Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Scartzait nasol la denivelari
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
auarsene
Salutare!

De cateva saptamani am un scartait nasol la puntea fata cand trec peste denivelarile astea puse in dreptul limitarilor de viteza la 30km/h. Daca trec cu o singura roata, nu am nici o problema, pot sa urc si borduri si nu se aude nimic, dar daca trec cu ambele roti fata peste denivelari, se aude un scartzait dublu, odata la urcare si o data la coborare. Cand trec cu rotile din spate, nu se aude nimic in neregula.
Aveti vreo idee, inainte de a ma duce la service cu ea?

octavia II, 1,6 MPI, Trend, iunie 2007
DORU
Probleme de suspensie: verificare pe elevator !
ST76
Buna ziua. Sunt un membru proaspat - scuzati balbaielile inerente. Insist un pic pe tema zgomotelor fata la O2 (1.8 TSI + DSG) cu doar 5000 km la bord, la trecerea peste relantisoare: am sesizat un zgomot ca de plastic atins, nu imi dau seama daca doar pe stanga sau si pe dreapta. Iarasi nu imi dau seama daca exista mai de mult si nu i-am acordat atentie sau acum a aparut. Poate fi de la capacele jentilor de tabla? M-am dotat cu jenti de tabla pentru anvelopele de iarna. Sau este un zgomot normal (daca incetinesc foarte mult atunci nu se aude ci doar cand socul este mai brusc dar nu violent)?? Alte zgomote nu aud iar masina merge ok (am senzatia ca anvelopele de iarna imi dau o bataie fina de wup-wup dar dupa investigatii numeroase la service/vulcanizari si chiar schimat anvelope am renuntat sa mai acord atentie). In urma acestor vizite, a rezultat ca nu am jocuri, etc - oricum cei din service se uita crucis la tine cand te duci cu o masina noua si le spui ca auzi ceva suspect....AAA, si am uitat sa specific - zgomotul nu este foarte puternic si nici foarte deranjant dar este - initial am crezut ca este de la o sticla de plastic din portbagaj, insa am realizat ca zgomotul se aude doar cand trec cu rotile din fata nu si la cele din spate.
James Kilowatt
Ie-te ca nu-s singurul...
ST76
scuza-ma ca insist pentru precizare: cu alte cuvinte, nu esti singurul cu motorizarea respectiva sau cu incindentul in sine?
James Kilowatt
Singurul la care scartaie la trecerea peste denivelari, la o masina sub 1 an....
La voi au ruginit capetele de ala amortizoare?
ST76
nu am verificat, insa voi reveni cu informatia dupa ce vizualizez. ai intrebat cumva in vreun service despre zgmotul respectiv?
James Kilowatt
Am programare miercurea viitoare. Am povestit despre asta la totul despre masina mea (inclusiv poze cu rugina capetelor amortizoarelor), probabil voi continua acolo povestea.

ST76
Revin cu detalii: am sesizat ca aseara, dupa ce ieri a fost ceva mai cald decat zilele anterioare, nu a mai facut nici un zgomot la trecerea peste respectivele relantisoare. Azi dimineata insa, fiind rece afara, zgomotele au reaparut. Este posibil ca temperatura sa influenteze?
James Kilowatt
Si la mine e la fel, sunt mai pronuntate cand e frig. Acum sunt insa 7-8 grade si tot scartaie.
ST76
am vorbit cu un prieten care are un Superb 2, iar inainte o Octavia 2.0 TDI. Aceleasi simptome, care dupa spusele lui provin de la bucsele bara stabilizatoare
DORU
Se prea poate sa fie bucsile bara stabilizatoare, dar asta doar daca problema semnalata de JK in topicul masinii sale nu e deja informare interna la Skoda, caz in care - daca e actiune de fabrica - se rezolva pe garantie.
mordant
Problema asta cu scartaitul la frig o am si eu la o FABIA 2009 cu aprox 75.000km. Pe langa bucsile respective despre care s-a discutat mai sus incercati sa faceti verificari daca nu cumva sunt tampoanele de la amortizoare (cele care se fixeaza in sasiul masinii, in partea de sus aproape de capota). Eu tind sa cred ca acelea ar fi defapt problema pt ca am citit pe alte forumuri ca au existat persoane care au schimbat acele busci si problema nu a disparut dar nimeni n-a zis nimic de aceste bucsi de la amortizor.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.