Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sunet ciudat Espero la turatie
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
daewoo_espero_turbo
Deci porneste masina, totul e ok...
Faza e ca am observat ca atunci cand o turez, se aude un zgomot metalic de la motor, iar acul turometrului coboara foarte greu inapoi (am mers cu multe masini si stiu cum coboara un turometru normal) .

Deci sa zicem ca o turez pe loc pe la 3500rpm...iau picioru complet de pe acceleratie... vreo 2 secunde acul ramane la 3500, dupa aia coboara destul de greu.

Cand apas acceleratia se tureaza (cam greu ce-i drept, nu raspunde prompt la acceleratie, are un lag mic) , si cand coboara acul turometrului , de la 3500rpm ca tot am dat exemplul asta, si pana ajunge la 850rpm, se poate auzi acel zgomot metalic de la motor.
La turatie de relanti nu se mai aude, toarce calm.

Si in mers, cand ajung la peste 2000rpm, incep sa aud zgomotul ala metalic.

De la ce ar fi? Ax cu came, vibrochen, cuzineti, ceva de genu?

Astept pareri neaparat. Nu vreau sa ma trezesc ca-mi moare motorul in drum.
Diesel
Pai Daewoo astia faceau cele mai tari masini cu cele mai fiabile motoare. Tie ti-au vandut un Opel cu alta caroserie?

Parca ai mai avut probleme cu motorul, cum s-au rezolvat? regula de baza cand ai injectoare si ECU este: du-te la tester.
daewoo_espero_turbo
Nu am zis niciodata ca Daewoo face cele mai fiabile si cele mai bune masini. Doar ca pentru preturile lor, sunt destul de ok... iar motoarele sunt destul de fiabile.


Vad ca din ce in ce mai multi incearca sa-mi raspunda ironic... nu stiu daca e cazul . Am o posibila problema tehnica, iar afirmatia ta Diesel nu prea isi are rostul aici. Si masina mea are 11 ani totusi...doar nu vrei sa mearga ca-n prima zi nu?
Tare curios sunt cum va merge Kia ta dupa 11 ani...

Pai probleme cu motorul nu am mai avut...doar cu injectoarele care erau cam infundate si cam atat...Check-ul se mai aprinde din cand in cand, dar inca nu am rezolvat problema asta.

P.S. Consider ca Opel in general e peste Daewoo. Doar sunt si mai scumpe. Si in cazul in care nu stiai Espero e facut pe platforma lui Ascona, motoarele fiind de inspiratie Opel (cel putin 1.8-ul care il vezi si sub capota Vectrei A )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.