Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi A4 (B5) TDi vs VW Passat (B5) TDi
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
devnull
O comparatie foarte interesanta. Asta este o dilema care ma macina de o vreme si din pacate am prea multe pro pentru ambele modele dar foarte putine contra.

Dar sunt curios de parerile voastre, care dintre cele doua modele credeti ca merita incredere sau care v-au castigat simpatia?

Dupa cum ziceam AUDI A4 vs. VW Passat

Nu vorbim despre aceste doua masini anume ci despre aceste 2 modele
HalbaSus
Depinde extrem de mult de ce iti doresti, pentru ca desi cele doua masini sunt practic gemene... difera extrem de mult:
- Vrei spatiu pentru pasagerii spate ? uita de A4... in spate pot sta doar persoane sub 1.70 si asta daca soferul nu e foarte inalt.
- Vrei sa nu ai probleme cu garda la sol ? din nou, uita de Audi... garda la sol e undeva pe la 10-12 cm

In rest Audi e o masina mai sportiva, mai usoara, cu un schimbator mai precis, suspensie mai rigida decat passatul, interior mai bine finisat si cu materiale mai calitative. Daca nu as avea copii/familie atunci asta ar fi alegerea corecta deoarece diferentele dintre pretul celor doua masini pe piata SH e destul de mica.

Intretinerea e cam la fel la ambele, cu un usor avantaj pentru passat, care avand garda la sol mai mare si suspensii mai moi necesita mai putine reparatii pe la suspensii. De altfel suspensiile sunt punctul cel mai sensibil la aceste masini, mai ales la A4... sunt multilink cu 12 brate pe fata... si inevitabil va mai trebui sa schimbi din ele daca circuli in Romania pe care o cunoastem.
iulian_1976
Audi A4B5 o proiectare mai atenta (110 cp )
Passat B5 a fost proiectat tinandu-se cont de criterii strict de economie ,Passatul ceva submotorizat.(90 cp)

Pe Audi Volanta&kit de ambreiaj ce trece lejer de 150 de mii de km,injectoare reparabile si cele noi ieftine,turbina este cu geometrie fixa deci chiar daca ai schimba-o 200 de mii de km nu poate pica.
Sa vad cateva modele noi care ating cu piesele respective acelasi nr. de kilometri. rolleyes.gif

La drumurile din Romania o sa ai probeme cu multilinkul in sensul ca poate sa-ti mai bata vreun brat insa multilinkul da o tinuta de drum ireprosabila in primul rand la asta a fost gandit in primul rand.
Odata ce ai capetele de bara schimbate,planetarele ok si suspensiile in parametri nu vei ramane niciodata in drum cu un Audi dotat cu multilink din cauza niciunui element din suspensie sau directie.

Genul asta de masina te face sa o pastrezi chiar daca vei mai cumpara alta mai mare si mai tare,mai.... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.