Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alegeri europarlamentare
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3
HalbaSus
QUOTE (klm @ Jun 3 2009, 12:05 PM) *
Halba, e o diferenta intre a avea dreptul la initiativa si a legifera; de asemeni statutul ordonantelor ar trebui sa fie respectat.

Te referi la presedinte ? Pai eu nu am zis ca legifereaza (Doamne Fereste) dar are atributii legislative. Conceptul de republica semi-prezidentiala sucks. Pentru ca votul popular este dat unei persoane care are unele atributii executive cat si legislative dar in acelasi timp nu este seful executivului pentru a putea fi tras la raspundere daca ceva nu merge bine.
Ar fi mult mai corect ca votul popular sa mearga catre premier iar presedintele (daca mai e pastrata functia) sa aiba atributii strict reprezentative (sa zambeasca frumos in poze adica) si sa fie ales de parlament.
klm
Nu, am vrut doar sa facem distinctia intre cele 2 notiuni; nu doar Presedintele are atributii legislative ci si Guvernul (ceea ce e la fel de aberant).
A K U
Uite, asa, de curiozitate, am intrat acum pe site-ul astora de candideaza la europarlamentare sa le vad si eu fetzele si sa-mi amintesc de marile lor realizari in politica romaneasca, realizari care i-ar indreptati sa spere ca vor prinde un mandat de europarlamentar ca sa frece menta pe la Bruxelles, ca de, s-or fi saturat oamenii de Romania si de toate facilitatile pe care le au aici ca oameni politici muncitori care nu mai au somn gandindu-se 25 de ore din 24 cum sa faca sa fie bine pulimii. Spuneti-mi voi, care mergeti la vot, cu cine sa votez si convingeti-ma ca omu' ala o a faca din rahat bici cat o sa fie el acolo si eu ma duc sa-l votez.
Oameni buni care inca sperati, voi chiar credeti ca politicienii romani vor face vreodata ceva pentru noi? Ii vedem si ii auzim in fiecare zi si, in ciuda acestui lucru, voi tot mai sperati?
klm
Daca va uitati la afisele electorale singurul brand este EBA, ceilalti sunt Ion Ionescu recomandat de dl X-ulescu dela PXX.
Nu stiu ce rezultate va avea insa e mare lucru sa faci un brand chiar daca esti "fata lu' taticu'!"
FAR EASTERN
<<Batalia pentru Bruxelles: lapte, miere si injuraturi

Dincolo de explozia de atacuri si lovituri de centura, PSD , PD-L si PNL nu au rata ocazia sa promita marea cu sarea, in campania pentru euroalegeri. Au dominat temele interne de campanie, mai putin tematica europeana. PD-L a vorbit despre o legea a salarizarii fara privilegii, reformarea sistemului de pensii, programul prima casa si rebilitarea termica a blocurilor. PSD a mers pe sustinerea IMM-urilor, relansarea agriculturii si construirea de case sociale iar liberalii au marsat pe atacuri la adresa actualului Guvern dar si pe eliminarea impozitului forfetar, reducerea TVA-ului si a impozitului pe profitul reinvestit.


PD-L si-a inceput campania electorala sub sloganul "In familie trecem mai usor peste greutati. PD-L la bine si la greu" si cu un clip de campanie care infatiseaza familia tipic romaneasca. La capitolul promisiuni, democrat liberalili au marsat pe proiectele anuntate de guvernul Boc dar au lansat o serie noua de angajamente.


•Legea salarizarii fara privilegii. Emil Boc: "Vom realiza atat o lege a salarizarii fara privilegii, vom realiza si o lege a pensiilor fara privilegii. Asta inseamna ca fiecare cu cat contribuie la pensie atat va primi si fiecare dupa cat munceste atat salariu va avea. E timpul ca o data, in Romania, dupa 20 de ani, sa avem dreptatea si in sistemul de salarizare unica si in sistemul de pensionare".
•Reformarea sistemului de pensii.Teodor Stolojan "Pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contributiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii. Sunt pensii in Romania bazate, astazi, pe venituri din ultimele trei luni de munca, umflate cu sporuri, pentru ca unii au avut prieteni in Parlament. Vrem sa nu mai existe oameni care sa nu poata trai din pensie in Romania. din 1 octombrie nu va mai fi niciun pensionar cu pensie sub 350 de lei.Stolojan Noi ne ingrijim de persoanele cele mai lovite de criza. Deja nici un pensionar, si sunt peste 1 milion, nu are pensie mai mare de 300 de lei. O sa ne ingrijim ca nici un pensionar sa nu aiba pensia mai mica de 350 de lei"
•Stimularea IMM-urilor pentru locurie de munca. Emil Boc: "Am multiplicat de la 5 milioane de euro la 100 de milioane de euro banii pentru IMM-uri pentru a da locuri de munca".
•Programul Prima Casa. Emil Boc: "Am lansat cel mai ambitios program de a le da romanilor posibilitatea de a-si cumpara o locuinta. Din luna iulie romanii isi vor putea cumpara prima casa. Din 1 iulie, cu 8 procente va scadea pretul caselor".
•Rebilitarea termica a 50.000 de blocuri. Vasile Blaga: "Avem bani pentru a reabilita termic 50.000 de apartamente. Putem reabilita 50.000 de apartamente in acest an, iar licitatiile se vor organiza de catre primarii, si nu de catre minister. In 2009 s-au alocat pentru acest program 360 milioane de lei".
•Construirea a 16 mii de locuinte. Vasile Blaga: "Anul acesta vom construi 6 000 de locuinte, anul viitor 10 000 de locuinte, in timp ce Tariceanu si Nastase nu au construit mai mult de 2 000 de locuinte pe an. Acum trei saptamani am facut posibil ca tinerii sa isi cumpere locuintele ANL"
•Legea descentralizarii. Emil Boc : "Pentru prima data, se va da comunitatii locale ocazia sa ia decizii . Autoritatile locale se vor implica in administrarea Politiei, a Educatiei, a Agriculturii, acestea avand ocazia sa decida inclusiv problemele financiare in aceste domenii"

PSD. Sub sloganul "Gandeste-te pentru cine votezi! Alege viitorul", social-democratii au lansat un o clip electoral cel putin ciudat. Pe un fond alb negru o fetita se indreapta spre camera cu trei trandafiri rosii in maini. La capitolul oferta electorala, PSD a vorbit despre agricultura, a reluat tema locuintelor sociale


•Relansarea agriculturii prin fonduri europene. Mircea Geoana: "Alocarea fondurilor pentru dezvoltarea satelor si agriculturii nu mai trebuie sa se faca pe criterii politice iar ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, va promova un plan strategic pe termen mediu pentru stimularea investitiilor in mediul rural. Banii se dau catre primarii pe culori politice. Si ne miram apoi ca nu se aduna investitii intr-un program coerent de dezvoltare a agriculturii. Si daca nu schimbam ceva, inseamna ca nu am inteles nimic. Numai din punerea in valoare a potentialului agricol si cel de dezvoltare a acestei jumatati de Romanie, putem crea in urmatorii cinci ani aproape un milion si jumatate de locuri de munca. Doar investind acolo unde avem nevoie cu fonduri europene."
•Sustinerea IMM-urilor. Mircea Geoana: O parte din intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de sprijin din partea statului pentru a depasi problemele financiare cauzate de criza economica.In legislatia europeana exista aceasta posibilitate pentru salvarea IMM-urilor. Beneficiare vor fi firmele care nu intra in zona celor ce pot absorbi fonduri structurale, cele din afara zonelor care fac parte dintr-o politica speciala pe care Romania a antamat-o cu Comisia Europeana si Uniunea Europeana, iar aceasta posibilitate este permisa incepand de astazi'
•Majorarea burselor sociale. Mircea Geoana: "Bursa trebuie sa fie la nivelul salariului minim pe economie, cat sa poata sa traiasca un om obisnuit. Pai studentul este un om neobisnuit, el nu are nevoile lui? In urmatorii patru ani vor fi 45 de miliarde de euro alocati Educatiei, care vor trebui bine gestionati".
•Reducerea impozitului pe venit. Mircea Geoana: "Propunerea noastra este de reducere a impozitului pe venit, pe salariu, de la 16% la 10% pentru cei care castiga sub salariul mediu pe economie. 3,1 milioane de angajati din Romania vor beneficia de reducere de taxe din partea PSD-ului. Iar daca domnii Stolojan si Boc, sau domnii Tariceanu si Vosganian fac simulari cu privire la cresterea impozitului pe venit la 21-23%, dansii o fac, nu noi. Asa cum a spus ieri Comisia Europeana intr-un program in 10 puncte de revitalizare a economiei comunitare, noi spunem ca, dimpotriva, TVA-ul trebuie redus in special la serviciile publice esentiale. Chiar daca exista un risc pe termen scurt de un deficit ceva mai masiv acest risc trebuie asumat pentru stimularea economiei si a consumului in Romania."
•Construirea a 50.000 de locuinte. Mircea Geoana: "Statul poate garanta construirea a aproximativ 50.000 de locuinte, iar acest fapt ar putea sa reprezinte semnalul relansarii economice prin crearea a zeci de mii de locuri de munca in domeniul constructiilor. A venit clipa sa pregatim terenul pentru relansarea economica . Este clar ca in zona constructiilor putem sa angrenam pe orizontala economia romaneasca, un efect de multiplicare care sa permita pastrarea de locuri de munca. In estimarea noastra, se pot construi prin garantia statului spre 50.000 de unitati de locuinte, care pot sa insemne cateva zeci de mii de locuri de munca noi sau pastrate"
•Programul "Prima Casa" dezvoltat si pentru locuintele sociale. Mircea Geoana: "Programul e un pas bun, dar aceasta initiativa se adreseaza celor cu venituri peste medie. Pe noi ne intereseaza ca partid social-democrat si un program de construire de locuinte cu chirie pentru tineri. Pe fond, obligatia statului roman, si o obligatie neachitata de prea multi ani de zile, este constructia unui fond locativ social, pe care sa putem sa-l oferim cu chirie subventionata familiilor tinere care nu au resurse sa se imprumute la banca si, evident, pe masura ce aceste familii se intremeaza din punct de vedere financiar, pot sa cumpere aceste locuinte. Credem ca acesta ar fi adevaratul program de relansare a constructiilor si adevaratul program de relansare a economiei romanesti

PNL.Sub sloganul " Bani europeni, bani pentru Romania", liberalii nu au marsat in campania electorala pe promisiuni ci mai degraba pe atacuri dure la adresa actualului Guvern. Totusi in ultima saptamana de campanie PNL a lansat un proiect de strategie fiscala pentru relansarea economiei romanesti.


•Bani europeni. Crin Antonescu: Deci impozite mici, reducerea cheltuielilor birocratice, un Guvern pe care sa-l punem sa lucreze, in sfarsit, pentru romani si nu impotriva romanilor, si bani europeni pentru romani, bani pe care europarlamentarii nostri, prin mijloacele pe care le au la Bruxelles, trebuie sa-i aduca inspre Romania. Si avem program si pentru parlamentarii care ne reprezinta la Bruxelles. Avem mandatul pentru ei de a aduce fonduri europene pentru intreprinderile mici si mijlocii care sa aiba acces la aceste surse de finantare, pentru ca in tara nu mai sunt bani. Sa aduca fonduri din Europa pentru agricultura romaneasca.
•Anularea impozitului forfetar. Crin Antonescu: Politica de relaxare fiscala, scadere de impozite pentru ca intreprinderile mici și mijlocii, in principal, sa poata funcționa. Abrogarea, eliminarea imediata a impozitului forfetar, un impozit forfetar care deja a omorat mii de intreprinderi mici și mijlocii care și-au suspendat activitatea sau care chiar și-au incheiat activitatea. Un impozit forfetar despre care chiar cei din PSD și chiar ministrul pentru IMM-uri spun in public ca nu e bun, iar dupa aceea in Parlament il voteaza cota redusa de TVA de 5% pentru toate tranzactiile cu locuinte noi pana la 31 decembrie 2010
•Cota unica de 10% si TV de 15%. Crin Antonescu: Cota unica ce poate cobori pana la 10%, de ce nu, TVA ce poate cobori conform recomandarilor din UE spre 15%, reglementari care sunt de mult discutate si inca nerealizate privitoare la simplificarea procedurilor, la ghiseul unic si asa mai departe, iata lucruri care trebuie facute urgent, iata lucruri care s-au facut in jurul nostru, in centrul sudul, estul Europei si au dat rezultate.
•Anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme si a cheltuielilor cu combustibilul
•Bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care platesc taxele la timp
•Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit sau deduceri fiscale suplimentare intr-un procent de pana la 100% din valoarea investitiilor efectuate
•Reducerea cu 10% a contributiilor la asigurarile sociale pentru toti contribuabilii
•Angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza someri sa beneficieze de reducerea cu 50% a cotelor de contributii sociale pana la 31 decembrie 2010 >>

Asta convinge??? Ia sa vedem?
guerilla
QUOTE (klm @ Jun 3 2009, 02:50 PM) *
Daca va uitati la afisele electorale singurul brand este EBA, ceilalti sunt Ion Ionescu recomandat de dl X-ulescu dela PXX.
Nu stiu ce rezultate va avea insa e mare lucru sa faci un brand chiar daca esti "fata lu' taticu'!"


ma scuzi, da poti face un brand din orice, singura diferenta e costul.
daca o persoana care vorbeste cum vorbeste, cu atitudinea pe care o are (remember cum a uschit-o din sala cand a fost intrebata de presedinte+alcool+volan), cu veniturile nedeclerate pe care le are, ajunge sa fie brand asta nu inseamna decat ca s-au pompat enorm de multi bani. si mai are tupeul sa spuna ca e independenta 36182451.gif
pmhoria
QUOTE (guerilla @ Jun 3 2009, 01:03 PM) *
QUOTE (klm @ Jun 3 2009, 02:50 PM) *
Daca va uitati la afisele electorale singurul brand este EBA, ceilalti sunt Ion Ionescu recomandat de dl X-ulescu dela PXX.
Nu stiu ce rezultate va avea insa e mare lucru sa faci un brand chiar daca esti "fata lu' taticu'!"


ma scuzi, da poti face un brand din orice, singura diferenta e costul.
daca o persoana care vorbeste cum vorbeste, cu atitudinea pe care o are (remember cum a uschit-o din sala cand a fost intrebata de presedinte+alcool+volan), cu veniturile nedeclerate pe care le are, ajunge sa fie brand asta nu inseamna decat ca s-au pompat enorm de multi bani. si mai are tupeul sa spuna ca e independenta 36182451.gif


Ca sa nu mai vb ca si-a deschis un cont de donatii pt a-si organiza campania... intr-o saptamana avea deja 30k euro.. asa.. o mica atentie....
Sa fim seriosi.. politica se joaca in alta liga. Nu in ceea ce vrem noi sa credem.
adrian_flavius
Discutam zilele trecute cu un distins domn, membru marcant al filialei unui partid din top 3, fost prefect al judetului, om uns cu toate alifiile, demnitar si inainte de Revolutie, si dupa...omul este un tip destept, siret, cu fler, care stie si poate multe...dar verdictul lui a fost unul ff dur: nu avem clasa politica...explicatia lui? ... imediat dupa Revolutie, cei care s-au aruncat, efectiv, in politica romaneasca, au fost esalonul 2 si 3 din vechile structuri politice comuniste...indiferent ce si cum facusera inainte... iar esalonul 2 si 3 erau niste frustrati, oameni superficiali, mediocri, care au reusit sa ajunga in anumite pozitii, si care s-au cramponat de ele cum au putut...si, cel mai important, au demonstrat o extraordinara SOLIDARITATE in a nu permite oamenilor care aveau o anumita valoare sa se ridice... orice fel de competenta devenea, automat, un defect in ochii lor...pentru ca le ameninta pozitia...oricat s-au sapat si s-au mancat intre ei, atunci cand a venit vorba sa sape si sa inlature pe cineva care ii depasea ca si competente/aptitudini, s-au coalizat ff rapid si au scapat de "amenintari"...

Omul viseaza sa creeze o pepiniera de tineri cu care sa razbata, incet-incet, spre structurile superioare ale partidului, si pe urma spre conducerea tarii...iar ceea ce mi-a placut a fost faptul ca mi-a spus ca fara o strategie gandita pe 20-30 de ani, acest lucru nu are cum sa reuseasca...are 65 de ani, arata cam de 45-47, este foarte activ, dar e constient ca ceea ce vrea sa inceapa, nu va ajunge sa si termine...copiii lui nu vor sa-i calce pe urme, intrucat au alte prioritati...asa ca acum e in cautare de discipoli...chiar daca eu, prin doctrina si gandire, am afinitati liberale (a nu se citi PNL, va rog mult de tot...mie imi place liberalismul ca idee generala...) si poate sunt mai de dreapta (nu suport ideile socialiste...deloc...sunt goale, si de cele mai multe ori nu fac decat sa perpetueze o stare de fapt ineficienta...), ma atrage rau ideea lui...om trai si om vedea...

Ca sa scriu si in asentimentul topic-ului, o sa votez, dar numai ca si exercitiu civic...inca nu stiu cu cine...poate dau cu banul, cine stie... whistling.gif whistling.gif
FAR EASTERN
Adriane!!! si cine se mai ocupa de mesterit lemnul, bre?!
A K U
Mai am un singur vis: peste 2-3 mandate, Vanghelie presedinte, si nu mi se mai pare atat de inimaginabil, daca baga in populatie destui mici, bere si concerte...
ozz86651
QUOTE
explicatia lui? ... imediat dupa Revolutie, cei care s-au aruncat, efectiv, in politica romaneasca,


Aiurea. Explicatia asta am auzit-o de mii de or din 90 incoace. E O MINCIUNA. Adica e adevarata, dar cauzalitatea e pusa gresit.
Din pacate, adevarul e ca clasa politica reprezinta populatia. O reprezinta foarte bine. Daca iei 300 de oameni la intimplare de pe strada si ii bagi in parlament, guvern etc, o sa iasa fix la fel. Clasa politica e doar un esantion reprezentativ.
E ca in controvesra cu televiziunea: e vina televiziunii ca e poporul prost sau e vina poporului ca e televiziunea proasta? Poate nu e asa clar, poate e o reactie pozitiva in care se trag in jos unul pe altul, dar ce conteaza e ca sint strins legate.
FAR EASTERN
QUOTE (adrian_flavius @ Jun 3 2009, 04:15 PM) *
Ca sa scriu si in asentimentul topic-ului, o sa votez, dar numai ca si exercitiu civic...inca nu stiu cu cine...poate dau cu banul, cine stie... whistling.gif whistling.gif


Asta-mi place! Da' cum naiba se face dom'le ca numai cetateanul de rand e obligat la "exercitii" civice, iar restul, care-s in slujba cetateanului, nu !?!?!?! Dupa ce ne esprimam simtul civic si datoria de cetatean(vedeti, asa spus suna bine, te gandesti ca e cool si te mandresti, dar tot DATORIE se cheama si nu DREPT) pe baieti ii doare-n cot si te mai si beshteleste cand au ocazia pe motiv de "obligatii ceatenesti/civice"... banned.gif
T u d o r
Visul cu Vanghelie presedinte ti se va implini cu siguranta AKU daca toti cei care gandesc au aceasta atitudine pentru vot si urmarile lui. smile.gif

Ozz, perfect de acord cu ce ai spus tu. Ne miram ca avem oameni politici ca Vanghelie, Becali, Vadim (desi el e doar nebun nu si prost/incult), etc?! Nu oameni buni, mergeti pe strada si veti vedea ce proportie de needucati, nespalati, nesimtiti, violenti samd avem. Ei voteaza! Ei totdeauna voteaza!

Voi? ermm.gif
klm
CITAT(guerilla @ Jun 3 2009, 04:03 PM) *
ma scuzi, da poti face un brand din orice, singura diferenta e costul.

N-as prea crede; Geoana de ce nu este brand (stiu, pentru ca e prost) insa Stolo, Blaga, Antonescu de ce nu sunt?
pmhoria
QUOTE (klm @ Jun 4 2009, 03:21 PM) *
QUOTE (guerilla @ Jun 3 2009, 04:03 PM) *
ma scuzi, da poti face un brand din orice, singura diferenta e costul.

N-as prea crede; Geoana de ce nu este brand (stiu, pentru ca e prost) insa Stolo, Blaga, Antonescu de ce nu sunt?


Geoana asa este cum spui. Stolo e cam tot pe acolo. Blaga vrea el insusi sa stea in umbra .. cand iese la iveala ... pierde (vs Oprescu cel putin) Antonescu saracu se chinuie sa devina brand dar inca nu-i iese.

@Tudor,
Daca m-as duce la vot la prezidentiale de exemplu si nu-mi inspira incredere niciun candidat, cu cine ar trebui sa votez? Sau sa pun mai multe stampile pe buletinul de vot (ca sa-l anulez)? Eu sincer am problema asta .... i-am vazut pe toti care sunt mai marii tarii in diferite ffunctii si nu au facut nimica, cum sa ma duc sa-i votez again pe aceeasi oameni? Nu stiu sincer....adica eu nu pot sa uit ce magarii au facut fiecare cand a fost la conducere.

Si legat de faptul ca tot oameni dubiosi intra in politica... intra pt ca in Ro nu se aplica legile actuale. Daca in Ro, macar 2 instutii ale staului si-ar face treaba, oamenii ar vedea diferenta. Dar asa ce vezi la televizor? Ca totii au dat cu subsemnatul la DNA dar unul nu ramas acolo... unul .. pai asa m-as duce si eu in vizita pe la ei dar sa am in cont 30 milioane de euro obtinuti in ultimii 2 ani din trasul dungilor pe asfalt pe post de parcare...
"Acuma si cat mai mult" - motto-ul la mai mult de 70% din Ro.


klm
Of, of, am dat niste nume sonore din politica romaneasca, puteau foarte bine sa fie oricare; spune un alt brand in afara de EBA (si, fireste, Base).
pmhoria
Pai tocmai asta e problema ... ca desi au tona de bani in spate, nu reusesc nici macar sa fie un brand. Atata de josnici sunt.
Din pacate singurul care mai stie cum bate vantul prin politica din tara asta e Base. Atat.
HalbaSus
QUOTE (klm @ Jun 5 2009, 01:18 AM) *
Of, of, am dat niste nume sonore din politica romaneasca, puteau foarte bine sa fie oricare; spune un alt brand in afara de EBA (si, fireste, Base).


BKL
klm
Imi pare bine sa te contrazic: BKL nu va fi brand mai puternic decat Pinalti nici daca va detine toate echipele de fotbal.
HalbaSus
QUOTE (klm @ Jun 5 2009, 01:19 PM) *
Imi pare bine sa te contrazic: BKL nu va fi brand mai puternic decat Pinalti nici daca va detine toate echipele de fotbal.

Cred ca la ora actuala BKL si Pinalti au notorietate mai mare decat EBA.
klm
De acord cu tine insa dupa ziua de duminica vom vedea cine bate: brandul sau notorietatea smile.gif.
DRAGOS
am vazut-o pe eba acu o sapt la zilele ploiestiului. era coada la autografe si poze cu ea. 99% dintre ei erau parinti care-si trimiteau pustii de 3-4 ani sa faca poze cu don'soara. care o fi motivul habar nu am...
T u d o r
Nu va sfatuiesc cu cine sa votati. Nu mi-as permite, fiecare are optiunea lui sau poate unii vor vota doar pentru a da un vot negativ cuiva.

Doar mergeti sa votati. Cu cine va dicteaza constiinta.
22nst
De ce sa mergem la vot Tudor?
Tu chiar ai pe cine sa alegi... eu nu.
Oricum, tot ce vor ei o sa iasa
Daca tot e sa ma deplasez pana la sectia de votare (150m de casa) o sa anulez votul...
T u d o r
Nu stiu, pentru ca trebuie sa ai o optiune iar cea a nepasarii nu o vad ca fiind valabila. Nu se poate sa nu existe cineva care sa-ti faca cu ochiul dintre toti candidatii aia. Sau voteaza partinic, macar stii ca aia reprezinta un lider pe care il stimezi sau doar apreciezi mai mult decat pe altii.

Cand desteptii satu acasa, voteza doar prostii. Aici poate e problema la noi, lipsa atitudinii. Se vede in tot. Uite, sa va povestesc ce am patit abia sosit in Barcelona. Masina inchiriata, GPS ne-a dus pe straduta unde aveam rezervarea. Am ramas eu in masina oprita pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, cu motorul pornit si asteptand ca prietenii cu care am fost sa rezolve cu cazarea si cu dusul bagajelor, urmand sa mergem apoi sa o ducem intr-o parcare cu plata. Ei bine, in cele 5 minute cat am asteptat au venit la geam 2 insi diferiti de pe strada sa-mi atraga atentia ca sunt pe un loc nepermis si ca ar fi corect sa-mi mut masina de acolo. Fiti atenti, nu au fost deloc agresivi, nici macar verbal. Doar mi-au atras atentia. Le-am explicat eu cum sta treaba si mi-au si spus unde gasesc cea mai apropiata parcare. Dar au luat atitudine si mi-a placut tare mult asta. La noi isi luau carnea de rigoare sau poate si mai mult de atat. Asta pentru ca am perms tuturor nesimtitilor sa fie tari prin nepasarea noastra. Tupeul, smecheria sunt legile noastre. Pentru ca nu luam atitudine in nici un mod, preferam sa stam ca baciul moldovean sa ne-o luam in freza, impacati cu soarta. Nu degeaba toate baladele noastre au cate o alegorie de acest fel...
guerilla
tudore, uite e duminica deja, eu zic sa mergem cu totii spre sectia de votare, sa ne tinem rand smile.gif)
RUE
eu sunt la sectia de votare pana dimineata... nu stiu daca am luat buletinul sa si votez cand se deschide sectia smile.gif
22nst
Gata, am plecat ma asez la coada... deja sunt 2-3 mosi acolo 36182451.gif
guerilla
ia ca vin cu vesti proaspete de la coada.
vesti bune pentru cei din satu mare. transportu la si de la sectia de votare, acasa, e gratuit daca votezi cu EBA 36182451.gif
ma gandesc ca si in alte localitati se poate negocia, doar ii trebe fetii macar 170.000 voturi ca sa primeasca 7k de euro lunar si sa ajute familia cu ceva fonduri si informatii europene, nu?

klm
Votati, copii, numai vorati!
FAR EASTERN
News:
Oamenii de la sate sunt obligati sa voteze cu anumite partide.
Cine nu voteaza are parte de insulte si aratarea dosului.
Stiu asta pentru ca au fost apeluri la redactia ziarului... de larga circualtie judeteana, pentru a se trimite repoteri. Dar probabil si ei sunt la gratar...
22nst
Acum ca s-au inchis urnele si au aparaut primele rezultate, sunteti multumiti de ele?
Cu pare de rau, Eba s-a "calificat" sad.gif
T u d o r
Eu am fost pana acum "in mijlocul evenimentelor", ca sa folosesc un cliseu. smile.gif Fratilor, la tara e naspa rau de tot. Bani, plocoane, intimidarea adversarilor politici, tot tacamul. Masini cu votanti, alea alea. teehee.gif
FAR EASTERN
Tudore, sa stii ca am votat...
mike.omega
Tudore sa stii ca n-am votat teehee.gif

PS: urmatorul pas e asa. Deschidem google.ro, tastam emigrare si alegem ce e mai interesant smile.gif
vali44




Cum va fi aleasa EBA: Cinci filiale PDL raporteaza in detaliu operatiunea Voturi pentru Elena Basescu
de Attila Biro, Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2009, 16:25 Actualitate | Politic


Voturi pentru EBA
Foto: Agerpres Din opt filiale PDL contactate de HotNews.ro, cinci au confirmat ca au pregatit listele cu cei zece votanti pentru EBA iar unele au furnizat numele si numerele de telefon ale militantilor care-si vor sacrifica duminica votul pentru mezina presedintelui in conditiile in care ultimul sondaj INSOMAR anunta elgalitate in procente intre PSD si PD-L. Invetigatia HotNews.ro a avut ca punct de plecare informatia potrivit careia PDL si-a instruit filialele sa asigure cate 10 voturi pe sectie de votare pentru a-i asigura candidatului independent Elena Basescu intrarea in Parlamentul European.
Ploiesti: La ora cinci-sase primesc raspunsul si stiu daca se duc sa voteze pentru EBA sau pentru partid. Asta face toata lumea
Neamt: Va asigur ca liste am o gramada. Poate mai diseara pot sa le scanez si vi le trimit pe mail
Vrancea: S-a vorbit cu fiecare presedinte de organizatie. Ei trebuie sa aiba in vedere pentru fiecare sectie un minim de 10 voturi pentru EBA
Suceava: In fiecare din cele 550 de votare vor fi 15 voturi pentru Elena Basescu. Sunt comune unde sunt pregatite mai mult de 40% din voturi pentru ea
Satu Mare: Avem mijloce de transport, tot ce trebuie. Stiu ca trebuie sa alegem niste persoane de incredere care sa o voteze pe domnisoara Basescu. Fiecare organizatie locala si-a ales persoanele de incredere care o vor vota.

HotNews.ro a publicat pe data de 26 mai informatia potrivit careia liderii de filiale ai PDL au primit, la sedinta Colegiului Director din 25 mai, ordin sa asigure, la alegerile din 7 iunie, cate zece voturi, in medie, pe fiecare sectie de votare pentru Elena Basescu. Oficial, liderii PDL au negat ca ar exista un astfel de ordin intern.Iata ce declara Marian Jean Marinescu pe 1 iunie pentru HotNews.ro despre Elena Basescu.



In presa a aparut si un SMS atribuit parlamentarului Daniel Oajdea, prin care pedelistii erau chemati la un instructaj pe tema votului pentru Elena Basesu si li se cerea sa prezeinte si listele. Si Oajdea a negat ca mesajul si numarul de telefon de pe care ar fi fost transmis i-ar apartine.

Metoda de investigatie. Punctul vulnerabil

Prin urmare, daca mecanismul imaginat de PDL pentru a asigura succesul Elenei Basescu exista, mai trebuia si dovedit. Ordine scrise nu sunt, pedelistii nu vorbesc nici in somn despre EBA. La centru e militarie. Am gasit totusi o mica fisura in reduta PDL: filialele din tara. A doua fisura e chiar disciplina de fier, teama de centru. Le-am exploatat pe ambele. Am obtinut cinci probe detaliate ale mecanismului de vot pus in miscare de PDL pentru mezina presedintelui.

Vineri dimineata am sunat opt filiale PDL din tara in numele organizatiei centrale pentru a verifica modul in care gestioneaza votul pentru EBA. Acesta a fost textul standard: “Sunt Adrian Popan, raportor la organizatia centrala a partidului. V-am sunat pentru a face o inspectie prin sondaj a modului in care s-au pregatit filialele locale pentru votul de duminica. As dori sa imi prezentati listele cu sustinatorii partidului care vor vota duminica cu Elena Basescu”.

Din cele opt filiale sunate, cinci au raportat informatiile in cele mai mici detalii. Trei filiale – Constanta, Sfantu Gheorge si Oradea - n-au furizat date fie pentru ca nu le aveau pregatite, fie au devenit circumspecti. HotNews.ro a sunat filialele pe numerele afisate pe site-ul PDL. Informatiile despre militantii care vor vota EBA au fost furnizate de diversi responsabili cu organizarea alegerilor.


Ploiesti. La filiala locala listele sunt pregatite cu numere de telefon cu tot. Obtinem informatii detaliate despre 3 liste cu cate 20 de alegatori pregatiti pentru Elena Basescu de la trei sectii de votare. Ni se comunica cele 20 de nume cu numere de mobil cu tot. Nicoleta Gheorghe este unul dintre responsabili cu listele. Ne explica si care va fi procedura pentru ziua alegerilor pentru ca voturile sa ajunga la Elena Basescu. “Persoanele pe care le am eu in grija, o parte care asta vor si asta isi doresc, se duc pana in ora cinci si voteaza pentru ea. Altii sunt de rezerva, care in functie de raspuns stiu ce au de facut, ori e laie ori balaie. La ora cinci-sase primesc raspuns si stiu daca se duc pentru EBA sau la partid. Asta face toata lumea”, spune Nicoleta Gheorghe.

Pentru ca listele pot fi scose din burta, verificam si daca numele si numerele de telefon chiar exista si persoanele in cauza au fost instruite sa voteze cu EBA. Luam aleatoriu si ajungem la domnul B. G (tel xxx.xxx.214). “Da, stiu ce am de facut. Duminica mai primim ultimele instructiuni”, spune B. G. Cand este intrebat de votul pentru Elena Basescu, confima. “Da, asa este, dar nu e bine sa vorbim asta pe telefon. Ni s-a zis sa vorbim mai putin asta pe telefon”, spune B.G. Din lista cu 20 de nume cu numere de telefon, mai incercam un numar si un nume. “Eu nu sunt in biroul electoral. A!!! Pentru duminca, stiu de la viceprimarul Gheorghe Marian Olar ca eu si sotul meu o sa votam cu EBA. Trebuie sa votez eu si si alte persoane din familie”, spune M. F., una din zecile de persoane de pe listele electorale speciale ale PDL.(tel xxx.xxx.990)

Vrancea. In filiala din Vrancea nu s-au facut liste pentru toate sectiile. Presedintii de organizatii stiu exact ce au de facut. “S-a dat o circulara, de fapt s-a vorbit cu fiecare presedinte de organizatie. Ei trebuie sa aiba in vedere ca pe fiecare sectie un minim de 10 voturi. S-au facut cateva liste pe organizatiile unde suntem... Fiecare presedinte de BPL are in sarcina pe langa targhetul pentru noi si targhetul pentru EBA. Stim toti ce trebuie facut. Acolo unde avem primar, acolo s-a cerut chiar mai mult. Pe langa presedintii de BPL, exista si un control cu directorii. Toata lumea stie ce trebuie facut”, spune Monica Chitila. Dupa conversatie devine suspicioasa. “Nu e bine sa vorbim asta pe telefon, chiar daca e verificare. Puteti fi de la PSD. Noi astia de la Vrancea suntem cam prajiti cu PSD-ul” se plange Monica Chitila. Dupa ce o linistim ca anul acesta scapa de PSD, femeia isi varsa naduful. “De cativa ani tot spunem asta. Veniti in Vrancea sa vedeti ce bine e. Noi muncim, ne frangem gaturile aici”, adauga Monica Chitila.
Sfantu Gheorghe. “Stiti, la noi in judet e mai specific. Sunt localitati unde, din o mie si ceva de oameni sunt doi trei romani. Asa ca am organizat mai concentrat in unele localiati unde vor fi un numar mai mare de voturi pe sectie pentru Elena Basescu. Noi suntem pregatiti si totul va fi in regula”, spune Dan Suciu. Reprezentantul PDL a devenit suspicios si a inceput sa ceara detalii. Am incheiat brusc discutia.
In Suceava reprezentantii PDL s-au pregatit sa depaseasca baremul de 10 voturi pentru EBA. In unele sectii, de la filiala Suceava ni se comunica vor fi chiar si 50 de voturi. Aflam ca responsabili de controlul votantilor sunt viceprimarul Lucian Harsovschi si Marius Boghean, presedinte in cadrul Biroului Permanent Judetean al PDL. “De dimineata, in toate comunele, la toate sectiile de votare sunt reprezentanti care au grija ca Elena Basescu sa aiba 15 voturi. In fiecare din cele 550 de votare vor fi 15 voturi pentru Elena Basescu. Sunt comune unde sunt pregatite mai mult de 40% din voturi pentru Elena Basescu. Exista un responsabil care se asigura ca toate acele nume ajung la sectie de votare in unele locuri chiar si 50. La noi de liste raspunde viceprimarul Lucian Hasovschi”, Boghean Marius.

In Satu Mare, filiala PDL raporteaza probleme cu numarul votantilor din cauza numarului mare de maghiari. “Noi suntem pregatiti in toate organizatiile. Avem oameni, responsabili trimisi sa supravegheze. Avem mijloace de transport, tot ce trebuie. Stiu ca trebuie sa alegem niste persoane de incredere care sa o voteze pe domnisoara Basescu. Fiecare organizatie locala si-a ales persoanele de incredere care o vor vota. Noi nu am putut sa impunem de la centru pe cine sa trimita. Vor fi cu siguranta cel putin zece. Presedintele a dat o dispozitie pentru asta. Nu cred ca avem centralizate liste dar o sa verific ca acuma sunt pe teren in campanie. Decizia asta a fost transmisa in teritoriu acum o saptamana si jumatate” explica Deliana Lazar. Sunt insa problem cu numarul de votanti. “Avem aici foarte multa minoritate maghiara. Sunt localitati unde UDMR ia tot. Nu putem garanta nici macar voturi pentru PDL. Poate ca primim voturi din alta parte unde suntem noi mai...”, s-a plans Deliana Lazar.

In Neamt, aflam ca de liste se ocupa Andronache Florin, seful organizatiei de tineret. “Eu sunt pe teren. Dar va asigur ca liste am o gramada. Poate mai diseara pot sa le scanez si vi le trimit pe mail.” Intrebat daca a instruit sustinatorii PDL sa o voteze pe Elena Basescu, acesta confirma. “Da, da, toata lumea a inteles si o sa fie in regula. Nu as vrea insa sa vorbim pe telefon”. Dupa ce am devenit mai inistenti acesta a refuzat dialogul. “Haideti sa vorbim mai tarziu. Nu se poate asa pe telefon”, a incheiat acesta.


Cititorii HotNews.ro au dreptul sa stie daca EBA va iesi europarlamentar pe meritele ei sau in urma unui vot masluit de PDL. Exista un interes public legitim, care justifica in acest caz utilizarea oricarui mijloc de investigatie jurnalistica.

Invitata pe data de 28 mai la emisiuinea Vorbe Grele, Elena Basescu a declarat ca refuza sa creada ca partidul se mobilizeaza ca sa-i asigure voturile: "Eu nu cred in asta. Stiu si pe ce agentie de presa a aparut, o agentie care mie mi-a fost ostila tot timpul, stiu si ce cotidian a preluat aceasta declaratie. Victor Ciutacu: Am avut si eu delatiunea asta, Elena. S-a trimis la multa lume delatiunea respectiva. Sa stii ca traim intr-un popor care toarna din pasiune, dincolo de constrangerile...Elena Basescu: Mie aceasta agentie de presa mi-a fost ostila tot timpul. Si eu nu pot sa cred asa ceva."

Lliderii de filiale ai PDL au primit , la sedinta Colegiului Director din 25 mai, ordin sa asigure, la alegerile din 7 iunie, cate zece voturi, in medie, pe fiecare sectie de votare pentru Elena Basescu. Pedelistii se bazeaza pe un calcul simplu: in tara sunt in total 17.000 de sectii de votare. Zece voturi pe sectie inseamna 170.000 de voturi. Astfel, EBA ar castiga un mandat la Bruxelles si in cazul unei prezente super-optimiste de 30%. O prezenta mai redusa inseamna emotii mai putine. Candidatii independenti devin europarlamentari daca, potrivit legii legii, aduna mai multe voturi decat asa numitul coeficient electoral national.

Calcule simple in cazul EBA

Potrivit legii privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European din 2007, in cazul candidatilor independenti se ia in calul asa numitul coeficient electoral national. Acesta reprezinta, potrivit legii, “partea intreaga a raportului dintre numarul total de voturi valabil exprimate si numarul de mandate de parlamentari ce revin Romaniei”.

O prezenta de 25% echivaleaza cu 4, 5 milioane de voturi exprimate. Numarul cetatenilor cu drept de vot din Romania este de aproximativ 18 milioane. Numarul europarlamentarilor care revin Romaniei este de 33. In cazul unei prezente de 25%, coeficientul electoral national este echivalentul a 136 de mii de voturi. Si in cazul unei prezente super-optimiste, de 30%, Elena Basescu tot ar intra in Parlamentul European. O prezenta de 30% inseamna un coeficient electoral national de 163 mii de voturi. Or, EBA ar avea asigurate de activitistii PDL minim zece voturi pe sectie de vot, adica 170.000 pe tara.

PDL incearca sa distribuie numarul de voturi strict necesar catre EBA pentru ca orice vot in plus inseamna si mai putine voturi pentru partid, care si asa se afla la egalitate cu PSD in majoritatea sondajelor. Ultimul sondaj realizat de INSOMAR, dat publicitatii la data de 1 iunie, arata ca PSD si PDL se afla la egalitate perfecta, fiecare partid fiind cotat cu 31%.

Ce spune legea

Art. 20. - (1) Pentru partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantele politice si aliantele electorale, pragul electoral de atribuire a mandatelor reprezinta 5% din totalul voturilor valabil exprimate, la nivel national.
(2) Candidatilor independenti li se pot atribui mandate daca au obtinut, fiecare in parte, un numar de voturi valabil exprimate cel putin egal cu coeficientul electoral national. Coeficientul electoral national reprezinta partea intreaga a raportului dintre numarul total de voturi valabil exprimate si numarul de mandate de parlamentari europeni ce revin Romaniei.




POATE ACUM MA VA INTELEGE SI *KLM* DE CE NU AM VRUT SA VOTEZ .... SA TRAIASCA BINE CINE POATE !!!!!!!!!!!!!
FAR EASTERN
Le-am facut in ciuda unora si i-am votat pe ceilalti doi. Na!
T u d o r
Cine n-a votat sa le ureze drum bun spre Bruxelles reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European - Jiji si Vadim. rolleyes.gif Asta presupunand ca nu i-ar fi votat pe ei. biggrin.gif
klm
Tudore, daca-mi las libere pe forum cuvintele de apreciere la adresa celor 2 precum si la adresa votantilor lor ma mai primiti pe aici?! ninja.gif
vali44
QUOTE ( T u d o r @ Jun 7 2009, 09:45 PM) *
Cine n-a votat sa le ureze drum bun spre Bruxelles reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European - Jiji si Vadim. rolleyes.gif Asta presupunand ca nu i-ar fi votat pe ei. biggrin.gif


Tudor , nu vreau sa fiu rau , nu crezi ca dupa atatia ani trebuiau anihilate jigodiile de la UDMR ? Despre EBA de ce nu sufli nici un cuvant ????? Ea crezi ca ne va reprezenta in vreun fel acolo ???? Va avea ceva SUCCESURI ??? De ce nu vrea nimeni sa citeasca ce am postat anterior , e sub nivelul nostru ? Vrem sa avem si noi , romanii , o CIOCIOLINA in Parlamentul European ? O AVEM .... dar e agramata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SA TRAIASCA CU A ZIS TAC-SU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
T u d o r
@ Vali: Ciociolina este o parasuta fosta actrita porno. Cred ca diferenta dintre ea si EBA e evidenta. Nu am votat-o si mi se pare prostesc ce au facut PDL rupandu-si 3-4 procente pentru ea. Totusi faptul ca se balbaie in fata camerei nu o face automat agramata. Tu ai dat vreun interviu vreodata? biggrin.gif Eu da si-ti spun ca pana te inveti ti-e al dracu' de greu sa-ti gasesti cuvintele, mai ales daca esti putin emotiv. Nu e o capacitate dar daca te uiti in listele de europarlamentari ale tuturor partidelor nu cred ca face nota discordanta decat prin tinerete. smile.gif Ah, si parca e mai frumoasa oleaca decat Norica Nicolai sau Monica Macovei. tongue.gif

In prvinta "jigodiilor din UDMR" cred ca esti cel putin rau. In primul rand este jignitor la adresa unei intregi etnii cu care convietuim si in al doilea rand generalizezi. Jigodii sunt in toate partidele, nu mai multe sau mai putine ca in UDMR. Totusi alegerea lui Laszlo Tokes in fruntea listei lor de europarlamentari mi se pare si mie sfidatoare la adresa restului poporului roman, stiuta fiind atitudinea lui iredentista si antiromaneasca. Un fel de Vadim invers, daca mi se permite. smile.gif Cei doi ar trebui inchisi intr-o cusca singuri, sa scape lumea de o categorie de oameni pentru care notiunea de european nu are nici o semnificatie. Doi dinozauri.

@klm: Nu. biggrin.gif Tine in tine si lasa doar frumosul sa se manifeste in cuvintele tale. teehee.gif
James Kilowatt
QUOTE (klm @ Jun 6 2009, 09:17 PM) *
Votati, copii, numai vorati!


da' sa vomam se poate? Ca am vazut si eu listele si asta a fost feelingul.
Asa ca am dat buletinul gol. Am facut efortul sa ma duc la ambasada, tarat de nevasta (si in sperata ca vine ala care vinde pufuleti). insa mai degrama vomam decat sa votez vreuna din listele alea.
vali44
QUOTE ( T u d o r @ Jun 7 2009, 10:15 PM) *
@ Vali: Ciociolina este o parasuta fosta actrita porno. Cred ca diferenta dintre ea si EBA e evidenta. Nu am votat-o si mi se pare prostesc ce au facut PDL rupandu-si 3-4 procente pentru ea. Totusi faptul ca se balbaie in fata camerei nu o face automat agramata. Tu ai dat vreun interviu vreodata? biggrin.gif Eu da si-ti spun ca pana te inveti ti-e al dracu' de greu sa-ti gasesti cuvintele, mai ales daca esti putin emotiv. Nu e o capacitate dar daca te uiti in listele de europarlamentari ale tuturor partidelor nu cred ca face nota discordanta decat prin tinerete. smile.gif Ah, si parca e mai frumoasa oleaca decat Norica Nicolai sau Monica Macovei. tongue.gif

In prvinta "jigodiilor din UDMR" cred ca esti cel putin rau. In primul rand este jignitor la adresa unei intregi etnii cu care convietuim si in al doilea rand generalizezi. Jigodii sunt in toate partidele, nu mai multe sau mai putine ca in UDMR. Totusi alegerea lui Laszlo Tokes in fruntea listei lor de europarlamentari mi se pare si mie sfidatoare la adresa restului poporului roman, stiuta fiind atitudinea lui iredentista si antiromaneasca. Un fel de Vadim invers, daca mi se permite. smile.gif Cei doi ar trebui inchisi intr-o cusca singuri, sa scape lumea de o categorie de oameni pentru care notiunea de european nu are nici o semnificatie. Doi dinozauri.

Ce te face sa crezi ca nu am fost in fata unei camere ? Fii linistit , eu ma uit la tarancile de la Stirile de ora 5 si vad ca ele nu au trac , culmea e ca sunt si logice .... Referitor la UDMR , daca ne vom intalni vreodata am sa-ti povestesc despre ceea ce au putut sa faca in cele doua judete CV si HR .... am sa-ti spun si reactia lor la faptul ca ii survolam la joasa altitudine in zilele in care aveau *sarbatori nationale maghiare * pe teritoriul romanesc .... nu s-au dat publicitatii multe abuzuri ale acestor serpi de frica lui UE ..... habar nu are societatea civila cat rau este acolo .... hai ca o dam in iredentism ! si nu avem voie ......
T u d o r
Pai ne-am intalnit dom'le. Am stat si la masa, ba chiar fata in fata. biggrin.gif

Nu am presupus ca nu ai fost in fata camerei, doar ti-am amintit ca atunci poti avea trac si sa scapi porumbelu' pe gura. Cred ca nu ne facem impresia ca fata asta a lu' tata nu stie cum se spune corect "succesuri".

Si serpii de care vorbim sunt peste tot, Vali. Sunt sovini si de-o parte si de cealalta. Si nu ar trebui sa-i vedem pe niciunii. Ar trebui sa traim fericiti unii cu ceilalti, necazul e ca se gasesc peste tot diversi interesati care sa semene zazanie. Oamenii simpli nu au probleme in a convietui.
guerilla
vali, articolul pus de tine mai sus il regasesti pus de mine pe pagina anterioara.
asta e, cum ii ziceam unui amic azi, pregatiti-va copiii sa mearga la defilari de 4 noiembrie. eu zic sa nu mai pierdem timpu si sa ne aducem aminte (astia care am prins) de cum era pasu de defilare si ce frumos trebuia sa ridici cartonu, sa dansezi sau sa tii pusca.

cat priveste pe restu, cu ce draq e mai breaza norica fundului fata de berbecali sau vadim? sau X comparativ cu astialalti doi, unde X e aleatoriu ales din lista de calificati. cu nimic.

cat priveste harghita si covasna, stiu ce amploare au avut defrisarile de exemplu. si achizitia de terenuri.
daca crezi ca nu mai sunt oameni revoltati, uita-te pe topicul meu pus in combat cu taxele si impozitele. sau topicul cu mi-e rusine ca sint roman. sau orice alt topic ce exprima frustrarea ca suntem romani.

mike, deja m-am uitat ce inseamna sa emigrezi in maroc. as fi vrut intr-o insula anume, dar cetatenia m-ar costa acolo 100k dolari pe care nu-i am. insula e la mama naibii unde sper ca se aude foarte putin de romania, desi cu cei doi mirifici in PE sigur ne vom pune pe hartea lumii.


in urmatoarele 2 minute acest topic v-a fi mutat in combat zone ca sa va puteti exprima liber frustrarile.
vali, ai legatura.
vali44
QUOTE ( T u d o r @ Jun 7 2009, 10:35 PM) *
Pai ne-am intalnit dom'le. Am stat si la masa, ba chiar fata in fata. biggrin.gif

Nu am presupus ca nu ai fost in fata camerei, doar ti-am amintit ca atunci poti avea trac si sa scapi porumbelu' pe gura. Cred ca nu ne facem impresia ca fata asta a lu' tata nu stie cum se spune corect "succesuri".

Si serpii de care vorbim sunt peste tot, Vali. Sunt sovini si de-o parte si de cealalta. Si nu ar trebui sa-i vedem pe niciunii. Ar trebui sa traim fericiti unii cu ceilalti, necazul e ca se gasesc peste tot diversi interesati care sa semene zazanie. Oamenii simpli nu au probleme in a convietui.


Ne-am intalnit ? data viitoare am sa te rog sa porti un ecuson .... 36182451.gif asta inseamna o intalnire de doar 2 zile .... avem multe de vorbit , poate in sptembrie ne vom intalni iarasi . Vorbim atunci .
vali44
QUOTE (guerilla @ Jun 7 2009, 11:54 PM) *
vali, articolul pus de tine mai sus il regasesti pus de mine pe pagina anterioara.
asta e, cum ii ziceam unui amic azi, pregatiti-va copiii sa mearga la defilari de 4 noiembrie. eu zic sa nu mai pierdem timpu si sa ne aducem aminte (astia care am prins) de cum era pasu de defilare si ce frumos trebuia sa ridici cartonu, sa dansezi sau sa tii pusca.

cat priveste pe restu, cu ce draq e mai breaza norica fundului fata de berbecali sau vadim? sau X comparativ cu astialalti doi, unde X e aleatoriu ales din lista de calificati. cu nimic.

cat priveste harghita si covasna, stiu ce amploare au avut defrisarile de exemplu. si achizitia de terenuri.
daca crezi ca nu mai sunt oameni revoltati, uita-te pe topicul meu pus in combat cu taxele si impozitele. sau topicul cu mi-e rusine ca sint roman. sau orice alt topic ce exprima frustrarea ca suntem romani.

mike, deja m-am uitat ce inseamna sa emigrezi in maroc. as fi vrut intr-o insula anume, dar cetatenia m-ar costa acolo 100k dolari pe care nu-i am. insula e la mama naibii unde sper ca se aude foarte putin de romania, desi cu cei doi mirifici in PE sigur ne vom pune pe hartea lumii.


in urmatoarele 2 minute acest topic v-a fi mutat in combat zone ca sa va puteti exprima liber frustrarile.
vali, ai legatura.

imi cer scuze ca am postat acelasi lucru cu tine ... mea culpa .... nu am citit pagina anterioara ! Cat priveste discutiile despre ceea ce am scris , sunt deschis dar numai fata in fata .... pe forum e ciudat ... mie imi e dor de PUSTIU !!!!!!!!!!!!!!
James Kilowatt
Mie faptul ca nu e in stare sa se exprime coerent in fata unei camere mi se pare un handicap major pentru un politician. Daca face pe ea in fata unei camere, va fi capabila sa tina un speecech in plenul parlamentului european? Oricat ar fi de competent cineva, are nevoie sa fie capabil sa isi exprime ideile in public si in fata unei camere.
Sau isi inchipuie ca se va duce acolo si va dormi linistita intr-un colt fara s-o bage nimeni in seama?

In parlamentul european trebuie neaparat sa lucrezi, vre nu vrei te trezesti in tot felul de comisii, ai tema de casa, documente de citit, de redactat, nu merge cu dormitul ca in Romania.
De aia alegerile europene sunt un fel de "cimitirul elefantilor" din Romania, combinat cu un fel de batalion disciplinar... "adevaratii" si "charismaticii" raman in Ro, aici se freaca barbungu' si se fac invarterile mari, iar pitzigoii se duc la Strasbourg, aia iau cateva mii de euro prapadite si mai tre' sa mai si munceasca pentru ele....
HalbaSus
QUOTE ( T u d o r @ Jun 7 2009, 10:45 PM) *
Cine n-a votat sa le ureze drum bun spre Bruxelles reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European - Jiji si Vadim. rolleyes.gif Asta presupunand ca nu i-ar fi votat pe ei. biggrin.gif


Adica vrei sa zici ca cei peste 70% din romani au gresit ? Poporul nu poate gresi intr-o proportie atat de mare... NICIODATA, poporule e suveran (asa-i in democratie), iar de data asta poporul in suveranitatea lui s-a gandit sa il doara la basca de canditatii pentru PE. Sincer si mie mi se rupe de cine si cum a ajuns acolo, nu ma deranjeaza nici jiji, nici vadim, nici eba, nici macar tokes. Incerc sa fiu optimist, ma gandesc ca europarlamentarii nostri trebuie sa faca naveta bruxeles-bucuresti... iar in ziua de azi se stie ca avionul, si cu atat mai mult masina, nu mai reprezinta mijloace de transport sigure... poate, poate... cine stie biggrin.gif
FAR EASTERN
QUOTE (James Kilowatt @ Jun 8 2009, 09:13 AM) *
Mie faptul ca nu e in stare sa se exprime coerent in fata unei camere mi se pare un handicap major pentru un politician. Daca face pe ea in fata unei camere, va fi capabila sa tina un speecech in plenul parlamentului european? Oricat ar fi de competent cineva, are nevoie sa fie capabil sa isi exprime ideile in public si in fata unei camere.
Sau isi inchipuie ca se va duce acolo si va dormi linistita intr-un colt fara s-o bage nimeni in seama?


Si stii prin ce comisie prefera sa... munceasca?!?!?!? Buget-finante!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.