Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Treehugerii
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Eco
HalbaSus
Astazi am aflat ca e ziua pamantului... ce inseamna asta, nu stiu... dar la radio am auzit cea mai tare stire "eco" din ultima vreme.

Eruptia vulcanului si norul de cenusa... a fost o treaba... BUNA PT MEDIU ohmy.gif woot.gif De ce ? Pai bineinteles ca vulcanul a poluat, ca toate eruptiile vulcanice fac un nor de cenusa plin de substante dubioase care polueaza... dar macar 40% din avioanele din lumea asta nu au mai decolat si asta e bine blink.gif

Cat de idiot trebuie sa fii, sa preferi eruptii vulcanice in locul avioanelor ? Eu nu am fost afectat in nici un fel de inchiderea aeropoartelor (conduc suficient de repede, nu trebuie sa zbor drive.gif ) dar ma gandesc ca cata carne as fi putut baga in frigiderul celui care a emis aceasta ideee... asta imi aminteste de o emisiune Top Gear in care au prezentat un studiu care spunea ca un tren polueaza mai mult PE CAP DE PASAGER decat o masina pe cap de pasager... iar reactia ecologistilor a fost "cea mai verde calatorie este una care nu are loc niciodata" nuke.gif

Cu alte cuvinte eu cred ca ecologia e un lucru bun, dar trebuie consumat cu masura, la fel ca tariile, nu spune nimeni sa dam cu bombe nucleare de revelion "ca uite ce bine arata ciuperca aia".... dar nici sa zicem ca nu ar trebui sa mergem niciodata, niciunde, si daca totusi o facem ar trebui sa folosim cele mai lente mijloace de circulatie inventate de om: autobuz, tren, bicicleta, masini hibride, etc...
T u d o r
+1 here.
drabisan
+1
E pe Discovery un reportaj-fluviu cu un vas de croaziera italian. Si cu tot felul de personaje care vegeteaza acolo 1 saptamina.
Si spuneau baietii ce cantitate de motorina consuma masinaria pe saptamina. Sper sa nu ma insel prea tare, dar era vorba de 25 de tone!
Asta pentru plimbatul a vreo 3000 de oameni - clienti plus personal.

Stiu ca in seara aia ma gindeam ca daca fiecare om din ala ar conduce 12 ore pe zi, o masina cu un consum de 20%, nu ar consuma atita combustibil!
Si la 20% ar fi 12 ore de condus foarte placut!!! Stiu ar fi enorm sa conduci 12 ore, dar asa calculam eu la ora aia...

Una peste alta, aratau cum sint ecologisti ca sorteaza toate deseurile!

Bleax, hai sa fim seriosi! Sint de acord ca sintem prea multi pe planeta, prea ahtiati dupa cresterea profitului si ca halim mult prea repede resursele naturale. Dar ecologismul a devenit sinonim cu ipocrizia!
solmar
drabisan

N-am descrierea tehnica a unui pasager la indemana sa-ti dau niste cifre exacte dar 25 de tone trebuie sa fie consumul zilnic nu cel saptamanal. De obicei navele au motorul principal (MP) pe pacura si auxiliarele pe motorina. Auxiliarele se folosesc la manevrele de acostare/plecare si in timpul stationarii in port iar MP in mars. Sunt nave care merg cu peste 20 noduri pe ora - adica cca 37 km/ora (o mila egal 1.852 km) spre deosebire de navele comerciale care merg cu 10-13 noduri pe ora. Intradevar navele astea au incinerator la bord si tot ce inseamna deseuri, inclusiv deseurile de la motor (slam - sludge = uleiuri, motorine, pacuri uzate) se consuma. Altfel conform normelor in vigoare orice nava trebuie sa descarce la uscat reziduurile de hidrocarburi (slam) iar porturile trebuie sa aiba facilitati de preluare a acestor reziduuri.

Ce descrii tu acolo e o nava maricica - de peste 220 m lungime. Eu m-am ocupat la Constanta de nave mai mici 900 pasageri si 350 echipaj.

In atasament vei vedea o nava de 360m lungime X 60m latime cu viteza (Max / Medie): 21.6 / 11.9 knots (noduri).
ozz86651
QUOTE
. Sper sa nu ma insel prea tare, dar era vorba de 25 de tone!
Asta pentru plimbatul a vreo 3000 de oameni - clienti plus personal.

Stiu ca in seara aia ma gindeam ca daca fiecare om din ala ar conduce 12 ore pe zi, o masina cu un consum de 20%, nu ar consuma atita combustibil!


25t/3000 persoane = 8 kile de cap. Deci ce vrei sa spui?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.