Help - Search - Members - Calendar
Full Version: DETECTOARE RADAR sau STATII RADIO
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2
OCTAN_95
Avand in vedere introducerea noilor echipamente de detectie va propun sa veniti cu pareri si/sau solutii ce ne pot ajuta in trafic.
drabisan
Solutiile pe termen scurt/mediu/lung ar fi sa existe sosele si autostrazi care sa evite localitatile.
In momentul ala eu unu nu as avea nici o problema sa merg legal, dar absolut legal 1-2-300km. Fara nici un sters.

Dar noi, in loc sa facem o sosea de centura pentru un oras calarit de tranzit, preferam sa bagam bani in masini cu radare performante! Se putea face centura pentru Sibiu, de ex., cu banii de masini? Eu cred ca se putea, ca exista loc. Nu, noi omorim traficul cu radarul in localitate.
Aduce bani la buget, se amortizeaza investitia, dar per total stam pe loc!
Alt exemplu: camerele fixe din "localitatile" de pe drumul Buc-Iasi! Sigur se facea macar o sosea care sa evite o localitate. Citeva luni mai tirziu se gaseau bani pentru evitarea celei de-a doua localitati, si tot asa.
Nu, noi punem camere, punem masini de politie si ii rupem pe fraierii care in mod logic nu au nervi sa mearga cu 40 printr-o localitate de 200 de locuitori!

Introducerea POP-urilor e inca un exemplu cum ca-i doare in cot de votanti! Ei o vor da cu prevenirea accidentelor&stuff.
Oricind, oriunde vor exista persoane care vor depasi viteza legala. Si pe autobahn-uri wink.gif
Problema e sa creezi mijloace de deplasare la viteze medii decente. Dar cei care decid nu au nici un interes sa vada asta. Pentru ei e mai important sa incaseze amenzi si spagi.
Punct!
OCTAN_95
De acord cu cele scrise de tine dar avand in vedere situatia actuala si care din pacate va mai dura mult de acum incolo suntem nevoiti sa ne adaptam.

Majoriatea avem detectoare, (acum deja depasite) avem nepotrivitul obicei de a calca masina in dorita de a ajunge la destinatie cat mai repede posibil (fiecare dupa cum considera ca se poate "intinde' pe drum.
Am umblat destul si prin tarile vestice, marturisesc ca teribilisti sunt si acolo dar se circula omeneste, nu am simtit si nu am vazut decat arareori politia, nu ma simteam "agasat" de acestia.

Problema e ce putem face aici la noi in situatia actuala?
22nst
Am si statie radio si detector, dar nu le-am mai folosit de ceva timp, pentru ca nu am iesit din localitate.
Cu statia este misto, afli de starea drumului, daca sunt radare sau nu cu multi km inainte!
DORU
Eu detin un detector radar, un GPS cu harta radarelor fixe si o statie CB tunata rolleyes.gif

Nu am din pacate un spliter sa le pot folosi concomitent, insa personal le consider utile pe toate, cu un plus pt GPS si statie CB. thumbsup.gif
HalbaSus
Statia e clar cea mai eficienta chestie... Singura problema e ca arata un pic ciudat in interiorul masinii... eu nu mi-as pune asa ceva... Plus ca nu poti sa o folosesti cu minori in masina... pe un drum Oradea-Bucuresti mi-am dublat repertoriul de injuraturi auzite... si nici inainte nu duceam lipsa de idei biggrin.gif
alexkon24
salutu tuturor si bine v-am regasit.ma bucura sa vad ca deja va luati la tranta cu noile radare.mi-a placut sa vd ce zice Drabisan legat de banii care se baga in masini cu radare noi in loc de drumuri.hai sa va spun ceva: la o emisiune a unui post local de tv un anume domn din Cj Timis a spus in felul urmator: din acciza sau taxa care se ia la litrul de benzina/motorina de la fiecare conducator auto din judet, anul trecut sau adunat peste 10 milioane de euro care au fost trimisi la Bucuresti dar din care nu s-a intors un cent pentru reabilitarea drumurilor.si asa este de cand lumea si pamantul, de la noi pleaca banii si la altii ajung.eu in momentul; de fata va zic cu mana pe inima ca in zona de Banat sunt cele mai jalnioce drumuri din tara si nimeni nu zice nimic ca le va repara vreodata.as vrea sa va vad pe voi cei care vreti autostrazi si centuri la fiecare localitate cum v-ati descurca pe drumurile noastre.a-ti uita ca exista radare.
in alta ordine de idei am citit prin presa zilele trecute ca aceste radare in modul acela de detectare instantanee sau cum i-o zice,ar da erori.si cica ar fii destul de mari.si pentru siguranta datelor inregistrate de aparate , ele ar trebui folosite in modul clasic. ceea ce inseamna ca orice detector le-ar prinde.daca nu am vazut ca cei din ziar dadeau si 3 modele de detectoare ce depisteaza si acest aparat de radar.
OCTAN_95
OK Alex,

da care?
da merita in acest caz investitia?
nu ar fi mai rentabila statia?
getodac
Mai oameni buni eu nu inteleg dorinta asta a voastra de a circula ilegal.
Voi cand plecati la drum nu va luati in calcul o marja de timp care sa fie suficienta pentru parcurgerea distantei dorite?
De ce trebuie sa aveti tot timpul o viteza peste cea legala, nu stiti ca cele mai multe accidente se produc din cauza vitezei?
Limitele legale permise dpmdv sunt suficiente mai ales ca avem drumurile asa cum le avem, de ce sa vrei sa mergi cu 150-180 km/h pe un drum national plin de gropi, NU VA ESTE FRICA? Mie da.
pmhoria
De acord Solmar, perfect de acord cu tine dar, (tot timpul exista un dar biggrin.gif)
se da urmatoarea ecuatie:
- a trebuit sa merg Timisoara-Pitesti de cateva ori anul trecut. din dorinta de a evita Sebes si Sibiu .. care nu au centura am considerat ca ruta prin Tg-Jiu- Rm Valcea e mai ok.
E..aici e distractia mare.. Rm Valcea Tg Jiu e un lant de 115 km de sate legate unele de altele. In mod normal acolo tre sa mergi cu 50km/h max 60 sa nu te arda. Eu am mers cu Beltronics-ul din dotare cu 80km/h, un pic cu teama pt ca nu stiam toate colturile pe unde ar sta politia la vanatoare. Cu aceasta viteza de croaziera intre 70-80km/h am fost depasit de toate masinile care m-au prins din spate. Acolo toti mergeau cu 100km/h cel putin.
Daca as vedea ca Politia face ceva sa previna as arunca detectorul de radar..dar ei efectiv stau la pescuiala. Pe ruta mai sus amintita am prin intr-un sat 3 radare, 3 erau la distante de 500-800m intre ele... in fine.
Problema noastra e ca nu avem drumuri. Eu merg in Ungaria destul de des....si cum intru in tara parca innebunesc toti... pe Tm-Cenad se circula cu viteze de autostrada.
HalbaSus
Eu nu o sa fiu ipocrit sa zic "dom'le eu circul mai tare decat prevede legea pentru ca nu pot altfel", sunt unele zone unde imi face placere sa merg tare... tare insemnand 120-140 pe un drum virajat unde limita este 100 km/h... culmea e ca in aceste zone nici nu am vazut niciodata radar. Pentru ca sunt foarte putini dilii ca mine si nici macar noi nu incalcam limita cu mult.

In schimb problema ridicata de horia e una reala, nu ai cum sa mergi pe ruta Oradea-Bucuresti si sa respecti viteza legala pe tot drumul fara sa innebunesti... sa respecti limitari de 50 km/h pe drumuri cu 2 benzi pe sens.. iar politistii au prostul obicei de a pune radarele fix in zone unde viteza nu e periculoasa (spre exemplu la iesirea din sate unde riscul sa-ti sara cineva in fata este foarte apropiat de zero... si unde practic nu exista nicio diferenta fata de zonele extraurbane unde limita este 100 km/h).
Un alt exemplu, anul trecut prin ianuarie am fost amendat pentru ca am depasit viteza legala pe un drum cu 2 benzi... aveam 63 km/h... la o luna dupa, guess what, portiunea aia de drum devine cu limita de 70 km/h... iar in ziua respectiva era politie pe ambele sensuri (ambele cu 2 benzi pe sens). Deci de ce se dadea politia de ceasul mortii sa depisteze vitezomanii pe acel sector de drum ? Simplu, dupa ce drumul a devenit cu limita de 70 nu am mai vazut nici un radar pe el.

Deci politia nu e ingrijorata ca eu ma voi duce pe acolo cu 150 km/h (desi as putea daca as vrea). Ei stau la ciupit, sa-si faca norma de amenzi, sa isi mai completeze salariul, chestii de genul asta. Tocmai de aia avem nevoie de detectoare, statii... la naiba eu vreau supraveghere live prin satelit (chestia asta ar fi chiar foarte foarte tare biggrin.gif).

alexkon24
salut din nou.
in ceea ce priveste viteza de deplasare prin localitati (sate) am facut un mic studiu pe pielea mea si va zic ca la o viteza de 50 km in localitati si cam 120 km in afara drumul pe care il parcurgi normal (incalcand limita de 50) intr-un timp X se prelungeste cu aproximativ 2 ore.eu merg des la cluj si in momentul intrarii in judetul cluj dinspre oradea incep sate sau comune care se intaind si pe 5-6 km dar unde sunt 3 case pe marginea drumului si restul e camp.si de obicei prin acele sate,fiind si zona de curbe periculoase se circula cu 70-80 km la ora daca nu chiar mai mult daca mai sunt si nebuni.acel drum s-a facut , cu incalcari de limita in localitati, in 4 ore si fara incalcari in 6.
eu nu sunt adeptul incalcarii limitei in localitati pt ca m-am ars de destule ori cu radarul si de obicei imi iau o marja de timp pt a nu merge ca nebunul dar va zic nu veti mai fii impresionati de detectoare cand veti fii incolaciti dupa un copac sau sub un tir.asa ca decat sa gasiti modalitati sa incalcati legea mai bine Drive Safe.
StefanVVTi
Un mesaj postat pe un alt forum:

"
Tocmai m-am intors din Austria si pe drum intre Brasov si Sibiu am intalnit 5-6 radare normale la dus... iar la intors 3 din care 2 noi (unul era pus pe mcv si altul pe solenza albastra!!)
Eu n-aveam detector, dar am fost cu un prieten care avea. A vazut toate radarele normale, iar la cele noi n-a schitat nimic! A luat amenda la unul dintre ele..."
22nst
deci... staiile sunt viitorul
vali44
Nu va mai faceti atatea probleme ... suntem o tara cu infrastructura rutiera la nivelul EVULUI MEDIU dar avem radare compatibile cu vremurile contemporane ! Un paradox intr-o tara a paradoxurilor - o tara in care analfabetii sunt la putere prin exponentii lor , o tara in care asistatii social fumeaza si beau de sting banii acordati de alti analfabeti pentru cresterea generatiilor de analfabeti facuti la betie in timp ce presedintele si guvernul ales de ei se fac ca le dau mai multi bani , o tara guvernata de imbecili care locuiesc in adevarate mausolee , o tara fara orizont si fara speranta , o tara parasita de cei cativa oameni care au ceva carte dar populata de semidocti numiti si tinuti in functii doar de culoarea portocalie a carnetului de partid ... mi-e sila ca am jurat sa-mi dau viata pentru un asemenea rahat de tara ! Ce e mai grav , e faptul ca am convins si pe altii sa faca acest lucru ... mi-e jena sa-i privesc in ochi ! Speranta celor ce traiesc bine este ca doar ei sa mai poata merge cu masinile lor de mare lux pe potecile asfaltate din banii prostimii , sa treaca prin satele pline de muritori de foame dar membrii de partid activi fara sa-i deranjeze altceva decat carutele ... oameni buni , suntem mai rau dacat in anii in care tara era condusa de un rege prost si la fel de betiv si curvar ca si idiotul de acum - era vremea lui Carol al 2-lea si al curvei de Elena Lupescu .... ce s-a schimbat acum ? doar prostul ... curva este tot o ELENA .... poate cei portocalii vor veni cu contraargumente ... eu asa vad realitatea contemporana , imi cer scuze daca jignesc pe cineva anume , totul este doar un pamflet !!! Repet -SUNT APOLITIC , adica ii dau dracu pe toti !
Cat priveste radarele , am o mare nedumerire - de ce cand se strang mai mult de 25 de oameni , pentru o comemorare de exemplu , sunt trimisi pentru supraveghere 100 de jandarmi ? La fel se intampla si cu radarele ... se doteaza excesiv aparatul represiv ! Asta este una din fetele democratiei mult trambitate care a luat mintile fraierilor care cred fara sa cerceteze ... aviz celor cu functii cumparate , ce vor face cand vor fi ei cei supravegheati de altii ? vor da vina pe sistem ??? sunt foarte nervos din cauza mizeriei portocalii care-mi sicaneaza familia si din aceasta cauza am rabufnit pe forum ... imi cer scuze dar ma simt mai usurat acum ! CEI CE PUTETI , SA TRAITI BINE , dar sa lasati in pace oamenii care doar traiesc si va suporta ...
JohnSA
Apropo de infrstructura , uite si canadienii astia :
Click to view attachment

Bafta

(va urma)
22nst
Asta e reclama la suspensii biggrin.gif
(scrie deasupra)
JohnSA
QUOTE (22nst @ Mar 1 2010, 09:46 PM) *
Asta e reclama la suspensii biggrin.gif
(scrie deasupra)


teehee.gif

Click to view attachment

Mariustom
offtopic.gif
@JohnSA: pozele au mai fost postate, mai demuuuuuuuult, uite aici: http://masini.ro/forum/index.php?s=&sh...st&p=252446
mesajul lui Azazel rolleyes.gif
whistling.gif ninja.gif
mike.omega
Azi i-am vazut pe cei de la politie venind din judet, fusesera(probabil) la o actiune cu noul radar. Mergeau incolonati un passat break, mcv cu noul radar si un logan. Foarte mandri, sper sa fi prins pe careva cu 102kmph teehee.gif

N-am detector si nici statie si nici nu-mi voi cumpara. Prefer ca in sate sa reduc viteza si sa recuperez in afara. Ce am observat e ca inca mai exista oameni care fac semn cand vad un radar deci cu putin noroc se pot evita smile.gif

In alta ordine de idei, asta iarna cand m-am intors de la munte am facut 8h din Brasov pana in CT. Dupa ce am pierdut 4 ore pana la Ploiesti mi s-a parut oarecum firesc sa depasesc limita cand am facut stanga spre Slobozia.
Probabil ca daca circulatia nu era "dirijata" si "fluidizata" de politisti pe Valea Prahovei nu as fi depasit 100 kmph, chiar n-aveam de gand biggrin.gif

PS: visez prea roz daca cer in oras sa se schimbe limita de viteza in functie de trafic, in timp real?! confused.gif
Diesel
Oricum in Constanta viteza traficului variaza in timp real si nu trebuie sa iti faci griji. Au disparut limitatoarele de viteza artificiale si au ramas gropile. Singura locatie cunoscuta pentru radar e bd Mamaia - Pescarie.

Nici eu nu simt nevoia de detector. Nu depasesc niciodata viteza astfel incat sa imi ia carnetul. Pentru vreo amenda de +20 gasesc eu bani. O statie CB compacta ar fi interesanta, avand o experienta pozitiva cu WT pe banda PMR446.
bobita
Eu am statii pe masini de un an jumate.Detectoare de radar nu am avut niciodata.
De atunci, cred ca de putine ori am trecut pe linga un radar de care sa nu fi stiut inainte, cel mai adesea in uichend cind traficul masinilor mari e limitat.
Nu exista metoda sigura 100% oricum.
Dar statia poate fi incomoda, chiar stresanta pentru ceilalti din masina sau chiar pt sofer.Eu ,fiind si pasionat de comunicatii radio, radioamatorism, etc, nu am nici o problema, nevastamea s-a obisnuit, iar ficior-miu se amuza teribil cum discut eu cu "colegii", acusi il fac pe el responsabil de comunicatii la drum smile.gif Statia mai ridica problema montajului, o data a antenei, eu personal nu am avut vreo problema sa-mi gauresc masinile, caci nu am incredere in montura magnetica, dar nu stiu altii cum sint...Si apoi e o problema cu locul statiei in masina, eu la Subaru, unde nu era loc, am optat pt o statie cu fata detasabila,mica, ce am lipit-o pe bord, iar statia propriuzisa am pus-o sub scaun.
Astea ar fi cam dezavantajele.
Avantajele-stii permanent ce se intimpla pe drum, poti cere diverse informatii, poti ruga soferii de tir sa-ti zica daca poti depasi, sau sa-ti faca loc, lucru deosebit de important la Mitsubishi al meu, care e cu volanul pe dreapta..., te mai distrezi cu diverse povesti...Si nu auzi chiar asa multe injuraturi precum credeti.La urma urmei sintem in trafic, ce naiba... biggrin.gif
Si o statie e mult mai ieftina decit un detector de radar performant, care oricum nu te ajuta prea mult.
Ca idee, cu statia pe "on", la un drum pe E85 BT-B, 500km, cistig cam o ora.Si asta fara sa merg foarte tare, doar cu 90-100 in localitati fata de 60 si stresat si cu picioru pe frina smile.gif
motoeddu
Eu am gasit modelul asta de statie :

xxx
sau

xxx
Ce parere aveti?

Va multumesc,

ps: aici am mai gasit cateva modele:

xxx
Ce imi recomandati?


Iti recomandam sa pui linkuri catre paginile producatorilor si nu catre un site de vanzari. Fiind primul post pe forum asa ar fi elegant. smile.gif
vio
ba tudore da portocaliu devenishi ma , daca nu iti da omu bani ii stergi linku? pffffff trebuia sa lashi tipu de statie ca stim noi sa cautam ...

io unu caut sa mi iau antiradar , ma p .. pe ei .

oricum pt noile radare politisti au fost instruiti sa le lase si sa le foloseasca doar pe constant on. adica sa fie detectabil ca si cele vechi. daca nu este buba , ca in instanta se arata modul in care a fost citita viteza. pop . IO sau CO ...


si radare noi sunt doar pe loganuri .... pe orice alt tip de mashina nu o sa gasiti.
krondet
QUOTE (vio @ Mar 12 2010, 04:49 PM) *
ba tudore da portocaliu devenishi ma , daca nu iti da omu bani ii stergi linku? pffffff trebuia sa lashi tipu de statie ca stim noi sa cautam ...

io unu caut sa mi iau antiradar , ma p .. pe ei .

oricum pt noile radare politisti au fost instruiti sa le lase si sa le foloseasca doar pe constant on. adica sa fie detectabil ca si cele vechi. daca nu este buba , ca in instanta se arata modul in care a fost citita viteza. pop . IO sau CO ...


si radare noi sunt doar pe loganuri .... pe orice alt tip de mashina nu o sa gasiti.



poftim acilea...un link util, de pe un forum pe unde ma mai bantui , si care te poate ajuta
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?f=86&...46&start=45
vio
nu imi tre mie , ca io stiu deja ce sa mi iau dar ziceam asa de Tudor asta ca s-a portocalizat si in rect
T u d o r
Poti sa incerci sa ma cureti cu grija si abnegatie. rolleyes.gif
vio
dap o sa ti plasez in rect o mina cu schije antiportocaliu
HalbaSus
Bre... terminati cu off-topicul... plus ca devine poponaristica toata treaba... verymad.gif
Orice discutie despore partile dorsale, modul de intrebuintare respectiv curatare a acestor zone sa o faceti in privat!
drabisan
Ieri, pe sensul Bucuresti-Brasov, inainte de Comarnic, al meu detector a intrat in vrie la un moment dat.
Nu era nici una din secventele pe care sunet cu care m-am obisnuit. Bipaia cam de 2 ori pe secunda. De citit nu am putut citi ce afiseaza (pe RX65, cind e soarele de sus, rare sint sansele sa citesti ce scrie daca nu faci copertina cu mina; ecranul e inclinat spre in sus si in combinatie cu inclinarea parbrizului de Avensis, nu se vede decit reflexia soarelui).
Am redus, oricum, nu aveam prea mult peste 100, ca drumul e destul de bine bombardat.
Si m-am uitat atent la ce Dacii vin din fata. Dupa citeva secunde am observat un Logan "elegant". Cind s-a apropiat cit sa vad clar, da - era un B18nustiuce, alb, cu ceva in parbriz. Altceva decit tubul radarelor clasice. Numarind secundele de cind a inceput detectorul sa tipe pina cind m-am intilnit cu Loganul, as estima 1200-1500m. Ceea ce e destul de decent, daca nu esti singur cu el pe sosea.

Daca viitoare promit sa fac tot posibilul sa citesc si ce apare pe ecran. Oricum, sint sigur ca tocmai ce am avut prima intilnire de gradul 3 cu noile dotari ale politiei. Desi baietii testau aparatul numai, pentru ca, dupa 5 minute, era alt radar clasic, pornit, care si oprea masinile.

In alta ordine de idei: Dumnezeule, cum s-a mincat DN1! Nu e mega varza, dar unele portiuni iti dau cu virgula! Directia spre Brasov, in zona Comarnic, are niste gropane de 1,5m latime si nu stiu cit lungime numai pe banda 1. Pe banda 2-a e curat. Pe directia spre Ploiesti, sint niste mega gropane fix pe marcajul dintre banda 1 si a 2-a. Zici ca au fost bombardate la marele fix! Si asta in conditiile in care la mijlocul lui ianuarie era perfect! Cred ca reteta asfaltului e gindita sa cedeze pe anumite portiuni, la distante fixe fata de groapa precedenta, si neaparat dupa 2 ninsori. Una nu deranjeaza, dar a doua...
bogcot76
QUOTE (drabisan @ Mar 14 2010, 03:58 PM) *
In alta ordine de idei: Dumnezeule, cum s-a mincat DN1! Nu e mega varza, dar unele portiuni iti dau cu virgula! Directia spre Brasov, in zona Comarnic, are niste gropane de 1,5m latime si nu stiu cit lungime numai pe banda 1. Pe banda 2-a e curat. Pe directia spre Ploiesti, sint niste mega gropane fix pe marcajul dintre banda 1 si a 2-a. Zici ca au fost bombardate la marele fix! Si asta in conditiile in care la mijlocul lui ianuarie era perfect! Cred ca reteta asfaltului e gindita sa cedeze pe anumite portiuni, la distante fixe fata de groapa precedenta, si neaparat dupa 2 ninsori. Una nu deranjeaza, dar a doua...


Confirm. DN1 e VARZA, SUPER VARZA. Insa e plin de radare. Si noi si vechi. Nu mai spun de legatura Predeal Rasnov. Am fost weekend-ul asta pana la Fundatica/Fundata si nu imi vine sa cred. Risti sa-ti faci masina terci daca nu esti atent. Nu prea inteleg ce e cu toate radarele alea ca oricum nu prea mai ai pe unde sa mergi. Si ca o paranteza, nu vreau sa fiu carcotas, insa centura aia a Ploiestiului e de o calitate ce tinde spre zero. Deja se vad fisuri si criblura sarita in unele locuri unde sigur se vor forma gropane cat de curand. Nu mai spun ca e totul valuri. Dar deh, baietelul lu taticu care a facut-o din ce sa-si tina si el Bugattiul ala? A propos, stiti cum de cheama copiii de sex masculin rezultati din relatia a doi homosexuali? Baieti de baieti.
ionut-B
alternativa la detectorul radar va recomand cu drag statii radio emisie-receptie Midland
http://totul-redus.ro/statii-radio-emisie-...dland-alan.html

http://totul-redus.ro/promotii.html
vio
sau President care sunt cele mai laudate la momentu actual. ramane doar prb antenei pe care daca vrei o poti face preum isi face Tuco Pistolul in TG,TB & TUgly si va iese o antena f buna.
DORU
Am avut ocazia sa testez din nou statia CB Danita 3000 din dotare, o parte din drum in duet cu detectorul radar, o jumatate de traseu (Curtea de Arges - Oradea) doar ea singura.
Sunt nevoit sa spun ca este IMBATABILA, pur si simplu am stiut cu 30-40km inainte detalii despre prezenta ARR-ului, Politiei, radarelor sau a problemelor pe traseu.
"Actualizarea" se face "in real-time", pe rutele circulate aflii la fiecare 15 min orice noutate (cum ar fi culoarea masinii radar sau noua locatie a acesteia).
O consider asadar cea mai buna investitie din prezent !
T u d o r
Dar zi-ne cum s-a comportat detectorul in fata noilor aparate radar.
DORU
Detectorul meu vede radarele clasice, pe cele noi nu cred ! In rest, eu unul de acum nu mai plec la drum fara CB ! thumbsup.gif
OCTAN_95
De acord cu voi ca statiile sunt infailibile, neajunsul consta insa in faptul ca tre sa le montezi pe undeva si cam da peste cap ce e pe acolo, buna ar fi una portabila, da care e aia?
JohnSA
Cred ca mai bine ne montam diode de alea Gunn in bare pe post de senzori de parcare. Sa vezi distractie cand se incaleca emisiile.
T u d o r
Azi am avut un drum la Bucuresti si pe autostrada m-am "intalnit" cu un MCV al politiei. L-a folosit instant-on, eu aveam 140 pe ceas si ma deplasam mai repede decat cam toti ceilalti din peisaj. M-a asteptat sa ma apropii si a crezut ca a prins fazanul, i-a dat drumul la 150-200 metri in fata mea. Detectorul a inceput sa urle brusc la intensitate maxima asa ca probabil ma capsa daca aveam viteza prea mare. Pe POP am avut o gramada de alarme false pe drum, cred ca detectorul interpreteaza acum comunicatiile radio dintre statii ca fiind amenintari in POP. Tin sa precizez ca acest mod l-am activat azi de dimineata, el fiind default off la RX65.
DORU
QUOTE (OCTAN_95 @ Mar 17 2010, 09:42 AM) *
De acord cu voi ca statiile sunt infailibile, neajunsul consta insa in faptul ca tre sa le montezi pe undeva si cam da peste cap ce e pe acolo, buna ar fi una portabila, da care e aia?



Uite aici detalii despre statia CB pe care o folosesc eu: http://www.4x4cb.com/public/item.cfm?itemID=1589

Este portabila in sensul ca eu nu am fixat-o in masina, sta intre scaune fiind micuta...deci dezavantajul pozitionarii pica in opinia mea.
vio
sau poate vrei un ALAN 42 statie mobila, ca marime cat 2 tel mobile medii sau cat un celular motorola d460 biggrin.gif sau ceva de genu . io cred ca asa ceva imi iau ca nu am loc in masina pe nicieri sa plantez una mai mare.
bobita
QUOTE (OCTAN_95 @ Mar 17 2010, 09:42 AM) *
De acord cu voi ca statiile sunt infailibile, neajunsul consta insa in faptul ca tre sa le montezi pe undeva si cam da peste cap ce e pe acolo, buna ar fi una portabila, da care e aia?



Asa cum spuneam mai sus, exista statii cu fata detasabila, eu am asa ceva

http://www.statieradio-online.ro/Shop/Stat...ht-AE-6890.html

Display-ul e cit un pachet de tigari, mai mic chiar.Iar statia in sine poti sa o pui si in portbagaj.Sigur, mai trebuie sa pui si un difuzor exrtern.
Mai problematic e cu antena.
O statie portabila e ok, dar pentru a fi utila ai nevoie de antena exterioara, trebuie sa o alimentezi de la masina, mai trebuie sa ii pui si un difuzor extern ev, si ajungi cu o gramada de fire prin masina de care te agati tot timpul.Personal nu recomand varianta asta.
Baby Blues
Oricat de subiectivi am fi, trebuie sa facem distinctie intre masurile de preventie intreprinse pentru limitarea accidentelor de circulatie care din pacate sunt foarte multe la noi in tara tocmai din cauza infrastructurii si problema infrastructurii in sine. Nu poate nimeni contesta faptul ca orice dotare a "aparatului represiv" este binevenita pentru ca dincolo de probleme reale pe care le are politia in interior, nu putem nega ca preventia este reala in momentul cand sunt radarele in functiune. Nu vreau sa ma gandesc cum s-ar merge pe strazile noastre fara sa ai cat de cat o mica "frica" ca s-ar putea sa ramai fara permis daca depasesti limita legala cu mai mult de 50 de km/h.
S-au facut calcule care spun ca dotarea organelor de aplicare a legii costa mai putin decat efectele nedotarii acesteia. Asta se transpune in infractionalitate care prejudiciaza statul/tara cu mult mai mult decat costul dotarii. Radarele vechi erau depasite, emiteau radiatii, etc. De aceea consider ca este o falsa problema dotarea cu apartura performanta a politie, care raportata la costul unei autostrazi este infima. Problema reala este constructia infrastructurii. Daca s-ar construi autostrazi ar disparea multe din probleme actuale, dar din pacate noi n-avem bani nici pentru intretinerea celor actuale iar ministrul de resort ne spune din start ca n-are ban i si nici solutii pentru cele deja existente si nici pentru construirea unora noi. Va astept in Buzau ca sa injurati din toti rarunchii. Primaria a pus nisip in gropi deoarece nu are bani nici macar pentru peticire. Gropile au ajuns sa faca traficul un cosmar, vantul ridica praful pana la etajele superioare ale blocurilor. Am facut un mic experiment si-am incercat sa mobilizez mai multi prieteni pentru a sensibiliza primaria cu privire la aceasta problema prin trimiterea unor petiti si n-am avut nicio sansa. Consider ca si la nivel national , inclusiv prin intermediul acestui forum s-ar putea face petitii pentru inbunatatirea infrastructurii, petitii ce-ar trebui sa puna presiune pe cei responsabili, dar nu stiu cati ar avea "curajul"/ timpul /etc sa faca acest lucru.
Nebunia asta cu radarele este falsa- au existat si pana acum radare, exista in toate tarile si vor exista. Problema sunt drumurile. Noi in loc sa ne consumam energia constructiv incercam sa fentam. Tonul a fost dat de presa romanesca care nu se dezice de intoxicarea si neporfesionalismul crunt de care da dovada.
drabisan
Intimplare azi, de risul curcilor. Veneam de la Tulcea. Eram intre Giurgeni si Tandarei. Cine stie drumul, e o zona unde este tentat sa calci acceleratia, dar sint si des radare.
Azi mergeam "relaxat" cu 130 cu drive. Singur pe sosea! Fara viteza prea mare totusi, pentru ca eram in faza de asteptare a intilnirii cu radarele noi face to face, in conditii reale de condus. Nu ca saptamina trecuta in care oricum nu avea cum sa ma ia radarul pe motiv de sosea bombardata.
Si incepe detectorul sa piuie in banda K. Cu o liniuta. Exact ca la benzinarii. Cum in zona nu exista benzinarii pe kilometrii intregi, am apasat frina. Cind vitezometrul se apropiase bine de tot de 90, incepe detectorul sa urle, cu toate liniutele aprinse, tot in banda K.
Intre primul bipait si "urlet" au trecut cam 4 secunde. Luati timpul estimat ca foarte subiectiv. Am frinat, dar nu violent. Suficient cit sa reduc de la 130 la ~92-94 fara sa las urme pe sosea sau sa intre ABS-ul.

Si acum incepe faza distractiva: in timp de detectorul urla, baietii aprind girofarul si unul din ei scoate indicatorul pe geam sa opresc.
Opresc frumos, ei intorc Loganul. Apucasem sa vad ca e din seria B18xyz. Ma dau jos din masina si incep sa-mi caut actele in rucsac. Eram relaxat. Mi-ati spus ca amenda undeva sub 200 ron, si sint pregatit sa fiu penalizat.
Vine politistul la mine, ii dau actele si incepe un dialog de zile mare: Domnule, dar ne-ati vazut de asa departe? Sau cum de ati redus viteza? Ca la inceput arata 132km/h si "cind a pornit raza" (citatul e mot a mot) a arata 94km/h. I-am spus ca bipaia detectorul. El: nu se poate, ca "asta e radar nou, invizibil". Ii explic cuminte cum e cu "raza de putere mica pe care o emite aparatul lor in mod constant". Asta siderat: nu cred Dom'le. Ii spun ca am timp sa ii arat, daca vrea. Il mai cheama pe unu din masina si ii trimite pe ailalti 2 la 1km si sa porneasca aparatul. In secunda in care au intors masina, RX65-ul a inceput sa bipaie cumintel. La care politistul, in cel mai romanesc stil posibil "Ptiuf, uite ma ca il vede".
Dupa care am mai ramas cu ei la povesti despre munca in Romania si machedonii din Dobrogea. Sper cind m-oi mai intilni cu ei sa-si aduca aminte smile.gif

Stiu ca suna a basme de adormit copii, dar eu am trait-o azi. Si m-am distrat copios!
Una peste alta, nu sint prea multe secunde la dispozitie (nu stiu daca aparatul incepe singur sa emita puternic pentru stabilirea exacta a vitezei sau daca politistii trebuie sa apese vreun buton). Am ajuns acasa si mi-am reconfigurat detectorul sa nu mai faca auto-silence, pentru ca default dupa 2 beep-uri de tip benzinarie ale meu incepea sa faca incet. Bun pentru somnul fica-mii, dar nasol pentru noile aparate ale politiei. Si am descoperit si ca pot sa maresc luminozitatea display-ului astfel incit sa se vada si cind e soare.
DRAGOS
Avand in vedere ca in seara asta am avut ocazia sa testez pe pielea mea noul radar, (ora 1:30 dimineata, fabuloasa viteza de 64 km/h) m-am hotarat sa-mi iau si eu in sfarsit DETECTOR! (momentan folosesc o coaja de whistler XTR bla bla care nu stie pop si bipaie cam la orice infara de radare)

Intrebarea se pune in felul urmator: ce sa iau? RX65 face fata la noile radare? din ce am citit si aici si prin alte parti se pare ca da. Varianta nr 2 este valentine one, insa diferenta de pret e destul de mare...stau si ma gandesc daca merita. Infara de astea 2 mai am in vizor escort X50, care este un RX65 in alte haine din cate stiu.

Deci? ce sa iau?
drabisan
RX65-ul e destul de vechi. Desi tine stacheta sus de multi ani, ceea ce dovedeste ca a fost si ramine un produs bun, totusi, are o virsta. Al meu face 4 ani in vara.
V1, in schimb, este clar din alta generatie.
Bine, si diferenta de pret e consistenta!

Daca iti permiti V1 - cu toata increderea!
Daca chiar nu - cu RX65-ul nu o sa-ti fie frica si nici nu o sa te faci de ris!
Ce pot sa-ti spun din experienta, daca iei RX65 - pierde 20 de minute cu el si fa-i lumina mare pe display, dezactiveaza auto-mute-ul ca o sa te pacalesti daca ai muzica in masina si asigura-te ca are toate frecventele activate. Mai bine sa tipe aiurea de 2-3 pe an decit sa constati ca are vreuna disable (al meu a venit de nou cu POP si Laser disable).
HalbaSus
RX65-ul vechi ? Mi se pare mie sau Valentine One a fost folosit si de Ramses al doilea cand mergea cu carul de lupta ? biggrin.gif Serios, eu stiu ca V1 e din anii 90... si de atunci in afara de mici update-uri nu s-a schimbat mare lucru. Totusi, este cu siguranta unul dintre cele mai bune detectoare din lume.

In comparatia RX65 vs Valentine one as zice ca RX65-ul castiga prin faptul ca este aproximativ la fel de bun (uneori chiar mai bun alteori sensibil egal) dar e la jumatate de pret.
Din ce am citit pe net ar fi foarte bun chiar si in combaterea "radarelor invizibile", oricum nu cred ca V1 ar fi mai bun la combaterea acestora, ambele le semnalizeaza tine doar de inspiratia si reflexele soferului daca va fi prins sau nu.
DRAGOS
V1 e dublu ca pret...deci nu smile.gif

oricum am de gand sa le iau SH, pt ca nu prea ce se poate strica la un dtector si-n plus mi se pare aberant sa dau 1200 lei pe un rx-65, in condtitiile in care acum un an era 800. V1 nu prea exista la Sh, sau unde este e aproape de nou ca pret, deci cade. Am mai gasit in zona 500-700 ron escort 8500 X50. Vedem, testatm, sa fac rost de bani intai laugh.gif
HalbaSus
Ca tot suntem pe topicul asta, statie nu te tenteaza mai degraba ? E mai "fun" si ai o siguranta mai mare decat cu detectorul (adica stii cu 10 km inainte de radar, nu cu cateva sute de metri inainte).
T u d o r
Va spun, cu V1 sau alt detector stelar tot te ia cu instant on. Sper sa nu se invete cu el ca ne-am ars. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.