Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema ciudata
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Lexy
Calculatorul meu face niste figuri de cateva luni bune pana acum 2 saptamani cand a fost punctul culminant.Dupa ce-i dau drumul la un interval X se inchide monitorul-se face all black. Chestiune care se rezolva cu inchisul lui de la buton si deschisul din nou, miscare frenetica din mouse etc.Se intampla o sg data pe zi de obicei.
Am zis ca-i monitorul de vina. Acum 2 saptamani..n-a mai vrut de niciun fel!Inchis-deschis..scos din prinza..nimic,nada,niente...chinuitor ptr ca aveam si de lucru.Imprumut un alt monitor si zic..gata il arunc pe cel vechi pe geam.Iete ca facea la fel!Bun...ce altceva?Placa video! Scimba placa video, la fel probleme. Schimba slotul..tot la fel.Cand inchideam monitorul in unele dati becul de power nu se stingea ci ramanea oleaca mai deschis.Un prieten mi-a zis ca poate e de la sursa.Am schimbat si sursa....La fel face..doar ca acum e mai docil si face doar o singura data.

Idei si sugestii ce ar putea fi de vina?
Multumesc anticipat!
T u d o r
Setarile din power management cum le ai? Pune totul pe "always on" sau cum ii zice exact. mai demult aveam un PC care crapa cand intra in modul de hibernare (sau ma rog, nu retin exact termenul).
Lexy
Nu am optiunea hybernate activata.Plus ca calculatorul a fost formatat si la fel a facut. S-a uitat si cineva in bios si n-a descoperit nimic ciudat.
T u d o r
Si setarile in power management cum le ai?
Lexy
Always on la toate.
T u d o r
Hmmm...

RAM-ul ai incercat sa-l inlocuiesti? Sau sa vezi daca nu se incinge prea tare procesorul, s-ar putea bloca si din asa ceva.
Lexy
Am schimbat doar sloturile la memorii.Partea cu procesorul nu vad logica,ca am senzori de temperatura,plus ca daca se bloca imi busea aplicatiile,nu?...mai ales ca daca dau pe tv, eu vad "desktopul" doar ca monitorul e all black.
Cu siguranta e ceva hardware....dar nu vad ce.
SorynZ
ai impamantarile facute corect?
adica.. am avut odata o problema, a trasnit afara si mi-a ars nu mai stiu ce condensator de pe placa de baza si placa de retea si slotul de pe placa de baza. am avut noroc ca nu mi-a belit si sursa...
plus, vezi sa fie toate mufele intro-infipte bine pt ca orice "joc" ar poate duce la urmari grave atat de performanta cat si de nefunctionare.

din cate am inteles eu, de la monitor nu e, hard nu e, video nu e, sursa nu e, RAM nu e, mai ramane procesor si placa de baza. oi avea tu senzori si etc, dar l-ai folosit intens? adica.. overclock, ceva?
Lexy
Daca-mi face faza si la 5min dupa bootare eu zic ca n-are cum sa se incinga asa de tare.
SorynZ
QUOTE (Lexy @ Jun 22 2009, 03:44 PM) *
Daca-mi face faza si la 5min dupa bootare eu zic ca n-are cum sa se incinga asa de tare.

nu conteaza.. are vreun circuit bulit sau.. praf :-s ai curatat pc-ul in interior?
Lexy
Yup!
SorynZ
atunci singura problema pare a fi procesorul si placa d baza.. dry.gif

sincer nush ce sa zic sa-i faci confused.gif
StefanVVTi
Bujii Denso Iridium si filtru K&N!
Scapi de probleme! 36182451.gif
drabisan
Lexy, cind prietenul tau a zis ca e de la sursa, se referea la care sursa? A pisiului sau a monitorului?
Apoi: inchisul de la buton, buton al pc-ului sau al monitorului?
Nu prea mi-e clar deloc sad.gif

Rulezi cumva XP, eventual fara nici un patch de la MS? Pentru ca ei au o problema in XP, pina la nu stiu ce service pack intra in standby si nu-l scoteai decit dupa ce dadeai buton intregului PC. Dar buton d'ala sanatos. Adica sa-i dai un boton scurt sa "incerce" sa iasa din standby (ala de e o alta culoare la led-ul display-ului) si apoi un buton lunga, de 2-3 secunde sa se inchida PC de tot, becalieneste. Urmat de un buton care porneste pc-ul de la 0.
Si magaria totala era ca nu ajutau schemele predefinite, gen "Always on" si trebuia umblat de mina la schema pe care o folosesti sa nu aiba standby nicaieri. Se rezolva la nu stiu ce patchuri, aiurea de tot...
Lexy
Sursa calculatorului si butonul monitorului.Am SP3.

Soryn Atata timp cat cuplez pe tv si vad imaginea de pe desktop,nu are cum sa fie de la CPU sau MB.
drabisan
QUOTE (Lexy @ Jun 22 2009, 07:48 PM) *
Sursa calculatorului si butonul monitorului.Am SP3.

Soryn Atata timp cat cuplez pe tv si vad imaginea de pe desktop,nu are cum sa fie de la CPU sau MB.



Si nici de la placa video. Eu am avut aceiasi problema pe un laptop HP. Intra in standby si nu-l porneam decit dupa ce ii dadeam power off urmat de power on. La mine s-a rezolvat dupa un driver nou de placa video. Daca e prea complicat si nu te descurci sau nu se rezolva problema, sapa cu incredere in setarile de screen saver si power management si fa disable la standby si hibernate.
Lexy
Dar la power schemes este always on!!! Mai mult de atat n-am ce-i face.Si cu drivere noi/vechi la fel face.Stiu ca e super ciudata problema deoarece prietenul care m-a ajutat e pe IT si tot nu i-a dat de capat....din pacateDe aceea am postat aici.
SorynZ
QUOTE (Lexy @ Jun 22 2009, 08:48 PM) *
Soryn Atata timp cat cuplez pe tv si vad imaginea de pe desktop,nu are cum sa fie de la CPU sau MB.

asta cu tv-ul cred ca n-am vazut-o sweat.gif
oricum, sunt depasit de situatie. la un moment dat si mie imi facea faza cu stand-by-ul de nu mergea sa ies din el decat daca ii dadeam forced shutdown dar.. s-a rezolvat.. nu stiu cum teehee.gif

incearca ce a zis stefan mai sus teehee.gif poate merge whistling.gif
getodac
Cere schimbare smile.gif o unitate noua si ai rezolvat problema thumbsup.gif
20krpm
QUOTE ( T u d o r @ Jun 22 2009, 05:22 AM) *
mai demult aveam un PC care crapa [...] (sau ma rog, nu retin exact termenul).

termenul este corect wink.gif

Lexy, daca e chestie electronica, eu as banui ceva de gen incalzire (nu te mira daca defectul apare dupa 5 min - si 5s sint de-ajuns daca vreun senzor de temperatura o ia razna). dar banuiala mea se indreapta totusi 90% catre software, mai ales daca zici ca daca-l pui pe televizor merge ok. incearca devirusari, reinstalat sistemul de operare, incantatii, voodoo, si sacrifica un pui. metoda pe care as recomanda-o insa ar fi nu reinstalat sistemul de operare, ci instalat un sistem de operare de la alt producator.
Diesel
alaturi de ce zice 20krpm, legat de software, reinstaleaza driverele video

ce placa video este?
Lexy
Sistemul a fost formatat acum maxim 2 saptamani.Placa video e un GeForce 7300(Asus).Cu drivere am incercat, dupa cum am scris mai sus.Virusi n-am ca am instalat un alt antivirus si am dat un scan complet.

Raman incantatiile, voodoo-ul si ofranda pentru zeul calculatoarelor smile.gif
klm
CITAT(SorynZ @ Jun 22 2009, 04:00 PM) *
CITAT(Lexy @ Jun 22 2009, 03:44 PM) *
Daca-mi face faza si la 5min dupa bootare eu zic ca n-are cum sa se incinga asa de tare.

nu conteaza.. are vreun circuit bulit sau.. praf :-s ai curatat pc-ul in interior?

Asa cum a zis si 20krpm, nu conteaza ca sta doar 5 minute daca ai ceva in neregula.
Iti recomand sa copii un live CD al unei distributii Linux, sa o pornesti (fara a schimba nimic la sistem) si sa il lasi sa mearga o perioada cel putin egala cu cea in care iti face probleme, in felul acesta o sa afli daca este o problema de soft.
Lexy
Ok, poate sunt eu blonda si nu prind faza....atata timp cat win ruleaza normal si doar monitorul moare...ce treaba are sistemul de operare?Adica unde-i logica, ca n-o gasesc...Ca daca-mi taia si imaginea de pe tv(dupa cum era normal)atunci clar aveam ceva la sistem.

Diesel
Ai incercat cu alt monitor? ai CRT sau LCD?
FAR EASTERN
O fi cablul de semnal video catre monitor????
klm
CITAT(Lexy @ Jun 23 2009, 11:59 AM) *
Ok, poate sunt eu blonda si nu prind faza....atata timp cat win ruleaza normal si doar monitorul moare...ce treaba are sistemul de operare?Adica unde-i logica, ca n-o gasesc...Ca daca-mi taia si imaginea de pe tv(dupa cum era normal)atunci clar aveam ceva la sistem.

Esti blonda? smile.gif
Nu e neaparat sa-ti taie si imaginea de pe tv pentru ca, chiar daca este afisat acelasi lucru, sunt 2 imagini gestionate independent, deci controlere diferite controlate de parti diferite din codul driver-ului.
Cu windows am descoperit ca dureaza mai putin/ai mai putine dureri de cap sa il reinstalezi decat sa-l repari.
edit: FE, daca problema persista dupa schimbarea monitorului (asa cum a spus ca se intampla) inseamna ca nu e de la cablu.
Lexy
Imaginea este pe clone, deci la o problema/ eroare de win ea apare identic in ambele parti.Cel putin asa consider ca-i logic.
Nu e de la cablu si nici de la mufa(am bagat si p'aia ptr HD-aia care are nevoie de adaptor)
klm
Ma refer la faptul ca circuitul din placa video care gestioneaza afisarea imaginii pe monitor nu functioneaza bine (sau partea soft care se ocupa de managementul ei); pe tv iti apare imaginea care ar trebui sa fie trimisa si pe monitor insa aceasta "se pierde pe drum" deci n-ai ce eroare sa vezi; daca spui ca la schimbarea placii video problema persista nu pot sa ma gandesc decat la o defectiune in sistemul de operare de aia ti-am sugerat sa testezi cu un alt sistem de pe un live cd (dureaza 2 min dw, 3 min arsul, 15 sec reboot + timpul de test).
Lexy
Ok, o sa incerc.Multumesc!

Hoinaritza
QUOTE (Lexy @ Jun 23 2009, 04:16 PM) *
Ok, o sa incerc.Multumesc!


Care mai e statusul Lexy? Rezolvat problema?
Lexy
Nu am incercat pentru ca presupunand ca nu-mi face probleme, nu am ce face pe linux ptr ca am programe care sunt win only.

In fine face tot la fel, am descoperit insa ca daca face figuri de prima oara cand intra in win si-l curentez cu un reset mic isi revine. Nu stiu ce are tot aman momentul in care sa ma duc cu tot calc in service:(
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.