Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Service APAN-Renault Galați
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Service/Ateliere auto
cosminphotog
Am fost la ei să-mi instalez alarmă pe mașină. Puteam fie să merg la București la cine mi-a vândut-o (aveam montaj inclus), fie la băieții specializați în alarme unde scăpam cu un 60-100 RON. Nu, eu am zis să merg la APAN, la Renault, să le dau lor 307 RON, doar ei sunt cei autorizați în Renault. Greșeală mare...
Într-adevăr, servirea exemplară, amabilitate maximă, cafele gratis, alea-alea. Dar electricianul lor e varză totală. Nu are noțiuni elementare, nu vorbesc de chestii evoluate. Pe lângă faptul ca nu știe meserie, nu are nici bun simț tehnic elementar.
După ce că m-a ținut acolo aproape 9 ore la o lucrare care după normativ e 3,5 ore (mi s-a explicat că de fapt durează pe bune 5 ore), a legat pe-acolo totul exact cum nu trebuia. Nu a legat niște fire care există la orice alarmă: fir de + după contact, alarma nu sesiza ca am pornit motorul și se declanșa singură in trafic, mi-a luat semnalul de senzori ușa exact de unde nu trebuia (asta după ce l-am pus la telefon pe banii mei o juma' de oră cu cel care îmi vânduse alarma și i-a explicat ca pentru începători cum se face), mi-a montat ditamai antena fix în fața ochilor de mă distrăgea de la condus (lipsă de elementar bun simț tehnic intuitiv), ledul de prezența l-a pus cum a dat D-zeu, etc. Ba mi-a mai și rupt ceva pe la plafonieră de-mi cădea aia în cap în mers, el nici nu avea ce căuta pe-acolo în mod normal, dar deh....
După ce mi-a făcut ăla varza mașina, brusc nu i-a mai interesat. M-a sunat tipa de la Vocea Clientului de la Brăila, i-am spus că nu sunt mulțumit de lucrare și aș vrea să fiu contactat pentru remedierea problemelor. După încă vreo 3 zile de chin, m-am dus eu singurel la București la nenea care mi-a vândut alarma și mi-a reparat-o el (alți bani, altă distracție). Când a văzut ăla ce făcuse "meseriașul" de la APAN și-a făcut cruce, a pus mânuța pe cleștișor și s-a apucat de tăiat firele puse deampixul de păcălici. I-a luat vreo 3 ore să descurce zăpăceala individului de la APAN și mi-a arătat pas cu pas unde s-a greșit, la concret. Nu doar mi-a zis ca s-a greșit, mi-a arătat clar și UNDE. Și mi-a zis să le comunic faptul că instalarea alarmei respective e una standard chiar dacă părea ea mai evoluată, iar instalația mașinii mele e una banală similară cu cea de Logan, deci NU ar fi trebuit să apară probleme de niciun fel.
Când am revenit la Galați am sunat eu la cei de la APAN să-i informez de situație, au venit cu tot felul de scuze penibile și cu promisiunea că dacă mai trec pe la dânșii pe la revizie, se vor compensa ei cumva. Bull sh*t de închis gura la fraieri. Până la urmă am rămas eu cu o pagubă de 307 RON și cam asta e.
Deci sfatul meu sincer și binevoitor: NU apelați la APAN Galați, doar dacă vreți să schimbați uleiul sau să faceți vreo pană de cauciuc, dacă aveți probleme serioase la mașină mergeți în altă parte deoarece riscați să pățiți ca mine. Nu vă rezolvă, rămâneți voi cu paguba iar ei se spală pe mâini cu vorbe frumoase.

PS ca o anecdotă: în decursul orelor lungi de chin supromenesc, la un moment dat reușise meșterică să alimenteze alarma. Funcționa ceva gen Dacia1300, trebuia să încui cu cheile mașinii, apoi să dau un bip din telecomanda alarmei Tipul îmi explica că așa e normal, cică nu există alarmă care să închidă ea ușile din buton, cică îți trebuie și manevra cu cheile mașinii. Dacă nu era vorba de mașina mea și de paguba personală, cred că mă stricam de râs...
După ce l-am pus la telefon cu meșterul adevărat de la București și i-a explicat ăla ca la copiii tâmpiți cum se face, a "reușit" după încă vreo 2 ore să facă să se închidă mașina de la un singur buton, dar cu deficiențele menționate mai sus: se declanșa singură în trafic (de preferat în intersecții aglomerate cu polițai de se uitau ăia ca la urs), trebuia să aștept circa un minut înainte de armare pentru a se stinge plafoniera ( de acolo luase incompetentul semnalul pentru uși, cu toate ca i s-a menționat clar că nu de-acolo trebuie deoarece declanșează alarma la stingerea plafonierei). Eh, aventuri de Românica te iubesc.............
admin
N-o sa-ti vina sa crezi dar Renault are un reprezentant pe forum care se ocupa de imaginea brandului Renault in Romania smile.gif O sa-i arat postul tau, poate vei primi si un raspuns oficial:)
Guest_cosminphotog_*
QUOTE (admin @ Nov 10 2009, 03:42 PM) *
N-o sa-ti vina sa crezi dar Renault are un reprezentant pe forum care se ocupa de imaginea brandului Renault in Romania smile.gif O sa-i arat postul tau, poate vei primi si un raspuns oficial:)


Mersi mult pentru interes, dar sincer mi-am pierdut orice speranta. Raspunsul oficial l-am primit deja, mi-au zis sa mai trec pe-acolo, poate-mi dau si ei ceva gratuit pe la vreo revizie... Efectiv penibil. Am sunat la RRo, mi-au zis ca nu e treaba lor, am sunat iar la APAN la Braila de cine apartin ei, m-au trimis la plimbare. Pe bune, sunt doar niste escroci si atat. S-au vazut cu sacii in caruta, factura au incasat-o si in rest, Dumnezeu cu mila...
cosminphotog
Mda... se pare ca nu eram logat... eu am postat si aia smile.gif
cosminphotog
QUOTE (admin @ Nov 10 2009, 01:42 PM) *
N-o sa-ti vina sa crezi dar Renault are un reprezentant pe forum care se ocupa de imaginea brandului Renault in Romania smile.gif O sa-i arat postul tau, poate vei primi si un raspuns oficial:)

Bun, a trecut anul. Ce a zis? smile.gif Ți-am zis eu? smile.gif Degeaba, sunt țepari....
autocosti
Am fost si eu acolo cu un amic care avusese accident si au lăsato la ei in service pentru constatare si ce sa vezi cand am ridicat masina, pretenu habar nu are de masini asa ca daca ii dadea alta masina credea ca e a lui, ii schimbase radiatoarele, ii schimbase stopurile pe spate, e vorba de un Megan 2 2007, compresorul, iau schimbat si droserele de la faruri, la un inventar sumar sa vazut ca era umblat la masina, colierele de la furtune nu mai erau pe pozitia lor se vedea proaspat umblat, Compresorul de AC era prins in doua suruburi, si stopurile pe spate erau de model pana in 2005, asa ca fugiti de acest Service, sunt niste hoti si niste tepari.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.