Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Topul accidentelor rutiere
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
T u d o r
stirea

TRebuie insa tinut cont de numarul mult mai mare de Dacii, VW si Opel care circula in tara, atat noi cat si cumparate sh. Oricum topul accidentelor cu deces e interesant.
Mircea104901
Apropos de comentariile din subsolul articolului: intotdeauna m-am intrebat: de ce comunistii (pt ca ei au desenat in principal drumurile, si daca le-au preluat asa, le puteau corecta foaaarte usor pentru ca nu comenta nimeni ca "e terenul meu, vreau atat" biggrin.gif ), in plin camp, au tras cate o curba, mai usoara, mai la 90 grade, "ac de par" chiar? De ce au facut toata tara un circuit mare de curse cu linii drepte incheiate de curbe periculoase? Nu puteau indrepta drumurile sa se circule mai usor? Pe afara, nici dealurile mai lejere nu sunt ocolite cu zeci de serpentine aiurea si ace de par; se urca si coboara drept.
T u d o r
Pai cred ca la vremea aia standardul era ca soselele sa treaca prin fiecare sat. biggrin.gif Iar o sosea asta trebuie sa faca, problema e ca n-au facut si autostrazi sa ocoleasca localitatile.
Mircea104901
QUOTE ( T u d o r @ Apr 9 2010, 09:57 AM) *
Pai cred ca la vremea aia standardul era ca soselele sa treaca prin fiecare sat. biggrin.gif


Nu, ma refeream pana sa ajunga in vreo localitate. Curbe fara sens, care nu fac altceva decat sa mareasca distanta dintre localitati si, implicit costul realizarii/intretinerii lor. E plin la noi de asa ceva.
Exemplu (e drum european - intre Sebes si Deva):
Click to view attachment
Mircea104901
Scuze, e judetean, am crop-uit mai jos. Cel european avea curba mai sus si era doar una smile.gif Asta are un S de toata frumusetea
T u d o r
Nu-mi dau seama care sa fi fost motivul. smile.gif E posibil ca structura solului sa fi determinat ocolirea unei zone mai joase sau cu stabilitate redusa? Oricum e clar ca exista aberatii cu gramada prin tara asta, o curba pusa aiurea in camp e o nimica toata. In zilele noastre soselele urmaresc terenurile unor diversi din motive lesne de inteles.
ozz86651
Intre Iasi si Pascani e un drum cu serpentine si ace de par. Prin cimpie, in porumb. Cred ca s-au gidit la conducatorii de masini sport si motociclisti smile.gif.
Alex-F1
Alt top facut asa de "hai sa ne aflam in treaba"! no.gif Mi se pare total aiurea sa faci un top (si inca numeric, nu procentual) al accidentelor in functie de marca masinii, atata vreme cat numarul marcilor de masini este asa de diferit! Iar soferul care a cauzat un accident in timp ce conducea un Opel, ar fi provocat acelasi accident, indiferent de marca masinii pe care o conducea, deci masinile n-au nicio "vina" aici.... confused.gif Mai bine ar face un top al soferilor vinovati, pe regiuni....olteni, moldoveni, banateni etc.....ca sa stim si noi care-s cei mai periculosi..... biggrin.gif
Mircea104901
QUOTE (Alex-F1 @ Apr 9 2010, 04:08 PM) *
Mai bine ar face un top al soferilor vinovati, pe regiuni....olteni, moldoveni, banateni etc.....ca sa stim si noi care-s cei mai periculosi..... biggrin.gif

O idee foarte buna.
M-as baga chiar la un pronostic: Cei dn AB si AG cred ca ar conduce detasati (la: din vina cui) smile.gif
RD-Woo
http://www.youtube.com/watch?v=u5j5pmA0EsQ...player_embedded blink.gif

Manevra buna de evitare, desi nu inteleg cum de era si o camera in bord care sa surprinda toata actiunea... dry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.