Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Muntii Şarcu
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Eco
FAR EASTERN
Acum trei ani, Romsilva a invitat practic toti amatorii de andrenalina sa cucereasca muntele pe trasee batute pana atunci numai de vant. Acum, aerul miroase a noxe de esapament, in loc de talangile oilor se aud motoare ambalate isteric, pasunile au crapat sub insistenta rotilor, astfel ca traseele par niste cicatrici dureroase.

Pe 31 mai 2006, Federatia Romana de Motociclism, Automobil Clubul Roman si Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva au dat startul distrugerii, dupa ce au incheiat un protocol pentru „realizarea de manifestari competitionale sau turistice, interne sau internationale, cu autovehicule si motociclete de teren pe drumurile forestiere detinute de RNP”. Acum, mai multi investitori se pregatesc sa „muste” din munte, cu hoteluri moderne, iar altii planuiesc sa-i capteze vantul, plantand moristi eoliene.

Astfel se distruge un mediu natural unic, cu valoare recunoscuta international, care face parte din ultimul peisaj forestier intact din Europa si pentru care Academia Romana si-a dat deja avizul pentru a deveni un parc national.

Integral in Evenimentul Zilei

Eu cel putin, am obosit sa mai comentez astfel de situatii... confused.gif
adrian_r5
... este vorba de Munşii Şarcu ... nu cum scrie in titlul topicului wink.gif
FAR EASTERN
...da, scuze. Rog daca se poate sa se corecteze...
Alex-F1
QUOTE (FAR EASTERN @ Jul 23 2009, 04:37 AM) *
ultimul peisaj forestier intact din Europa


Asta n-am prea inteles-o, dar in fine.... Frate, desi destul de grele si de apocaliptice cuvintele de mai sus, ceva adevar tot este! Dar.....dar, pe de alta parte, nu e o noutate faptul ca natura pierde tot mai mult teren in fata a ceea ce putem numi entertainment pt. rasa umana.....la urma urmei sa zicem ca omul e cel care conteaza cel mai mult pe planeta asta si, cum populatia e in continua crestere, totul se face pt. "binele" oamenilor! Io-s aproape convins ca, peste 50-100 de ani, o parte din parcurile nationale ale planetei nu vor scapa de invadatorii umani, pt. simplul motiv ca nu vom mai avea loc pe Pamant! Nu vezi ca deja se fac parcele pe Luna, in vederea achizitionarii.....cine stie, poate nepotii nostri vor locui pe Luna..... confused.gif
FAR EASTERN
Da' de ce in parcurile naturale si nu in desert??? In loc sa ne refugiem acolo de unde ne mai vine apa curata, oxigen si sa distrugem, nu mai bine sa se creeze habitaturi noi in zonele momentan nelocuibile? La nevoie va fi disponibila si tehnologia necesara, numai sa nu fie prea tarziu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.