Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vand / Predau Leasing Honda Civic Type R 2007
Masini.ro Forum > Bazar > Vanzari masini
Fanaticrom
Honda Civic Type R FN2 Plus
An 2007
30.000km
Are in plus: jantele de 19" cu gume noi de vara, fustele optionale negre, premium speakers, inele aluminiu in jurul boxelor fata, stickere si emblema fata.
Masina mai vine si cu setul original de jante de 18" incaltate cu gume de iarna, cat si cu fustele originale.
Masina a costat 29.500E.
Pot sa o vand sau sa predau leasing-ul.
Mai sunt 33 rate a 410 euro TVA inclus. Casco este separat platibil trimestrial
Valoarea reziduala este inclusa in rate.
Vreau 8000E (cu tot cu TVA smile.gif)
Cu banii jos 20.000E.

Contact:
0721.142.492
Fanaticrom
Noile gume

DRAGOS
Frumoasa masina! jantele sunt de milioane! bafta la vanzare! thumbsup.gif
Fanaticrom
Up
Dragos64713
Preiau leasing-ul fara pretentii din partea dumneavoastra.
Fanaticrom
M-a amuzat oferta smile.gif
Pai asa de ce nu as da-o la leasing inapoi? Sau unui amic pe o bere?

Nu vreau sa intram intr-o polemica, dar genul asta de oferta merge la cei la care pretentiile materiale pt preluare sunt mici, nu la 8000E.
AZAZEL
cred ca te poti considera norocos daca iti va oferi cineva 3000-5000 euro pt preluarea leasingului sau 15.000-17.000 cash.

pune-o la misto pe un site la un pret de 15.000 cash sau 3000 pt preluarea leasingului, sa vezi ca nimeni nu o vrea.
T u d o r
Fanaticrom, Type R e acum 23700 DDP. Cum crezi ca o sa obtii 20000 pe unul de 2 ani? unsure.gif Cred ca Azazel e mai aproape de pretul corect. Din pacate piata de Honda in Romania e cam subtire, incearca sa pui masina si pe mobile.
Fanaticrom
Am avut oferta la 17 mii. Acum in criza, cum tuturor le place sa repete.
Pretul este unul corect.
Daca aveti rabdare sa aruncati un ochi pe mobile o sa vedeti ca pretul este bun.
Si da ... una noua este 23.700DDP. Fara jante, fuste si altele.
Eu am presupus o devalorizare de 32% dupa 2 ani. Eu zic ca e ok.
mihaimilk
Masinile se devalorizeaza mai puternic in primii ani, deci daca ai rate egale la leasing, pt primii ani valoarea masinii va fi mai mica decat cat mai ai de platit bancii - deci esti in negative equity. Oferta de preluare a leasingului "fara alte pretentii" mi se pare una foarte buna, avand in vedere cele de mai sus.

Posibil sa gasesti pe cineva care nu are intrebari existentiale financiare si iti doresc succes.
klm
CITAT(Fanaticrom @ Aug 4 2009, 06:13 PM) *
Am avut oferta la 17 mii.
[...]
Eu am presupus o devalorizare de 32% dupa 2 ani. Eu zic ca e ok.

Trebuia s-o dai la banii aia pentru ca e putin probabil sa mai vezi asa oferta.
Presupunerea ta difera de realitate: o masina pierde 10-15% din valoare imediat ce primesti cheile (fara 1 km la bord); nu vreau sa te sperii sau sa te influentez insa eu as merge chiar mai jos decat Azazel si o sa bat pe undeva pe la 13-16k eur (pret pe care nu vei putea sa-l pastrezi daca vrei sa vinzi); 17-18k e valoarea de asigurare, din aia scazi macar 20-30% ca sa afli valoarea pe piata.
Fanaticrom
Nu stiu de ce toata lumea are senzatia ca ma sperii de ceva smile.gif
Aici purtam o discutie fara sens ca oricum nu ma astept sa se vanda aici smile.gif. Si pe langa asta, am vandut acum 1 luna si ceva un CTR similar. Si la o devalorizare similara.

mihaimilk: nu inteleg ce legatura are negative equity aici. Si fara pretentii ar insemna sa o dau cu 11-12 mii. Pret de Ep3. U r so funny. Probabil ca peste 1 an o dau gratis conform calculului tau wink.gif

La 17 mii era la buy-back (nu la dealer Honda) si oricum la buy back primesti mai putin pt ca trebuie sa-si pastreze si ei marja lor.
A mai existat si oferta la 16 mii refuzata politicos.
Inafara de asta ... stiu ca toti aveti impresia ca o masina SH trebuie sa fie obligatoriu la jumatate din valoare dupa 1 an smile.gif.
Exista totusi niste cote de depreciere. Un CTR se devalorizeaza in medie cu 40-45% in decurs de 3 ani. Devalorizarea in primul an este mai mare ... undeva la 20%, urmand ca dupa aia sa fie de vreo 10-13% pe an.
Cercetati un pic inainte sa aruncati niste preturi asa .... banuite.

Oricum as prefera sa lasam offtopicul pentru alte thread-uri.
Multumesc.
klm
Eu unul nu cred ca ti s-au oferit nici macar 16k; ce dealer ar fi nebun s-o faca in conditiile in care asta e pretul cu care poate sa spere s-o vanda mai departe?!
Vezi ca nu calculezi bine devalorizarea, ar trebui s-o aplici la pretul de nou din ultimul an, caz in care (luand in cosiderare procentele tale si pretul nou (dat tot de tine) iesi la 16.116 eur; noile date arata ca procentele de devalorizare a unei masini au crescut deci vor fi pe undeva pe la minim 40 maxim 45 caz in care pretul de piata s-ar situa pe undeva pe la 13-14.300 eur.
Orice varianta de calcul ai lua, pretul este mai mic decat cei 17k deci astea sunt motivele din cauza carora nu te pot crede.
Fanaticrom
Nu stiu de ce ar trebui sa ma crezi tu. Daca tii mortis iti pot spune si numele dealer-ului.

Calcul pret nou.
Pret de nou din ultimul an 23700 + 3000 jantele + 1200 fustele + 300 (altele) = 28.200.
40% asa pt placerea ta ~ 17.000.

Dar ma rog ... ne pierdem vremea...
klm
Eu unul n-as cumpara niciodata masina asta (nici de as avea bani) pentru simplul motiv ca ai cerut 20k (cu 3k mai mult decat zici tu ca valoreaza pe piata) ceea ce inseamna ca astepti un fraier care sa se bucure ca a negociat cativa eur in minus.
Multa bafta in gasirea unui astfel de cumparator.
Fanaticrom
Decat zic eu ca valoreaza pe piata???? Pretul ala de 23.700 este pretul DDP la dealer. La care am adaugat pretul optionalelor pe care le are masina.

Eu personal nu mi-as dori un cumparator ca tine care a citit atat si tot n-a inteles nimic smile.gif

Si sper ca incheiem offtopic-ul. Sau macar sa avem parte de unul inteligent wink.gif


mihaimilk
Daca tot zici ca n-o s-o vinzi prin site-ul asta, macar sa discutam despre masini si devalorizare...
Dupa primul an in care sa presupunem ca devalorizarea e 20%, tu platesti la un leasing pe (de exemplu) 5 ani 20 % din suma totala de plata, doar ca suma ta totala de plata include si dobanda la leasing, ori o persoana cu cash nu trebuie sa plateasca dobanda asta. De asta zic ca "in primii ani" (daca e unul daca-s 2 - o sa afli) tu datorezi mai multi bani decat valoreaza masina, adica decat poti obtine cash pe ea.

Bineinteles ca valoarea masinii nu tinde la zero atat de repede cat platesti tu leasingul in anii de la sfarsit (sa zic in ultimii 2-3 ani), cand ar trebui sa o poti vinde astfel incat sa faca mai mult sens financiar.

klm cred ca se refera la faptul ca in primul tau post pretul cerut este de 20k, chiar daca tu stii ca valoarea de piata este 17k.

Apoi la buy back, daca ti s-a oferit pretul ala asa de bun, nu cumva cumparai alta masina noua/mai scumpa tot de la ei? In circumstantele astea, un dealer iti va oferi un pret putin umflat, pt ca el oricum face profit mai mare din vanzarea unei masini noi, si chiar daca masina ta o da fara adaos, iese mai bine in cele din urma.

Stiu ca unele piete is diferite de altele dar check this out: 2008 Mazda 3 MPS < 15k, fara a intra in detalii care masina e mai buna.

Am un coleg care a luat un Audi A4 din 2003 acum 3 ani pe niste bani seriosi (vre 24k, is ceva mai scumpe aici) si acum datoreaza bancii 12k, si vrea sa scape de el. Poate vinde un Audi din 2003 cu 12k? Poate incerca, dar va primi maxim 7500. Cine e de vina?

Un ultim punct pe care nu multi il cunosc. In cateva tari europene, poti da o masina de leasing inapoi dupa ce ai platit jumatate din valoare, fara nici o alta pretentie din partea bancii/societatii de leasing. Nu stiu daca se practica in Romania, dar chestia se cheama "the half rule" si normal ca bancile o ascund pe cat pot, de aceea e obscura, ce s-ar intampla daca toata lumea ar da masinile inapoi asa. Nu e cazul tau, dar e o informatie pe care unii o pot gasi interesanta.
Fanaticrom
Eu cred ca tu confunzi niste concepte.
Pretul masinii cash este una ... si se refera la pretentiile mele (pe care le-am determinat sau nu corect) + valoarea de capital ramasa. Eu nu vorbesc de dobanda.
In cazul in care se doreste preluarea leasing-ului evident ca valoarea de platit este mai mare intrucat suporti, asa cum suporta si compania de leasing, costul capitalului. Desigur tu platesti si o marja fata de costul la care se imprumuta firma de leasing.
Si btw ... la leasing anuitatile sunt egale si rata de capital este oarecum constanta (nu ca la un credit unde merge crescator).


Pretul de 17 mii este unul oferit la BB (si cum am spus si mai sus includea doar masina nu si setul de 18" etc). Ei au spus ca imi dau 17 mii pt masina asa cum este. Nu ii intereseaza restul (jantele de 18", fustele originale etc). Pretul pe care l-au spus ei este intr-adevar calculat si pe considerentul ca eu achizitionez alta masina (la care ei vor avea margin-ul lor destul de consistent). Totusi eu in continuare consider ca pretul de BB este sub piata. Pt ca daca ar fi pretul pietei ei nu ar avea nici un profit (si nu ar include costurile pe care ei le au pentru pregatirea, stocarea masinii). Lucru greu de crezut pt mine.
Iar cei 17 mii determinati mai sus de mine sunt conform cu procentul lui KLM, eu nu am fost neaparat de acord cu el.
Plus ca eu am cerut 20 mii. Dar cum bine stii niciodata nu obtii pretul cerut.

LE: Ca nu citisem tot biggrin.gif
Si la noi poti da masina inapoi. Desi e risky pt ca daca suma recuperata de firma nu acopera valoarea de capital ramasa, diferenta ti se imputa tie. Plus alte sume ce provin din valorificarea bunului recuperat.
Oricum nici nu am luat in calcul sa dau masina inapoi smile.gif. Eu vroiam sa o dau sa iau ceva mai rau biggrin.gif (in sensul bun) biggrin.gif
klm
Fiecare are propriile ratiuni prin prisma carora analizeaza rentabilitatea unei achizitii.
Iti mai pun o intrebare si nu mai intervin: daca vine un mexican gras de la stat prea mult la TV si baut bere, care abia stie sa semneze si iti ofera pretul cerut ii vinzi masina?
Fanaticrom
klm, cred ca ai interpretat gresit.
Raspunsul meu a fost o ironie la raspunsul tau.

Eu am explicat cum am ajuns la pretul ala. Si crede-ma ca m-am documentat inainte sa aleg fix cifra aia. Oricum pretul cu banii jos scade lunar pe masura ce achit din rate (logic oarecum).
Nu am vrut sa pornesc certuri cu nimeni sau sa aruncam cu rautati unii in altii.
Eu inca sper ca suntem intr-un loc civilizat si fiecare isi spune parerea tot asa intr-un mod civilizat.
Desi eu sincer nu am cerut parerea nimanui, am raspuns destul de complet parerilor voastre.
CPI
Guys, haideti sa lasam topicele asteap pentru ce au fost ele facute, adica pentru oferte de vinzare si cumparare. Ce rost are sa se bage cineva in seama daca nu il intereseaza masina postata? Poate sa ceara un vinzator si mai mult decit a dat pe ea din partea mea, nu e interzis nicaieri.....

Ok, pe Dragos il interesa, a facut o oferta si a primit un raspuns de la vinzator. Foarte corect, asa ar trebui sa se desfasoare aceste topice.

Daca cineva are o problema cu preturile cerute poate sa initieze un topic in alta sectiune despre Preturi mari cerute in timp de criza (sau pe masini de genul X, sau brandul Honda, whatever).
klm
Cred ca interventia mea nu ar fi putut sa-ti dea impresia ca as cauta o cearta, pur si simplu mi-am spus punctul de vedere, asa cum pe tine te-a amuzat oferta aia de preluare fara pretentii si pe mine ma poate amuza pretul (dupa parerea mea) umflat cu care vrei sa vinzi masina (la un calcul superficial - iti cer scuze daca ma insel - mi se pare ca faci si un micut profit). Ai vazut unde bateam cu intrebarea mea si deoarece raspunsul (pe care il deduc) ma multumeste n-o sa mai insist smile.gif.

CPI, de ce sa nu se intervina? Daca unui prieten de-ai tai i se vinde o Dacie 1300 cu 10k eur nu-i spui ca plateste prea mult? (exagerez proportiile pentru a sublinia ceva) Daca in cazul unei Dacii pretul de 10k e evident umflat in anumite cazuri ai nevoie de mai multe variabile ca sa stabilesti o valoare.
Fanaticrom
Eu zic sa mai te uiti o data pe calculul ala. Daca vrei il reiau si il urmarim pas cu pas.
Ca sa fac profit inseamna sa o vand cu o suma de peste 29.500. Asta fiind suma finantata. Altfel (conform parerii tale) obtin doar o valoare peste pretul de piata. Pret de piata pe care tu il stii pentru ca te-ai uitat cat costa o masina similara pe mobile, autoscout, autovit etc.

Oricum ar fi eu nu castig la vanzarea masinii (ca doar de aia se numeste devalorizare). In conditiile in care impreuna cu tine am calculat ca valorea unei masini similare noi este de 28.200E. Eu vanzand-o cu 20 mii (desi nu mai sunt chiar 20 acum .. sa zicem ca dupa negocieri ajung la 19), inseamna ca devalorizarea dupa 2 ani este de 9.200E.

Imi spui unde e profitul?

Oricum intrebarea ta catre CPI mi se pare oarecum nefondata, intrucat tu vrei sa insinuezi ca stii piata (sau ma rog ... valorea corecta a unei masini SH), desi este foarte clar ca nu esti documentat.

Hai sa terminam te rog cu schimbul asta de posturi ca nu este constructiv.
CPI
klm, eu spuneam ca topicele de genul asta ar trebui sa ramina pentru cei care vind si cumpara. Atit. Se intimpla si pe alta forumuri la fel, vrei sa cumperi o masina, gasesti un anunt care pare interesant si citesti 100 de post-uri ca sa gasesti pe cele 4-5 care sint relevante ca sa iti dai seama de starea masinii, ultimul pret, etc. In rest sint pareri despre diverse aspecte ale masinii, multe despre pret. Iar atunci cind vrei intr-adevar sa cumperi o masina stii preturile care se cer in piata pentru modelul respectiv, nu te-ajuta diverse pareri ale unor forumisti care nu stiu foarte bine masina respectiva, preturile care se practica, etc.

Fanatic, nici tu nu ar trebui sa iti poluezi postul cu toate aceste raspunsuri, nu te ajuta.

Eu ma opresc ca sa nu ma contrazic (prea tare whistling.gif ) facind si eu off-topic.
klm
CITAT(Fanaticrom @ Aug 5 2009, 04:55 PM) *
In conditiile in care impreuna cu tine am calculat ca valorea unei masini similare noi este de 28.200E. Eu vanzand-o cu 20 mii (desi nu mai sunt chiar 20 acum .. sa zicem ca dupa negocieri ajung la 19), inseamna ca devalorizarea dupa 2 ani este de 9.200E.

N-am calculat nimic impreuna eu doar am luat de bune cifrele oferite de tine si la alea am aplicat niste procente de devalorizare valabile pentru orice masina de pe piata iar in unele cazuri am fost ingaduitor.

Masina asta n-are cum sa valoreze acum 28.200 pentru simplul motiv ca in 2007 valora 25k (29.500-4500 jante, fuste+altele); daca aplic devalorizarea ta ar insemna 17k (fara jante+...) cu ele (presupunand prin absurd ca isi scad valoarea cu acelasi procent) ajungem intr-adevar la 20k.
Tot tu ai spus ca acum una noua este 23.700 deci din start (aplicand tot procentul tau de 32%) valoarea unei masini similare este cu 1.000 eur mai jos de 17k (adica undeva la 16.100) la care adaugand 3k jantele+... face un total de max 19.200 eur. Tu ceri 20k, deci in conditiile date de tine, diferenta intre valoarea masinii si ceea ce ceri inseamna profit (sau cum spuneai tu, ca iei mai mult decat pretul pietei).
CITAT(Fanaticrom @ Aug 5 2009, 04:55 PM) *
Oricum intrebarea ta catre CPI mi se pare oarecum nefondata, intrucat tu vrei sa insinuezi ca stii piata (sau ma rog ... valorea corecta a unei masini SH), desi este foarte clar ca nu esti documentat.

Hai sa terminam te rog cu schimbul asta de posturi ca nu este constructiv.

Eu nu am insinuat absolut nimic, am facut niste calcule, am prezentat niste cifre apoi m-am uitat la preturile din piata; daca nu am dreptate n-ar trebui sa-ti faci probleme pentru ca un eventual cumparator o sa inteleaga mai multe decat mine, o sa-si dea seama ca vorbesc prostii si ca nu sunt documentat wink.gif.
Inca odata iti urez bafta la vanzare si n-o sa mai intervin decat daca o ceri.
Fanaticrom
Multumesc ... oricum am renuntat ca vad ca iar te-ai pierdut in cifre smile.gif (23700X0.68+3000+1200+300=20.616E).
Si nu ... nu mai am nevoie de interventia ta.
Rad si acum laugh.gif
klm
Calculele sunt facute pe procentul dat de tine deci ar trebui sa stii bine valorile dar da-mi voie sa detaliez:
aplicat la pretul tau de nou
25.000- 32% = fix 17.500
aplicat la pretul de acum
23.700- 32%= 16.116

3.000+1.200+300=4.500 -32% = fix 3.060

17.500+3.060= fix 20.560
16.116+3.060= fix 19.176

sa nu-mi zici ca tu crezi ca jantele si fusta isi pastreaza valoarea sau ala de da 20k o sa mai puna 560 eur ca sa "nu piarda oferta"; deci unde gresesc?!
Pff, ii cam nasol cu matematicile astea... 36182451.gif
Fanaticrom
Ok, deci vad ca pana la urma te-ai descurcat cu abacul smile.gif
Pai si vezi .. ai ajuns la 19.176 ... cam cat vreau eu acum wink.gif
Asta daca nu cumva credeai ca pretul de 20mii era fix. Nu cred ca am vandut ceva de cand ma stiu unde sa nu vrea cineva sa negocieze.
klm
CITAT(Fanaticrom @ Aug 7 2009, 09:51 AM) *
Ok, deci vad ca pana la urma te-ai descurcat cu abacul smile.gif
Pai si vezi .. ai ajuns la 19.176 ... cam cat vreau eu acum wink.gif
Asta daca nu cumva credeai ca pretul de 20mii era fix. Nu cred ca am vandut ceva de cand ma stiu unde sa nu vrea cineva sa negocieze.

CITAT(Fanaticrom @ Aug 6 2009, 11:01 AM) *
Multumesc ... oricum am renuntat ca vad ca iar te-ai pierdut in cifre

Daca te uiti bine, cifrele mele sunt similare, mesajul ala a fost ca sa iti arat ca nu m-am pierdut niciunde numai ca nu sunt de acord cu acest mod si chiar dupa calculele tale mi se pare ca ceri prea mult, asta-i tot.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.