Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum prea mare...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
andrei88
buna,sunt nou pe acest site si am intrat cu gandul k cineva ma poate ajuta sa inteleg de ce am consumul asa mare adika 8,6 asa imi arata la computerul de bord.am un ford mondeo 2,0 TDDI 16V 115CP,ARE 263000 KM si sincer cu motorul nu am avut chiat nici o problema dar consumul nu imi scade deloc,mi se pare ff mare,am fost demulte ori in italia cu el pe autostrada 1700 km si tot nu scade....astept pareri de la voi daca as putea sa fac ceva...va multumesc thumbsup.gif
Diesel
Ai resetat computerul de bord si dupa ... sa zicem ~20km de autostrada arata 8.6? la ce viteza? Ai incercat in ultima treapta la 1800rpm mers constant?

Masina scoate fum cand o accelerezi? cum stai cu reviziile? cati km avea pe bord cand ai luat-o? de atunci s-a simtit vreo scadere a performantelor?

Ai incercat un consum din pompa in pompa?
andrei88
deci sa incep asa...sincer nu stiu cum se reseteaza computerul,tre sa iau borna si atat sau? confused.gif am masina de la 146000km de 3 ani,cel mai mic consum l-am avut de 7.2 doar cand am cumparato,reviziile sunt la zi si nu am avut chiar deloc probleme cu motorul decat un furtun de la turbo atat,fum nu scoate chiar deloc.ce nu inteleg la computer,dece nu se schimba k la alte masini in functie de viteza cu care mergi,imi arata acelasi consum de 8,6 si daca merg tare si dk merg incet...pe autostrada se schimba poate asa la vreo 200 de km odata...consum din pompa in pompa nici vorba,nu ma stiu iar performantele sunt inka chiar bune,motorul trage bine...mi sa spus k e motorul cu 16 valve si de aceea consum asa mult dar totusi e prea mult zic eu mai ales pe criza asta teehee.gif
Potzocul
pe display iti afiseaza doar consumul mediu mixt urban/extraurban de pe ultimii 500 km(asa stiu eu) nu iti arata consumul instant.
daca tu mergi cam echilibrat oras/extern si consumul tau nu variaza foarte tare, consumul afisat va ramane neschimbat sau se va modifica cu cateva sutimi.
ca sa resetezi consumul, pornesti mototul, apesi pe manetuta de semnalizare pe butonul INFO pana cand pe display apare consumul(8,6 in cazul tau) si tii apasat cateva secunde butonul care se afla langa display (cel de la turometru) daca stationezi, o sa iti apara consum 99.9 .. acesta urmeaza sa scada in momentul incare incepi sa misti masina; daca poti sa tii apasat butonul in timp ce mergi cu masina, consumul va incepe de la 0...spre 99,9 biggrin.gif in primele secunde iti vei vedea aproximativ consumul instant.
am inteles ca se poate activa functia de consum instant pe mondeo...dar costa cate ceva... smile.gif
andrei88
salut,am incercat exact asa cum mi-ai spus u dar nu am reusit decat de la 99,9 in jos pt k in timpul mersului nu se reseta computerul la 0,00....am mers in jur de 20 de km asa cum mi-ai spus,ultima treapta 1800 turatii si am aj la un consum de 6,8 poate mai scadea dar nu am mai avut unde sa merg apoi prin oras mi-a urcat la 7,1 sper sa isi fi revenit si sa mai scada putin rolleyes.gif mersi mult de ajutor si sigur voi reveni aici pt orice problema tinand cont k azi am schimbat telescoape,arcuri spate si maine chesti pe fata bieleta directie-cap bara dreapta si bucsi bara stabilizatoare fata-spate....o zi buna va doresc
Mariustom
Andrei, ai un mp wink.gif
ninja.gif
TransportVL
salut baieti ...am un ford mondeo 2001 TDDI am masina de 1 an si cateva luni...si iarna trecuta si iarna asta consumul meu a fost de 9.5 sau 9.7 in oras...o sa incerc si cum a`ti spus voi cu resetarea ,nu stiam....in oras imi consuna 10% testat cu pompa...mi se pare exagerat de mult...asa la drum lung...gen Rm.Valcea-Cluj consum de 6% clima pornita si nu am sarit de 100km/h....este normal?
BOGDANrr
QUOTE (TransportVL @ Dec 25 2011, 12:00 AM) *
salut baieti ...am un ford mondeo 2001 TDDI am masina de 1 an si cateva luni...si iarna trecuta si iarna asta consumul meu a fost de 9.5 sau 9.7 in oras...o sa incerc si cum a`ti spus voi cu resetarea ,nu stiam....in oras imi consuna 10% testat cu pompa...mi se pare exagerat de mult...asa la drum lung...gen Rm.Valcea-Cluj consum de 6% clima pornita si nu am sarit de 100km/h....este normal?

si eu am tot un tddi din 2001 de 115 cp si consumul este la fel 10 in oras si 6 in exterior (are de 6 legjer daca te dai la ea )
sincer si mie mi se pare destul d emare consumul comparativ cu alte dieseluri dar tinand cont ca e destul de solida si rigda masina e ok
cameleontheone
si eu am un mondeo si consumul in oras 9 depinde de circulatie iar in exterior cel mai bun consum de pana acum este 5.24 % din Arad pana Satu Mare testat cu pompa efectiv cat am pus in rezervor pana la becul rosu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.