Help - Search - Members - Calendar
Full Version: passat 2002 probleme servodirectie
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Volkswagen
adytzucul.


unsure.gif Salut. Am un passat variant din 2002 1,9 TDI, 74 kw, pompe diuse si vreo 260.000 km la bord. Ieri m-am gandit sa-i schimb uleiul de la servodirectie fiindca era cam negru si cand era foarte cald afara facea un zgomot usor in volan. Iata cum am procedat:
Am desfacut cele doua furtune de la rezervorul de ulei si furtunul de la pompa de servo care duce la caseta de directie. Am pornit motorul (pt cinci secunde) pt a scoate tot uleiul din instalatie, am pus furtunele la loc. am bagat uleiul, (febi sintetic verde nr: 06161 vw tl 52146), in rezervorul de ulei, am suspendat masina de fata, am rotit de vreo zece ori volanul stanga dreapta pt a se aerisi. Am vazut ca uleiul face bule de aer foarte mici si parca era prea fierbinte. am plecat cu masina la proba si dupa vreo zece km s-a intarit volanul. m-am intors acasa, am mai suspendat odata masina si am mai repetat aerisirea, dar degeaba. tot merge greu. mentionez ca pompa se invarte si ulei nu pierde. spune-mi te rog daca am stricat ceva cu cele cinci secunde cand am pornit motorul pt golirea instalatiei de ulei, sau daca uleiul nu e bun, sau ce s-a putut intampla?

daewoo_espero_turbo
Stiam ca uleiul de servodirectie nu se schimba...doar se completeaza.
La Daewoo cel putin asa scrie in manual.
DORU
QUOTE (adytzucul. @ Aug 23 2009, 03:42 PM) *
Am un passat variant din 2002 1,9 TDI, 74 kw, pompe diuse si vreo 260.000 km la bord. Ieri m-am gandit sa-i schimb uleiul de la servodirectie fiindca era cam negru si cand era foarte cald afara facea un zgomot usor in volan.


Era suficient sa verifici nivelul din vasul de expansiune, in mod cert ar fi fost necesara NUMAI COMPLETARE cu ulei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.