Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Drasius Kedys - lituanianul erou
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
solmar
Azi, pe facebook aveam un link despre Drasius. Cred ca am citit nefericita poveste a lui cu cateva luni in urma si i-am dat dreptate, apoi am uitat cu desavarsire. Pe pagina lui sunt doar mesaje de adeziune si suport...Azi m-am declarat fan si-am trimis invitatii tuturor prietenilor. Daca sunteti de acord va sugerez acelasi lucru.

+++
Ajuns erou, dupa ce și-a răzbunat fiica violata in mod repetat
26 October 2009, Mirela ZIVARI

Drasius Kedys, suspectul principal în cazul a două crime brutale petrecute în Lituania a fost ridicat la rangul de erou după ce s-a răzbunat pe cei care i-au molestat sexual fiica în vârstă de 4 ani. Kedys a dispărut după ce Jonas Furmanaviciu...s – judecător, și Violeta Naruseviciene, mătușa fiicei sale, au fost uciși în data de 5 Octombrie 2009. Tatăl divorțat (dl. Kedys), în vârstă de 37 de ani, a făcut publice în repetate rânduri acuzații la adresa judecătorului și la adresa mătușii minorei, care îl aproviziona pe judecător cu fete tinere. Poliția crede că dl. Kedys, frustrat pe faptul că persoane puternice aparținând sistemului legislativ al Lituaniei încearcă să mușamalizeze întâmplările ilegale, a luat legea în propriile mâini și i-a ucis pe cei doi cu arma deținută legal.

“Scrisoare către nimeni”. “Poveștile fetiței mele în vârstă de 4 ani, despre bărbați dezbrăcați, despre cum o dezbrăcau, despre cum era linsă și i se cerea să lingă “sysalai” mari (așa numea fetița organele genitale masculine), care eliberau cremă, despre cum era acoperită cu acea “cremă” naturală, despre cum punea “sysalai” în gura ei, despre cum se mișca înainte și înapoi, auzul unor sunete ciudate, despre cum o făcea în cameră, baie, toaletele publice … peste tot, fără încetare, de sute de ori atunci când își vizita “mama” în week-end-uri (chiar și în ziua botezului fetei mele), poveștile astea nu au impresionat ofițerii implicați în anchetă. Nimic nu s-a întâmplat … Fata este vie. “Mama” ei obținea bani de la cei cu “sysalai” mare, pentru trai. Fata mea a fost supusă la trei interogatorii în legătură cu circumstanțele în care s-a produs abuzul sexual (chiar dacă, potrivit legii, un copil poate fi interogat o singură dată), i-au fost făcute expertize psihologice complexe de către criminaliști, expertize care au concluzionat că fetița mea poate înțelege elemente-cheie ale cazului, și că poate să depună mărturie. Predispoziția spre a inventa totul nu a fost semnalată. Psihologii care au luat parte la interogări nu au putut determina “minciuni” ale copilului. Oricum, toate acestea nu înseamnă nimic în statul nostru Legal. Cererile procurorilor, de interogare în repetate rânduri a fetiței (deși a fost deja interogată și examinată), i-au făcut să ajungă la concluzia că acest copil nu a fost abuzat sexual. Nu știu … Probabil ca părinte privesc cu alți ochi ceea ce s-a întâmplat și înțeleg cuvintele pe care fata le-a repetat în timpul interogărilor și expertizelor. Probabil că sunt oameni în Lituania care nu pot înțelege cuvintele fetiței – violența dezgustătoare, orgii de nedescris, perverși, pedofili … Nu știu … poate că procurorii “calificați” gândesc altfel …

Probabil că procurorii nu s-au implicat deoarece printre participanții la aceste orgii se numără purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Andrius Us, judecătorul Jonas Furmanavièius și un al treilea prieten blond, Aidas. Pentru mine, sunt toți pedofili. Nu voi uita niciodată una din întrebările fiicei mele, adresată mie, tatălui ei, în vârstă de 36 de ani, când îmi vorbea despre organele lor genitale care miroseau a rahat și eliberau cremă: “Ești bebelaș, tată? Nu înțelegi nimic?”. Înțeleg că ne înfruntam cu persoane influente, politică, Justiție … Nu doresc nimănui să întâlnească asemenea persoane … Pentru că toate astea au “atins” imaginea unor persoane, am fost cercetat penal. Este nevoie de un milion de Litas pentru a compensa ofensa … Nu contează cum se termină totul, însă nu voi rămânea tăcut: de dragul micuței mele fetițe care a fost violată, pentru binele copiilor violați și pentru viitoarele victime care ar putea apărea dacă rămânem indiferenți ș nu pedepsim acești oameni. Poate că după ce vor citi aceste cuvinte, victimele și rudele lor vor acționa.
Toate cererile pe care le-am adresat procurorilor au fost respinse. Cerea de interogare a judecătorului din regiunea Kaunas a fost respinsă de către procurorul Kiurčinas pe motiv că nu reiese din cerere, ce informații utile pentru anchetă ar putea apărea după interogarea judecătorului.

Nu înțeleg nimic: pot eu, în calitate de reprezentant legal al micuței fete, să verific informațiile obținute în cadrul procesului de investigare? Nu înțeleg cum probele care ar confirma prezența în locul unde a fost abuzată sexual, a celor identificați de către fiica mea, pot fi semnificative într-un asemenea caz. Nu ține de competența mea, însă este obligația ofițerilor plătiți de Guvern, care se ocupă de anchetă, să facă tot posibilul pentru a investiga și descoperi activitatea criminală, în cel mai scurt timp posibil. Cel mai amuzant lucru – ultimele mele plângeri asupra acțiunilor procurorului A. Kiurčinas, adresate procurorului șef din Kaunas, K. Betingis, și procurorului general al Republicii Lituania, A. Valantinas, au fost rezolvate de către A. Kiurčinas în persoană. Nu știu la cine să apelez, ce să fac, cum să lupt cu pedofilii.
Principalul act legislativ al națiunii – Constituția Republicii Lituania – fixează linii generale legate de drepturile omului și protejarea libertății, obligația Statului de a salva și proteja copilăria și de a prețui copiii. Biroul procurorului este o instituție de Stat a cărei funcționare este reglementată prin Constituție și alte acte legislative.
Procurorul și instituțiile de anchetă penală trebuie pentru fiecare caz să parcurgă toate mijloacele permise de lege în scopul descoperirii activității criminale. Încercări precum cele ale procurorilor G.Roèienė, R.Èivinskaitė, A.Kiurčinas, K.Betingis, de a nu face nimic, sunt în mod constant repetate. Îmi place să cred că există ofițeri drepți și onești în această țară putrezită, care ar face tot ce le stă în putință pentru ca perverșii și pedofilii să plătească pentru faptele comise. Ancheta derulată este, până la această dată, o traumă repetată pentru mica mea fetiță, pentru mine și pentru părinții mei. Dacă cineva a înțeles ceea ce se întâmplă în independenta Lituanie, vă rog să faceți ceva, ajutați-ne. Dacă a mai rămas ceva de făcut… Toți procurorii care rămân indiferenți visează să-și ducă la final funcțiile reputabile și să îmbătrânească fericiți
Watcher
http://forum.fight.ro/viewtopic.php?p=112294
drabisan
Intimplator cel mai bun prieten al meu lucreaza in Lituania. In noiembrie, cind a fost ultima oara la noi, am dezbatut acest subiect. El nu are copii, nu e insurat, dar era mult mai extremist in opinii, decit as putea eu vreodata sa fiu.
Mi-a atras atentia cu un lucru simplu: parintele va plati lunar, o suma infima de bani, pentru ca omul care i-a distrus fetita sa stea in puscarie. Nimic mai putin corect! La fel ca pentru mizeria de detroux.

Eu sint suficient de religios incit sa nu consider corecta pedeapsa capitala. Dar, o alta idee super-draguta, ar fi stigmatizarea. Gen cicatricea facuta pe frunte in Inglorious Bastards. Si apoi lasat in puscariile cele mai rele! Dar nu suficient de liber incit sa fie omorit! Nuuuuu, deloc! Sa fie salvat de fiecare data din fata oamenilor care nu au constiinta! As prefera sa platesc eu spitalizarea dupa fiecare intilnire cu oamenii care au copii! Si sa fie adus, de fiecare data in jurul acelor oameni! Asta pentru o vesnicie! Nu traiesc eu o vesnicie, si nici nu-mi doresc, dar astfel de oameni trebuie sa traiasca o vesnicie in jurul celor care pot sa le faca rau in mod repetat!

Cit despre mama fetitei...pentru ea nu exista pedeapsa... sad.gif
klm
Se pot spune multe din exterior insa daca s-ar afla in fata cu monstrul/monstrii respectivi cati ar avea taria sa actioneze conform declaratiilor?
Eu sunt adeptul reactiunii din Law Abiding Citizen doar ca nu l-as fi omorat pe respectivul ci l-as fi lasat sa traiasca o viata lunga cu mintea limpede dar fara cateva organe si oase. Insa revin intrebandu-ma daca as putea s-o fac si doresc ca nimeni sa nu mai fie pus in situatia de a afla raspunsul...
Mariustom
Se pare că s-a terminat "vânătoarea"
http://www.ziare.com/europa/stiri-europa/v...it-mort-1011364
drabisan
Da, din pacate se pare ca da. Oricum omul ala nu mai avea pentru ce trai sad.gif Facuse tot ce putea sa faca, a dat o lectie!
Mariustom
BA AVEA !!! Pt fata lui !!!
drabisan
Ai dreptate oarecum.
Eu m-am gindit in primul rind ca l-ar fi infundat intr-o puscarie mizerabila ca si-a "permis" sa il puna la punct pe unul din justitie. Aaaa, ca in puscarie probabil ar fi fost rege, tocmai pentru ca a pus la punct un "justitiar"...Dar tot nu ar fi fost foarte multi ani linga fata lui daca il condamnau pentru o dubla omucidere.
Mariustom
Cred că era mai "util" copilului fiind în pușcărie decât în mormânt. Adică mai bine un tată erou viu (și izolat oarecum) decât unul mort.
E doar părerea mea ... confused.gif
ninja.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.