Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hai sa vorbim...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Subaru
bakero
Salutare!Propun acest subiect de discutii,sper ca nu mai este unul la fel,dupa ce,aseara unui prieten i s-a spart masina,e drept,intr-o zona destul de predispusa la asa ceva.Doar ca la recomandarile militiei "n-are rost sa depuneti plangere,ca oricum e degeaba" si "erau niste copii,au fost observati pe niste camere cum fugeau","n-avem ce sa le facem,e foarte greu sa-i gasim"....deci...cum se face ca un om s-a ales cu un geam spart si 3k lei gaura in buget.Ma rog...e un cretin ca a lasat banii in masina.Dar totusi,a spune ca nu-i poate gasii,si stuff mi se pare destul de josnic pentru cei pe care sunt platiti sa "ne apere"....
bogcot76
Mda, nu prea e de Subaru subiectul dar oricum naspa. Situatii din astea sun n luate cate k in Romania. Din pacate, natia noastra e una pasiva si nici nu-si bate capu sa face ceva cu asta. Greseala cea mai mare e a tipului respectiv care a plecat resemnat acasa de la politie. Poate irit putin cu asta, dar ce avem nevoie e o schimbare de atitudine. Adica, concret : el trebuia sa spuna :"ok, sunt greu de prins, dar eu totusi vreau sa depun o reclamatie scrisa" pentru ca nu aveau cum sa-l opreasca - e dreptul lui. Si pe urma militienii trebuiau sa-si bata capul cu asta pentru ca erau obligati sa deschida ancheta etc. Chiar daca probabil nu se ajungea la nici un rezultat, insa cel putin daca toti am face asa i-am pune la treaba pe militieni si nu numai.

Un exemplu clasic al pasivitatii este cel din Bucuresti unde se circula cum se circula si nimeni nu ia nici o atitudine. O sa spuneti poate "bine ca esti tu destept, ce ar fi de facut". Nu stiu, poate daca am claxona intre orele 12-16 ori de cate ori trecem pe Kogalniceanu prin fata primariei poate ne aude cineva, zile la rand, saptamani la rand, ani la rand, nu se poate ca la un moment dat un imbecil din Primarie sa nu se intrebe de ce claxoneaza boii astia cand trec pe aici? Mediatizam treaba asta si o facem in masa. Ce ziceti? Si poate o sa avem si noi semafoare corelate intr-un final si sistem de control al traficului.
RUE
E doar greseala pagubitului ca nu a facut sesizarea. Politistul poate fi tras la raspundere abia apoi. Doar a redus astfel statistica furturilor.
Zetics
QUOTE (bogcot76 @ Nov 1 2009, 01:01 PM) *
...
Un exemplu clasic al pasivitatii este cel din Bucuresti unde se circula cum se circula si nimeni nu ia nici o atitudine. O sa spuneti poate "bine ca esti tu destept, ce ar fi de facut". Nu stiu, poate daca am claxona intre orele 12-16 ori de cate ori trecem pe Kogalniceanu prin fata primariei poate ne aude cineva, zile la rand, saptamani la rand, ani la rand, nu se poate ca la un moment dat un imbecil din Primarie sa nu se intrebe de ce claxoneaza boii astia cand trec pe aici? Mediatizam treaba asta si o facem in masa. Ce ziceti? Si poate o sa avem si noi semafoare corelate intr-un final si sistem de control al traficului.


Cu aceasta parte nu sunt de acord. Poate nu stiti, dar daca faceti sesizari in scris sau telefonic la Politie legate de o anumita problema, chiar se misca ceva. Pana acum am facut doua sesizari, una legata de montarea unui semafor pe Splai in dreptul iesirii din Politehnica (e montat de o luna si pornit de o saptamana teehee.gif ) si inca una sa reclam atitudinea de golan a unui politist la Apaca. De fiecare data am primit raspuns, la prima chestie in scris pe mail cum ca primaria deja angajase aceasta lucrare si facuse licitatia la momentul respectiv - prin luna mai cred) iar la a doua chiar m-au sunat sa-mi spuna ca de fapt ala era un agent comunitar, ca asa sunt pusi in intersectie, unul de la circulatie si unul comunitar, dar in acel moment cel de la circulatie plecase la un accident si ramasese doar ghiogaru'.

Deci, va invit, deja ma pregatesc pentru o a treia sesizare, ca s-a dat drumul la mall-ul vietii Cotroceni si s-a f***t absolut totul legat de circulatie in zona (cum ma asteptam, d-aia le-am umplut frigiderul "investitorilor" de luni de zile)...
bogcot76
Ok. Invata-ma si pe mine cum exact se procedeaza si eu ma angajez sa fac sesizari din astea. Insa asta probabil ca rezolva doar probleme marunte.

Problema semnalata de mine e de cu totul alta dimensiune insa. Ma refeream la faptul ca e inadmisibil dupa 20 ani intr-un oras "european" sa nu existe sistem de management al traficului - IN INTREG ORASUL - nu numai pe o anumita strada sau intersectie. Cred ca s-ar rezolva multe cu asa ceva. E doar nepasare a edililor. Ganditi-va doar cum se circula pe Iuliu Maniu, Magheru, Stefan cel Mare, Colentina etc etc etc din cauza necorelarii semafoarelor numai. Nu mai vorbim de lipsa centurii si altele si altele. Sunt perfect de acord ca exista multe alte cauze insa o "unda verde" ca la carte ar mai linisti putin spiritele.

vlademir
De la inceput - din 1990, cred, afacerile- inclusiv ale statului, nu numai in ?ara noastra, se fac pe principiul ca 90% din nemultumiti nu fac, nu au timp sa faca, uita ori le e lene sa faca plangeri. De cate ori am apelat la acest instrument, plangerea, petitia, contestatia, in afara de adversarul numit Finante (cu multe capete, fara creier) am avut sansa unei rezolvari amiabile in proportie de 60%, un procent mare. Acum, cand multe societati private adopta maniere de lucru europene, o plangere adresata telefonic ori e-mail poate face diferenta.
JohnSA
Subscriu ideii de petitie/reclamatie/etc. Adica, de la solicitari de a spala strada in urma masinii de gunoi pana la cazuri mai concrete si mai grave, totul , dar ABSOLUT TOTUL, se infaptuieste sau nu pe pasivitatea noastra. Pasivitatea insumata genereaza mai intai indulgenta fata de comportamente anormale care , cu timpul, devin normalitate si apoi stare de fapt dublata de tupeu. La toate actiunile impotriva anormalitatilor se produce macar o mica schimbare de atitudine, asa ca nu prea sunt adeptul ideei de a abandona ca nu are rost.
bakero
Domnilor,omul a fost sfatuit ca nu faca plangere ca face degeaba....bine el s-a resemnat si nu parea foarte afectat de chestia asta.sau poate nu vroia sa arate ca era nervos.eu la o faza d-asta m-as fi enervat foarte tare.
apropo...inca una:sambata m-am intalnit cu niste prieteni,in fata blocului,am oprit masinile,frumos,pe avarii -eram parcati "semilegal" whistling.gif da.si cum puneam noi tara la cale,apare un tip de pe o ambulanta si ne intreaba unde e accidentul.Ca cica a sunat cineva dupa un accident,acolo unde ram noi.pai frate,romanu nu e cretin?adica niste baietii,s-au aruncat in masina si au venit sa salveze ....pe cine?caterinca unora...e cam bascalie,si m-am obisnuit cu asta.cei care conduc haita,o fac la misto.si d-aia toate actiunile,sistemul in principiu merge la misto...
stiu ca n-are legatura cu subaru...e vorba de niste remarci stupide.si declar topicul deschis pentru cine vrea sa mai zica una alta -ca babele whistling.gif - dar constient totusi ca orice-ar zice,si oricati nervi si-ar face,nu se va schimba nimic banned.gif
vlademir
Revin la ideea mea cu picatura chinezeasca. Faci petitii, reclamatii (nu trebuie sa intelegeti ca trebuie sa deveniti maniaci ori procesomani) atunci cand ai dreptate si nevoie iar posibilitatea sa se rezolve creste exponential. Poate nu va rezolvati voua problema dar la un moment dat sistemul va ceda si va face ceea ce trebuie sa faca. Ca sa ma dau pe mine drept exemplu, in buna traditie romaneasca, intr-un anumit domeniu juridic am fost atat de insistent cu cereri si i-am invatat si pe altii gratis cum sa formuleze acel tip de cereri incat la un moment dat administratia respectiva a trebuit sa-si reformeze sistemul de lucru (n-au mai rezistat nervos). Mai ales la bugetari inertia este atat de mare incat nimeni nu-ti tine nimeni vina ca nu te-ai impins in muntele birocratic dar eu cred ca apa (picatura chinezeasca) rupe orice munte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.