii de anvergura care sa absoarba excedentul de forta de munca si pentru alte si alte minuni care la altii sunt realitati.

Observati ca incerc sa fiu impartial politic, nu ma priveste cine e la putere atata timp cat face ce trebuie sa faca. Consider discutiile astea idei si proiecte izvorate din mintile noastre slabe si neluminate si nu prilej de a injura pe Basescu sau Nastase sau Tariceanu sau Vadim. Ar fi foarte bine ca toti sa incercam venim cu ideile noastre si nu cu supararile si frustrarile proprii. Nu suntem politicieni, niciunul n-a fost "guvernant" sa aiba painea si cutitul in mana si nici nu cred ca vrem sa fim. Suntem niste oameni loviti de o criza cu totii si purtam discutii teoretice despre cum am vrea sa fie in tara asta. Adica as dori sa vad si idei nu doar critici.

KLM - Lexusul ala hibrid are cilindree de camion. Pe baza teoriei expuse ar avea un impozit suficient de mare, chiar daca partea electrica il scuteste de prima inmatriculare sau nu ii duce impozitul la nivelul unui V8 obisnuit. Cred ca e destul.

In continuare sustin principiul descentralizarii. Baronii locali au fost pe vremea centralizarii, nu pot fi dati exemplu decat absolut izolat ca si invingatori intr-o campanie electorala locala. Solmar, uite viziunea mea despre fraza

QUOTE
Dar ce garantie am eu ca cetatean ca dupa ce ma executa guvernul din toate pozitiile (imi taie pensia, imi mareste pretul la gaz, la intretinere, creste TVA-ul...) o sa-mi fie bine dupa un an de zile

:
"Imi taie pensia" - ti-o impoziteaza, ca in marea majoritate a tarilor la care ne raportam. Cand ti-a marit-o fara acoperire si noima n-am vazut sa fi protestat nimeni. Pentru ca era populism, bine primit la cetatean.
"Imi mareste pretul la gaz" - wrong, iti elimina subventia la gaz. Nu cred ca faci parte din categoria celor cu nevoia de a fi asistati social. Nici eu si cred ca niciunul de aici.
"Imi mareste TVA" - iata rezultatul tuturor "masurilor sociale" aplicate de TOATE guvernele de 20 ani. Populism, cumparare de voturi, pomeni, nemunca, hotie. Din pacate criza mondiala ne-a gasit in cooru' gol si astea sunt urmarile. Nimeni nu s-a gandit decat cum sa-si mai traga un mandat de furat, toti s-au pi*at pe tara.
solmar
Tudor
De acord cu tine, populism. Dar ce garantie am ca peste un an o ducem mai bine. Niciuna. Am in schimb foarte multe garantii ca incompetenta va continua sa existe, ca bisericutele de partid vor continua. Stiu sigur ca peste un an de zile n-o s-o ducem nici mai bine si nici n-o sa fie nimeni vinovat.

Atat timp cat EBa este unde este nu am nici o garantie ca se vrea schimbat ceva in tara asta. Exemplul trebuie sa vina de sus in jos si nu trebuie sa se opreasca la ea. De ce este EBa in PE? Asta e o intrebare retorica la care orice membru PDL ar trebui sa reflecteze, pentru ca numai si numai membrii PDL au permis anomalia asta. Raspunsul e unul singur - ca asa vrea muschiul ei.

Daca cineva de pe forum sau de aiurea e multumit/incant de trioul EBa, Vadim, Becali atunci vorbim vorbe.
T u d o r
N-ai/n-avem nici o garantie. Cum bine ai spus, nimeni nu e incantat de trioul cu pricina. Dar daca ne lamentam intr-una ce obtinem? Niciunul dintre ei nu e vinovat de criza si niciunul dintre ei nu e solutia iesirii din ea.

Solutia iesirii din criza este un pachet de legi corecte si simple, aplicabile imediat si fara discernamant.

Propun prima lege: sa nu mai fie permisa modificarea contractelor castigate in niste conditii prin acte aditionale si alte tertipuri. Elimini astfel contractarea de catre "apropiati" a unor lucrari de 1 milion cu 500 mii, ulterior ajungandu-se la 2 milioane cost final.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Jul 10 2010, 02:34 PM) *
N-ai/n-avem nici o garantie. Cum bine ai spus, nimeni nu e incantat de trioul cu pricina. Dar daca ne lamentam intr-una ce obtinem? Niciunul dintre ei nu e vinovat de criza si niciunul dintre ei nu e solutia iesirii din ea.

Solutia iesirii din criza este un pachet de legi corecte si simple, aplicabile imediat si fara discernamant.

Propun prima lege: sa nu mai fie permisa modificarea contractelor castigate in niste conditii prin acte aditionale si alte tertipuri. Elimini astfel contractarea de catre "apropiati" a unor lucrari de 1 milion cu 500 mii, ulterior ajungandu-se la 2 milioane cost final.


Tudor, te rog nu lua personal personal partea scrisa boldat.

Pai daca nu esti incantat vorbeste cu colegii si propuneti ca EBa sa-si depuna demisia. Sa fie o initiativa a tineretului PDL-ist. Nimeni n-o sa faca asta. E absurd sa te p..i in contra vantului.

Eu, unul pot sa-i inghit lui Basescu toate defectele umane, la urma urmei si eu mai ragai, mai partzai, mai injur, mai beau si nu sunt o persoana publica sa am paparazzi dupa mine sa-mi vaneze orice miscare.

Dar defectele de comportament, care tin de educatie, de cultura, de diplomatie, de curtoazie politica nu le pot ignora. Dpdv Basescu e prost-crescut. O fi el plin de intentii bune dar nu-l cred atat timp cat EBa e unde e.
T u d o r
N-o iau in nume personal pentru ca nu fac parte din tineretul pedelist. teehee.gif

Si vreau sa vin cu un sablon care se potriveste perfect: "avem conducatorii pe care-i meritam". Punct. Daca am fi nemti am avea presedinte un om educat, plin de cultura si de bune intentii. Daca iesi pe strada 10 minute vezi perfect de ce asa ceva nu e posibil.

In privinta Eba si a altor beizadele sa stii ca nu suntem cazuri singulare. Parca si "S-ar cotzai" a avut niste probleme de genul asta dar nu pot jura ca e adevarat ca nu mai retin. Si in Italia sunt cazuri. Deh... ginta latina atat de ridicata in slavi.

Si repet, nu Eba e problema tarii (ci doar una de moralitate si imagine pentru presedinte). Problema tarii sunt contractele date pe interese, umflate si prost executate. Problemele tarii sunt inapoierea sistemului administrativ, coruptia generalizata, legislatia primitiva, interpretabila si smechereasca, aparatul justitiei clientelar si hot. De aici pleaca toate.

Disclaimer: Exceptiile de la "tezele" mele sunt binevenite si ar fi minunat sa fie cat mai multe.
Baby Blues
Ai scris: Solutia iesirii din criza este un pachet de legi corecte si simple, aplicabile imediat si fara discernamant.

Propun prima lege: sa nu mai fie permisa modificarea contractelor castigate in niste conditii prin acte aditionale si alte tertipuri. Elimini astfel contractarea de catre "apropiati" a unor lucrari de 1 milion cu 500 mii, ulterior ajungandu-se la 2 milioane cost final



Tudor din pacate iar tin sa te contrazic biggrin.gif
Pai eu sa transpun in lege si practica masurile astea, mai vere! Ca m-am saturat de atatia ani de cand sunt constient de starea mea sociala, sa tot astept sa tot vorbesc, sa-i tot aud vorbind dar fara sa se faca nimic. Pai cine a fost primar, ministru al transportului, presedinte si prim- ministru in acelasi timp? Eu? Nu eu ci Basescu. Iliescu a fost pesedinte atata timp, Nastase prim-ministru nesiluit de nimeni. Berceanu cred ca nu mai stie de cand e minstru. De ce tot atatea scuze despre greaua mostenire. A cui mostenire a lu' masa? Am niste cuvinte grele acum la gura dar nu-mi permite un forum sa le scriu ca nu-i spala toata apa Dambovitei. biggrin.gif Poate cand ne intalnim si beau un sprit in plus biggrin.gif le zic eu de dulce biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.