Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Kadett
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
ppsvawss
Salut,

O cunostinta are un Opel Kadett 1.3l benzina, carburatie, (defapt 1.3S - varianta sport?), din anul 1987, 55Kw (~74 cp), iar eu intentionez sa-l cumpar. El vrea 2500 lei, eu sper sa mai negociez si sa cobor putin pretul.

In fine, problema este ca opelul nu a mai fost pornit/miscat de pe loc de mai bine de 2 ani de zile. A zacut pur si simplu fara sa-i acorde nimeni nici o atentie. biggrin.gif

Din cate am inteles de la el, motorul, pe vremea cand mergea cu masina, era impecabil. Nu avea nici o problema cu el, in schim avea ceva probleme la instalatia electrica (nu stie exact ce anume - ceva la electromotor). Mi-a explicat ca la un moment dat cand lasase masina in paragina s-a reapucat de ea dupa cateva luni si a pus o baterie noua pe ea, iar cand a pornit motorul firul de pe + a luat foc; a mai incercat cu inca vreo 2 baterii dar n-a mai mers dupa care a lasat-o balta pana-n ziua de azi (aprox 2 ani si jumatate).

Nu sunt un mare specialist in motoare/mecanica si nu stiu ce sa fac. Daca se merita, cati bani mai trebuiesc bagati in ea, ce ar putea sa pateasca daca a stat atata timp fara sa fie pornita si/sau miscata de pe loc etc.

Ma gandesc ca pentru inceput trebuie pusa o baterie noua sau una in stare decenta, schimbat benzina din rezervor si schimbat bujiile.

Mentionez ca motorul nu este crapat (are antigel pe instalatie si a rezistat vremurilor geroase), scurgeri de ulei nu sunt (la joja nivelul este putin aproape de minim, ideea este ca are ulei in motor)... per total motorul arata ok din punct de vedere optic.

Voi ce spuneti? Pareri?


Regards
RUE
in acest weekend am resuscitat o dacie abandonata de mine in drobeta acum 3 ani si aproape jumatate.
masina a fost folosita de mine 2 ani. e veche... motorul mergea dar a ramas fara ITP si la fizic arata ruginita.
am facut exact 4 ore intre drobeta si tm in conditiile semafoarelor de lucrari de pe traseu. consumul a fost ok. vit max pe la 110 dar mers pe la 80.
masina a necesitat pregatire frane, umflat roti, o roata rejantata (fara camere).

on topic: mai negociaza la masina. e genul de masina pe care nu dai peste 15 mil la ora actuala. mai ales ca nu are ITP in mod sigur.
depinde cum arata fizicul. poate pui o poza ceva. masini sunt destule. nu te crampona la una care mai ales nu merge.
cauta o masina care poti pleca de pe loc cu ea si face un drum de 100-200 km. deci.. mai cauta!

p.s. nu ma intrebati daca masina are ITP, RCA sau rovinieta! bad bad bad!!! feriti-va de masini vechi pe strazi!
laurentiu
CITAT(ppsvawss @ May 17 2010, 03:17 PM) *
Salut,

O cunostinta are un Opel Kadett 1.3l benzina, carburatie, (defapt 1.3S - varianta sport?), din anul 1987, 55Kw (~74 cp), iar eu intentionez sa-l cumpar. El vrea 2500 lei, eu sper sa mai negociez si sa cobor putin pretul.


Nici eu nu ma prea pricep la mecanica, insa mi-a atras atentia ce ai scris despre motorul asta. Tatal meu a avut Opel Ascona 1.3S si avea 44Kw, adica 60CP. Cel putin asta scria in cartea tehnica a masinii.
In rest, nu pot decat sa-ti urez succes. Nu pare foarte greu de rezolvat daca sunt probleme doar la partea electrica. Oricum Opel-urile anilor '80 au fost masini robuste.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.