Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat achizite masina :)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Cristina_LB
M-am gandit ca ar fi timpul sa imi schimb masina si am mare nevoie de sfaturi... Am inceput pe un nissan micra din 91 si am observat pe parcurs ca am nevoie de o masina cu un motor mai mare whistling.gif . Masina o sa o folosesc mai mult prin oras, dar o sa fie si drumuri mai lungi din cand in cand (vreo 2000 km) asa ca un consum mic ar fi preferabil smile.gif
Diesel
Porsche Boxster thumbsup.gif
HalbaSus
Poti sa ne dai mai multe detalii ? Cat de mare sa fie masina ? vrei una sport cu 2 usi sau una cu 4 usi si portbagaj mare ? conteaza imaginea ? ce intretinere iti permiti ? cati km faci pe an ? ce intelegi prin "motor mai mare", majoritatea masinilor de pe piata au motoare mai mari decat micra ? si mai ales: tie ce masini iti plac ?

E greu sa discutam asa "in orb".
Cristina_LB
QUOTE (HalbaSus @ Dec 17 2009, 09:33 PM) *
Poti sa ne dai mai multe detalii ? Cat de mare sa fie masina ? vrei una sport cu 2 usi sau una cu 4 usi si portbagaj mare ? conteaza imaginea ? ce intretinere iti permiti ? cati km faci pe an ? ce intelegi prin "motor mai mare", majoritatea masinilor de pe piata au motoare mai mari decat micra ? si mai ales: tie ce masini iti plac ?

E greu sa discutam asa "in orb".


Imaginea nu conteaza, intretinerea nu cred ca ar fi o problema, si cred ca fac vreo 20 000 km pe an smile.gif Motorul sa fie in jur de 200- 250 cp si niste masini care imi plac sunt dodge caliber, mercedes cl, bmw m5 si toyota land cruiser. Portbagajul nu prea are imortanta dar pentru ca sunt inca incepatoare, airbag-uri si frane bune sunt importante biggrin.gif In plus s-ar putea sa am nevoie de 4x4 pentru drumurile de tara si de senzori de parcare prin oras... cu nissanul nu prea am avut probleme pentru ca era mic, dar cu o masina mai mare cred ca e un pic mai greu smile.gif
T u d o r
Nu te supara, dar fiind incepatoare nu ti-ar fi mai bun un Hummer H1?

Acum serios, ce sa faci cu un mastodont de 2 tone? Sunt si masini mai mici, din clasa compacta, cu caii aia. In plus au si stabilitate, n-au dimensiuni de autobuz si sunt si mai fasnete. Te poti uita la un Golf GTI, la un A3, chiar la un sedan de clasa medie. In banii aia iti poti lua masina noua.
Seri
VW Tiguan 2.0 TSI de 200 cp. Ai garda la sol destul de mare si 4X4 pentru drumurile de tara, iar in oras ai camera video si senzori pentru marsarier. Nu e foarte greu, nu consuma exagerat, e destul de agil, sta bine pe drum si se incadreaza lejer in buget.
HalbaSus
Parerea mea:
- Audi TT/A3/A4 2.0 TFSI quattro tiptronic (tractiune integrala)
- VW Golf GTI DSG/VW Passat CC DSG (tractiune fata) (ok, ar merge si tiguanul care e 4x4... dar nu voi putea recomanda niciodata o strutocamila sau un SUV)
- BMW 320xd automat (tot tractiune integrala)

Si acum motivatia: tu vrei ceva puternic (ceea ce e bine, intotdeauna caii putere sunt buni, aia care iti vor spune ca nu e bine cu multi cai sunt oameni rai si invidiosi) dar nu ai prea multa experienta si nu cred ca ar fi recomandabil sa te arunci la una cu tractiune spate... pe de alta parte nici cai multi+tractiune fata nu iti doresti (din motive pe care nu as putea sa ti le explic acum)
De ce automata ? pentru ca e mai comod decat manualul... iar daca mai ai si multi cai chiar nu are rost sa iei o manuala. Nu risti sa prajesti ambreajul, nu iti moare motorul, nu te chinuiesti la pornirile din rampa... nu faci febra musculara la piciorul stang in timpul mersului bara la bara... e mai bine, e mai comod, iar daca tot dai atatia bani pe o masina eu zic ca e obligatoriu sa ai si cutie automata.

Rezumat:
O masina preferabil cu cai multi si tractiune integrala, dar merge si tractiune fata si vreo 200 de cp, obligatoriu automata (nu spun asta pentru ca esti fata) si cat de cat dotata.

Rezumat "de ce nu alte masini":
1. NU SUV-urilor pentru ca: in primul rand sunt niste monstri hidosi care merg incet, se vor rasturna la prima curba luata cu viteza (sau nu se vor rasturna ci se vor planta in primul stalp), consuma mult si se parcheaza greu iar in al doilea rand la 35.000 euro nu gasesti SUV decent decat la mana a doua, ori nu merita sa dai 35.000 de euro pe o masina veche.
2. Nu masinilor mai puternice decat ce ti-am recomandat (M5, CL & stuff) nu fiindca esti incepatoare sau pentru ca nu ai putea stapani atatia cai putere, astea-s prostii, ai putea la fel de bine sa conduci un CL de 400+ cp... singura problema e ca la 35.000 nu vei gasi masini de peste 250 cp decat la mana a doua, ori la banii astia mai bine ceva nou.
Rebel
Pai tu sari de la Micra la BMW M5 si mercedes SL. Ok, nimic rau in asta, dar eu il contrazic total pe colegul meu Halba, masinile astea cer o anumita experienta, nu oricine poate conduce un RWD de peste 400 CP. Ori trecerea de la un FWD de 60CP la un RWD de 400CP nu este o solutie prea inspirata.
Pe urma faci referire catre 4X4, pai astea nu sunt AWD. Astea sunt masini construite pentru altceva, nicidecum pentru tinut bara la bara in oras si mers iarna incet.. Mai ales sa o chinui in trafic de oras... ar fi bine sa uiti si de partea asta cu consumul cand te referi la o masina care are o anumita destinatie.

ce recomand eu ar fi:
AUDI A3 / A4 Quattro
BMW 320Xi / 320d X / 325 Xi / 330Xi
Mercedes C-Klasse 4Matic
Jaguar X-Type 2.5 AWD / 3.0 AWD

Toate sunt puternice, toate au imagine, toate au AWD, toate au gadgeturi.
Parerea mea este ca nu ai nevoie de mai mult de 200CP pentru ce exprimi tu aici. Un BMW sedan, un Audi A3, un C Klasee sau un Jag ar fi absolut perfecte din toate punctele de vedere.
B_XXV
Mazda CX7 benzina...motor puternic,4x4, calitate excelenta a fabricatiei,tinuta de drum f buna,spatiu etc. decat tiguan mai degraba un suv sportiv si care arata si f bine
G e o r g e
la km multi diesel , la 20k pe an benzina .

dar la 30-35k cred ca poti sa gasesti un C220CDI automat care sa fie tot ce iti poti dori ... nu are 250 cp (le ce bun 250 cp ... ) dar are performante foarte bune pentru un 2.2 diesel , consum foarte bun...

sau oricand poti merge pe 320d , sau 320xd . performante similare cu C klasse doar ca e o idee mai micutza masina .

lexus is220d sau is250 sunt iarasi alegeri foarte bune.

sa nu uitam de legacy doar e ca mare cat vaca ...
TIBINEL
De la Micra la 250cp?nm cati doresti?Auzi de la Micra simt nevoia de ceva mai multa putere si vrea 250cp?
Sunt curios de cand ai carnet de conducere si cati km(reali)ai la activ?
Nu sunt rautacios dar ai reale sanse sa faci ceva boacane,sper nu majore la o trecere asa brusca.
Oricum sfaturile colegilor sunt OK!sunt oameni cu experienta si stiu ce spun.
Succes.
laurentiu
In primul rand cred ca nici ea nu stie ce isi doreste, pentru ca a dat exemple de la CL pana la LandCruiser. Si nici nu cred ca ne va lamuri prea curand, pentru ca nu mai zice nimic...
Oricum un SUV pentru un incepator... nu stiu, nici mie nu mi se pare o alegerea potivita, Halba a zis de ce.
Din ce a spus ea, acele masini le poate lua second hand. Personal as alege Volvo XC70 D5 (185 CP) sau 2.5 T (210 CP) sau Subaru Legacy, toate cu cutie automata. Sunt un compromis destul de bun intre o masina de asfalt si un SUV mediu. Halba, le-ar putea gasi cu o vechime de 2-3 ani si nu cred ca s-ar pune problema ca masina e "veche". Chiar si asa, eu nu as da atatia bani pe o masina second.
Daca vrea o masina sport as recomanda Audi TT, BMW Z4, Mercedea SLK sau, daca vrea ceva mai exclusivist, Volvo C70 (toate noi).
Cristina_LB
Imi pare rau pentru absenta, dar a fost craciunul si am fost si eu in vacanta la rude smile.gif

In primul rand multumes tare mult de ajutor, eram foarte indecisa. Cele care mi-au placut cel mai mult sunt VW Tiguan 2.0 TSI, BMW 320xd automat si Dodge caliber. Dodge imi place cel mai mult ca design dar am vazut ca e mult mai ieftina decat celelalte si presupun ca e si un motiv pentru asta. Care credeti ca ar fi cea mai buna optiune dintre cele 3 ?
Cristina_LB
QUOTE (TIBINEL @ Jan 1 2010, 12:33 PM) *
De la Micra la 250cp?nm cati doresti?Auzi de la Micra simt nevoia de ceva mai multa putere si vrea 250cp?
Sunt curios de cand ai carnet de conducere si cati km(reali)ai la activ?
Nu sunt rautacios dar ai reale sanse sa faci ceva boacane,sper nu majore la o trecere asa brusca.
Oricum sfaturile colegilor sunt OK!sunt oameni cu experienta si stiu ce spun.
Succes.


Da, de la Micra la 200 cp. Nu mi se pare ceva atat de extraordinar. Intradevar, sunt incepatoare dar sunt constienta de lucrul asta si tocmai de aia am inceput pe un Micra. Puteam la fel de bine sa imi fi cumparat un corvette de 400 cp pentru ca budgetul nu ar fi fost o problema. Dar nu am facut asta pentru ca stiu ca nu o sa am niciodata nevoie de atata putere sau viteza. Si in plus, daca vrei sa faci boacane o sa o faci indiferent de cati cp are masina. Carnetul il am de un an si am vreo 23 000 km pana acum. E o nimica toata dar stiind ca sunt incepatoare sunt mult mai prudenta decat foarte multi dintre soferii cu experienta de 10-20 de ani, printre care si parintii mei.
G e o r g e
ia vezi matale si un C -klasse. thumbsup.gif

iar din cele enumerate as merge pe bmw. la dodge te-ai urcat si in masina ? whistling.gif nu ca e mult mai ieftina ... dar sta pe strada mult mai prost . in fine , sa vedem :
- avem 3 clase diferite de masini
- 3 motorizari diferite
- benzina si diesel ...

nu te supara, dar trebuie sa decizi si tu un pic nu doar sa te uiti la ce masini au prietenii si sa alegi din ele smile.gif

cel mai bine e sa facit TU drive test cu fiecare si sa decizi. spre ex poti sa gasesti la 30k GLK cu putini km (au la vanzare la autoklass spre ex acum asa ceva) . au si la 20k cu ceva mai multi km.

iar GLK mi-as lua si eu , si cred ca nu sunt singurul smile.gif
laurentiu
CITAT(Cristina_LB @ Jan 6 2010, 12:19 PM) *
VW Tiguan 2.0 TSI, BMW 320xd automat si Dodge caliber. Dodge imi place cel mai mult ca design dar am vazut ca e mult mai ieftina decat celelalte si presupun ca e si un motiv pentru asta. Care credeti ca ar fi cea mai buna optiune dintre cele 3 ?


Ok, daca ai ajuns la concluzia ca iti plac astea 3, am sa ma refer numai la ele. Din punctul meu de vedere, alegerea cea mai buna ar fi 320xd, doar in cazul in care il scoti in afara soselei foarte rar. Tractiunea integrala nu este pentru off road. Calitatea fabricatiei este cea mai buna, fiabilitatea la fel, tinuta de drum asemenea si eventual valoare la revanzare e cea mai ridicata.
Apoi ar fi Tiguar. Hmm, nu stiu, multi spun ca arata bine... mie personal mi se pare urat, dar nu conteaza asta (tie trebuie sa-ti placa). Ai tractiune integrala (cred ca e permanenta), o calitate a fabricatiei mai slaba decat la BMW, abilitati on si off road medii (chiar daca ti se pare ca e capabil sa urce dealuri trebuie sa ai grija, mai ales daca nu ai anvelope corespunzatoare), o masina destul de grea si un consum cam ridicat. Eu i-as spune "pas".
Dodge Caliber. Nu stiu ce te-a atras la masina asta. Am urcat acum un an intr-unul si nu m-a incatat deloc. In primul rand bordul are un plastic destul de dur care miroase si urat, mai ales cand e cald (deci o prelucrare nu tocmai buna). Intretinerea nu am auzit sa fie tocmai ieftina. Piesele sunt destul de scumpe si nu prea se gasesc pe stoc. Pozitia la volan mi se pare cam aiurea. E inalta, volanul nu se regleaza suficient in inaltime si scaunele mi s-au parut destul de tari. Cred ca te tenteaza motorul diesel de 140 CP. Din cate stiu e unul destul de bun, e de origine VW. Spatiul interior este ok.
solmar
mie, sincer, mi se pare ca ne aburesti cu topicul asta si cu preferintele tale. la fel de bine stiu ca prea putin ia cineva (oricine) in considerare parerile altora. fie asta la cumpararea unei case, masini... etc peste o anumita suma de bani, in cazul de fata 30 k. de obicei alegerea o faci singur/a si pe cu totul alte criterii decat cele prezentate de tine. daca iei in considerare opiniile altora probabil ponderea in decizia finala este de 5%. asa ca anunta-ne ce masina ti-ai luat si dupa aia discutam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.