Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nu imi porneste masina "la rece" . AJUTOOOR!!!!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
valentin31528
am un seat ibiza glx 1.2 din '89. e pe carburatie. am incercat multe: am spalat carburatorul, am schimbat rezistenta care ar trebui sa incalzeasca nichelina care deschide soclul automat, am schimbat bujiile etc. si TOT porneste cu greu "la rece", chestia e ca dupa aia porneste din prima (asta pana a 2-a zi cand...) . toti dau vina pe soclul automat!?! parca nu are putere motorul sa porneasca. sa fie numai din carburatie? daca ii pun unul de dacie va fi mai bine dar ce fac cu soclul? ideal ar fi sa o rezolv cu asta pe care il am. astept sfaturi.
bafta tuturor! laugh.gif
Echo
incearca sa pui shocul automat pe manual, in stil clasic. Am un prieten cu un Peugeot 405 la care nu i se deschidea shocul - consuma ca un tanc si l-a facut manual un mecanic priceput. Nu iti recomand carburator de dacie decat nu ai alta solutie. Si asa fa o tura pe la dezmembrari, poate esti norocos sa gasesti ce-ti trebuie de pe vre-un Fiat sau VW, depinde de generatie
James Kilowatt
Scoate filtrul de aer si verifica daca socul isi face treaba.... daca da, atunci nu e vina lui. Poate fi problema de aprindere. Eu am ibiza 1.2 din 92 pe injectie si aprinderea e electronica, insa cred ca e la fel ca a ta, cu magneti si efect hall, fara platine. Una din chestiile care se poate duce de la aprindere e luleaua de distributie, si cand incerci sa pornesti pe baterie scanteia e proasta. E usor de verificat si de schimbat, daca e cazul. Ai putea verifica si avansul.
Am un manual in franceza, cand vin in Ro poate iti fac o copie, este pentru modelul tau, cu carburator.

Apropo, de unde o ai, si cum ai inmatriculat-o? Eu sunt foarte multumit de a mea si mi-ar parea rau sa o dau pe o cina la restaurant in cazul in care imi iau o masina noua.... Poate imi vinzi si mie un pont cum as putea sa o inmatriculez in ro.
valentin31528
cum sa verific avansul ca nu mai vreau sa mai vad nici un mecanic :evil:
James Kilowatt
Nu poti, fara stroboscop. Verifica luleaua de distributie si socul, asta e mai simplu... Imi pare rau ca nu stiu ce fel e pompa de benzina, daca e cu membrana se poate dezamorsa si de asta nu pleaca usor, trebuie sa tii invarti demarorul pana se amorseaza. A mea e cu injectie si are altfel de pompa, asa ca nu stiu ce sa zic....
valentin31528
o.k. si cum verific luleaua de distributie?
valentin31528
o.k. si cum verific luleaua de distributie? cu toate ca nu cred ca e de la aprindere ca dupa aceea porneste imediat.
James Kilowatt
scoti capacul de la delco si te uiti la ea, sa aiba partea metalica din capat inca buna.
E posibil sa fie pompa... odata pornita masina si pompa amorsata, o ia din prima. Daca pompa se dezamorseaza, atunci o face pe nebuna. Daca pompa e cu membrana....
stefan_ieu
Poti sa si dai putin cu smirghelul pe partea metalica de la lulea sa fii sigur ca nu e coclita.
Cel mai bun test sa vezi daca ai scanteie e sa scoti fisele de la bujii si sa le apropii de caroserie sa vezi daca vine scanteie cand dai la cheie.
Despre avans, am vazut o data un mecanic regland avansul cu un bec de control pus intre masa si nu-stiu-ce de la delco si invartea de delco pana se stingea becul. Nu stiu exact ce facea, dar poate ne lamureste un mester mai priceput de pe aici.
James Kilowatt
daca n-ar da scanteie deloc, atunci n-ar porni nici daca ar fi sfintita de un sobor de preoti:)
Avansul se regleaza cu stoboscopul, adica un fel de bec care se conecteaza la fisa dintre bobina de inductie si delco, si care clipeste la fiecare tura a motorului. Indrepti becul asta stre reperul de pe volanta, si vezi decalajul intre PMS si momentul scanteii. Or mai fi si alte metode, asta e cea mai simpla dintre metodele corecte (adica excluzandu-le pe cele "dupa ureche")
Pompa de benzina e usor sa o verifici daca se dezamorseaza sau nu... scoti furtunul care duce la carburator (cu motorul rece, dupa o zi de stat in parcare) si rogi pe cineva sa dea la cheie. Daca incepe sa scuipe benzina imediat, inseamna ca e buna si nu era dezamorsata.... daca trebuie tinut demarorul juma' de minut pana incepe sa dea benzina, atunci e paradita.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.