Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ajutor-Primera nu porneste!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
alunelu
Salutare tuturor ! Va intreb pe voi posesori de Primera daca a mai intalnit cineva o problema ca a mea si cum ati rezolvat-o.La mine necazul a inceput in urma cu 1 luna cand intr-o dimineata am vrut sa pornesc motorul si la punerea cheii in pozitia start motor nu s-a intamplat nimic.Am tot repetat de vreo 2-3 ori si abia dupa ce am scos cheia din contact si am reintrodus-o a pornit imediat.Dupa cateva zile problema a reaparut in special dimineata ,apoi din ce in ce mai des...La incercarea de pornire a motorului nu se intampla nimic..se aude cum pleaca pompa de benzina apoi nici macar electromotorul nu invarte ...are simptomele unei baterii moarte..Am incercat la service nissan din vreo 3 orase si am ajuns si la Bucuresti la Badsi dar atunci cand pun testerul pe ea nu da nici o eroare.. Repet la punerea cheii in pozitia start motor nu se intampla absolut nimic...dar dupa cateva incercari repetate de scoatere si introducere a cheii in contact reusesc sa o pornesc si apoi nu mai face nici o problema daca incerc sa o pornesc la rand de o suta de ori si asa se intampla si cand o duc la service la tester,porneste de fiecare data si nu reusesc sa ii citeasca eroarea.Mentionez ca impinsa porneste deci se pare ca nu este o defectiune a sistemului antifurt care de fapt a si fost verificat in service.Va rog daca cineva a mai patit asa ceva sau imi puteti da un sfat va sunt recunoscator... P.S. Masina are 48mii de km si o am de 2 ani...
lvg
Un cablu intrerupt, poate? Daca nu au gasit nici o eroare, inseamna ca nici nu exista (de obicei, erorile raman stocate, ar trebui sa se poata citi si dupa ce au aparut).
Ar fi interesant de incercat cu un alt butuc de pornire, daca se poate face rost de undeva.
Poate este vreo intrerupere spre electromotor (un cablu care face contact numai cand vrea el, si dupa pornire, din cauza caldurii, atinge el ceva pe acolo si face contact mai des).
Pot sa fie un milion de cauze.. Bafta!
alunelu
Multumesc de sugestii .Masina este inca in garantie asa ca doar cei de la service nissan se pot pronunta dar iata ca problema apare sporadic la un interval de cateva zile si nu reusesc sa o nimeresc in service chiar atunci cand apare problema.Cel putin asa spun ei .Aproape ca ma dispera si ce e mai rau este ca nimeni dar nimeni nu imi poate spune defectiunea.La primul esec de a porni mi s-a sugerat sa ciocanesc usor electromotorul si asa sa incerc sa elimin din posibilele cauze.Sunt insa dezamagit de bajbaiala celor din service Cred si sper ca poate s-a mai manifestat si la alt autoturism la fel si poate primesc un sfat care sa ma ajute..siapoi sa le transmit si celor din service....sau poate un link cu posibile defectiuni de la Nissan Primera motor 1.6l benzina din 2006 offf..
lvg
Ar trebui masurat cu un multimetru la electromotor, sa se vada daca primeste curent la start; cred ca mai degraba un electrician bun i-ar da de cap! (decat medic generalist, cum sunt uneori urechistii de la reprezentante, mai bine un specialist bun la un garaj privat, care lucreaza numai pe bucata lui si o stapaneste bine).
Adi1971
Salut! Am avut si eu probleme cu pornirea dar totul a fost din cauza mea. Mi-am scimbat cheia originala cu una tip briceag si nu am lipit bine cip-ul (fara de care nu porneste masina) fapt care a dus la dezlipirea lui intr-un moment cand eram singur fara niciun ajutor pe langa mine. Simptomele erau urmatoarele: puneam contact, se auzea pompa de benzina, dar cand trebuia sa cupleze electromotorul nu se intampla nimic, martorii erau aprinsi dar fara a da semne de pornire. Cand am incercat cu cheia blank se punea contactul dar in momentul cand rasuceam cheia pentru a porni motorul tot sistemul electric murea, se stingeau toti martorii luminosi de la bord si nu isi mai reveneau pana nu scoteam cheia din contact . Disperat am pus mana pe telefon si am chemat ajutoare, dar in timp ce asteptam am luat cheia si am miscato moment in care s-a auzit cip-ul miscadu-se in interior. Am desfacut capacul de la cheie am asezat cip-ul astfel incat sa fie citit de calculator si am reusit sa pornesc masina. Eu stiu ce am de facut, dar mai circula si sotia cu masina asa ca stau cu grija in continuare cu lipitura facuta de mine la acel cip.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.