Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Povestea Sovietelor
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
Rebel
Un film documentar... diferit.



Puteti viziona filmul complet AICI

Am schimbat comentariul, va las pe voi sa o faceti.
T u d o r
Impresionant cu adevarat. Multumesc Rebel pentru link, am vazut integral filmul si-l recomand oricui vrea sa stie cum a fost istoria adevarata, nu cea din cartea de istorie. Pentru ca stim cu totii ca dreptul de a scrie cartile il au doar invingatorii...
Baby Blues
Este cutremurator documentarul. rar am vazut ceva ce m-a miscat atat de profund. Stiam despre cruzimea rusilor de la bunicii mei si de la cei mai batrani cu cre am vorbit in anii trecuti iar istoria o stiam dupa ce-am invatat dupa revolutie de la profesoara mea de istorie.
vio
eh ... asa a fost sa fie ... dispretu si ultimele umilintze si cruzimi pe care le poate suporta fiiuntza umana imi par cele din filemele documentare cu razboaiele si dictatorii din tzarile peninsulei indochina care au durat maipana in zilele noastre ...
pmhoria
Omul ramane cel mai tembel animal .. E groaznic ce pot face oamenii in numele unei doctrine.
vio
dap ... si cam orice mare putere asta a facut si v-a face . uni mai direct altii prin alte mijloace .
solmar
incredibil. oricum, am ajuns sa trecem mult prea usor peste astfel de evocari. le vedem ca pe o statistica oarecare, numere, fapte, documentare impersonale...
cand te gandesti ca poate n-am fi existat pe pamant daca englezii n-ar fi ripostat. am fi trait azi intr-o lume in care numele, culoarea, originea ar fi fost criteriu de viata sau moarte la nastere.
Rebel
vad ca nimeni nu isi pune problema de ce Ucraina" il jena pe Stalin.

Unde e Ozz, ca el ne evoca pe alt thread ce baieti buni erau rusii si ce baieti rai erau romanii?!

Filmul l-am pus cu scopul de a ii face pe unii sa realizeze ca deciziile Romaniei au fost luate in functie de circumstantele date iar Antonescu a facut orice sa ne apere de furia rosie. Fiind un teatru de razboi a trebuit sa luam decizii menite sa ne mentina structura nationala si integritatea teritoriala (pe cat posibil). Am vorbit cu un rus, care cand a izbucnit revolta aia in Moldova cu alegereile mi-a spus ca vrem sa le luam Moldova. blink.gif L-am intrebat "adica cum?". Pai e a noastra. L-am trimis sa citeasca ca ignoranta nu ajuta la nimic.

Ati observat diferenta intre tinuta si aspectul general dintre cele doua armate? Dar ceasul de la mana celui care preda trenul cu fugitivi l-ati vazut?
Baby Blues
Este exceptional filmul. Nici nu stiu ce am putea comenta mai intai. Lasitatea UE in a codamna atrocitatile regimului comunist rus, atrocitatile in sine sau pur si simplu manipularea generala cu care este condusa lumea in general? Si de aici rezulta o serie de intrebari din care cea mai relevanta este urmatoarea: Exista vreo solutie prin care omenirea poate sa scape de manipulare? ce este bun si ce este rau? Bun este cel care castiga si rau este cel care pierde?
vio
Banul si ratiunile economice au primat si atunci si acum , fara aportul celor cu bani nici Stalin nici Hitler nu ar fi putut face asa ceva ... de fapt ei din umbra conduc, nu noi care cica votam .... Rebel este meseriash , traitiar BMW ul
aceleashi metode ca in ucraina sunt aplicat si au fost aplicate de USA popoareleor care nu sunt pe placul lor sau nu se supun intru totul.
Rebel
Eh, greu de crezut pentru unii care cred ce li se spune in mass-media. Cand le spui ceva care pare sci-fi, te combat cu tot felul de diminutive in loc sa ne spuna de ce nu cred.

Inca o tema pentru acasa: stie cineva cum de Elvetia nu a fost niciodata bombardata? dar nu mi-o dati pe aia cu "nu a vrut ca era neutra" ca nu tine. Cand unu vrea sa dea buzna, atunci da...
ozz86651
Ma Rebel, eu -am zis ca rusii ar fi cavalerii luminii. Am zis numai ca deja o fac romanii pe mironisitele ca sau intrecut si ei la atrocitati pe tarimurile rusesti... daca esti asa sigur ca asta era singura varianta si te stii cu musca pe caciula ca ai dat cu sutul in urs, nu te mai vaicari, taci si suporta consecintele. Alea cu eroismul poporului roman si cum n-avea de ales decit sa ajunga pina in stalingrad sint povesti... romanii au fost idioti, au facut mirsavii si trag si acum. A, rusii au fost mai naspa, asa e dar cui ii pasa?

QUOTE
.. si cam orice mare putere asta a facut si v-a face .


Nici o are putere nu a fost la fel cu alta. Pina si francezii si belgienii au fost destul de diferiti la comportament in imperiile lor coloniale, d-apoi altii.
pmhoria
QUOTE (Rebel @ Dec 23 2009, 12:12 AM) *
Eh, greu de crezut pentru unii care cred ce li se spune in mass-media. Cand le spui ceva care pare sci-fi, te combat cu tot felul de diminutive in loc sa ne spuna de ce nu cred.

Inca o tema pentru acasa: stie cineva cum de Elvetia nu a fost niciodata bombardata? dar nu mi-o dati pe aia cu "nu a vrut ca era neutra" ca nu tine. Cand unu vrea sa dea buzna, atunci da...


Elvetia nu avea ea singura saraca putere sa zica ca e independenta. Au hotarat altii pt ei pt ca aveau nevoie de o "oaza" in care conturile nu sunt urmarite .. ca side effect au aparut si ocupatii domestice gen swatch si ciocolata. Oricum Luftwaffe a ignorat independenta Elvetiei cu brio de cate ori au avut nevoie.

Legat de reportaj, m-am uitat o data la el si apoi m-am pus sa revad anumite bucati din el..si de fiecare data ma cutremur ..parca descopar tot mai multe fapte murdare ale sovietelor unite. Totusi trebuie sa recunosc ca desi nu sunt deloc pe profil de istorie, unele evenimente le-am citit in cartile de istorie sa zic alternative. Stiam de trocul dintre rusi si nemti inainte de razboi, stiam de modul de eliminare al rusilor. Ei au inventat in timpul razboiului modalitatea "ieftina" de a scapa de prizonieri cu glontul in ceafa. Stiam de lagarele lor, stiam de multe chestii...dar sunt ffff putine in comparatie cu acest reportaj.

Rebel, respect pt acest reportaj pus aici. thumbsup.gif

vio
bunicamiu a stat 6 ani prizonier intr un lagar rusesc in siberia ... mai povestea el saracu si il lua cu plans ce a indurat acolo...
Baby Blues
Si eu am o cunstinta care a stat 7 ani in Siberia si a povestit cum au mancat sobolani si alte ciudatenii. Cand s-a intors acasa, ai lui ii faceacu pomana de 7 ani iar fratii mai mici nu l-au recunoscut. biggrin.gif
Rebel
Ambii bunici au luptat in razboi. Dar am avut un unchi (s-a dus Dumnezeu sa-l odihneasca) care imi povestea toate "minunatiile" patite la rusi. Multe din vacantele de vara mi le petreceam la el acasa asa ca seara imi povestea toate cele si era foarte incantat de interesul meu in problema respectiva. Ei bine, unchiul, fost colonel in armata romana, a fost luat prizonier de razboi la rusi, dus in Siberia la jmunca silnica intr-o mina. Cu o mana de camarazi, a fugit de acolo sub gloantele rusilor in 1948-49 furand un camion, ani dupa ce rusii declarau bine merci ca au eliberat pe toata lumea!

Am uitat sa spun ca un prieten de-al lui a fost "eliberat" in 1955, doi ani mai tarziu murind de o boala pulmonara (parca silicoza) dobandita in minele din nordul Rusiei.
Rebel
QUOTE (pmhoria @ Dec 23 2009, 04:13 AM) *
Elvetia nu avea ea singura saraca putere sa zica ca e independenta. Au hotarat altii pt ei pt ca aveau nevoie de o "oaza" in care conturile nu sunt urmarite .. ca side effect au aparut si ocupatii domestice gen swatch si ciocolata. Oricum Luftwaffe a ignorat independenta Elvetiei cu brio de cate ori au avut nevoie.


Bingo!
Acum trebuie doar vazut cine era atunci acolo si ce operau, cine sunt astazi si ce legatura au cu cei de ieri.
De asemenea, cine furniza banii necesari sustinerii unui atare razboi mondial si cum.

Hmm, unul care imbratioseaza o doctrina si e capabil sa conduca masele nu este greu de gasit. Principalul este ca baronii care au finantele is isi urmaresc agenda sa il finanteze...

bogcot76
Chestii interesante despre cine a mai alimentat razboaiele I si II sunt spuse si prin Zeitgeist-uri.
Baby Blues
Oare cam care ar putea fi rationamentul unui razboi mondial, in afara de cel al banilor? Pentru ca ma gandesc ca banii se pot face si altfel decat prin razboi - Crize economice, jocuri la nivel inalt, santaje ( vezi UE si Rusia) etc, etc. Sa gandim noi prea departe si razboiul sa fie oare pornit doar din "incrancenarea" de moment a unuia sau a altui lider politic bolnav psihic, recte Hitler, Stalin, etc? Oare nu este totul mai simplu decat teoriile conspiratiei gandite de unii oameni? Oare toate aceste nenorociri ce-au brazdat omenirea de-a lungul istoriei nu pot fi doar rodul unor minti bolnave care prin jocul sortii au ajuns conducatorii sortii unor milioane de oameni? Nu aveti pe langa voi oameni care ar reactiona la fel ca si Hitler sau Stalin daca ar avea puterea si n-ar fi decat niste oameni mici si frustrati in functii neimportante?
klm
CITAT(Baby Blues @ Dec 22 2009, 11:36 PM) *
Exista vreo solutie prin care omenirea poate sa scape de manipulare? ce este bun si ce este rau? Bun este cel care castiga si rau este cel care pierde?

Cel mai simplu mod in care se pot evita astfel de atrocitati este eliminarea religiilor (a tuturor religiilor) si educarea armonioasa a fiecarui om.
Societatile cu deprinderi bigote impuse de societate (vezi cazul statelor musulmane) sau de propria ipocrizie a oamenilor (vezi Irlanda) sunt cele care fac cel mai mult rau lumii; nu mai amintesc de istoria sangeroasa a fiecarei religii in parte. (detaliez daca vreti)
O sa spuneti ca in timpul comunismului religia a fost persecutata si o sa va spun ca religia n-a prosperat nicicand atat de tare ca in timpul comunismului (atat de tare incat si astazi avem parte de aceeasi religie de stat, singura diferenta e ca acum, de la prelati la simpli popi, toti s-au imbogatit brusc).
CITAT(ozz86651 @ Dec 23 2009, 04:54 AM) *
Alea cu eroismul poporului roman si cum n-avea de ales decit sa ajunga pina in stalingrad sint povesti... romanii au fost idioti, au facut mirsavii si trag si acum.

Alea nu sunt nici macar povesti, sunt absurditati care fac parte din mostenirea genetica tampita a romanilor: noi nu cautam solutii la probleme ci cautam scuze. F*te-m-as pe cacatul asta de gandire din cauza careia ne-o luam in gura de cate ori se poate si de la cine se nimereste...
ozz86651
QUOTE
Chestii interesante despre cine a mai alimentat razboaiele I si II sunt spuse si prin Zeitgeist-uri.


Crede-ma, in zeigeisturi nu e NIMIC interesant... vrajeala pentru cine pune botul.

QUOTE
Pentru ca ma gandesc ca banii se pot face si altfel decat prin razboi - Crize economice, jocuri la nivel inalt, santaje ( vezi UE si Rusia) etc, etc.


De fapt banii cei mai multi (de departe, ordine de marime mai multi) si cei mai sustenabili se fac in pace si prosperitate economica. Cu cit o duce toata lumea mai bine cu atit o duc si bogatii mai bine.
solmar
QUOTE (ozz86651 @ Dec 24 2009, 11:32 AM) *
De fapt banii cei mai multi (de departe, ordine de marime mai multi) si cei mai sustenabili se fac in pace si prosperitate economica. Cu cit o duce toata lumea mai bine cu atit o duc si bogatii mai bine.

subscriu. doar ca o paralela cele mai lungi domnii la noi sunt a lui Stefan cel Mare si Carol I. Stabilitate -> bunastare/progres.
Baby Blues
KLM :Tin sa te contrazic vis-a-vis de religie. Daca privim cu atentie , nu religia a adus razboaie pe parcursul istoriei si nici biserica sau cultul in sine ci oamenii care au condus-o la un moment dat. Nu cred ca gasesti in toate cartile religioase crestine un cuvant despre razboi sau dobandirea credintei prin acesta. Interpretarile facute de catre unii conducatori ai bisericii au adus-o pe aceasta sa faca crime in numele religiei si a credintei. Nu contest ca unii preoti sau imbogatit , dar cunosc destui care au har si chiar fac totul cu pasiune si dragoste pentru Dumnezeu. De altfel cred ca nicio religie n-are percepte negativiste sau care sa duca la razboi sau ura ci din contra. De altfel credinta ortodoxa asa cum o are poporul roman, cred ca este una din religiile cu cea mai mare grija pentru oameni si valorile morale ale lor. Si aici nu vreau sa vorbim de toate "obiceiurile" babelor , ci de credinta simpla adevarata pe care trebuie sa o aiba orice crestin. In afara de asta valorile religiei fac oameni sa treaca peste toate greutile de zi cu zi in speranta ca maine va fi mai bine cu ajutorul muncii depuse si-a faptelor bune infaptuite. Toate pildele bisericii ortodoxe sunt pline de fapte bune , care si fara sa fie religioase ar putea fi un model pentru orice om, indiferent de ce religie ar apartine. Si ca sa nu mai lungesc acest post as vrea sa spun doar ca marea majoritate a oamenilor pe care ii cunosc si care indiferent de cat de religiosi sunt, muncesc, sunt corecti si nu se afunda in mocirla asta tot mai deasa a vietii de zi cu zi a Romaniei, sunt oameni cu liniste sufleteasca, familie frumoasa, realizari atat pe plan profesional, social dar si economic.

Ozz: Ai dreptate! Numai porcarii in zeigeisturi. Daca nu esti putin documentat sau esti usor influentabil in ratiune, poti " pune usor botul".
bogcot76
QUOTE (ozz86651 @ Dec 24 2009, 11:32 AM) *
QUOTE
Chestii interesante despre cine a mai alimentat razboaiele I si II sunt spuse si prin Zeitgeist-uri.


Crede-ma, in zeigeisturi nu e NIMIC interesant... vrajeala pentru cine pune botul.

QUOTE
Pentru ca ma gandesc ca banii se pot face si altfel decat prin razboi - Crize economice, jocuri la nivel inalt, santaje ( vezi UE si Rusia) etc, etc.


De fapt banii cei mai multi (de departe, ordine de marime mai multi) si cei mai sustenabili se fac in pace si prosperitate economica. Cu cit o duce toata lumea mai bine cu atit o duc si bogatii mai bine.


Legat de Zeitgeist - sunt multe balarii acolo pentru pus botu insa sunt si chestii ok - exemplul cel mai clasic e cel al FMI-ului. SI chestiile alea sunt scrise prin carti de vreo 10 ani.

Banii cei mai multi se fac prin tunuri nu prin afaceri curate. Bogatii pot trai in medii safe si prospere insa pot face bani in Uganda de exemplu. Pe ce lume traiti? Vorbim de adevaratii bogati nu de clasa de mijloc superioara.
Rebel
Privitor la Zeitgeist va contrazic (cate ati vazut voi ca eu stiu doar unul?)

Exista in Zeitgeist foarte multe chestii adevarate. Insa anumite interpretari proprii reusesc sa puna intr-o lumina proasta alte idei care sunt adevarate.
O a doua problema este cea a lipsei de informatii in anumite domenii (nu toata lumea citeste orice) care contribuie cu succes la ideologiile plantate cu grija de brain-washul mass-mediei. Carenta cunostintelor in mai multe arii rezulta in necorelarea ideilor din film asta contribuind substantial la perceptia de talmes-balmes. Si uite asa, ajungem sa spalam tot filmul pe nimic.

Personal, cred ca Zeitgeistul are o singura problema: nu este facut de o persoana competenta (ma refer dpdv regizoral si istoric) si calma care sa puna toata informatia cap la cap in mod logic. Probabil ca setea de a furniza lumii cat mai repede aceste informatii l-au impins pe autor sa la aseze de asa maniera... nu stiu. Cu toate acestea, Zeitgeist nu este nici pe departe "plin de porcarii".

Dar Zeitgeist ca idee de baza, reuseste sa lase mesajul principal iar daca l-ai priceput atunci tot realizezi ce se intampla, iar aia nu este minciuna.
James Kilowatt
Eu am avut ocazia sa asist la o conferita cu unul din cei mai bogati oameni de pe planeta. Un tip f destept, cu cetatenie dubla, britanica si a unei tari africane. A inceput cu un spin-up high-tech in domeniul comunicatiilor, si apoi dat "tunul" investind in Africa, atunci cand nimeni altcineva nu a avut curajul sa o faca, si acum are aproape monopol in telefonia mobila pe tot aproape tot continentul si la unele capitole serviciile oferite sunt superioare celor din €uropa (asta o spun studii platite de europeni). Apropo, e inginer la baza, nu manager teehee.gif Se pare ca da de mancare cu joburile creeate la mai multe africani decat da pomana occidentala si exista studii care spun ca companiile lui au contribuit la ameliorare "guvernantei" in multe tari africane (adica reducerea coruptiei, transparenta, etc).

Nu toti bogatii fac avere din traficul de arme, droguri, femei sau conspiratii mondiale.
drabisan
QUOTE (vio @ Dec 23 2009, 10:20 AM) *
bunicamiu a stat 6 ani prizonier intr un lagar rusesc in siberia ... mai povestea el saracu si il lua cu plans ce a indurat acolo...


Al meu a dus cu el in mormint unele lucruri pe care le-a facut dupa ce a fost luat prizonier la Stalingrad. Ne povestea tot, dar cind era vorba lipsa de mincare schimba subiectul...Dupa ce s-a intors in tara, la putina vreme, a fost si foametea din 54. Ei au vazut prea multe, noi, cu creierii nostrii prajiti de iluzii, nu stiu daca am avea taria aia...

Schimb subiectul: in lume, azi, doar doua tari isi permit sa faca pipi de sus pe restul prostimii: Israelul si Elvetia. Nu cred ca cineva a ratat ultimul jet al helvetilor - ii doare in bashcheti de tot, ei pastreaza secretul bancar...Si bine fac! Banii nu au culoare sau miros, sa ne fie clar!

PS: nu am avut timp de sapaturi sau de stat in fata laptopului, are cineva un link de torrente pentru filmul asta? Pentru la noapte...
pmhoria
QUOTE (drabisan @ Dec 24 2009, 04:36 PM) *
QUOTE (vio @ Dec 23 2009, 10:20 AM) *
bunicamiu a stat 6 ani prizonier intr un lagar rusesc in siberia ... mai povestea el saracu si il lua cu plans ce a indurat acolo...


Al meu a dus cu el in mormint unele lucruri pe care le-a facut dupa ce a fost luat prizonier la Stalingrad. Ne povestea tot, dar cind era vorba lipsa de mincare schimba subiectul...Dupa ce s-a intors in tara, la putina vreme, a fost si foametea din 54. Ei au vazut prea multe, noi, cu creierii nostrii prajiti de iluzii, nu stiu daca am avea taria aia...




Al meu bunic a fost printre cei cativa care au reusit sa scape din Punga de la Stalingrad. Nu a vrut niciodata sa-mi dea multe detalii despre campania aia. Din cate stiu eu numai cateva mii de oameni au scapat de acolo... Noi nu am rezista la asa ceva clar. Fereasca Dzeu de asa ceva.

@Baby blues
Te contrazic un pic cu religia.. nu uita de Inchizitie. Atunci legile bisericesti erau facute in asa fel incat iti distrugeau orice urma de speranta.
T u d o r
QUOTE (Baby Blues @ Dec 24 2009, 03:19 PM) *
KLM :Tin sa te contrazic vis-a-vis de religie. Daca privim cu atentie , nu religia a adus razboaie pe parcursul istoriei si nici biserica sau cultul in sine ci oamenii care au condus-o la un moment dat. Nu cred ca gasesti in toate cartile religioase crestine un cuvant despre razboi sau dobandirea credintei prin acesta. Interpretarile facute de catre unii conducatori ai bisericii au adus-o pe aceasta sa faca crime in numele religiei si a credintei. Nu contest ca unii preoti sau imbogatit , dar cunosc destui care au har si chiar fac totul cu pasiune si dragoste pentru Dumnezeu. De altfel cred ca nicio religie n-are percepte negativiste sau care sa duca la razboi sau ura ci din contra. De altfel credinta ortodoxa asa cum o are poporul roman, cred ca este una din religiile cu cea mai mare grija pentru oameni si valorile morale ale lor. Si aici nu vreau sa vorbim de toate "obiceiurile" babelor , ci de credinta simpla adevarata pe care trebuie sa o aiba orice crestin. In afara de asta valorile religiei fac oameni sa treaca peste toate greutile de zi cu zi in speranta ca maine va fi mai bine cu ajutorul muncii depuse si-a faptelor bune infaptuite. Toate pildele bisericii ortodoxe sunt pline de fapte bune , care si fara sa fie religioase ar putea fi un model pentru orice om, indiferent de ce religie ar apartine. Si ca sa nu mai lungesc acest post as vrea sa spun doar ca marea majoritate a oamenilor pe care ii cunosc si care indiferent de cat de religiosi sunt, muncesc, sunt corecti si nu se afunda in mocirla asta tot mai deasa a vietii de zi cu zi a Romaniei, sunt oameni cu liniste sufleteasca, familie frumoasa, realizari atat pe plan profesional, social dar si economic.

Ozz: Ai dreptate! Numai porcarii in zeigeisturi. Daca nu esti putin documentat sau esti usor influentabil in ratiune, poti " pune usor botul".


My friend, ai descris extrem de fidel un super organism de manipulare in masa. smile.gif Cel mai performant si cel mai aproape de perfectiune din cate au existat de-a lungul omenirii. Nu pentru credinta ci IN NUMELE CREDINTEI au fost nimicite civilizatii intregi, au fost exterminate popoare, au fost distruse capodopere legendare si a fost infranata dezvoltarea omului timp de milenii.
ozz86651
QUOTE
exemplul cel mai clasic e cel al FMI-ului. SI chestiile alea sunt scrise prin carti de vreo 10 ani.


Ca sa ne fie clar: FMI-ul e un lucru BUN! E, fara discutie, o institutie pozitiva. Nu perfecta ca e facuta de oameni dar clar pozitiva. Restul, ce se spune in ziarele de 2 lei in Romania sau aiurea, cartile scrise de tot felul de insi cu calificari indoielnice, hai sa fim seriosi. Propaganda. Multa propaganda.

Daca ar fi posibil ca FMI sa conduca Romania ar fi perfect. Ar fi mult mai in interesul romanilor decit orice conducere hoata si incompetenta am avut de 50 de ani.


QUOTE
Banii cei mai multi se fac prin tunuri nu prin afaceri curate. Bogatii pot trai in medii safe si prospere insa pot face bani in Uganda de exemplu. Pe ce lume traiti? Vorbim de adevaratii bogati nu de clasa de mijloc superioara.


Pai ia sa vedem. Cei mai bogati oameni din lumea vestica, Bill Gates si Warren Buffet, ce tunuri au dat, ce africani au pirlit? Mai pot sa-ti dau mii de exemple. Afacerile bune nu sint un tun pe care-l bem cu femeile dupa aia si iar ajungem pirliti, sint afaceri de zeci/sute de ani, care aduc bani continuu. Daca te uiti la oamenii cu adevarat bogati si influenti in lumea asta, majoritatea nu trag beneficii majore din tunuri. Nu te raporta la SOV si Patriciu, nu aia-s standardul.

QUOTE
Nu cred ca gasesti in toate cartile religioase crestine un cuvant despre razboi


Tu chiar n-ai citit Biblia? Vechiul testament e impanat cu violenta si atrocitati.
Baby Blues
Sunt de ascord cu tine ca s-au facut lucruri urate in numele credintei dar nu de oameni credinciosi ci de oameni care au deturnat credinta de la adevaratul sens. Revin la pildele pline de moralitate din Biblie , care n-au nicio legatura cu manipularea.
T u d o r
QUOTE (Baby Blues @ Dec 24 2009, 08:53 PM) *
Sunt de ascord cu tine ca s-au facut lucruri urate in numele credintei dar nu de oameni credinciosi ci de oameni care au deturnat credinta de la adevaratul sens. Revin la pildele pline de moralitate din Biblie , care n-au nicio legatura cu manipularea.


Cum nu de oameni credinciosi? Crezi ca un ateu ar putea omori pe cineva in numele credintei intr-un zeu? Oricare ar fi acela, Dumnezeu, Allah sau Zamolxe. Daca Biblia sau Coranul sau oricare carte sfanta nu ar fi fost scrisa drept cine ar mai fi urmat litera ei? Manipularea asta inseamna pana la urma, sa crezi ca urmezi o cauza dreapta si sa te arunci cu capul inainte pentru cineva din umbra "cauzei".

Crede-ma Baby Blues, religia a insemnat perfectiunea atinsa in arta manipularii maselor.
James Kilowatt
Hm, de ex care-i partea pozitiva a pildei lui Iov? sau a baiatului ala care trebuia sa-si sacrifice fiul?

In Biblie nu e nici un razboi, cand killeresti necredinciosi nu se pune smile.gif
Cipp
E cutremurator reportajul!
bogcot76
QUOTE (ozz86651 @ Dec 24 2009, 08:14 PM) *
QUOTE
exemplul cel mai clasic e cel al FMI-ului. SI chestiile alea sunt scrise prin carti de vreo 10 ani.


Ca sa ne fie clar: FMI-ul e un lucru BUN! E, fara discutie, o institutie pozitiva. Nu perfecta ca e facuta de oameni dar clar pozitiva. Restul, ce se spune in ziarele de 2 lei in Romania sau aiurea, cartile scrise de tot felul de insi cu calificari indoielnice, hai sa fim seriosi. Propaganda. Multa propaganda.

Daca ar fi posibil ca FMI sa conduca Romania ar fi perfect. Ar fi mult mai in interesul romanilor decit orice conducere hoata si incompetenta am avut de 50 de ani.


QUOTE
Banii cei mai multi se fac prin tunuri nu prin afaceri curate. Bogatii pot trai in medii safe si prospere insa pot face bani in Uganda de exemplu. Pe ce lume traiti? Vorbim de adevaratii bogati nu de clasa de mijloc superioara.


Pai ia sa vedem. Cei mai bogati oameni din lumea vestica, Bill Gates si Warren Buffet, ce tunuri au dat, ce africani au pirlit? Mai pot sa-ti dau mii de exemple. Afacerile bune nu sint un tun pe care-l bem cu femeile dupa aia si iar ajungem pirliti, sint afaceri de zeci/sute de ani, care aduc bani continuu. Daca te uiti la oamenii cu adevarat bogati si influenti in lumea asta, majoritatea nu trag beneficii majore din tunuri. Nu te raporta la SOV si Patriciu, nu aia-s standardul.

QUOTE
Nu cred ca gasesti in toate cartile religioase crestine un cuvant despre razboi


Tu chiar n-ai citit Biblia? Vechiul testament e impanat cu violenta si atrocitati.


De cat timp stai in State? Pun pariu ca tu inca crezi in atentatele de la 9/11 si de intentiile Pacificatoare ale Americii in lume - Afganistan, Irak etc. Sa nu intelgi ca sunt vreun rusofil - never ever dar lasa-ma si cu "fratii" nostrii de peste ocean ca sunt satul. Iar cu Bill Gates m-ai dat gata - pai cu asa monopol si cu toata istoria din spatele lui pe care ma mir ca nu o cunosti te cred si eu ca ajungi unde a ajuns el. Hai ma ce naiba esti copil? Mai schimba si tu CNN, NBC si Foxul ala. Da pe Antena 3 36182451.gif (Glumesc). Astept macar o mie de exemple in afara lui Bill Gates. Te rog. Sa-ti aduc aminte ca criza mondiala a plecat tot din State sau pe acolo nu s-a anuntat asta? Hai Sarbatori Fericite!!!
ozz86651
E clar, inca un credincios smile.gif. M-a fascinat mereu hotarirea asta romanesca ca noi detinem "adevarul" in timp ce vesticii (in special americanii), sint spalati pe creier si nu vad lumina. Ce e cam greu de justificat e de ce sursele de informare in limba romana cam pe orice subiect sint jalnice. Oare de unde isi iau romanii (numai ei) informatia asta adevarat? Din EVZ, de pe antene, de la protv, de pe internet? biggrin.gif

Pai in afara de Gates care inteleg ca nu-ti place desi imi sint neclare motivele, nu stiu, competitia? Jerry Yang? Larry Elison? Steve Jobs? Steve Wozniac? Larry Page? Sergey Brin? Oprah Winfrey? Mittal? Nernard Arnault? Noyce, Moore si Andrew Grove? Crezi ca pot eu sa scriu atitia? uite aici:
http://www.forbes.com/2009/09/29/forbes-40...t-09-intro.html

sau astia:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_billionaires_%282009%29

Zi si tu, cu dovezi nu asa, citi din astia au pirlit africanii si au facut banii dintr-un tun.

Cred ca ai uitat sa ne explici cum a plecat criza asta din State si de ce nu a ramas acolo. Da cred ca am mai discutat subiectul si eu nu voi fi in stare sa particip pentru urmatoarea saptamina.
bogcot76
QUOTE (ozz86651 @ Dec 25 2009, 12:46 AM) *
Zi si tu, cu dovezi nu asa, citi din astia au pirlit africanii si au facut banii dintr-un tun.


Voi posta peste o saptamana si eu legat de subiectul asta pentru ca e clar ca nu m-am facut inteles. Nu am bagat toti bogatii planetei in aceeasi oala, insa multi dintre ei fac bani multi prin tunuri si pe spinarea "pirlitilor" de africani, asiatici sau mai stiu eu care. Ai intors macar odata limba de la pantofii tai Nike sa vezi unde sunt facuti? Ai idee care e salariul unui chinez si cine lucreaza pentru perechea aia pe care tu dai 100 dolari sau euro in Europa? Adevarata afacere nu? Corect pe om l-a dus capul si bravo lui (la Philip Knight ma refer) insa in spatele multora din afacerile mari vor exista intotdeauna controverse si discutii - despre asta vorbesc. Vrei sa spun ceva si de Mittal, sau de Roman Abramovich - ai idee macar cine e asta ca vad ca apare in topurile tale? 36182451.gif Citeste si tu cartea lui Misha Glenny.
Rebel
Ozz,

tie nu iti da nimic de gandit cand mai multi impartasesc aceeasi opinie? Sau,... te-ai gandit sa incerci sa cauti si sa vezi daca au dreptate?

In ceea ce priveste informarea in US si Romania, ai dat-o rau in bara stimabile, US este una dintre cele mai controlate tari de mass-media si unde informatia pe care o primesti este foarte bine filtrata. Romania este NET SUPERIOARA Statelor Unite la capitolul informare necenzurata/modificata/slefuita/conturata/prelucrata. Eu nu ma uit la News in Canada sau US de cand am vazut minciuni sfruntate si stiri masluite. Indiferent ca tu accepti sau nu -ca oricum ma doar la bascheti- Europa este TOTAL deasupra NordAmericii la capitolul informare.
Vezi filmul de mai jos.

QUOTE (drabisan @ Dec 24 2009, 01:36 PM) *
Schimb subiectul: in lume, azi, doar doua tari isi permit sa faca pipi de sus pe restul prostimii: Israelul si Elvetia. Nu cred ca cineva a ratat ultimul jet al helvetilor - ii doare in bashcheti de tot, ei pastreaza secretul bancar...Si bine fac! Banii nu au culoare sau miros, sa ne fie clar!

Desigur, manipularea financiara poate fi denumita si secret bancar, daca da bine la public...de ce nu?
Sunt EXTREM de putini cei care stiu ca si Romania avea -inaintea venirii comunismului- cetateni extrem de bogati intre bogatii lumii, cu banii depozitati la banci elvetiene. Unde, ce , cum? Pai din cate stiu, comunistii au luat numai ce nu se putea stramuta fizic, respectiv bunurile imobiliare si pamanturi. Restul.... e trecut in fumul istoririei nescrise si spalate, pierdut in timp odata cu moartea celor care mai stiau cate ceva...
Inainte de a spune cat de "bine fac" unii si altii as avea o intrebare: daca fratele tau si-ar insusi bunurile unei familii indiferent de forma de obtinere, si tu le-ai adaposti, atunci cum ar trebui sa te numesc eu pe tine?
Si sa fim seriosi, alte lucruri fac Elvetia sa fie ok, dar sa crezi ca cineva este intangibil este o utopie. Nimic nu este vesnic, totul e perceptie.


Privitor la ceilalti, este o chestie de moment si nimic mai mult. Poftim un film interesant facut de olandezi pe care l-am vazut cu ceva timp in urma:
FILM

Se pare ca nimeni nu intelege ca nu este nemuritor. Atunci cand oamenii vor intelege ca trebuie sa ne concentram catre stiinta, tehnologie, medicina si vom reusi sa depasim cacaturile, atunci vom evolua. Atata timp cat ne concentram in a ne blama unii pe altii, a cauta razbunare si a hrani in permanenta aceste gandiri primitive, vom ramane cea mai josnica speta de pe pamant.
ozz86651
QUOTE
Ai idee care e salariul unui chinez si cine lucreaza pentru perechea aia pe care tu dai 100 dolari sau euro in Europa?


Da ai idee cit e salariul unui chinez care n-are nimic de munca? Sau ti se pare ca nike etc ii baga cu forta in fabrici? Nu domnule, nu au de ales. Daca nu venea Nike, aveai chinezi morti de foame sau agricultori subnutriti.
China e o mare putere acum, plina de bogatani si plina de oameni care fac salarii decente fix din cauza celor ca nike care fac aidasi "pe spatele lor". Si stii ce? ne maninca cu fulgi cu tot in ordinea: Romania, UE, USA.

QUOTE
tie nu iti da nimic de gandit cand mai multi impartasesc aceeasi opinie?


Numarul e irelevant, calificarea (in sensul mai larg) conteaza. Asa multi cred ca omul n-a ajuns pe luna dar de exemplu nici unul din ei nu e inginer aerospatial, fizicina sau astronom, daca ma intelegi.

QUOTE
Europa este TOTAL deasupra nordAmericii la capitolul informare si influenta.


Nu domnule, este mai pe gustul tau (politic vorbind) ceea ce e cu totul altceva. Daca erai republican ti se parea Fox News calea si adevarul. Eu ascult de exemplu BBC si NPR cam 2 ore pe zi si pot sa-ti sa-ti spun ca NPR e clar superior BBC-ului care e cam mahalagesc, manipulator si biased.... dar deh, post cu reputatie cica. Imi aduc aminte cind Israelul a atacat Libanul acu citiva ani ma uitam la televizor intr-un avion, si aveau fox si bbc pe canale alaturate... am tot dat inainte si inapoi. BBC a dat numai interviuri cu libanezi bombardati de israelieni si Fox numai cu israelieni bombardati de hezbollah... pai sa nu mori de ris? Daca era unul ca tine zicea ca BBC da adevarul pe post, daca era vreun redneck zicea ca Fox da adevarul. Deci BBC = Fox. Si tine cont ca vorbim de un post tv relativ moderat in contextul european. Adica daca deschid ziarele romanesti la rubrica internationale ma inec de ris in 2 cazuri din 3.
Rebel
Ozz, nici tu nu esti expert in influenta media asa ca las-o jos ca macane.
Si ca tot vorbeam de luna, apar tot mai multe voci care spun ca de fapt pe luna au ajuns rusii, americanii au ajuns doar... in studio. Nu stiu cat este de adevarata, dar nu m-ar mira.

MOON FAKE DOCUMENTARY

Si din nou, Europa este total deasupra US la informatii. Eu zic ca inainte de postarea asta tu trebuia sa vezi filmul de mai sus.

James Kilowatt
QUOTE (Rebel @ Dec 25 2009, 05:16 AM) *
Ozz,

tie nu iti da nimic de gandit cand mai multi impartasesc aceeasi opinie? Sau,... te-ai gandit sa incerci sa cauti si sa vezi daca au dreptate?

In ceea ce priveste informarea in US si Romania, ai dat-o rau in bara stimabile, US este una dintre cele mai controlate tari de mass-media si unde informatia pe care o primesti este foarte bine filtrata. Romania este NET SUPERIOARA Statelor Unite la capitolul informare necenzurata/modificata/slefuita/conturata/prelucrata. Eu nu ma uit la News in Canada sau US de cand am vazut minciuni sfruntate si stiri masluite. Indiferent ca tu accepti sau nu -ca oricum ma doar la bascheti- Europa este TOTAL deasupra NordAmericii la capitolul informare.
Vezi filmul de mai jos.

QUOTE (drabisan @ Dec 24 2009, 01:36 PM) *
Schimb subiectul: in lume, azi, doar doua tari isi permit sa faca pipi de sus pe restul prostimii: Israelul si Elvetia. Nu cred ca cineva a ratat ultimul jet al helvetilor - ii doare in bashcheti de tot, ei pastreaza secretul bancar...Si bine fac! Banii nu au culoare sau miros, sa ne fie clar!

Desigur, manipularea financiara poate fi denumita si secret bancar, daca da bine la public...de ce nu?
Sunt EXTREM de putini cei care stiu ca si Romania avea -inaintea venirii comunismului- cetateni extrem de bogati intre bogatii lumii, cu banii depozitati la banci elvetiene. Unde, ce , cum? Pai din cate stiu, comunistii au luat numai ce nu se putea stramuta fizic, respectiv bunurile imobiliare si pamanturi. Restul.... e trecut in fumul istoririei nescrise si spalate, pierdut in timp odata cu moartea celor care mai stiau cate ceva...
Inainte de a spune cat de "bine fac" unii si altii as avea o intrebare: daca fratele tau si-ar insusi bunurile unei familii indiferent de forma de obtinere, si tu le-ai adaposti, atunci cum ar trebui sa te numesc eu pe tine?
Si sa fim seriosi, alte lucruri fac Elvetia sa fie ok, dar sa crezi ca cineva este intangibil este o utopie. Nimic nu este vesnic, totul e perceptie.


Privitor la ceilalti, este o chestie de moment si nimic mai mult. Poftim un film interesant facut de olandezi pe care l-am vazut cu ceva timp in urma:
FILM

...



Eu n-am inteles mare lucru din rationament blink.gif


Insa sunt de acord cu concluzia smile.gif

QUOTE (Rebel @ Dec 25 2009, 05:16 AM) *
....
Se pare ca nimeni nu intelege ca nu este nemuritor. Atunci cand oamenii vor intelege ca trebuie sa ne concentram catre stiinta, tehnologie, medicina si vom reusi sa depasim cacaturile, atunci vom evolua. Atata timp cat ne concentram in a ne blama unii pe altii, a cauta razbunare si a hrani in permanenta aceste gandiri primitive, vom ramane cea mai josnica speta de pe pamant.

bogcot76
QUOTE (Rebel @ Dec 25 2009, 10:16 AM) *
Se pare ca nimeni nu intelege ca nu este nemuritor. Atunci cand oamenii vor intelege ca trebuie sa ne concentram catre stiinta, tehnologie, medicina si vom reusi sa depasim cacaturile, atunci vom evolua. Atata timp cat ne concentram in a ne blama unii pe altii, a cauta razbunare si a hrani in permanenta aceste gandiri primitive, vom ramane cea mai josnica speta de pe pamant.


Desi am avut multe opinii in contradictoriu pe alte topicuri, aici sunt de acord 100% cu tine. +1. Din pacate natura umana nu stiu daca va permite vreodata in ansamblu sa se intample asa ceva. Banul e ochiul Dracului si setea de putere e pretutindeni, asta e.

Hai La Multi Ani la toata lumea. Sa incercam noi sa schimbam ceva.
ozz86651
QUOTE
Ozz, nici tu nu esti expert in influenta media asa ca las-o jos ca macane.


Ma, eu nu-s expert in mai nimic exceptind 1-2 domenii (desi asta tot ma face expert in mai multe decit cel putin 99% din populatie). Dar stiu sa intreb pe altii, stiu sa citesc si ma stradui sa-mi filtrez sursele.

QUOTE
Banul e ochiul Dracului si setea de putere e pretutindeni, asta e.


Setea d ebani si putere poate fi canalizata in rezultate foarte bune... de fapt mare parte din dezvoltarea de acum e datat de setea de bani si de putere. Bineninteles ca pur teoretic puteam sa fim mai fericiti in colibe de paie.
klm
CITAT(Baby Blues @ Dec 24 2009, 03:19 PM) *
KLM :Tin sa te contrazic vis-a-vis de religie. Daca privim cu atentie , nu religia a adus razboaie pe parcursul istoriei si nici biserica sau cultul in sine ci oamenii care au condus-o la un moment dat. Nu cred ca gasesti in toate cartile religioase crestine un cuvant despre razboi sau dobandirea credintei prin acesta.

Ma bucur ca ma contrazici insa nu cu astfel de argumente... sad.gif
Las deoparte razboaiele duse in numele credintei (cred ca orice religie le are: crestinismul are cruciadele, islamismul are jihad[ul/urile], Legendele Olimpului au zeii lor sangerosi etc) pentru ca sunt intr-un trecut pe care ar trebui sa-l ingropam si ma refer la efectele asupra psihologiei credinciosului; religiile politeiste ofereau o oarecare plaja de libertate individului (nu te spanzura nimeni daca iti placea de Jupiter mai mult decat de Apollo si chiar daca exista un sef peste zei, fiecare din ei avea autonomie pe domeniul sau) insa odata cu aparitia credintelor monoteiste, intreaga putere de decizie se concentreaza in mainile (eu as spune capriciile) unei singure zeitati: ea are voie sa iti faca orice, sa te ierte, sa te ucida, sa te primeasca in rai sau sa te trimita in iad; paradoxal, aceasta zeitate este atot[orice] (mi-am spus parerea vis-a-vis de imposibilitatea existentei acestui tip de zeitate si n-o voi repeta) tot paradoxal, presupunand ca una dintre marile religii ar fi adevarata, un eretic cu o viata frumoasa va putrezi in fundul iadului pentru simplul motiv ca nu s-a aruncat de 5 ori pe zi cu fata spre o piatra sau pentru ca a mancat carne de animal cu copita nedespicata pe data de 5 decembrie.
Orice ar spune religiile in toate exista un factor comun: nu ai voie sa gandesti de unul singur.

Nicio religie nu este toleranta, fiecare are dreptul si obligatia de a ucide un numele zeului ei, fiecare detine adevarul suprem.
Faceti o paralela intre dictatorii din toate timpurile si zeul suprem al fiecarei religii si spuneti-mi daca vedeti vreo diferenta apoi faceti o paralela intre motivele care au nascut cele mai sangeroase actiuni ale oamenilor si nedreptatile din cadrul fiecarei religii si spuneti daca gasiti vreo diferenta.

BB, poate ca nu ai citit Apocalipsa de faci o astfel de afirmatie (desi doar Vechiul Testament este plin de astfel de exemple): cum ti se pare ca suna dobandirea credintei prin distrugerea totala a lumii?

Ca sa inchei intr-o nota optimista: Craciunul reprezinta una dintre cele mai frumoase ocazii sa ne amintim ce inseamna sa daruiesti, sa primesti, sa razi, sa plangi, sa treci peste necazuri, sa te uiti cu optimism catre viitor, intr-un cuvant: sa fii om.
vio
religia in sine nu instiga la razboi , ci clericii care conduc intitutia bisericeasca si interpretarea Scripturii in sensul pe care il vor ei pt a-si atinge scopurile ei si cei care ii conduc din umbra. se stie ca Religia a fot mereu cea mai eficienta manipulare a maselor, dei e pacat sa faci acest lucru , mai nou se incearca trecerea pe ultimul plan al religiei ca fundament al omenirii. nu cred ca Dumnezeu vrea sa fie razboi mereu sa se omoare oameni nevinovati ... unde exista Dumnezeu exista si reversul adica Sa...a. si parca cum scrie in Noul Testament , numai stiu sigur , cu cat te apropii de Dumnezeu cu atat o sa simtzi si prezentza Sa...ei care iti vaneaza sufletul.
James Kilowatt
Da' oare Dumnezeu are nevoie de o institutie si niste functionari care sa-L reprezinte printre noi, care sa ne vorbeasca in numele Lui? smile.gif
Mie mi se pare aberant ca cineva dintre noi, de la Papa la ultimul cersetor sa aiba vre-o idee ce-i in capul Lui (presupunand ca exista). Si mi se pare si mai aberant ca un om sanatos la cap sa creada ca cineva chiar e in contact direct cu El, pentru ca a facut niste studii de teologie si poarta o uniforma...

Isus s-a dus si a facut scandal in templu, si i-a luat la suturi pe tarabagii care vindeau iertari p-acolo. Mi se pare oarecum contrar atitudinea bisericilor crestine care continua sa faca acelasi lucru intr-o forma sau alta...

Jihadul islamic reprezinta lupta interna a fiecaruia pt a deveni un musulman mai bun, nu explodarea ghiaurilor in metrou. Ca niste cretini rastalmacesc unele chestii se intampla in toate religiile. Islamul e religia majoritara pe pamant, statistic e normal sa aiba si cei mai multi dilimani....
FAR EASTERN
Asta e la subiect? ohmy.gif
QUOTE
Pentru a priva Moscova de influenta in Transnistria, Ucraina si Moldova recurg la o miscare surprinzatoare, scrie publicatia rusa Nezavisimaia gazeta. La 28 decembrie, presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, impreuna cu seful interimar al Moldovei, Mihail Ghimpu, vor instala primul stalp de granita pe malul stang al Nistrului. De acolo va incepe demarcarea sectorului transnistrean al granitei moldo-ucrainene si care se va afla sub monitorizarea expertilor UE.

Surse ale adminstratiei de la Tiraspol au catalogat acest eveniment drept inceputul sfarsitului independentei regiunii. In opinia respectivelor surse, imediat ce granita ucraineano-moldoveana va fi demarcata si controlata strict de UE, Transnistria va ramane, in virtutea normelor de drept international, pe teritoriul Moldovei. Din acel moment, peste granita ucraineana din Transnistria nu va putea trece nici o masina cu marfa, fara permisiunea Chisinaului.

De fapt, asta inseamna sfarsitul regiunii aflata sub aripa ocrotitoare a Rusiei, si unde stationeaza Grupul operativ al trupelor rusesti. E adevarat, procedura va dura minim trei luni, timp in care multe se pot intampla, inclusiv la Kiev, unde se apropie alegerile prezidentiale, scrie Nezavisimaia Gazeta.
@hotnews
vio
JK , ca sa crezi in Dumnezeu nu este neparata nevoie sa te apelezi la asa zishi reprezentantzi ai Lui pe Pamant, este suficient sa te gandesti la El si sa vb cu El in spirit , si sa te duci in Casa Lui pe Pamant.
Rebel
Constantin Tănase, un talentat artist roman, s-a născut la 5 iulie 1880, a murit la Bucuresti, în anul1945. Moartea i s-a tras din încăpatanarea de a spune lucrurilor pe nume. Constantin Tănase încă mai juca în Bucuresti, la un an de la invazia sovietică.
Într-unul din spectacolele sale, satirizând fărădelegile hoardelor bolsevice, între care obsesia invadatorilor pentru ceasuri de orice fel, pentru care jefuiau oamenii în plină stradă, ziua în amiaza mare, somând victimele: „Davai Ceas!” (dă-mi ceasul), artistul: a introdus următorul monolog.

Rău era cu “der, die, das”
Da-i mai rău cu “davai ceas”
De la Nistru pân’ la Don
Davai ceas, davai palton
Davai ceas, davai mosie
Haraso tovărăsie!

După mai multe reprezentatii a fost arestat, amenintat cu moartea si i s-a ordonat să nu mai joace piesa. În următorul spectacol a apărut pe scenă într-un pardesiu imens, cu mânecile pardesiului căptusite de sus până jos cu ceasuri de mână. Spectatorii l-au aplaudat frenetic la aparitie, desi actorul nu a scos niciun cuvânt. Apoi si-a descheiat pardesiul, scotând la iveală un ceas cu pendulă! A spus doar:

“El tic, eu tac, el tic, eu tac”.

Două zile mai târziu, marele actor era mort.

ozz86651
QUOTE
este suficient sa te gandesti la El si sa vb cu El in spirit ,


Astea-s boli pshice ma.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.