Help - Search - Members - Calendar
Full Version: parchet masiv
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > De-ale casei
air_wolf
experientele mele cu baietii care se ocupa de finisaje sint destul de triste. asa ca am luat decizia sa punem singuri parchetul masiv din bambus... azi si miine avem de lucru.
intrebare: a mai pus cineva dintre voi asa ceva?
pina acum am auzit 2 pareri:
1. se pune cu folie speciala sub el
2. se pune direct pe sapa
oricum, treaba a inceput bine, am pierdut intaritoul de la adeziv, asa ca trebuie sa iau altul laugh.gif daca are cineva nevoie de adeziv fara intaritor, am 9 litri.
Cipp
Eu zic sa pui si folie, d-aia verde, fiindca izoleaza foarte bine si termic si fonic, insa vezi cat te arunca in sus, sa nu ai probleme la praguri!. E adevarat, eu mi-am pus parchet laminat in casa si in afara de soricel, echer, creion si... bere n-am avut nevoie decat de incurajarile nevestei.

Cel mai important e sa lasi rosturi la capete fiindca lemnul lucreaza in timp si s-ar putea sa te trezesti cu valuri! La fel, ia si plintele ca sa vezi cam cat poti sa-ti permiti sa lasi rosturile, in orice caz, intre 5-10mm trebuie sa lasi. Vezi ca, pentru soricel sunt niste lame speciale de la Bosch cu dintii "invers" care nu sparg laminajul si taie foarte bine! Gasesti la Bricostore la set de 5 bucati, sunt speciale pentru parchet si fac toti banii! La imbinari, nu stiu ce tip de parchet ai, daca e cu click sau cu clei, eu am fost sincer mai multumit de cel cu aracet fiindca, asa cum il pui, asa moare. Ala cu click e mai rapid si usor de montat, dar, in timp, in anumite puncte, apar "santuri".

Spor la treaba!
air_wolf
multam, tocmai ma gindeam ca trebuie sa tai din placi si lamele pe care le am nu-s bune. nu pot pune placi verzi pentru ca fiind parchet masiv trebuie lipit de planseu.

de dimineata pina acum am schimat de 2 ori aranjarea. asta va fi finala. acum o sa iau asa ceva: sika layer si adeziv tot de la sika.
guerilla
n-am pus masiva, dar acum stiu la cine sa apelez daca o sa ma bata gandu thumbsup.gif

spor la munca.
Cipp
Tesatura e buna, arata frumos, un singur lucru trebuie sa observ: rosturile sunt uneori cam mari, cel putin asa par in poza. Daca sar de 10mm, s-ar putea sa ai probleme cu plinta! Atentie deci!
air_wolf
acum am aterzizat de la cumparaturi. n-am mai luat layer-ul pentru ca am ajuns la concluzia ca nu ne trebuia, sapa fiind destul de dreapta. am luat adezivul T52 - 6 tuburi. am tras de el la magazin pina n-am mai putut. tine bine.
acolo in poza e pus temporar. acum incepe distractia mare biggrin.gif
klm
Habar n-am daca parchetul pus la mine este masiv sau nu (e unul luat de la Practiker cu 23 lei/mp); oricum pot sa-ti spun ca se pune folie, la mine este cimentul, polistiren extrudat, folie apoi parchet.
air_wolf
gata. l-am pus. a iesit super.
Alex-F1
O poza, ceva, cu varianta finala? biggrin.gif Din poza anterioara arata super.....gata lacuit, nu mai ai treaba cu paluxatul....marfa de marfa!!! thumbsup.gif Acuma asa un parchet cere si un calorifer mai aratos tongue.gif ....desi caloriferele se schimba inaintea parchetului.....daca-l schimbi, sa ai grija sa nu lovesti parchetul, c-ar fi pacat.... confused.gif
FAR EASTERN
guerilla, e chiar din bambus sau doar arata asa pe deasupra... adica nu stiu cum s-ar putea taia "scanduri" asa de mari din bambus... dar poate ma insel. Oricum, arata foarte bine.

p.s. haha, eu am parchet din fagure... 36182451.gif
Alex-F1
Da' de ce-l intrebi pe guerilla? teehee.gif
air_wolf
e din bambus. asa arata, fara plinta.
Click to view attachment
caloriferul ramine tot ala - e mult mai bun decit unul de aluminiu sau otel. trebuie doar vopsit, drept pentru care am lasat 3 rinduri libere spre geam. faza tare: imi lipseste fix un rind smile.gif care va fi facut din resturi, ca in romania nu-ti vinde nimeni 3 placi.
se pune usor, banal chiar. trebuie doar atentie mare la taiat.
Click to view attachment

scule folosite: fierastrau pendular, creion, scoci de hirtie, ruleta, echer, ciocan cu cap de cauciuc moale si foarfeca. distantierele au fost facute din bagheta de 10x10 ca sa nu ma chinui (care mai vrea am o gramada in plus, le cedez cu placere). per total a durat circa 8 ore de munca si o mega febra muculara de la genoflexiuni. dar l-am pus de 5 ori pe jos fara lipici, am masurat de cite ori am simtit nevoia, asta si pentru ca nu-mi permiteam sa stric nici o placa si nici n-am stricat vreuna. e drept, sta biluta de sticla pe el acolo unde o pui. eu cred ca am facut ok punindu-l "in familie" pentru ca dupa jumatatea camerei am lasat-o inclusiv pe fi-mea sa puna placi. in definitiv, e camera ei smile.gif
mike.omega
Cum nu vinde nimeni parchet la placi?! Io stiam ca daca te duci la un magazin specializat pe asa ceva(adica nu Brico sau Praktiker) poti cumpara si 1-2-3 placi biggrin.gif
FAR EASTERN
QUOTE (Alex-F1 @ Jul 6 2009, 01:48 AM) *
Da' de ce-l intrebi pe guerilla? teehee.gif


Scuze, air...
Felicitari pentru lucrare!
klm
CITAT(air_wolf @ Jul 6 2009, 08:30 AM) *
caloriferul ramine tot ala - e mult mai bun decit unul de aluminiu sau otel.

Daca ai avea centrala proprie ar fi mai bun unul din otel/aluminiu.
air_wolf
QUOTE (mike.omega @ Jul 6 2009, 08:43 AM) *
Cum nu vinde nimeni parchet la placi?! Io stiam ca daca te duci la un magazin specializat pe asa ceva(adica nu Brico sau Praktiker) poti cumpara si 1-2-3 placi biggrin.gif


pai voi incerca la unul specializat. la brico nu dau decit cutie, sau cel putin asa mi-a zis unul de acolo.

@klm: nope. la gruiu avem centrala proprie si se racesc in jumatate de ora de la oprirea centralei. practic, in diminetile de iarna crapam de frig. din pacate nu mai gasim calorifere de fonta adevarate, mai ales cele mici, pentru ca am fi schimbat. singurul avantaj este ca sint usoare, adica le poti schimba si singur daca ai chef. si se potrivesc cu noile tendinte "eco" laugh.gif
klm
Pai de ce mai ai centrala daca o opresti?! unsure.gif
Glumeam; ca randament termic sunt mai bune cele de tabla, de exemplu eu le am pe cele vechi din fonta iar in balcon am unul din tabla, uneori e mai cald in balcon decat in casa 36182451.gif.
Daca iti merge centrala non-stop caloriferele de fonta sunt total nefolositoare ba chiar nerecomandabile.
20krpm
am vazut postul tau tirziu, ca as fi avut niste comentarii. asa ca le las pentru posteritate.

primul ar fi ca underlayment-ul ala nu e numa pentru a face podeaua plata - mai protejaza si la umiditate (desi inteleg ca tu ai dedesubt beton), si il face mai "moale" un pic la umblat, ca s nu mai scirtziie. de pus poti sa-l pui pe orice, atita vreme cit rezista. asa cum am vazut intr-o poza mai pe la inceput ca ai amplasat placile, e cam ineficient... in principiu pornesti cu o placa intreaga, a doua in continuarea ei, a treia, a patra sa zicem ca nu mai incape toata, ci doar o treime; o tai cit sa incapa si rindul al doilea il incepi cu cele doua treimi ramase. si in cele din urma, ce mi-e mie teama din cite vad in ultima poza e ca n-ai lasat loc destul pina la perete - pentru siguranta vrei sa lasi vreo doi centimetri. draciile astea se umfla de la umiditate mai mult decit banuiesti, ma tem sa nu "buckle up", sa se impinga placile in perete si unele in altele si sa se ridice. acuma e vara, la toamna umiditatea o sa creasca, si dupa cum zici e lemn, nu laminat. (nu-i tirziu: ia un flex si mai frezeaza cite un centimetru pe la margini, ca si-asa o sa acoperi partea aia cu plinta.)

asculta-ma ca stiu ce vorbesc, sint inginer de software de atitia ani de zile smile.gif smile.gif (pe un alt forum cu romani povesteam odata ca sint recunoscator americii, care m-a invatat sa fac o multime de lucruri pe care nu visam vreodata sa le fac, sa pun parchet, gresie, sa fac instalatii sanitare, sa torn beton... toata lumea a luat-o de buna si acuma ma considera un fel de zugrav proaspat calificat smile.gif it's great smile.gif )

oricum, arata excelent, si felicitari pentru curajul de a-l face singur. eu am in trei camere pus de mine, intr-una laminat si in alte doua pluta.
air_wolf
da si nu... pentru ca montajul a fost la limita (10,08mp/10mp), am cautat cea mai eficienta metoda de aranjare. metoda folosita: backtracking. de asta am facut febra musculara, facind peste 800 de genoflexiuni biggrin.gif
fata de perete am 2 cm: 1cm in stinga, 1 cm in dreapta smile.gif eu n-am mai avut nevoie de stratul acela. am 2 zone cu denivelare mai mare decit normal, pentru ca asa au turnat aia sapa, adica prost, dar am rezolvat. umiditate la etajul 4 mai greu... elasticitate are, pentru ca n-am facut greseala sa lipesc placile intre ele (desi mi-a fost recomandat, "ca e masiv dom'le").
pe mine "meseriasii" romani m-au determinat sa fac asta. imi place ca ei sint in stare sa-mi spuna cum vreau eu sa-mi arate casa, trecind peste ce spun eu ca vreau, pe principiul "dom'le, am facut la 100 asa, eu nu fac altfel" si daca ii pui sa faca altfel, de-ai dracului fac treaba proasta. asa ca in loc sa le dau lor manopera, mai bine imi iau scule si aspirina sau ma duc la restaurant sa sarbatoresc.

ce conteaza e ca fi-mea e fericita la ea in camera. cit o tine, tine, cind nu mai tine, reparam sau schimbam smile.gif

urmeaza episodul 2: patul supraetajat biggrin.gif
20krpm
nu stiu cum e la voi, dar aici de obicei ies mai ieftin (mult mai ieftin) daca imi cumpar materialele, sculele, fac singur odata, constat ca nu a iesit bine, stric, mai cumpar odata materialele si mai fac inca o data. in plus de asta sint magazine care iti inchiriaza sculele scumpe, pe care nu le-ai cumpara numa pentru facut un job o data. adica am inchiriat inclusiv betoniera si macara, cind am avut nevoie. meseriasii... ca meseriasii, unii-s mai buni altii mai rai, si sincer nu stiu unde lucra aia buni ca io inca n-am dat peste ei. (poate si din cauza ca nu am o circa de bani sa le dau.) un lucru e cert - cu romanii nu se poate lucra, nici aici. norocu meu ca n-am avut experiente proprii, dar din ce-aud de la altii trebuie evitati ca epidemia.

referitor la parchet - eu n-am lipit sau batut in cuie placile nici intre ele, nici de podea. la ce ar putea sa ajute? mai jos n-au unde sa mearga, de alunecat lateral nu aluneca, iar in sus nu pornesc pentru ca am grija sa nu lege nimeni baloane de ele.
anaxor_81
Sint din Iasi si din ce sfaturi am primit am ajuns la concluzia ca cel mai bun este parchet masiv fata de parchet triplustrtificat si l-am gasit la o firma din Iasi, Esentze. Pe siteul lor am gasit mai multe modele si esente de parchet dar nu stiu care e cea mai indicata, pe ce criterii se alege.
Asi vrea sa stiu si parerea voastra despre tipurile de parchet inainte de ma duce la ei la magazin, pentru a fi cit de cit pregatita cind imi vor face anume recomandari.
air_wolf
eu am in casa si stejar si bambus. ambele sint frumoase si se intretin usor. ca rezistenta, stejarul are vreo 40 de ani... cred ca foarte mult conteaza ce-ti place ti sa vezi zilnic. un parchet inchis la culoare se intretine mai usor. mie nu-mi plac cele inchise. prefer o culoare vie, mai apropiata de natural.
banuiesc ca nu doresti sa-l instalezi tu, asa ca ar trebui sa stii ca, in medie, adezivul costa circa 26RON/mp iar manopera cu tot cu plinta variaza de la 10ron/mp la 50ron/mp - in functie de firma sau parchetar. plinta se monteaza in 3 feluri: foarte bine - cu fitinguri speciale, bine - cu adeziv, prost - cu dibluri direct in ea. multi prefera ultimul sistem, e mai comod, dar arata ca dracu. eu prefer varianta cu lipici - e cea mai curata.
20krpm
QUOTE (anaxor_81 @ Jul 12 2009, 08:06 AM) *
Pe siteul lor am gasit mai multe modele si esente de parchet dar nu stiu care e cea mai indicata, pe ce criterii se alege.


cea mai indicata e cea care-ti place wink.gif diferenta dintre unul "bun" si unul "prost e ca ala bun te tine si 25 de ani, fata de ala prost care te tine numa 24. bine, exagerez un pic, dar ca idee mai bine iti pui unul care sa-l schimbi cind te plictisesti de el, decit unul care sa speri c-o sa le placa si nepotilor. numa nu-l lipi, ca sa poti sa-l scoti; altfel o sa trebuiasca sa-l pui pe urmatorul peste el.

air_wolf, io cu plinta aia am incercat vreo 3 variante, pin la urma singura care a iesit si tine de minune a fost sa-l pusc cu agrafe, si sa umplu crapatura cu pasta siliconica. p-orma am aflat ca de fapt asa fac si meseriasii smile.gif
anaxor_81
@air_wolf pe siteul pe care l-ai sters din linkul meu (nu stiu de ce ? - in general imi sustin afirmatiile cu argumente) apare o oferta de parchet masiv stejar. Tipul de esenta este legat doar de estetica sau si de rezistenta lemnului in timp ?
La parchetul masiv stiu ca este necesara o raschetare periodica. Aceasta raschetare nu subtiaza lemnul devenind apoi mai sensibil la trafic ?
Am inteles ca parchetul masiv poate fi montat in 2 feluri: cu adeziv (varianta mai scumpa) sau prin clips (imbinare ca la parchetul triplustratificat - mai iefitina). Este adevarat ?
air_wolf
QUOTE (anaxor_81 @ Jul 12 2009, 09:14 PM) *
@air_wolf pe siteul pe care l-ai sters din linkul meu (nu stiu de ce ? - in general imi sustin afirmatiile cu argumente) apare o oferta de parchet masiv stejar. Tipul de esenta este legat doar de estetica sau si de rezistenta lemnului in timp ?
La parchetul masiv stiu ca este necesara o raschetare periodica. Aceasta raschetare nu subtiaza lemnul devenind apoi mai sensibil la trafic ?
Am inteles ca parchetul masiv poate fi montat in 2 feluri: cu adeziv (varianta mai scumpa) sau prin clips (imbinare ca la parchetul triplustratificat - mai iefitina). Este adevarat ?


l-am sters ca sa nu se interpeteze ca reclama. sper sa nu te superi, cine doreste sa te ajute poata da un search wink.gif

tipul de esenta da si rezistena si aspectul. un parchet de stejar este mai rezistent, cu o conditie: lemnul dn care a fost facut sa fie uscat natural. parerea mea este sa-l iei gata finisat. este foarte greu de lacuit "on site" - miroase, costurile lacului, mina meseriasilor.

parchetul masiv nu este un parchet flotant. eu nu m-am gindit sa-l montez fara adeziv si nu recomand montarea fara adeziv.

cu raschetarea nu-ti fa probleme: cel gata lacuit are un strat gros de lac. daca te uiti la poza pusa de mine, o sa vezi ca si el este destul de gros. raschetarea se face in functie de uzura stratului de lac si are ca sco principal inlatuarea lacului si a inca 0.5 - 1mm de lemn. o raschetare se face cam la 10 ani, asta in cazul unui parchet prost lacuit si la 20 de ani pentru unul lacuit corect. am prieteni si rude care stau in blocuri construite in perioada interbelica si care n-au raschetat niciodata, dar nici nu le scirtiie sau li se misca placile. deci depinde foarte mult de montaj. si nu, raschetarea nu afecteaza rezistenta la trafic decit daca este facuta prost sau de foarte multe ori. gindeste-te ca un parchet laminat are 3-4mm iar unul masiv are circa 10mm.

alta chestie: orice parchet masiv trebuie lasat sa se aclimatizeze in camera in care va fi pus. sapa trebuie sa nu aibe umiditate (multi toarna sapa si in 4-5 zile pun si parchetul. NU - sapa trebuie sa fie uscata: minim 3-4 saptamini. a mea a stat la uscat mult mai mult.
adrian_flavius
QUOTE (air_wolf @ Jul 6 2009, 08:20 PM) *
...
pe mine "meseriasii" romani m-au determinat sa fac asta. imi place ca ei sint in stare sa-mi spuna cum vreau eu sa-mi arate casa, trecind peste ce spun eu ca vreau, pe principiul "dom'le, am facut la 100 asa, eu nu fac altfel" si daca ii pui sa faca altfel, de-ai dracului fac treaba proasta. asa ca in loc sa le dau lor manopera, mai bine imi iau scule si aspirina sau ma duc la restaurant sa sarbatoresc.
...
urmeaza episodul 2: patul supraetajat biggrin.gif


Air, suntem pe aceeasi lungime de unda...adica si eu am EXACT aceeasi parere despre meseriasii romani...mai bine banii pe scule, pe bere si pe material in plus, si burta pe munca...daca masori de 2-3 ori inainte sa tai, nu ai cum sa gresesti ceva...eu am pus parchet laminat in 2 camere, si nu a fost mare chestie...cu asta din lemn masiv e alta poveste...dar: parchetul din bambus masiv nu este DOAR din bambus...este bambus desfacut in regim de furnire (in general prin rotire in blocuri mari de taiere...), lipite intre ele sau (varianta cea mai utilizata) peste un suport din ceva mult mai stabil in timp (in general mdf sau materiale aglomerate...oricum, foarte bine presate si lipite cu adezivi foarte puternici...rasini epoxidice sau polimerice...primele sunt mai folosite, ultimele mai rar...)...al tau cred ca este din cel pus peste MDF...

Intorcandu-ne la parchetul din lemn masiv indigen, recomand stejarul si nucul (daca gasiti)...fagul mie nu prea imi place, desi este un lemn bun si el...singurele consideratii pe care le am cu privire la acest tip de parchet: cel mai bun este cel triplu stratificat (straturile re-lipite intre ele, dupa formatizare/geluire/rindeluire/frezare), pentru ca lucreaza foarte putin in timp; pe urma, e bine de stiut metoda prin care a fost uscat materialul din care se fabrica...in 99% din cazuri este vorba despre lemn uscat fortat, in cuptoare de uscare (kiln-dried pentru anglofoni...), care pierde multa umiditate, intr-o perioada scurta de timp, si, ca urmare, atunci cand este expus la apa/vapori, se "umfla" mult mai repede decat unul uscat natural...cum nimeni nu are timp sa-l usuce natural, recomandarea mea este ca dupa cumparare, TOT materialul sa fie pus la uscat, intr-un spatiu protejat de soare/inghet, foarte bine ventilat, si stivuit corespunzator...adica scos din cutii, bucata cu bucata, si facut stiva, nu incrucisata, ci cu stacheti echidistanti...ultima "pregatire" inainte de montaj ar fi acomodarea in camera in care se va monta, minim 2-3 saptamani...poate chiar o luna...

Cat despre montajul parchetului din lemn masiv, exista mai multe metode, cele mai utilizate fiind adezivul (daca se va folosi, e bine sa se lase spatii de dilatatie TRANSVERSALE pe fibra lemnului mai mari...in general 5 mm/fiecare 1.8-2m de parchet montat (dimensiunile acestor rosturi difera de la specie de lemn la specie de lemn...eu am dat cifrele pentru stejar, nuc si fag...)...pe lungime lemnul se dilata mult mai putin, deci nici o grija aici (depinde mult si de modelul care se alege pentru parchetare...)) si a doua cuiele...dar astea sunt greoi de pus (se bat orizontal in lemn, in cant, presupun manopera multa (sau un pistol special, cu aer comprimat, pentru "impuscat" cuie...dar care nu merge decat cu compresor atasat...deci partea de "scularie" devine un pic diferita...)), si nu intotdeauna da cele mai bune rezultate...avantajul major al acestei metode: parchetul se poate scoate oricand...

Ca o concluzie: dupa ce am pus parchet laminat in apartament, am decis inca de acum vreo cativa ani ca urmatoarea parchetare va presupune lemn masiv...mie imi place foarte mult stejarul...numai ca e foarte greu sa gasesti material bun, de calitate, tratat si prelucrat corespunzator...da' eu am rabdare, si "pitici" pe creier cand vine vorba de lemn...laugh.gif
anaxor_81
Interesante lucruri, va multumesc pentru informatiile date.
@adrian_flavius am vazut ca te intereseaza parchetul masiv din stejar. Cauta pe net siteul de la Esentze parchet Iasi, vezi ca ei au acum pe site o oferta din acest tip de parchet.
ozz86651
QUOTE
nu stiu cum e la voi, dar aici de obicei ies mai ieftin (mult mai ieftin) daca imi cumpar materialele, sculele, fac singur odata, constat ca nu a iesit bine, stric, mai cumpar odata materialele si mai fac inca o data.


Eu sint de parere fix inversa. Timpul tau nu costa? Al meu e destul de ieftin ca lucrez pe salariu fix si trebuie sa bag o groaza de ore, dar chiar si asa... in plus asta face si mai pretios timpul liber.
Am doi prieteni, amindoi s-au apucat sa-si renoveze baile in paralel. Unul cu mina lui, pentru ca ii place, se pricepe cit de cit si e foarte exigent cu meseriasii, toti sint slabi (si asa e, sint de acord). Al doilea a angajat un om, recomandat de primul smile.gif. Al doilea a avut baile gata dupa vreo 6-8 saptamini (parca 3-4 saptamini de baie desi estimarea initiala a fost jumate). Celalalt dupa vreo 8 luni tot mai munceste. Intre timp lucrarile s-au exitins, a mai vrut sa schimbe si aia si alilalta. Nevasta era pe punctul de a-l parasi la un moment dat ca se saturase de santier si baie lipsa.

Daca ai timp si-ti face placere si nu e o problema majora sa intirzii, sigur e ok. Dar altfel, pentru X ore ale meseriasului lucrate la 8h pe zi eu fac 2-3X ore lucrate 2h pe zi, asta in cazul fericit in care imi iese din prima, timp in care stau cu o camera/baie dezafectata, molozul in casa samd. Clar nu merita.
klm
CITAT(air_wolf @ Jul 12 2009, 03:53 PM) *
un parchet inchis la culoare se intretine mai usor.

Cum adica se intretine mai usor? Ce altceva ii poti face parchetului decat sa-l stergi si sa megi pe el?!
Daca se alege parchet inchis la culoare va trebui sters de 2 ori pe zi ca sa nu se vada praful depus pe cand cu unul deschis se face muuult mai rar.
air_wolf
QUOTE (klm @ Jul 14 2009, 09:45 AM) *
QUOTE (air_wolf @ Jul 12 2009, 03:53 PM) *
un parchet inchis la culoare se intretine mai usor.

Cum adica se intretine mai usor? Ce altceva ii poti face parchetului decat sa-l stergi si sa megi pe el?!
Daca se alege parchet inchis la culoare va trebui sters de 2 ori pe zi ca sa nu se vada praful depus pe cand cu unul deschis se face muuult mai rar.


parchetul nu e negru, ca sa stai cu cirpa dupa el. pe linga praf mai ai si zgirieturi si noroi si mai intra si chestii intre rosturi. intr-o casa mai traiesc si copii care freaca diverse obiecte pe jos sau intra murdari in casa.

@ozz: de acord cu tine. timpul costa. de asta pentru munca de jos e bine sa ai salahori (transportat moloz, facut beton). dar deja la turnarea de sapa, la tencuiala - ai nevoie de oameni cu ceva mai mult decit nisip in cap.
klm
Inseamna ca nu ai vazut parchet albastru (al unui fan stelist), sarmana nevasta-sa il freaca de-l zapaceste ca sa ramana curat toata ziua smile.gif.
In cazul asta ce rost are sa-ti iei parchet scump (ce ai pus tu cred ca este peste 130 lei/mp, sper sa nu confund cu cel din ... ceva de plastic) cand poti sa-l schimbi de 5 ori?!
air_wolf
QUOTE (klm @ Jul 14 2009, 10:45 AM) *
Inseamna ca nu ai vazut parchet albastru (al unui fan stelist), sarmana nevasta-sa il freaca de-l zapaceste ca sa ramana curat toata ziua smile.gif.
In cazul asta ce rost are sa-ti iei parchet scump (ce ai pus tu cred ca este peste 130 lei/mp, sper sa nu confund cu cel din ... ceva de plastic) cand poti sa-l schimbi de 5 ori?!


parchet albastru n-am vazut si sper sa nu vad vreodata.
simplu: pentru ca nu vreau sa schimb parchetul la fiecare 2-3 ani. in caz ca n-ai constatat, sa pui parchetul e un balamuc destul de mare daca ai mobila in camera. in plus, e vorba de cit de solid este. am vazut destul parchet ieftin care ba s-au ridicat colturile, ba s-a umflat in mijloc, ba s-a scorojit... nu multumesc. ii las pe altii sa-l schimbe de 5 ori. smile.gif
klm
Uite-l (desi, din motive lesne de inteles, am acoperit personajul principal al pozei se vede si o parte din peretele rosu smile.gif):
Click to view attachment

Parintii mei au de vreo 20 ani scandura de stejar care inca rezista foarte bine, oare parchetul (oricare ar fi el) rezista atat timp?!
air_wolf
QUOTE (klm @ Jul 14 2009, 04:59 PM) *
Parintii mei au de vreo 20 ani scandura de stejar care inca rezista foarte bine, oare parchetul (oricare ar fi el) rezista atat timp?!


pai tocmai ce-am scris mai sus ca parchetul nostru are peste 40 de ani si ca am prieteni si rude care stau in blocuri din perioada interbelica si care nu l-au raschetat niciodata. scindura de stejar e super.

iar despre parchetul albastru ce sa zic... am vazut colac de wc auriu, te-ai gindit sa-i faci cadou unul din alea? cred ca ar fi foarte incintat.
klm
Crezi ca nu le-am spus ca au probleme cu capul?!
De curiozitate, cat a costat mp de parchet?
air_wolf
QUOTE (klm @ Jul 15 2009, 10:52 AM) *
Crezi ca nu le-am spus ca au probleme cu capul?!
De curiozitate, cat a costat mp de parchet?


cu tot cu adeziv, circa 100ron/mp
FAR EASTERN
air, daca parchetul tau arata a manunchi de tulpini de bambus, oare ala albastru cum o fi denumit???
air_wolf
QUOTE (FAR EASTERN @ Jul 15 2009, 12:28 PM) *
air, daca parchetul tau arata a manunchi de tulpini de bambus, oare ala albastru cum o fi denumit???


laugh.gif ma gindeam sa-l colantez in... bambus! woot.gif
stelut11
Bambusul este unul dintre cele mai dure si mai rezistente materiale folosite in producerea parchetului. Unde mai pui ca e si foarte ieftin in comparatie cu alte tipuri de parchet. Poti fi mandru ca al tau seamana cu tulpinile de bambus smile.gif
Pentru cine vrea sa convinga - informatii parchet
former_ozz
Lasind reclama la o parte, parchetul de bambus nu e de fapt de bambus ci o caramida de bambus incleiat. Mai tot e facut in china. Pe partea poztiva cleiul ala e destul de dur, deci e rezistent, nu lucreaza asa mult (ca nu-i asa mult lemn), partea negativa e ca poti sa fii paranoic si sa te gindesti ce iese din lipiciul ala made in china la 30 de grade vara. N-ar fi prima oara cind se descopera ca nu stiu ce plastic sau lipici pe care il are toata lumea in casa e toxic.
James Kilowatt
Ca aztbestul - azi eco, maine cancerigen, fie iarna, fie vara biggrin.gif
former_ozz
Aporopo de eco, p-acilea moda acum e cu prachet cu ulei natural. De obicei d-ala stratificat (engineered) nu masiv, dar care nu e lacuit ci dat cu ulei "orgainic" "natural" "eco" si ca sa-l mentii il mai dai o data la un an sau doi cu inca niste ulei. Da e scumpa distractia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.