Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CE STATII RADIO IMI RECOMANDATI?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Interior
Alex-Statii
banned.gif Salutare,

M-am cam saturat de toate radarele, si de statul la rand la amenzi, vroiam sa-mi achizitionez o statie de putere, am vazut pe internet niste oferte http://magazin-online.ro/statii-radio-cami...-490-hp-80w.php sau http://magazin-online.ro/statii-radio-cami...-importator.php, ma bate gandul sa iau Presidentul e cunoscut ca firma, ma incanta in schimb ce-i 80W de la Stryker, datele tehnice, pretul si design-ul.

Astept recomandari!

AM uitat sa va intreb si de antena, http://magazin-online.ro/statii-radio-cami...c872-dealer.php sau http://magazin-online.ro/statii-radio-cami...o-cb-pentru.php, ambele sunt lungi dar din cate mi s-a spus telefonic de la cei de la www.magazin-online.ro, doar aceste 2 s-ar potrivi statiilor de putere mai sus mentionate.
Ma gandesc ca vine vara, si doar cu detectorul nu prea faci fata, tot timpul se schimba locatia radarului.
air_wolf
president sau alan. http://www.diender.ro/ uite, ca sa poti face comparatii de pret. eu as lua una portabila, un alan 42 multi.
80W??? ma indoiesc sincer... nu e legala. ce final are? ce radiator? al masinii? eu zic ca nu merita riscul. daca era simplu de facut statii de 80W portabil, probabil ca presidentul dadea de mult faliment smile.gif
guerilla
eu iti recomand un multi excel de la alan (alan 48). am avut 42-ul, e fain, dar nu atat de fain incat sa merite. oricum iti ocupa loc in masina. oricum e greu sa vorbesti la statie cu 2 fire legate de ea (antena si alimentarea). iar daca iti pui casca (e optionala) nu prea mai auzi muzica sau ce vorbesc ceilalti in masina. plus alte fire prin masina.
48-ul bate suficient ca sa nu mai ai probleme in trafic biggrin.gif
orice depaseste 4W e ilegal daca nu esti radioamator sau cum se cheama chestia aia.
Alex-Statii
Asa e, orice depaseste 4W e ilegal doar in anumite tari din U.E., de exemplu in Bulgaria e legal sa ai una de peste 4W.
Pana la urma am inteles, ca diferenta de wattaj de la 15-25 nu este reflectata la fel de bine si in distanta, in sensul ca aceasta distanta de acoperire nu creste direct proportional cu cresterea wattajului, la aceasta diferenta cresterea maxima care o poti avea e maxim 1-2 Km in plus.
Daca vorbim de cele de 80 W este normal sa creasca si distanta, in jur de 35-40Km am auzit si se poate se masura acest wattaj din cate stiu.
Pana la urma am sa merg pe una mai putin scumpa, de care am auzit ca e foarte fiabila un TTi Tcb-880H de 25W/
Iti multumesc frumos de raspuns!
T u d o r
Eu mai am o intrebare daca nu te superi. Ce e ala "squelch"? smile.gif

LE: OK, intre timp am folosit goagalul si m-am lamurit ce e. E un must have pe o statie, sa elimini semnalul prea slab care ar da in difuzor tot soiul de sunete parazite.


Cum nu cred ca e frumos sa poluam topicul colegului nostru Meghitz cu discutii generale despre statii si antene, o sa deschid un topic general despre domeniul asta in care sunt invitati toti care se pricep cat de cat, inclusiv (ca sa nu spun "mai ales" smile.gif ) dealerii. Sa vorbim despre marci, modele, performante, tot ce poate fi interesant pentru un doritor de statie CB.
solmar
@Tudor
Squelch - reducerea zgomotului de fond. Mai academic "Squelch-ul sau poarta de sunet e dotarea standard la toate statiile CB. Aceasta functie e folosita pentru a reduce sunetul de fond cand nu se comunica".

@Meghitz

PS Tin minte ca prin anii 90 au venit cei de la Radio sa ne sigileze niste statii ICOM pentru ca n-aveam licenta.

Eu intrebam de raza de acoperire de 40-50 km (fara licenta) doar pentru faptul ca se intampla sa mai avem de treaba in porturile satelit (Mangalia, Midia, Medgidia) care sunt pe o raza de 4-50 km de birou (Constanta). Nu sunt ferm convins ca statia suplineste telefonul mobil, mai ales ca esti legat de masina... dar e un gand. Mai ales ca abonamentul la mobil e cu multe mii de minute gratuite in grup...
Posibil pe viitor sa fie de interes sa luam cateva statii in firma... statie fixa si unitati mobile. As mai avea o curiozitate, cum sa fiu mai explicit? Sa zicem ca am statia pe masina, ies din masina cu un walkie talkie si pe o raza de 200 m prind semnalul statiei din masina? E posibil sau bat campii cu gratie?

Tudor, poti sa muti si postul asta la noua locatie..

T u d o r
Am gasit topicul asta, nu mai fac altul ca aglomeram inutil forumul. So, intrebarile si raspunsurile legate de statii radio le mutam aici. smile.gif

Ok, prima intrebare generala:

Sunt unele statii mai bune ca altele? Nu ma pricep la marci si as vrea sa fiu legal, adica sa nu sar din emisia de 4W. Nu ma intereseaza sa o folosesc in afara tarii, oricum mi-ar fi greu sa ma inteleg cu cineva in ungureste sau germana. biggrin.gif Ceva detalii tehnice legate de antene, statii de diferite marci are cineva?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.