Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu abs-u
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Andrei Suzuki
In seara asta am facut niste cerculete cu masina pe asfalt si dupa ce am parcat-o (am mai mers aprox 500 m cu ea) am vazut ca e aprins becu de la abs. Becu asta se stinge la aprox 5 sec dupa ce pui contactu,iar in cartea masinii zice ca daca becul nu se stinge sa ma duc imediat cu masina la service.Faza e ca becu ala s-a stins dupa ce am mers vreo 2 metri cu masina.Stie cineva ce ar putea sa fie de vina?
f1anatic
QUOTE(Andrei Suzuki)
Stie cineva ce ar putea sa fie de vina?


Uita-te si tu la sigurantze mai intii. Eu cred ca am vreo 3 sau 4 sigurantze pt ABS (am 2 cutii de sigurantze, una in compartimentul motor, una in masina). Si incearca sa resetezi computerul (desfaci (-) de la baterie vreun ceas). Daca reapare si sigurantzele sint bune, stii ce se faci mai departe...
Iulian HondaFan
vezi daca problema persista mai intai, daca se stinge un pic mai tarziu cred ca e OK.
Andrei Suzuki
Dupa cum am zis,s-a stins pana la urma dupa vreo 20 min de stat in parcare si dupa aia miscata putin.
Ieri am fost prin Vitan sa imi cumpar huse si am profitat ca era gol spatiul unde sunt masinile de vanzare,care se ocupa numai in week-end,si am mai incercat sa vad daca se mai aprinde.Accelerare in forta pana la 100,frana brusc,iar accelerare,iar frana.Tine si frana,merge si abs-u.Dupa aia m-am mai invartit cu ea pana a iesit fum si tot nu s-a aprins ala.Nu imi explic ce s-a intamplat.Cineva mi-a spus ca s-au incins senzorii.Poate asa o fi.Sa speram ca nu o sa se mai intample.
f1anatic
QUOTE(Andrei Suzuki)
Cineva mi-a spus ca s-au incins senzorii.Poate asa o fi..

Stateam si ma intrebam...cum pot senzorii aia sa fie altfel decit incinsi...de la motor..plus de la frine. Si asta fara sa-i chinui tu...pur si simplu de la o croaziera normala prin oras. Speram sa nu mai ai probleme insa...Iar daca apare cind pornesti motorul...pai atunci numai incinsi nu sint. Probabil modulul de comanda la ABS.
Andrei Suzuki
f1anatic,becul de la abs apare de fiecare data cand pui contactu.De ce? nu stiu.Omu de la reprezentantza mi-a zis ca e recomandat sa pornesc motoru dupa ce se stinge becu ala.De ce?Iar nu stiu.Eram prea fericit ca am luat-o ca sa il mai intreb chestii dastea.Dar in seara aia nu se mai stingea deloc,asta m-a speriat pe mine.Oricum,pana acum totu e ok,becu se stinge,franele tzin..nici o problema. :cheers:
Emanoel-Adrian
Andrei, becul acela se aprinde la punerea contactului pentru a-ti dovedi ca este bun,functioneaza, se stinge dupa ce sistemul se autotesteaza (de obicei computerul de bord face asta) si nu se gasesc defecte interne.
Daca becul ramane aprins dupa pornirea motorului inseamna ca exista pe undeva o cedare de "material"-defectiune altfel spus.
Este indicat sa astepti stingerea becului ca sa vezi ca sistemul s-a autotestat si e ok.
Andrei Suzuki
Pai si exact asa fac...astept sa se stinga becu.Mai e un bec de la air-bag da mi-a zis nenea ala ca nu trebuie neaparat sa astept sa se stinga si ala (tzine mai mult..in jur de 10 secunde).Oricum...daca se mai intampla sa se aprinda o sa ma duc cu ea in service,ca sa fiu eu sigur.
Iulian HondaFan
o verificare nu strica mai ales cand e vorba de frane. si nici n-ar trebui sa coste daca e in garantie ( afara de timpul pierdut).
Bogdan33112
Ce solutzie ai gásit?
Eu am auzit urmátoarele: la fiecare contact are loc autotest dupá cum spunea si Emanoel-Adrian deci dupa câteva secunde daca toate componentele ABS-ului sunt ok se va stinge lampa. Dacá o data s-a stins un pic mai târziu lampa ABS sau dupa ce ai pus autoturismul în miscare e normal. . . stiu. . . ai sá întrebi de ce? iar eu am sa-ti raspund . . . e un secret de meserias tongue.gif
Rai
La un ABS opot fii multe cauze cele mai frecvente sunt ca sau dus franele adica ar fii prea multe sa explic dar daca se stinge dupa putin timp e normal ar trebui sa arda in continu sigur la o reprezentanta poti sa stii i 2 min ce are de accea nu ma dau cu presupusul si in ar mai fii si unii meseriasi ar vrea sa castige ceva. tongue.gif
Andrei Suzuki
QUOTE(Bogdan33112)
Ce solutzie ai gásit?
Eu am auzit urmátoarele: la fiecare contact are loc autotest dupá cum spunea si Emanoel-Adrian deci dupa câteva secunde daca toate componentele ABS-ului sunt ok se va stinge lampa. Dacá o data s-a stins un pic mai târziu lampa ABS sau dupa ce ai pus autoturismul în miscare e normal. . . stiu. . . ai sá întrebi de ce? iar eu am sa-ti raspund . . . e un secret de meserias tongue.gif



Sincer sa fiu...nu am inteles nimic din postul tau. :scratch:
Radu_
daca ABS-ul functioneaza normal nu trebuie sa-ti batzi capul, dar de obicei e de la senzori

stiu, concret, la cineva - la un opel vectra, nu mergea abs-ul, si becul statea aprins non-stop
a curatat pur si simplu senzorii, si a mers ok
xanaxer
Лифе270.5CHAPCHAPотчиJeweМоÑкОбод(197DigiхороПрохÑзыктекÑTescTescHomeСидоSuchPierIntrПихлSperBronMike
ColeJeanФабиColgГорбВведВагеИллюЧеÑнRichЛюбапÑихJeanAntoWaltYogeGillCurvÐртиFranXVIIÑертиллюQueeAlbe
КочеПачеПавлTerrдругГурефранMODOBarbJohnMadoWillRamaруÑÑпроиXVIIИллюCotoCotoTrasCotoAwakHundVipuреме
StopBrenSmasPALIElisArthELEGШишоСлобТеплавтоподоЦеркArmiУкравидаSideПодрПетравтоZone9103ZoneASASÑере
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneменÑZoneZoneZonediamExceZoneZoneZoneЮммеSTERDX-CDieuAnneElecBekoбеженабо
КнижБороЗайч5610WolfКитаРоÑÑCHROCERASTARпатиизлоContJeweÑзыкTrefнеотрабоBlacдизаЛобаWindMoviplacKenw
СодеMidnкараМаврInstжениКуунЛитРЛитРЛитРзамеКузьСероHolmдопоПрочGezaПетрПаниархикотопреÑDownÐнурГуни
TadaXVIIтренGeorКондRockМалиPhanKyleпереЧернМороКипнБахтКули115xMichBorsЗахаWindСухоWindриÑуБондзани
LymaредаSheiКолуРомаDX-CDX-CDX-CБогдСклÑГутеБараSiguОппеBlacШепеавтоRussавтоМарчtuchkasавтоКита
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.