Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lada 1500 (2103) din 1979 urgenta la platini
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
DarthVader
Salut, am o Lada 1500 (2103) din 1979 si am ramas cu ea in drum acum cateva zile (s-a oprit brusc motorul). M-a ajutat cineva din apropiere, a bagat surubelnita pe la platini si o pornit motorul si o zis ca sa vin acasa cu motorul mai turat(nu prea obisnuiesc sa subturez motorul deci era ok) si mi-o zis sa schimb luleaua si platinile. Am luat lulea noua(rotor) si platini, le-am pus am dat cheie si pauza. Face cate o explozie cand si cand si cand face mai multe se scutura motorul la greu si nu sta pornit. Am citit in carte ca in punctul in care platinile is departate la maxim distanta sa fie intre 0.37 si 0.43mm. Am incercat sa masor cu o lera si sa reglez din suruburile alea 2 cu care sunt montate (lera era de 0.40mm) sa fie corecta distanta (am rotit motorul cu manivela pana ajung platinile sa fie departate la maxim). Am tot reglat si tot incercat si tot nu o pot porni, face la fel. Is incepator in domeniul asta, nu prea am lucrat practic numai cat m-am mai documentat cu chestii teoretice. Ideea ii ca maine imi trebuie masina si nush ce sa-i fac sa rezolv problema.

Intrebare de noob: platinile trebuie sa se atinga cand se apropie nu? si doar cand se departeaza, sa se departeza pana la distanta corecta, nu?
DarthVader
Ok, am mai gadilat un pic platinile (le-am mai apropiat putin de tot asa fara sa le mai masor) si a pornit dar nu merge bine in turatii mici (pe la 1500rpm circa) se scutura un pic in schimb cand accelerez se accelereaza bine. Ce mai trebuie sa fac sa mearga ca inainte? Sa mai apropiu platinile inca putin sau mai trebe reglat ceva si la avans?(pana sa mi se opreasca in drum era in regula avansul).
Mariustom
Am atașat fișierul cu echipamentul electric pt o Lada 1200, nu diferă față de 1500 (cred biggrin.gif)
Caută la Delcou wink.gif

Sper să-ți mai fie de folos smile.gif
ninja.gif
DarthVader
Am rezolvat demult problema. Am reglat cu o lera distanta intre platini sa fie corecta (0.4mm) si apoi am reglat avansul static si ulterior am pus niste fise noi ca erau dezastru alea vechi deja si acum merge perfectL:D
Mariustom
Mă bucur sincer smile.gif
Bravo thumbsup.gif

ninja.gif

PS: îmi cer scuze pt întârziere, am lipsit de pe forum sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.