Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu mai intra in treapta 1 si 3 de viteza decat f greu
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda > Octavia 1
Nicholas27
Salut,
Am o Skoda O1 1,9 tdi 110 cp, acum cateva zile m-a mancat in fund sa o spal la motor de atunci imi face mari probleme im momentul in care vreau sa intru in treapta 1 de viteza si 3, in treapta 1 nu intra deloc cateodata, trebuie sa debraiez de mai multe ori iar in treapta 3 intra "jucandu-ma" cu schimbatorul si fortand cat de cat (am impresia ca atunci cand motorul este rece nu exista nici o problema, inca nu sunt sigur de acest lucru deoarece am problema de 2 zile)
Are cineva vre-o idee, a mai patit cineva asa ceva!?
pls HELP!!!
DORU
Salut, intai trebuie sa spun ca am ceva dubii ca cele doua situatii au oaresce legatura de interdependenta...mai degraba iti pica vreun senzor dupa ce spalai motorul, ambreiajul este protejat de apa.

Ceea ce ma gandesc ca poate fi cauza la masina ta ar fi una din urmatoarele:
1. ai rulaj maricel in km, posibil ca placa de presiune sa fi cedat datorita uzurii
2. brusc, sincroanele de la vit 1 si 3 iti dau bataie de cap
3. cand ai dua masina ta ultima oara intr-un service Skoda si cand ai facut ultima diagnoza VAS / VAG-Com ?
Nicholas27
salut,
1. masina are 170.000 km
2. pana acum nu am mai avut probleme cu vitezele
3. masina o am de 1 an si ceva nu i-am facut nici o diagnoza pana acum.

m-am gandit si eu ca nu prea are treaba apa cu ambreiajul dar de atunci a inceput beleaua. din cate stiu ambreiajul este hidraulci, corect? posibil sa fi intrat apa in lichid, sau cine stie ce ...!?
DORU
In mod cert, avand in vedere rulajul masinii, placa de presiune a cedat datorita uzurii...recomand schimbarea intregului kit de ambreiaj (disc, placa si rulment).

Iti pot face o recomandare pt un service f bun si ieftin daca doresti, de asemenea te pot ajuta cu o diagnoza VAG-Com completa la masina ta.
Binenteles, daca doresti, caz in care te rog sa-mi trimiti mesaj privat.
amsoryc
Salutare. Sunt nou pe forum și ași dori ceva informați ,dacă mă poate ajuta cineva cu un sfat,
am o skoda 1.9 tdi 90 cai, am o problema cu aceasta dupa ce se incalzeste si o accelerez se aude un harait ca si cum ar mârâi, ar intra ceva in vibratie ,nu pot sa-mi dau seama am fost cu ea la in doua locuri ,la unul din service-uri m-i s-a spus ca ar fi turbosuflanta la celalalt ca ar fi motorul torsionat in tampoane si ca nu ar fi nici o problema cu turbo. Turbosuflanta poate să facă gălăgie (să dea semne de oboseală)?și dacă da nu ar trebui să se audă și la rece și când se încălzește motorul?menționez că nu am probleme să nu se înfigă la drum.Astept un sfat de la voi.
DORU
Salutare, din ce oras esti ?

Este necesara o investigatie computerizata si un test la drum dupa parerea mea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.