Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce-si mai ia romanu'
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Alexandru222
Stau si imi bat mintea, fac socoteli si tot nu ma dumiresc cum e mai bine...? Ce sa isi mai ia romanu'? Un harb de Dacie care in peste 30 de ani de istorie a avansat ca un melc bubos, sau sa isi ia o masina straina veche de 15 ani care ingroapa 7 Dacii noi? Sa ne gandim la un VW Golf din 87' - 88' care nu discuta nici cu Solenza si nici cu Supernova...

Avantaj sau dezavantaj daca iei o masina nemteasca la mana a 2-a veche de 15 ani...?
A Go Go
Numai dezavantaje.Un vw vechi de 15 ani are numai probleme,cu caroseria cu motorul in special la transportorul din anii aceia , care era pe spate si avea o buba mare.Cablul de ambreiaj era lung de 7 metrii si se rupea mereu fiindca tubul de protectie de pe dedesuptul masinii prin care trecea el era asa de corozat din cauza mizeriilor care le aduna de pe drumuri ca era rupt pe alocuri si rodea cablul ,retezind-ul. Am trecut prin 4 cabluri.
Nu am gasit niciodata un tub nou, plus ca motorul era o rabla de 1600 cc, care nu putea sa duca caroseria ,masina nu avea stabilitate pe autostrazi la viteza mare rafalele de vint impingindu-te in stinga sau dreapta ,iarna frig in el ca sistemul de incalzire era foarte simplu si ineficace fiind bazat pe aerul cald al motorului.Racirea fara apa il supraincalzea,in general o putoare de van. Vara f.cald in el iarna f.frig si nu invers cum ar trebui.
Cel putin daca nu ai bani sa-ti cumperi una noua straina cred ca Solenta ar fi o solutie.
A doua am observat ca preturile la Daewoo -uri noi sint foarte ieftine la voi chiar unele modele mai ieftine decit Solenta si mult mai ieftine decit peste tot in lume.
Masina noua daca poti sa-ti permiti.
Catalin7
Sunt total de acord cu Sorin.
Cine are bani si isi poate permite una straina noua sa o cumpere. Dar trebuie sa se gindeasca ca va trebui peste citiva ani sa si bage cevasilea bani in ea. Poate ca unii or sa spuna ca una straina noua nu-ti face probleme 10 ani. Asa sa fie! Eu nu am avut "straineze" dar dupa cum aud si astea mai fac probleme. Si "problemele" astea costa. Mult mai mult decit problemele aparute la o Dacie.
Doamne fereste si de un mic accident cind o hirjii sau cind ii spargi un far la o "straina".
Asa ca cine are bani de o straina, foarte bine, sa o cumpere. Inseamna ca are bani si pentru intretinerea ei. Cine nu, sa-si ia o Dacie. Merge si Dacia. Piese se gasesc, relativ ieftine, o repari in drum sau in fata blocului.
Am vazut oameni care au mincat iaurt cu covrigi nu stiu citi ani, si-au luat o straineza si acu' o tine in fata blocului sau in garaj. Nu pentru ca nu ar merge si pentru ca "o protejeaza". Exemple am destule. De sarbatori am plecat "pe Dunare" la padure. A trebuit sa fac eu doua drumuri cu rapandula mea de dacie pentru ca un prieten de al meu nu a putut intra cu Opelu' pe unde am intrat eu.
Asa ca eu prefer Dacia, saptamina viitoare ii pun GPL-u pe ea, sa umblu si sa-mi fac treaba.
FLORIN2
Cu masinile straine pe drumurile astea e naspa de tot. Eu totusi nu recomand DACIA ca nu e MASINA dar tata-miu are o COBRA 123 200D si s-a rupt lantu de distributie, a distrus distributia, 3 supape, 3 pistoane si am bagat cam 15 milioane in ea sa-i fac setul la R1 si dupa 3 luni de strans bani, cautat piese scumpe-ieftine, gasit-negasit, am luat un motor de BOT-DE-CAL care se presupunea a fi de COBRA, incercari, belele si azi am terminat blocu de honuit, am luat pistoanele R1 de la schrot, segmenti noi, garnitura chiulasa si cuzineti de palier la arbore si sper ca in cateva zile sa ne-o repare mecanicu. De suspensii sa nu mai zic ca telescoapele spate se duc ca banii din buzunar, tot freci pe drum si confortul interior nu-l mai simti ca la-nceput. Deci eu sunt clar pt masini straine doar dintr-un motiv----pt ca sunt bolnav dupa AUTO CLASICE, VECHI dar in rest mi-as lua ARO si DACIA care oricum pierd piese lunar sau mai des dar sunt mai ieftine si pt orice roman astea ar fi mijloacele de transport.
Laurentiu_007
Nu stiu cum e cu VW-urile de 15 ani, dar va pot spune ca un vecin are un Opel Ascona din '84 sim merge bine.Acum doi ani a segmentat motorul. Din aceasta cauza masina pe care o recomand cu o vechime de peste 15 ani e Opel Ascona.
Spuneti ca piesele straine sunt mai scumpe, dar au o garantie mult mai mare.
Marius11
Nu sunt de acord ca un VW din anii 80 ar fi mai bun ca o Solenza, dar un Golf 3 din '91-'95 sigur merita la banii pe care i-ai da pe Solenza !!! Pretul este aproximativ acelasi, motorul este calitativ mult mai bun, chiar daca are putin peste 100.000 km si poate duce inca pe atit fara reparatii majore! Nu stiu cit de rezistenta este caroseria la VW la rugina in intervalul asta de timp, dar cred ca la amortizoare si suspensii VW-ul este superior Daciei... Consumul de carburant este tot pe acolo...
Paul1
Decat sa-mi iau un cazan de masina straina, din '84, mai bine imi iau o dacie noua.
Parerea mea e ca nu se mai merita . Aaa, inainte mergea , ca-ti aduceai una de afara, cumparata de la un mos, care era brici.
Da' acum ??? nu te mai lasa astia sa mai faci si tu o combinatie, ceva.
orha
pt domnu cu mercedesul...inainte sa se rupa lantul cred ca facea o galagie sa iti sparga capul
A Go Go
Lumea s-a schimbat de cind s-a deschis vestul pentru toti. S-a umplut de excroci din vest ,ca si cum noi nu-i avem indeajuns pe cei autohtoni mioritici
Inainte cind am trait in Berlinul de Vest puteai sa-ti cumperi masini uzate dar erau intretinute bine si mergeau fara nici o reparatie inca 50-60000 de km ....astazi ma uit la hirburile poleite de pe internetul german de masini uzate unde au indrazneala sa-ti ceara o avere pentru niste masini rulate de la 100000 de mii de Km in sus si care cu siguranta ca te vor lasa in pana imediat ce ai iesit din Auto-haus cu ea....mint toti fiindca s-au invatat sa faca un ban rapid si ne-muncit inselind oamenii cinstiti.
La noi in America cei mai mincinosi oameni sint cotati ca a fi : pe primul loc vinzatorii de masini, pe locul doi avocatii si pe locul trei doctorii !
Noapte buna la toti smile.gifsmile.gif
Dragos4
Lol,smile.gif))) "Mesaj trimis: 2003-06-07 08:15"... "Nopate buna la toti"... La noi era 08 15 acum 3 ore cand ai lasat tu mesajul, debea ne-am trezit... la voi cat e... 7 ore diferenta, deci 1 noaptea!?
)
OMEGA
Intre 5000 si 7000 de $ cum se vinde pe la noi dacia solenza, gasesti second-hand-uri din plin timp si calculator cu net sa ai
A Go Go
Eu cu 6300 iau Solenta noua dar pentru altii cu alte gusturi pentru masini uzate daca intrii pe E-bay- sa zicem poti sa aterizei ceva in genul unei Toyota Corolla ..esti atent?.... cu vre-o 30000-40000 de km la bord cu aer si radio ,cd...dar trebuie sa fi atent .
Nu stiu daca sectia e-bay germana are auto ine dar ar fi interesant de intrat pe ea....
Cu 7000 de dolari tot asa iti iei o Toyota Camry cu vre-o 112000 de km la bord dar dotata super ...ah tot pe E-bay!smile.gifsmile.gif
Te las acuma sa experimentezi !smile.gifsmile.gif
OMEGA
sorine zi si tu site-ul complet cu E-bay si daca e in engleza ca n-am chef sa-mi bat capu ce germana
FLORIN2
Solom(Mihai) cum nu ai auzit tu de E-bay???
Incearca www.ebay.com
sau cu orice tara stii ca are domenii de net, adica fr-franta, uk-anglia, it-italia s.a.m.d cred ca sunt cam 20 de siteuri ebay.
Numai limbi sa stii
FLORIN2
ORHA sa stii ca in urma cu aprox 15km a inceput sa faca un zgomot mai mare dar asta si din cauza ca masca de plastic de la elice era slabita si am crezut ca a cazut din nou pe fulii, nu am avut ce face si am continuat drumul. La sat insa inainte de a se rupe lantul nu a facut nici un zgomot pur si simplu intr-a doua la pas sa zicem s-a oprit motorul intr-o liniste de liniste--fara nici un TAM TAM. La reincercarea de a porni masina am simtit cum motorul se invartea in ritmul electromotorului si am stiut ca nu mai era distributia si m-am gandit ca s-a rupt doar lantul ca in urma cu ceva timp dar cand a vazut mecanicul masina in cateva zile a zis ca s-a dus pe SULA. Oricum acum e gata de 8 zile deja si merge bine dar evacuarea a ruginit(nu tobele doar tevile) si urla ca nu sesizez cat de bine e facut motoru....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.