Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bricheta stricata
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 2
auarsene
Salutare!

Am reusit sa-mi ard bricheta, sau cel putin asta presupun ca s-a intamplat, pt ca nu mai functioneaza, iar cand am schimbat siguranta arsa, cea noua s-a ars si ea instantaneu. Deci presupun ca se produce un scurt in bricheta. Un obiect greu a fost pus pe ea si a stat asa cateva ore, deci bricheta nu a mai putut sa sara si presupun ca s-a topit vreun fir, ceva.
Pt ca ma pricep putin la partea electrica, as vrea sa depanez singur problema, dar nu ma descurc sa demontez bricheta. Tot ce am reusit a fost sa am oarecare acces pe la schimbatorul de viteze, caruia i-am saltat fusta aceea care-l inconjoara, dar acolo m-am oprit.
Ma poate lamuri cineva cum pot demonta bricheta? Trebuie desfacuta toata consola cu cotiera si frana de mana, sau e vreo solutie mai simpla?

Mutumesc!

Octavia 2, 1,6MPI, echipare Trend
auarsene
Nu va inghesuiti atatia sa-mi raspundeti, ca nu mai prididesc sa citesc... teehee.gif
DORU
QUOTE (auarsene @ Oct 10 2009, 11:23 PM) *
Ma poate lamuri cineva cum pot demonta bricheta? Trebuie desfacuta toata consola cu cotiera si frana de mana, sau e vreo solutie mai simpla?


Personal, daca stiam sigur ce sa-ti raspund, as fi facut-o deja.
CRED CA trebuie demontat totul de pe tunelul median, este corp comun din ce-mi amintesc. Un electrician de la Skoda ti-ar putea da hint-ul necesar.
Diesel
poti incerca sa bagi un incarcator de telefon cu led dupa ce inlocuiesti siguranta, ca sa vezi daca functioneaza instalatia electrica.
auarsene
Mersi Doru. Se pare ca tot in service trebuie sa ajung, caci daca trebuie sa demontez tot, nu ma bag. Incercam sa evit asta, pentru o amarata de bricheta, pentru ca sigur reparatia in service va fi costisitoare... Din pacate am nevoie de bricheta, desi nu sunt fumator, caci nu mai pot alimenta nici GPS-ul, nici aspiratorul, nici pompa de aer, etc sad.gif
DORU
Pt putin, auarsene. Din ce oras esti ? Ti-as putea recomanda si service pt Skoda din afara retelei oficiale...eventual.
auarsene
Din Bucuresti.
Am fost cu masina numai la Brady pana acum, caci mi s-au parut cei mai rezonabili ca pret si calitate, dar la ultima interventie au cam dat cu bata in balta, caci in vara mi-au inlocuit un far si acu cateva zile am gasit becul fazei scurte cazut in interior, iar cand am demontat farul am constatat ca clema care tine becul nici nu fusese fixata cu surubul aferent, zacea si ea acolo in interior, iar cand am vrut sa desfac surubul ca s-o prind, mi-a cazut smekeria aia metalica in care se insurubeaza surubul si care are rol de a difuza lumina in tot farul; chestia aia metalica mi se pare acum chiar imposibil s-o mai pun pe pozitie, caci e cazuta in interiorul farului, intre geam si partea de plastic, asa ca ieri baietii de la Brady au primit o doza consistenta de injuraturi (telepatic) si in concluzie chiar trebuie sa ajung printr-un service, caci acum am 2 probleme in loc de una.
Multumesc si scuze de offtopic.
DORU
Pt a nu se considera reclama, ti-am trimis un mesaj privat cu un service pt grupul Vw si Skoda in special din Bucuresti, alternativa la reteaua oficiala.
Preturi decente, piese originale si echivalent originale, factura si garantie.
auarsene
Am reusit pana la urma sa demontez soclul brichetei. Dupa mai multe tatonari mi-am luat inima in dinti si am scos-o fortat, tragand de ea cu ajutorul a 2 surubelnite drepte. Am deformat putin inelul de plastic negru, dar e inobservabil. Am constatat apoi ca a fost decizia buna, daca demontam toata consola nu as fi reusit mai bine, caci soclul nu este facut demontabil. Aveam scurt in acel soclu, l-am reparat, l-am pus la loc si am din nou bricheta functionala. Ura!

Topic inchis.
DORU
Felicitari pt initiativa si reusita !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.