Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [b]bai fratilor, ajutati-ma!!! [/b]
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
valentin31528
am mai discutat despre masina mea(seat ibiza'89 cu probleme la pornire)
am rezolvat problema dar din cauza ca am avut si un filtru decantor inaintea celui de benzina, s-a spart si tragea aer si m-a cam lasat balta.
in fine, am rezolvat asta dar cineva a umblat la distributie si la delco si nu mai vrea sa porneasca. e vreo pozitie a fiselor(scanteie este), la rotile dintate de la distributie le-am pus la semn corelat cu cel de la volanta.
da-ti si voi un sfat ca ma dispera situatia!!!!!! :evil: [/b]
James Kilowatt
Cat ai demontat ? Ce-ai scos? si ai pus la loc?
Cum stai cu limba franceza?
valentin31528
am pus tot la loc. dar se pare ca nu mai am scanteie(mi-a zis un vecin)
stau bine cu franceza(si am destui prieteni sa ma scoata din impas - la franceza), daca ai vreun manual te rog mult sa mi-l trimiti.
valentin31528
am scos cureaua de la distributie pentru ca nu era semnul ala de pe ea la acelasi nivel cu semnul de pe cutie - si le-am pus la semn, in principal e cam singura treaba pe care am facut-o si am mai miscat de chestia aia de la delcou in ideea de a-i regla scanteia.
dar, nimic!
James Kilowatt
Nene, semnul e pe rola, nu pe curea! Si daca masina a mers, nu are cum sa fie decalat in mod normal. Ai un semn pe rola de sus de la curea, si unul pe volant, in partea ailalta a motorului, de obicei e acoperit cu o bucatica de cauciuc.
O sa incerca sa-ti scanez cateva pagini sa le trimit, insa nu stiu cand o sa pot s-o fac.
Cu scanteia nu-i mare filozofie, poti verifica destul de usor daca e delco, rupere sau bobina, daca ai un amic mai priceput se prinde repede.
valentin31528
de semnul de pe rola vroiam sa zic, oricum era decalat cu un dinte.
referitor la scanteie, totul e usor cand stii unde sa te uiti.
daca vrei zi-mi ce sa verific.
multumesc anticipat pt. manual!
salut!
James Kilowatt
SCuze cu manualul, insa probabil va mai dura cateva zile....
Parerea mea e ca nu trebuia sa te iei de distributie, daca masina mergea... in fine.
Scanteia se verifica usor. Scoate fisa centrala din delco (aia care vine de la bobina de inductie, apropie-o la un mm de orice componenta metalica a masinii si roaga pe cineva sa dea la cheie. Daca nu ai scanteie intre capatul fisei si partea metalica, atunci poate bobina e prajita, ori nu-i alimentata, ori nu se face ruperea de catre cip... sunt mai multe alternative.
Daca totusi acolo ai scanteie, fa exact aceeasi manevra cu una din fisele de la bujii. Daca ai scanteie, atunci e clar, problema e in alta parte. Daca nu, inseamna ca fie fisele sunt paradite, fie luleaua, fie delcoul, si probabil e mai simplu de depistat si de reparat.
valentin31528
am rezovat pt. moment, era blocata clapeta de la shoc si nu se mai deschidea. mi l-a blocat un mecanic pe pozitia deschis si se pare ca porneste (mai greu da' o ia) . ce ziceti sa il pun pe manual? sau mai e vreun reglaj ce trebuie facut?
James Kilowatt
Ai grija ca fie mecanicul fie amicul e cam amator... clapeta de soc nu are nici o legatura cu faptul ca ai sau nu scanteie. Unul spune ca de la clapta, altul ca nu ai scanteie.. unul din ei sigur greseste smile.gif Incearca sa nu te mai iei dupa el... laugh.gif
valentin31528
scanteie am, am verificat. atunci cand am reusit s-o pornesc am tinut deschisa clapeta, daca s-a blocat e vreun punct unde s-o gresez sa mearga mai usor sau vreun surub de slabit?
James Kilowatt
Habar n-am, eu am modelul cu injectie....
Imi zici si mie de unde ai masina asta si cum ai inmatriculat-o?
valentin31528
masina e adusa in 1998 in tara, eu am luat-o de la un cunoscut. tu SIGUR nu o poti inmatricula daca e mai veche 8 sau 10 ani. o poti aduce, cumperi un talon sau ii faci o recarosare - ma rog, poate cunosti pe cineva care se ocupa cu asta, tu ii poti face vama la galati sau braila (pentru motor etc.) ca sunt vame de frontiera depinde unde ai cunostinte. si apoi masina pe care o sa o iei cu 300 euro, o poti echipa cu ce ai tu pe masina pe care o aduci.
cel mai bine te duci (sau trimiti pe cineva) la inmatriculari si acolo sigur sunt baieti care se ocupa cu asta si cu mici "atentii" poti rezolva.
parerea mea! tongue.gif
valentin31528
daca ai si tu seat ibiza cu 50l rezervor cam cati litri raman cand se aprinde becul rosu?
James Kilowatt
am 45L rezervor... si cand mi se aprinde becul rosu mai am cam 9L
Nu prea am inteles... trebuie deci sa cumpara alta gata inmatriculata in Romania? Slabe sperante sa gasesc... In fine, mai bine o las balta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.