Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce se merita, un Logan nou sau ceva la mana a doua strain?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
rembrandt
Va invit la o dezbatere pe tema Logan versus masini straine la mana a doua.


Ce se merita mai mult? un harb din Germania sau un Logan nou? Cine e mai cazan, harbul sau Loganul?


James Kilowatt
Harbul din Germania e mai cazan smile.gif
hdi
QUOTE (rembrandt @ Mar 25 2009, 06:48 PM) *
Va invit la o dezbatere pe tema Logan versus masini straine la mana a doua.


Ce se merita mai mult? un harb din Germania sau un Logan nou? Cine e mai cazan, harbul sau Loganul?


Pai la cum ai pus problema ...
Diesel
ambele achizitii sunt o loterie.

un sh trebuie inspectat bine de tot si verificate toate detaliile, tras linie si analizat avantajele, dotarile si calitatea. daca nu ai experienta in gasirea defectelor unei masini, te poti alege cu o rabla ce a suferit reparatie capitala sau una cu kilometraj triplu.

in cazul loganului, e o loterie fiabilitatea masinii, cam ca la orice achizitie de masina noua, doar ca nu exceleaza la calitate si dotari.

in rest: drive-test, gusturi personale, potrivire de caracter. unora le convine mai mult un sh, altii vor neaparat o masina noua.

PS: Fabia, Polo, 206, C3, Yaris, Panda, Albeea, Ibiza, Kalos (asa se numeste acum?) au oferte destul de competitive cu Loganul.
hdi
QUOTE (Diesel @ Mar 25 2009, 08:36 PM) *
in cazul loganului, e o loterie fiabilitatea masinii, cam ca la orice achizitie de masina noua, doar ca nu exceleaza la calitate si dotari.


dar daca n-ai mana la "tras" masini, macar ai garantie.
22nst
QUOTE (hdi @ Mar 25 2009, 08:47 PM) *
QUOTE (Diesel @ Mar 25 2009, 08:36 PM) *
in cazul loganului, e o loterie fiabilitatea masinii, cam ca la orice achizitie de masina noua, doar ca nu exceleaza la calitate si dotari.


dar daca n-ai mana la "tras" masini, macar ai garantie.

Am cumparat 2 loganuri.
Primul in 2005, motor 1.6 pe care l-am tinut 2 ani si l-am vandut la doar 22000 km pentru unul identic dar cu motorul 1.5 dci de 70 cp smile.gif
Momentan are 21000 km (tot in 2 ani) - masina este condusa de tata.
Nu au fost probleme, doar revizii si atat.

(la cel vechi s-a ars nu stiu ce sonda ca nu se mai aprindea becul de mers cu spatele. s-a rezolvat pe garantie)
Alex-F1
Vorba colegului hdi.....pai la cum ai pus problema..... confused.gif De unde si pana unde harb frate o masina care in Germania valoreaza 7-8-9 mii de Euro? Tu stii ce masini gasesti acolo la banii astia? Daca si alea-s harburi/cazane, atunci putem incheia aici orice discutie! Io zic ca un Logan nou nu-i ajunge nici pana la genunchi la un "harb" de asta, din orice punct de vedere.....dar hai sa nu intram iarasi in polemici prea adanci pe tema asta, ca deja-s satul pana peste cap.....fiecare isi ia ce vrea frate....cum e si proverbul "cum iti asterni, asa dormi"!
James Kilowatt
Eu m-am convins cu au grija nemtii de masinile in leasing sau de firma. Prefer Loganul nou! smile.gif
T u d o r
Alex, ce supermasini gasesti bro la 7000 euro in Germanica?
Cipp
Personal, consider ca, alaturi de celebra intrebare "unde e Elodia?", aceasta dilema va dainui inca multi ani pe forumurile de specialitate: Logan nou vs SH nemtesc. Tot personal, urmand instructiunile din categoria Murphy, consider ca indiferent de ce vei alege, vei trai cu sentimentul ca cealalata optiune ar fi fost mai buna!
Alex-F1
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 25 2009, 03:09 PM) *
Eu m-am convins cum au grija nemtii de masinile in leasing sau de firma


Poate ca tu te-ai convins, dar io inca nu.....deci pana la proba contrarie.....

QUOTE ( T u d o r @ Mar 25 2009, 03:34 PM) *
Alex, ce supermasini gasesti bro la 7000 euro in Germanica?


Unde era vorba bre de "supermasini"? De la harb la supermasina e cale luuuunga frate....

QUOTE (Cipp @ Mar 25 2009, 04:16 PM) *
consider ca indiferent de ce vei alege, vei trai cu sentimentul ca cealalata optiune ar fi fost mai buna


Nasol frate de cel care traieste cu asa un sentiment.... confused.gif Io nu l-am trait niciodata si sper sa nici nu-l traiesc (la capitolul masini ma refer)!!!
Hoinar
QUOTE ( T u d o r @ Mar 25 2009, 09:34 PM) *
Alex, ce supermasini gasesti bro la 7000 euro in Germanica?

Saab 9.3 turbo
Ete una tongue.gif.
T u d o r
Rasturnata doar pe o parte, cealalta e intreaga. biggrin.gif

Discutia asta are si o sustinere din partea nemtilor. Cererea pe Logan pe piata germana a crescut exponential, chiar si in perioada de criza. Sau poate tocmai in perioada de criza, pentru ca intretinerea unei masini noi - chiar daca mai putin accesorizata decat una sh la aceiasi bani - e incomparabil mai ieftina. Cum la noi functioneaza mai mult principiul "sa-mi moara dusmanii" de oftica ...s-ar putea sa nu fie valabil argumentul asta. biggrin.gif
Alex-F1
QUOTE ( T u d o r @ Mar 25 2009, 05:15 PM) *
la noi functioneaza mai mult principiul "sa-mi moara dusmanii" de oftica


Posibil si asta, nu zic nu, dar un alt argument ar putea fi si dorinta tot mai arzatoare a romanilor de "high life".....si adevarul e ca nivelul de trai a tot crescut, multa lume are joburi bunicele/bune, ispita e si ea mare, deci una peste alta suntem o societete de consum de prima clasa.....si nemtii au fost candva, dar ei s-au mai potolit, le-a mai venit mintea la cap si si-au dat seama ca nu ajung nicaieri cu lacomia.....noi mai avem pana acolo.....cam 15-20 de ani..... whistling.gif
22nst
Cunosc pe cineva care lucreaza la un magazin de piese auto.
A venit un proprietar de BMW Seria 3 Sedan 2005 luat din Germania sa-i cumpere oglinzi.
A descoperiat ca dupa seria de sasiu masina era un BMW Seria 3 decapotabil din 2003!
Masina au adus-o niste samsari el doar a semnat actele si gata.

Pun pariu ca asa este si Saabul tau biggrin.gif


Alex-F1
Pai vi se pare prea ieftin Saab-ul ala sau care-i faza? Si cat ati vrea voi sa coste ma rog frumos pe timp de criza biggrin.gif in Germania, o masina suedeza, cu motor de 2 litri defect (scrie clar acolo "motor startet nicht", adica "motorul nu porneste") si consum pe masura, veche de 7 ani, a?
usserul
SALUT,EU AM ADUS ASTA VARA 5 MASINI DIN GERMANIA P CARE LE-AM VANDUT,A FOST F PROFITABILA AFACEREA,ELE FIIND F IEFTINE ACOLO LE-AM PUTUT VINDE SI CU PRET TRIPLAT.EU SUNT D PARERE CA TOTUL DEPINDE DE BANII DISPONIBILI:UN LOGAN COSTA 6000 SI UNA SH IMPECABILA DIN GERMANIA MAX 3500.CU PUTINA RABDARE GASESTI UN SH BUN CARE E NET SUPERIOR LOGANULUI
Legionaru'
CITAT(usserul @ Mar 26 2009, 12:57 AM) *
SALUT,EU AM ADUS ASTA VARA 5 MASINI DIN GERMANIA P CARE LE-AM VANDUT,A FOST F PROFITABILA AFACEREA,ELE FIIND F IEFTINE ACOLO LE-AM PUTUT VINDE SI CU PRET TRIPLAT.


Ai cautat mult prostii aia? confused.gif
Alex-F1
Brava dom'le.....uite un om care stie sa faca bani! biggrin.gif Banuiesc ca ai adus masini ok, cinstite, nemanarite si nefacute din bucati, da? Poti baga mana-n foc pt. asta? Acuma daca te-ai bagat in gura lupului, sper sa te tina cleantza in fata multimii dezlantuite si sa faci fata cu bine provocarilor de tot felul!!!! woot.gif Ca tot ne-ai facut acuma curiosi, zi-ne si noua ce masini ai adus (marca, model, an, combustibil, km REALI), la ce preturi le-ai luat de-acolo si la ce preturi le-ai dat aici, sa ne facem si noi o idee!

P.S.: Nu mai scrie cu majuscule, scrie cuvintele intregi si foloseste cu incredere semnele de punctuatie/ortografie - vezi regulamentul forumului wink.gif
klm
CITAT(rembrandt @ Mar 25 2009, 06:48 PM) *
Ce se merita mai mult?

Niciuna nu se merita.
CITAT( T u d o r @ Mar 25 2009, 09:34 PM) *
Alex, ce supermasini gasesti bro la 7000 euro in Germanica?

Niste exemple: Polo nou noutz este 8-9k euroi deci unul cu jumatate de km va fi cam 7k; daca stai ceva vreme trebuie sa prinzi niste oferte pe la Accent, Fiesta pe care cu acei bani le poti lua noi.
CITAT(Legionaru' @ Mar 26 2009, 01:15 AM) *
Ai cautat mult prostii aia? confused.gif

Aproape ca as baga mana in foc ca prostii l-au cautat pe el smile.gif.

Si ca sa raspund strict la intrebare: daca Loganul nu costa mai mult de 5k euroi e clar ca se merita mai mult decat o masina SH; daca persoana care are de gand s-o cumpere isi baga toti banii in achizitia masinii e clar ca se merita mai mult un Logan; daca gasesti o masina de calitate, ingrijita, intretinuta si cu tot istoricul servisarilor e clar ca Logan face cu greu fata (adica nu prea se merita).
T u d o r
Usserule, te rog fara caps lock, e deranjant pentru ceilalti sa para ca tzipi la ei. smile.gif

Raspunsul a fost dat deja de colegul cel nou, usserul. Masinile alea la care castigi triplu sunt cele la care km au fost dati inapoi, sau au reparatii grave sau au fost cumparate deja lovite/defecte si au fost ulterior reparate cutting cost.

O masina din clasa superioara, care sa mature pe jos cu Loganul ar trebui sa fie ori din 1900 toamna ori cu km de ordinul sutelor. Un Polo nu e mult superior Loganului iar daca mai e si sh deja diferentele sunt in favoarea Loganului. Plus de asta, unul care costa 9000 euro (btw, klm poti sa-l si arati pe ala?) e chel si motorizat cu motor de ascutitoare.
florin55503
frate iar discutia asta fara sfarsit. fiecare isi ia ce vrea.....

pana sa apara G5 sau astra H comparam loganul cu G4 si astra G. acum ca s-au ieftin astea din ultima perioada am ajuns toti la concluzia ca loganul e un concurent serios. asa cum loganul nu se poate compara cu o masina care noua a costat 15K-18 K euro, tot asa cu banii care ii dai pe o astra sau G6 nou iti poti lua un seria 3 sau a4 vechi de 2-3 ani.

eu un ford de nou. si surpriza de 2 sapt merge in 3 timpi. e in service de sapt trecuta si nu ii dau de cap. opelul l-am luat la 70 K si acum are 112 K si nu am schimbat nici macar o bieleta (in afara de ulei si filtre). asa ca tine si de noroc si de cat de bine alegi masina.

daca te uiti pe la tv din curiozitate si vezi accidente in care au fost implicate cate un harb de prin 96,98 si un logan de cele mai multe ori cei din logan au crapat in timp ce ailalti erau doar cu fragturi. (acum o luna sau asa ceva au dat 3 zile la rand accidente similare frontale logan -astraF, logan-golf 3. logan -golf 3, logan-bmw seria3. in toate cazurile ocupantii loganurilor au cam murit)

dar cumpara logan. sprijina economia tarii. pe praful asta.......
hdi
QUOTE (usserul @ Mar 26 2009, 12:57 AM) *
UN LOGAN COSTA 6000 SI UNA SH IMPECABILA DIN GERMANIA MAX 3500


Impecabila 36182451.gif Iar ai cascat gura prin targ sambata, nu?
C Z R
Masina SH, nu se compara sub niciun fel cu logan oricat de nou ar fi, nici caroserie, nici frane, nici interior, comportament s.a.m.d. + imaginea ... thumbsup.gif
krondet
1.decat un logan nou, mai bun e un SH strain.....
dar...
2.o masina facuta pentru occident, decat una pentru europa de est. parca sunt mai dotate
si...
3.indiferent de varianta aleasa, doar NOROCUL iti va demonstra care a fost optiunea corecta whistling.gif
T u d o r
Avand garantie 3 ani, Loganul te scuteste de a fi norocos. Parerea mea. smile.gif
C Z R
Oricat as fi in favoarea SH, trebuie sa recunosc ca este o adevarata loterie. Am un amic, care printre altele este chiar mecanic, si s-a dus in Germanica, acolo ajuns a pus ochii si chiar a cumparat cumparat un ford mondeo combi 2.0 tdci, cred ca anul 2004, masina absolut impecabila, si astazi masina nu mai functioneste de nici o culoare, reparatiile costandu-l in jur 2000-3000 de euroi.
Asa ca pentru linistea cumparatorului este de ales intre o masina noua cu garantie, dar fara a alege fiat(garantia e de kkt, nu exista practic), si una sh care se poate strica oricand, lasandu-te cand nu te astepti. Greu de ales... biggrin.gif
GabiA
Daca mondeo respectiv e 2.0 TDCI a fost o alegere foarte proasta biggrin.gif.
LE: acum am vazut ca intr-adevar e motorul respectiv.
Cred ca e cel mai nefiabil motor ever
getodac
VW G4 1,8, 101 hp benzina, 2 usi, cutie automata, toate dotarile mai putin tapiterie de piele, adus anul trecut in aprilie din germania, 230k km, 1998, aripa stanga fata putin stramba, pret 3800 euro
intre timp masina a mai facut 20k km, in afara de schimbul de ulei, filtre si distributia nici o alta cheltuiala in plus, masina merge excelent si sunt foarte multumit de ea
Consider ca am facut o alegere ffff buna raportat la tentatia de a cumpara un cotet de logan la pret dublu, parere mea e ca meritasa cumperi un sh bine intretinut la un pret decent , dar poate sunt eu subiectiv
T u d o r
Pai daca prin "bine intretinut" intelegem o masina de 11 ani cu 200k+ km si cu o aripa stramba...

Chestia cu jignirea gratuita nu o mai inteleg insa. De ce trebuie sa te referi la o masina care nu-ti place ca fiind "cotetz"? Mie mi se pare mai cotetz un sh din era preistorica, dar nu mi-as permite sa spun asta nicidecum. E o chestie de respect pentru posesor, pana la urma poate fiecare dintre noi si-ar fi luat un Porsche daca ar fi avut posibilitatea. Daca tu ai avut doar 3800 de euro de dat nu inseamna ca nu esti un om de calitate si daca eu m-as apuca acum sa-ti iau la misto alegerea de la "inaltimea" pretului pe care l-am platit eu pe masina mea cum te-ai simti? N-as face asta niciodata!
getodac
@ TUDOR Departe de mine gandul de supara pe cineva spunand cotet unei masini ca loganul, pur si simplu asta mi-a venit in minte cand m-am gandit strict la comfortul pe care il am in VW in comparatie cu comfortul oferit de logan, mai ales ca in alta arie am luat apararea unui logan.... tunat
T u d o r
Tocmai de aia m-am si mirat. Cred ca-ti dai seama ca sunt posesori de Dacia care s-ar simti jigniti de o astfel de "descriere" a masinii lor. biggrin.gif

Tu n-ai fi?
getodac
@ Tudor rolleyes.gif Eu nu sunt atat de sensibil
Si raman la parerea ca dpdv al comfortului nimeni nu poate spune ca la volanul unui logan te simti mai bine decat intr-o masina germana fie si cu 10 ani mai veche, decat daca din scaun iese un arc care sa te "gadile" la poponet thumbsup.gif
T u d o r
Nu iese getodac nici un arculetz din scaunele Loganului. biggrin.gif Si btw confort e una, "ce se merita" e alta. Confort ai intr-un Jaguar din 1960, mult mai bun decat in G4, totusi nu ti-ai luat unul. De ce? Pentru ca ai gandit economic, un V12 din 1960 ar fi fost mortal din toate punctele economice de vedere. Cu toate astea ai fi putut sa il cumperi, am vazut pe mobile destule la pret sub Logan nou. biggrin.gif
getodac
Pai primul criteriu cand achizitionezi o masina este suma disponibila, apoi te gandesti daca cu suma respectiva este mai avantajos sa iti cumperi un logan nou sau un sh strain (in cazul de fata).
As fi putut face un efort sa pun diferenta pentru un logan nou dar nu doar pretul a fost criteriul determinant de a alege un sh, ci multe altele....
motorizare, toate optiunile care iti ofera un comfort psihic si fizic, siguranta si comportamentul la drum lung, factori pe care fiecare dintre noi ii are in vedere atunci cand doreste sa cumpere o masina. Eu nu spun decizia mea a fost cea mai buna dar cu siguranta este cea care mi se potriveste mai ales ca Dacia nu are cutie automata.
Si apropos nu la arcurile de la logan m-am referit, fi mai atent cand citesti thumbsup.gif
air_wolf
QUOTE ( T u d o r @ Mar 25 2009, 09:34 PM) *
Alex, ce supermasini gasesti bro la 7000 euro in Germanica?

uite aici: masini peste 150cp cu pret intre 7000 si 8000. multe mai masini decit loganul.

asta e mai masina decit multe masini noi: S6 Avant
hdi
Daca o Brera cu 30K km costa 7000EU, tu ti-ai lua-o?
Cred ca nu le dau decat la romani ca altfel nu si-ar lua nemtii Loganuri.
T u d o r
Tu nu prea intri in discutia asta despre Logan nou vs straina sh, daca ne gandim bine. LA 3800 nu avem Logan nou, iar germana sh vs Logan sh e dificil de discutat. biggrin.gif

Cred ca o comparatie ok ar fi pentru un sh cam la 8-9 mii euro vs Logan nou.

LE: raspunsul era pentru getodac smile.gif
admin
Din experientele mele anterioare cu sh pot zice ca as prefera Loganul. Dar, datorita faptului ca inca ma mananca, vreau sa va intreb daca merita riscul sa iei un BMW seria 3 la 3-4000 euro.

AM vazut zilele trecute una bestiala la 4000 euro, inmatriculata, pacat ca avea cutie automata.

hdi
Pai hai sa vedem asa: daca eu am un 307 (cel din semnatura) cu 40000km la bord, cu cat ar trebui sa-l dau ca sa mentinem proportiile?
Daca o Brera cu 30k........... 7000
Daca un BMW bestial ......... 4000
Rezulta ca Peugeotul meu costa 1500. Nu-l vand! rolleyes.gif
Matematic e corect insa e ceva in neregula aici.....
air_wolf
QUOTE (hdi @ Mar 27 2009, 11:44 AM) *
Daca o Brera cu 30K km costa 7000EU, tu ti-ai lua-o?
Cred ca nu le dau decat la romani ca altfel nu si-ar lua nemtii Loganuri.


ca sa vezi ce mi-as lua eu, mai pune un filtru: Vehicul clasic biggrin.gif

le: @hdi: e in jur de 6500-8000 unul. esti mult prea circotas cind e mai simplu sa pui un filtru.
hdi
Nu ma banui de prea multa prietenie cu PC-ul. Nu stiu sa fac chestii mult mai simple decat a pune filtre blink.gif .
Dar stiu ca fiecare lucru are valoarea lui. Daca dai 7000EU nu va face mai mult de 7000EU (mai putin, da!).
air_wolf
orice lucru care costa 7000eur in realitate face vreo 5000eur cu tot cu transport. parerea mea.
getodac
Nimeni nu iti vinde fara un mic profit, chiar si un neamt
DRAGOS
ai vrut sa spui; cu atat mai mult un neamt

pe mine ma amuza o singura treaba: cum poate crede cineva ca ii vinde cineva ceva fara profit, ba mai mult in pierdere?

parerea mea e ca toata tarasenia asta se rezuma la prioritati:

O sa folosesti masina zi de zi? e un bun de stricta necesitate? nu vrei sa ai dureri de cap? ai doar 8-9-10 mii de euro? ok, logan (sau altceva din gama asta de pret, dar nou)

Vrei o masina decenta, cu care sa faci 10-12000 de km pe an in care sa ai un confort cat de cat ok? nu te intereseaza prea tare sa stai fara masina 1-2 saptamani din cauza defectiuni? iti permiti niste reparatii de 1-2-3 mii de euro/ Sh atunci..

Taicamiu e la al doilea logan, dupa ce primul s-a dovedit foarte fiabil. Nu (mai) merge foarte mult, dar pentru el masina e un simplu instrument si uraste sa stea in service sau sa bage in masina, indiferent ce inseamna asta. (tuning sau reparatii)


mike.omega
Piata SH este o alternativa daca vrei o masina a carui pret scade foarte mult din cauza imaginii de marca. Volvo, Saab, Jaguar, frantuzoaicele, coreencele au o devalorizare destul de mare(mai ales in primii 3-5 ani ani). Eu de mult ma uit la Hyundai Sonata spre exemplu, costa spre 20k de euro cand a aparut, iar acum dupa 3-4 ani o poti lua la 1/2 de pret...

Eu mi-am luat SH insa am luat masina de la o cunostinta, n-am calcat prin targ sau pe la service, m-am uitat eu la masina, mi-a placut, am luat-o si nu regret!

Insa... la un buget de 8-10k de euro eu as alege totusi o masina noua, logan sau altceva, pentru ca e mai ieftin de intretinut biggrin.gif
GabiA
Daca vrei o masina mai buna, accepti posibilitatea de avea ceva costuri in plus si nu ai alergie la mirosuri straine go pe o masina straina sh. La 9000E de exemplu poti sa iei o masina foarte foarte buna. Daca vrei o masina noua dar mult sub ce inseamna feelingul unei masini straine moderne go for logan. Eu personal nu as alege un logan nou. Nu face banii aia si are devalorizare foarte mare. Eventual unul sh la max 4000E. Si oricum la 10000E gasesti totusi si alte variante noi asta daca nu ai nevoie de un mega portbagaj
HalbaSus
Ca in orice versus nu se poate raspunde daca nu stim prioritatile celui care intreaba. Cum intrebarea era ipotetica (presupun) ar fi 3 variante de raspuns:
1: Ai niste bani, nu foarte multi (7000 de euro), bani de care vrei sa iti cumperi o masina, iti plac masinile, iti place sa conduci, ai un venit decent. Solutia in cazul asta este clar SH. De ce ? Pai un SH de 7000 de euro va fi cu siguranta mai performant, mai comfortabil si cu design mai bun decat loganul. Singura problema ramane cea a fiabilitatii. Da, e posibil ca in primii 3 ani (aia in loganul are garantie) vei mai in medie 500-700 euro/an pe reparatii (chiar daca s-ar putea sa vina toti odata, adica o singura factura de 1500-2000 de euro (o pompa de injectie, o turbina, d'astea). Dar de diferenta asta, pe care daca ai noroc nici nu va trebui sa o platesti, ai o masina mult mai buna decat loganul. Ai mai multi cai, ai dotari mai multe, ai o tinuta de drum mai buna, practic majoritatea masinilor SH la 7000 de euro sunt substantial mai bune decat loganul.
2: Nu ai nici un ban, te imprumuti la banca pt 7000 ca sa iei masina, abia iti vei permite benzina, de reparatii nici nu vrei sa auzi: CLAR LOGAN !
3: Ai firma, vrei sa iei o masina "de firma", care sa te coste cat mai putin, sa faca cat mai multa treaba si intretinerea sa coste cat mai putin: CLAR LOGAN !

GabiA
Halba iti dau dreptate 100% arigato.gif thumbsup.gif
DRAGOS
bine zis Halba. cand am luat primul logan eram in situatia a treia. cand l-am luat pe al doilea, l-am ales pe baza fiabilitatii primului biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.