Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat achizitie masina pana in 3000 de euro
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
utilizator_278078
vreau si eu un sfat pt a achizitiona o masina la 3000 euro
avand in vedere ca sunt inca elev, vreau ceva care sa consuma si putin, si aiba si ceva putere, sa fie inmatriculata pe romania si sa nu ma lase in drum.
HalbaSus
QUOTE (utilizator_278078 @ Nov 18 2009, 06:20 PM) *
vreau si eu un sfat pt a achizitiona o masina la 3000 euro
avand in vedere ca sunt inca elev, vreau ceva care sa consuma si putin, si aiba si ceva putere, sa fie inmatriculata pe romania si sa nu ma lase in drum.

Deci vrei o masina puternica dar care sa nu consume mult, fiabila, inmatriculata in romania si sa coste maxim 3000 de euro. Cred ca vrei si o gagica care sa arate ca un fotomodel, sa gateasca ca jamie oliver, sa faca sex ca o actrita porno, si sa intretina casa ca o menajera desavarsita biggrin.gif.

Sincer, cred ca ai mai mari sanse sa gasesti gagica respectiva.

Dar sa le luam pe rand:
Masini puternice de pana in 3000 de euro (nu sunt economice si nici fiabile):
- BMW-uri de prin anii 90-94 (incepand de la 320 pana 735... gasesti de toate pana in 3000 de euro, desigur majoritatea vor fi niste cazane pe final de cariera care se vor strica saptamanal si vor consuma in draci, dar... vor fi puternice)
- Opel Calibra (aceasi perioada) - aceasi stare.
- Alfa 155 (eventual Alfa75 daca vrei sa faci drifturi)
- Presupun ca in banii astia mai gasesti si cate un mercedes 190 mai nervos.

Masini economice (nu sunt in nici un caz puternice si nu neaparat fiabile):
- opel corsa 1.0-1.4 ~2000
- daewoo matiz
- fiat punto ~2000
- suzuki swift (modelul anterior)
- dacia logan.

La fiabilitate e greu sa ne pronuntam... probabil masina care e cel mai bun compromis intre putere (ma rog...). consum si fiabilitate ramane loganul, la 3000 de euro poti gasi unul in stare destul de buna, poate chiar si diesel (ala chiar are un consum nesimtit de mic).
In rest, daca vrei masini puternice poti sa iti iei si un 3-ar de prin 90 si ceva (coupe evident wink.gif cu motor cat mai mare, dar ori te specializezi in mecanica si cautat toata ziua piese prin dezmembrari, ori te pregatesti sa investesti o suma considerabila (macar cat dai pe masina, desi eu as zice dublu) pentru reparatii in viitorul apropiat.
Rebel
Si puternica si buna la consum e cam greu. Cel mai bun compromis la acest capitol il gasesti pe la motoarele de 2.0L turbo.
Si daca stii sa conduci asa cum trebuie si un motoras de 1.3 poate face fata cu brio multor situatii.
As recomanda un Corsa model precedent, Astra, desi cred ca pentru un consum mic si putere ar trebui sa te uiti la un Logan diesel vorba lui halba, ala este si mai ieftin de intretinut, are si motor diesel, deci torque, deci putere, si consuma si relativ putin.

trebuie doar sa cauti ceva bun. Nu in ultimul rand, am inteles ca esti elev, banuiesc ca exista un buget stabilit pentru masina, trebuie sa alegi "cu cap", un moft de imagine te-ar putea costa mai mult dect te astepti.
laurentiu
Scuza-ma, dar pentru 3000 de euro ai pretenii cam mari. Eu ti-as recomanda fie un Logan, fie un Cielo. Sunt masini mai recent fabricate (deci caroseria o poti gasi in stare buna), nu au foarte multi km, sunt usor de intretinut si au putere suficienta. thumbsup.gif
mike.omega
Rog un moderator, participant la discutie, sa schimbe titlul acestui topic intr-unul mai relevant.
Multumesc.
utilizator_278078
pai am stat si mai gandit, si am ramas la urmatoarele masini: logan, astra, sau megan.....am gasit cateva pe la 3000 euro si dupa 2000, sper sa fac alegerea corecta.
HalbaSus
Daca gasesti o astra in stare buna atunci astra (piese ieftine si relativ fun to drive), daca nu logan (e mai nou).
simpson
QUOTE (Rebel @ Nov 18 2009, 09:49 PM) *
As recomanda un Corsa model precedent, Astra, desi cred ca pentru un consum mic si putere ar trebui sa te uiti la un Logan diesel vorba lui halba, ala este si mai ieftin de intretinut, are si motor diesel, deci torque, deci putere, si consuma si relativ putin.



Sper ca e o gluma !

Pe de alta parte pot sa jur ca am mai vazut undeva anuntul asta cu vreau masina ieftina, puternica si economica. Am un deja vu. E ceva fortat la mijloc.
getodac
Un golf 3 diesel gasesti lejer la bani astia dar cu foarte multi km parcursi.
Cu putin noroc poti gasi si un G4 '98-'99 care e mai aspectuos si poti agata mai usor domnisoarele de clasa a XII.
Succes thumbsup.gif
utilizator_278078
am gasit un 206 coupe 1.4 hdi 3500 euro, fiat punto 1.3 jtd 3200 euro dintre astea doua pe care sugerati sa o cumpar?
HalbaSus
Pe ala care e in stare mai buna !
La fiat punto am inteles ca au existat diverse probleme cu instalatia electrica (in afara de faptul ca ardea becuri in prostie).
utilizator_278078
amandoua sunt in stare foarte buna...... eu m-am orientat spre 206, dar din cate am inteles de la altii cica 1.4 hdi e cam puturos......eu nu vreau cine stie ce performante, dar sa mearga macar ca un logan 1.5 dci......
cei care au 206 1.4 hdi, cum sta cu performantele si consumu?
T u d o r
N-am 1.4 hdi dar am condus 206 cu motorul asta. Cred ca tinand cont ca Loganul e mai usurel dar are cai mai putini sunt cam la fel. Consumul tine de talpa dar nu vei avea cum sa fii nemultumit de el. 206 e o masina fiabila, s-o stapanesti sanatos. thumbsup.gif
mike.omega
Saxo care a fost la vanzare, postat de Azazel, mi se pare masina perfecta smile.gif
mihai_gm
un sfat , atentie mare la ce cumperi! vad ca nu stai extraordinar cu banii si nu cred ca tiai dorii sa vezi dupa o sapatamana ca stai cu masina in fata blocului ca nu ai bani sa o repari, deci sfatul meu: lasa fitele si incearca sa te axezi catre o masina care sa fie in stare cat mai buna ( fie ea si logan sau dacia super nova) o sa ai timp o viata intreaga sa iti cumperi masini cu 300 de cai putere, in momentul asta o sa te bucuri mai mult de 60 de cai decat de 150 de cai pe care ii ti parcati in fata blocului. Si inca ceva , nu te arunca la prima masina care o vezi, arata binisor si se incadreaza in bugetul tau, stai cuminte si mai cauta ca poate gasesti ceva mai bun.

Multa bafta wink.gif
G e o r g e
mihai , te rog scoate din semnatura linkul catre alt site.

in semnatura, cf regulament, trebuie trecut masina condusa .
mihai_gm
scuze nu am citit regulamentul, am schimat acum
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.