Help - Search - Members - Calendar
Full Version: aducere masina din canada
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
cristi30555
salutare!
as fi tare recunoscator daca m-ar putea scoate careva din cata!
Vreau sa aduc acasa o masina din Canada si nu prea stiu ce ma asteapta in Romania!Masina e din 2000 si asa sper ca are euro3. Daca n-are pot sa circul cu nr de canada? cit timp?
Nu mai stiu acuma se mai pot scoate nr rosii?si cit timp sint valabile?
daca vreau sa o inscriu platesc vama daca e din afara Euro ?cit % din val reprezinta vama si cine stabileste valoarea masinii?
In principiu o voi aduce cu vaporul pina in Belgia;acolo fac numai hirtie de tranzit sau si declaratie vamala?
multumesc!
f1anatic
Masina e Americana ? Atunci tinete cu omologari si alte chestii...Daca o fi vreun model japorean (japonez sau korean) care se distribuie in Europa va fi mai usor...dar cu masinile Americane...Bon Chance Mon Ami !
stefan_ieu
S-ar putea sa ai probleme neprevazute. Iti spun cazul fratelui meu care si-a adus masina (Subaru Forester) din SUA in Elvetia. Nu sunt probleme cu norme de poluare si alte prostii, dar a trebuit sa-si schimbe farurile deoarece pozitile nu erau albe, asa cum prevad normele europene. Asta e doar un exemplu. Tie pot sa iti gaseasca cine stie ce alte prostii. Cel mai nasol a fost ca cei de la Subaru nu i-au dat nici o informatie de genul asta, nici cei din SUA nici cei din Elvetia. Spuneau ca nu ii intereseaza. Asa ca a venit cu ea la noroc si a aflat ce trebuie sa faca la inscriere.
cristi30555
da masina e un dodge caravan deci americana...
dar nu stiti cumva un cetatean strain care vrea sa circule cu masina lui in tara cum trebuie sa procedeze?( in cazul in care nu o inscriu cu numere ro)?cit timp poate circula cu ea cu nr straine?
Alecs
90 de zile din cate stiu eu
f1anatic
QUOTE(cristi30555)
da masina e un dodge caravan deci americana...
dar nu stiti cumva un cetatean strain care vrea sa circule cu masina lui in tara cum trebuie sa procedeze?( in cazul in care nu o inscriu cu numere ro)?cit timp poate circula cu ea cu nr straine?


Da...dar Dodge Caravan (adica Chrysler Voyager) se vinde in Europa/Germania/poate si Romania.

Iar daca ne luam cu pozitiile albe...apoi la noi pozitiile sint galbene (pe fatza) si rosii (pe spate) iar multe masini nici nu au semnalizare galbena pe spate...ci tot rosie.
Adi-Ca
Salut

Cristi, ce ai mai facut cu masina ? Ai dus-o in ro ? Cum ai rezolvat ? Ce si cum ai rezolvat ? Ma intereseaza` mai ales partea cu transportul in Eu.
Merci
former_ozz
Chiar [respunind ca intra omul dupa 8 ani pe topicul asta, s-au schimbat legile... Romania nici nu era unita in anul ala smile.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.