Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Merita sa-mi iau Macbook?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Ovidiu108423
Am un laptop Toshiba Satellite de 7 ani care merge foarte bine si de care sunt relativ multumit...dupa ce i-am inlocuit balamalele care au cedat si tastatura. Totusi, vreau sa il schimb si sunt tare tentat de stilul Apple si...liniile Macbookului. Stiu ca nu e ieftin si ca performanta o pot cumpara mai ieftin de la microsoft...dar se pare ca, la specificatii similare, macbookul se misca mai bine decat altceva, din cauza sistemului de operare mai iute si mai simplu construit.
Nu utilizez laptopul pentru jocuri, mai degraba pentru net, audio-video si documente de toate felurile.... Bineinteles ca nu imi place sa astept sa proceseze ca rasnita daca are mai multe task-uri, dar nici nu calculez milisecundele castigate cu un procesor cu 0.1HZ mai rapid. In schimb, conteaza mult ultraportabilitatea si autonomia bateriei, lucruri cu care laptopul meu actual nu se poate lauda..
As vrea opinii de la oameni care au lucrat cu Macbook, cu alte cuvinte, un versus intre connaisseuri..
P.S. Stiu ca mai e un topic oarecum pe aceeasi tema, dar mi s-a parut ca Macbook-ul merita un topic separat thumbsup.gif Daca moderatorii nu sunt de acord, pot opera modificarile necesare teehee.gif
20krpm
odata ce faci pasul asta, mi-e greu sa cred ca ai sa te mai uiti inapoi. pentru tipul de utilizare de care spui tu, plus software development, eu am cel mai mic macbook posibil, model de acum un an si jumatate. bateria inca tine 4 ore spre 5 (desi in fiecare zi e drenata aproape de tot - mi-e lene sa scot adaptorul sa-l bag in priza sub birou, si nu fac asta decit daca trebe musai). am dat restart de mai putin de 10 ori de cind il folosesc, firefox mi-a murit de vreo 3-4 ori, in rest nu-mi aduc aminte de nervi si draci. in schimb productivitatea mi-a crescut de vreo citeva ori, pentru ca nu mai astept dupa tot felul de fenomene sa se intimple intr-un timp T. (T mare.) nu te astepta ca tranzitia sa fie fara bataie de cap, vreo 2-3 saptamini o sa ai senzatia ca nu mai e nimic la locu lui, dar asteapta-te sa fii intimpinat foarte primitor, si mai degraba decit sa inveti, sa trebuiasca sa *uiti* chestii pe care le-ai invatat si te si miri la ce ti-or fi folosit (drivere, registry, system properties, uninstall).

welcome to the blue side. we've got cookies. thumbsup.gif
G e o r g e
confirm ce zice 20krpm. din pacate trebuie sa folosesc si programe windows. ce insemna asta : ms sql , ms visual studio.
acum car dupa mine 2 laptopuri :
- dell xps1330 , 2.2Ghz, 4gb ram, hdd 250 gb 7200 rpm
- mac book air , 1.6Ghz, 2GBram, hdd 80 gb 4200 rpm

in conditiile date mai sus MBA se misca mult mai bine ca dell ul chiar si in windows. e fantastic modul in care au reusit sa puna totul intr-un singur pachet (drivere smile.gif ) si sa dai click click si gata ai windowsul ruland.

recomand mac fara doar si poate.

nici eu nu ma mai uit inapoi:) urmatorul o sa fie tot mac, poate un pro
Rebel
George, si eu doresc sa iau un mac, dar un desktop pentru uz zilnic, mai degraba Internet. Stiu ca exista si posibilitatea de a avea si windows pe mac in paralel cu sistemul lor propriu.
Sa inteleg ca ai si wiiWindows pe MBA?
Si daca da, cat de rapid se face tranzitia? Poti face tranzitia si in timp ce esti pe Linux ori trebuie restart si apoi alegi OS?
Daca ai Windows pe MBA, cum iti merge? te declari multumit?

Thanks!
G e o r g e
am si windows pe o partitie de 32GB (maxim ca sa poti face transfer intre cele 2 OS) pe care ruleaza win xp .
ai 2 variante :
1. standard , boot camp , se instaleaza prin next next finish , vine cu leopard .
ca sa treci in windows trebuie sa rebootezi
2. folosind ceva gen parallels (ce am eu instalat acum)
aici ai 2 variante , instalezi windwos ca un OS virtual , sau folosesti windowsul instalat la punctul 1 (varianta mea)
toate programele win vor rula "nativ" in mac os . adica le vei vedea ca si ferestre in modul coherence
ai avea nevoie de 4gb ram sa ruleze perfect. la mine merge ok pe 2 gb ram (tine cont ca autnci cand pornesc windowsul porneste si un ms sql server smile.gif , iar eu folosesc chestii "grele" pe windows )

ce recomand :
- un macbook sau macbook pro , cu un 2.0ghz + proc, cu 4 gb ram , si un hdd dupa preferinte , daca se poate un SSD 128-256gb ar fi superb

eu astept varianta noua de mac cand o sa iau unul. vreau minim 4gb ram si reau un ssd de 256 , 128 e mic pt mine . (e extrem de mic asta de 80gb care il am)
merge si 128, dar eu am baze de date MARI dupa mine si umblu si asa cu vreo 4 hdd extrene sad.gif

de ce 4gb , nu aveti idee cum se poate misca mac os x ul pe asa ceva . os x va merge si pe 8 si mai mult gb ram smile.gif apropo nu ca prostia de windows care stie doar de 3 gb smile.gif

si inca ceva eu tastez acum de pe mac smile.gif

sa va mai zic de autonomie care la macbook air lucrand remote pe un server este undeva la 5-6 ore ? daca faci o prezentare poate tine si o zi smile.gif

pentru desktop de zi cu zi recomand cu caldura mac mini . e superb smile.gif
Rebel
Thanks man,

Asa citisem si eu, ca trebuie sa rebootezi cand doresti sa schimbi OS.
In principiu m-am gandit mai mult la un desktop, am un laptop performant, nu mai imi trebuie unul, sau cel putin nu pentru moment. M-am gandit la un Mac Pro insa nu stiu daca sa mai cumpar un calculator "cutie", imi surade ideea monitorului cu calculator incorporat deci sa ma mut catre iMac.
Vreau insa sa fie capabil sa miste orice joc modern construit pentru windows.
de exemplu acesta:http://store.apple.com/ca/configure/MB420LL/A?mco=NDE4Mzg5OQ
Binenteles ca voi pune cei 8Gb Ram si placa video cea mai buna. Nu inteleg cum de nu pun inca un dual SLi pe el. Laptopul meu are doi ani si are doua placi grafice nVidia de 512 in SLi. confused.gif

Mai am o intrebare: Mac vine cu o partitie separata pe disc menita sa imi poata facilita aducerea computerului la starea initiala din fabrica daca am nevoie? sau un disc asa cum are Dell sau Alienware? Un Norton Ghost sau ceva smilar?
Eu apreciez foarte mult aceasta posibilitate, toate datele personale le tin pe HDD-uri externe deci atunci cand am probleme vreau sa am posibilitatea de il aduce la "zero" oricand fara prea multe dureri de cap si fara sa imi ia o zi.
Ovidiu108423
Mda, numai pareri bune, de asta imi era frica rolleyes.gif
Mi-am pus si eu problema de software incompatibil cu Macul si de rularea Windows-ului pe Mac..si am gasit pe net multe recomandari pentru VMware Fusion, cu care pot rula in paralel si MacOS si Windows, fara a fi necesara butarea..are cineva experienta directa cu softul asta?
De asemenea, astept sa citesc si critici...imi va lipsi ceva din batranul meu XP? Hmmm, dupa ce l-am instalat de vreo 30 ori am gasit o varianta cat de cat stabila...
In privinta ramului pe Mac, cred ca il pot completa ulterior pana la 4GB, cred ca ies muult mai ieftin daca cumpar varianta basic si o updatez...
Varianta noua de Macbook? Abia a iesit anul trecut , cred ca urmatorul Macbook va fi peste minim 2 ani. Anul asta ies doar desktopurile noi..
guerilla
QUOTE (Rebel @ Mar 8 2009, 07:57 PM) *
M-am gandit la un Mac Pro insa nu stiu daca sa mai cumpar un calculator "cutie", imi surade ideea monitorului cu calculator incorporat deci sa ma mut catre iMac.
Vreau insa sa fie capabil sa miste orice joc modern construit pentru windows.



vezi ca si dell are XPS One
Rebel
Suna interesant si XPS dar daca ma duc strict catre Windows atunci pot lua in calcul si alte optiuni.
Ma gandeam la Apple ca idee pentru stabilitate si mai putini virusi si la windows ca posibilitate de a folosi anumite aplicatii si de a juca anumite jocuri specifice.
Oricum decizia o voi lua in vara-toamna. Desktopul meu merge foarte bine si este rapid, nu am probleme cu el insa este depasit, nu ma mai pot extinde in cateva luni il voi dona cuiva.
20krpm
Ovidiu,

cu vmware am lucrat destul de mult ca sa-mi fac o parere. e rock-solid. la ce l-am folosit noi a fost pentru teste de software - aveam o masina care rula 6 sau 7 sisteme de operare, printre care si un windows, peste vmware, si biata masina era "hammered" intentionat. windows-ul se mai bloca atunci cind trageai in el, si mi se pare ca si un xandros avea probleme, insa nu-mi aduc aminte sa fi vazut eu, sau sa fi auzit pe cineva de la noi, ca vmware-ul a crapat. iar asta era acum doi ani si jumatate, deci banui ca vmware o mai fi progresat de-atunci. parerea mea? vmware o sa-ti fie bun pentru vreo luna doua, dupa aia o sa vrei sa faci ceva sa scapi de el. ref la ce-o sa-ti lipseasca dupa ce te muti, o sa fie cistigarea de experienta prin instalarea sistemului de operare de 30 de ori, cafeaua (n-o sa mai ai timp sa mergi asa de des la bucatarie dupa ea), minciunile spuse "la nevoie" prietenilor cu "mi s-a blocat sistemul", samd.

Rebel,

nu stiu daca osx vine cu o "partitie" de salvare, dar probabil ca vrei sa te uiti la time machine care cam indeplineste, intr-un mod de operare simplistic, ceea ce spui tu. in general lumea nu foloseste time machine ca sa aduca un sistem la "zero", ci ca sa il aduca la "ieri". sau la "alaltaieri" for that matter. ca idee, sa cumperi un mac si sa-l folosesti pentru jocuri de windows cred ca nu e o alegere fericita. sa cumperi un mac pro si sa vii sa ne spui noua ce scula ti l-ai cumparat, atunci da, n-ai incotro, iti *trebuie* un mac. sa cumperi un mac ca sa continui sa bagi bani cu nemiluita in el, dupa mine asta e relativ ok, dar cred ca te-ai bucura mai mult pentru scopul asta de un pc.
air_wolf
daca nu te grabesti sa-l iei, mai stai vreo 2 saptamini sa ajunga noul mac book pro de 17" si in romania si iti spun cum merge. biggrin.gif
G e o r g e
QUOTE (air_wolf @ Mar 9 2009, 01:47 PM) *
daca nu te grabesti sa-l iei, mai stai vreo 2 saptamini sa ajunga noul mac book pro de 17" si in romania si iti spun cum merge. biggrin.gif

te urasc !
Ovidiu108423
QUOTE (air_wolf @ Mar 9 2009, 12:47 PM) *
daca nu te grabesti sa-l iei, mai stai vreo 2 saptamini sa ajunga noul mac book pro de 17" si in romania si iti spun cum merge. biggrin.gif

Nu ma prea tenteaza ecranul de 17, in opinia mea nu merge cu ultraportabilitatea si cu autonomia confused.gif In schimb, Macbookul de 13 cu procesorul mai destept si...tastatura iluminata..now that sounds good thumbsup.gif
air_wolf
QUOTE (G e o r g e @ Mar 9 2009, 05:37 PM) *
QUOTE (air_wolf @ Mar 9 2009, 01:47 PM) *
daca nu te grabesti sa-l iei, mai stai vreo 2 saptamini sa ajunga noul mac book pro de 17" si in romania si iti spun cum merge. biggrin.gif

te urasc !


laugh.gif rolleyes.gif din pacate nu va fi al meu. dar ma voi juca cu el ceva (grafica si multimedia)

@ovidiu: cred ca au si ecrane mai mici, dar nu e o solutie mai ales daca rezolutia e mare... 1920x1080 este totusi obositoare, chiar daca e ideala pentru dezvoltare.
asta de 17" e topul topului care se poate lua de la apple in materie de portabile in acest moment. ce va pot spune cind ajunge: daca autonomia e de 7 ore; daca se va bloca sau nu in diverse aplicatii (macromedia, corel, photoshop); daca e usor sau nu.
G e o r g e
eu ma uit serios acum sa schimb MBA + XPS cu un macbook pro 15.4" ceva pareri ?
20krpm
George, eu cred ca miscarea asta iti aduce in plus niste megabitzi si niste gigabaitzi, dar pierzi la "cool factor" wink.gif ca utilizator, nu stiu daca ai sa simti prea mare diferenta, decit daca ai chestii care sa lucreze intensiv pe graphics (asta daca air-ul pe care-l ai e prima generatie).

ce spuneai tu acu vreo doua zile cu bazele de date din cauza carora tre sa cari dupa tine hard drive-uri, umm... cit de mari sint bazele alea de date, pacatele mele?... nu incap pe stick-uri de 8 sau de 16G?... pentru ca daca nu incap, atunci problema ma tem ca e mai degraba cu felul in care-s organizate. (ca termen de comparatie, acum vreo 3-4 ani de zile o baza de date care "lua" inregistrari despre citeva zeci de mii de apeluri telefonice pe zi ajunsese, dupa vreo 3 ani de exploatare, la vreo 3G. se misca deja al naibii de greu la dimensiune aia, asa ca a trebuit insilozata oricum.) poate ca ar fi cazul sa te gindesti la memsticks de luat cu tine, si la un airport extreme acasa, cu un usb hard drive pe care sa tii pozele si filmele. si acuma nu vreau sa sun ca nevasta-ta, dar mai goleste si tu cosul ala de gunoi... smile.gif
G e o r g e
QUOTE (20krpm @ Mar 10 2009, 08:30 PM) *
George, eu cred ca miscarea asta iti aduce in plus niste megabitzi si niste gigabaitzi, dar pierzi la "cool factor" wink.gif ca utilizator, nu stiu daca ai sa simti prea mare diferenta, decit daca ai chestii care sa lucreze intensiv pe graphics (asta daca air-ul pe care-l ai e prima generatie).

ce spuneai tu acu vreo doua zile cu bazele de date din cauza carora tre sa cari dupa tine hard drive-uri, umm... cit de mari sint bazele alea de date, pacatele mele?... nu incap pe stick-uri de 8 sau de 16G?... pentru ca daca nu incap, atunci problema ma tem ca e mai degraba cu felul in care-s organizate. (ca termen de comparatie, acum vreo 3-4 ani de zile o baza de date care "lua" inregistrari despre citeva zeci de mii de apeluri telefonice pe zi ajunsese, dupa vreo 3 ani de exploatare, la vreo 3G. se misca deja al naibii de greu la dimensiune aia, asa ca a trebuit insilozata oricum.) poate ca ar fi cazul sa te gindesti la memsticks de luat cu tine, si la un airport extreme acasa, cu un usb hard drive pe care sa tii pozele si filmele. si acuma nu vreau sa sun ca nevasta-ta, dar mai goleste si tu cosul ala de gunoi... smile.gif


pai una de vreun an are vreo 10 giga biggrin.gif

am acces point n si e super ok smile.gif cu stocare raid cu un tera.

NOTA: trebuie sa ruleze paralels sau vwfusion smile.gif obligatoriu fara sa gafaie . MBA ul ruleaza dar la maxim load gafaie.
guerilla
jorj, io am un stick de 64GB si a rezolvat o gramada de probleme biggrin.gif ar trebui sa te agati si tu de asa ceva thumbsup.gif
G e o r g e
QUOTE (guerilla @ Mar 10 2009, 09:11 PM) *
jorj, io am un stick de 64GB si a rezolvat o gramada de probleme biggrin.gif ar trebui sa te agati si tu de asa ceva thumbsup.gif

stickurile sunt irelevante ... prea multe date si transfer mic . si eu am un corsair gt 16gb + vreo 4-5 hdd uri dupa mine .

grea decizia si la mine . vreau sa scap de saracia asta de xps ... windows fata de mac os x e cam ragalie ...
air_wolf
george, e dificila o mutare de genul asta mai ales la dezvoltare. pentru grafica e altceva, ai aceleasi programe ca si pe pc. pot folosi soarece cu 2-3 butoane. poti utiliza o tableta grafica dupa aceleasi principii.
G e o r g e
tocmai asta e dilema mea smile.gif oricum as folosi paralels aproape zilnic.
marele avantaj ca lucrez remote si nu prea am nevoie de win apps tot timpul.
20krpm
QUOTE (G e o r g e @ Mar 10 2009, 12:38 PM) *
pai una de vreun an are vreo 10 giga biggrin.gif

whoa. smile.gif ce spui tu, ca sa transpun asa in comparatii de masini.ro, e ca si cum ti-ai pune o remorcutza la mercedes in care sa cari toate dosarele cu tine, in loc sa angajezi pe cineva care sa stea la birou, sa poti sa suni si sa-ti spuna ce e in fiecare dosar. smile.gif serios, nush ce contine baza ta de date si s-ar putea sa sune aiurea ce zic io, dar cu banii pe care-i dai pe tot felu de upgrade-uri si minuni din astea, mai bine gasesti pe cineva sa iti faca o aplicatie de server decenta, sa scapi de sacu ala din spinare. sau google docs, people... google docs...

atita vreme cit gindesti ca tot va trebui sa folosesti windows, parerea mea e ca mai bine iti iei totusi un pc. tre sa accepti ca microsoft nu iti face tranzitia usoara, si nu sint interesati in independenta de sistemul de operare. colac peste pupaza, din punctul asta de vedere, apple sint mai rau. daca tu nu stii sa iti asiguri independenta asta, si devii prizonierul unor anume aplicatii, nu te astepta ca vreun producator sa te ajute... confused.gif
air_wolf
da. 20krpm are dreptate cu independenta de platforma. in plus remote-ul de pe apple pe windoza e un calvar.
G e o r g e
nu folosesc aplicatia pe laptop ! pe laptop se afla din motive de dezvoltare rapoarte and shit .

aplicatia rezida pe niste servere smile.gif

remote din mac in windows e ok cu program de la microsoft chiar smile.gif

am folosit strict mac (fara prea multa dezolvare si cu boot in windows la nevoie) timp de vreo 2 luni.

marea problema a fost ca outlookul de mac nu stie sa se "discute" cu un project server :-/
G e o r g e
am comis'o si pe asta , am comandat un macbook pro noua generatie la 2.53 , 4gb ram , 320gb hdd ... confused.gif
air_wolf
QUOTE (G e o r g e @ Mar 12 2009, 11:50 AM) *
am comis'o si pe asta , am comandat un macbook pro noua generatie la 2.53 , 4gb ram , 320gb hdd ... confused.gif


BRAVO! thumbsup.gif
20krpm
gud dil, george. si io sint la capitolul "schimbat tehnica calcul" banned.gif saptamina asta. un notebook nou pentru nevasta-mea (i-am luat un lenovo y530, tre sa apara cu fedecsu de azi), iar eu tre sa-mi iau de toate de la zero pentru noul meu (sa-i zicem) job - si cred ca poposesc pe un mac mini cu doo monitoare. sa vad ce gasesc prin oras. wheee, merg la cumparaturi de mac... smile.gif
guerilla
cand aud de lenovo imi creste nivelul de draci.
acu scriu de pe un thinkpad t pe care am promis ca-l fac guler celor de la lenovo. numa nervi imi face. nu as mai cumpara vreun produs de la ei. daca tot e sa fie pe windows sa fie dell sau noname, dar lenovo.. nu mersi smile.gif

sau mai bine apple biggrin.gif
Ovidiu108423
Felicitari George, super choice, sa ne povestesti impresii cand il primesti...de acum, doar un Time Capsule de 1Tb iti mai lipseste pentru a-ti rezolva problemele de spatiu thumbsup.gif
G e o r g e
QUOTE (Ovidiu108423 @ Mar 13 2009, 12:09 AM) *
Felicitari George, super choice, sa ne povestesti impresii cand il primesti...de acum, doar un Time Capsule de 1Tb iti mai lipseste pentru a-ti rezolva problemele de spatiu thumbsup.gif

nu am time capsule ... poate o sa iau si o d'aia .
am un thecus cu raid in mirror cu 2 hdd uri de 1 tera.

a venit saracia , cum ziceam injur microshitul de cand am inceput sa pun windoaza pe el . a terminat acum se pare. am pus sql , pun visual studio.,

se misca bine in windows, vreau sa il vad in os x ca n-am apucat smile.gif

ca am descoperit pana acum :
- nu are o fanta dedicata si VIZIBILA pentru racire . drept urmare se incalzeste cam tare in dreptul ecranului ... aerul este scos afara intre ecran si main body
- are niste boxe ... mama mama ... sa'i traiasca se aude bestial
- old usual stuff :
- trackpad bestial (un pic cam greu cu click dreapta in windows pana m-am prins ca se face cu 3 degete)
- tastatura fooooarte ok
- ecran super misto , desi blamat in unele reviewuri e ok
- ... pentru mai tarziu de completat
air_wolf
QUOTE (G e o r g e @ Mar 13 2009, 07:24 PM) *
QUOTE (Ovidiu108423 @ Mar 13 2009, 12:09 AM) *
Felicitari George, super choice, sa ne povestesti impresii cand il primesti...de acum, doar un Time Capsule de 1Tb iti mai lipseste pentru a-ti rezolva problemele de spatiu thumbsup.gif

nu am time capsule ... poate o sa iau si o d'aia .
am un thecus cu raid in mirror cu 2 hdd uri de 1 tera.

a venit saracia , cum ziceam injur microshitul de cand am inceput sa pun windoaza pe el . a terminat acum se pare. am pus sql , pun visual studio.,

se misca bine in windows, vreau sa il vad in os x ca n-am apucat smile.gif

ca am descoperit pana acum :
- nu are o fanta dedicata si VIZIBILA pentru racire . drept urmare se incalzeste cam tare in dreptul ecranului ... aerul este scos afara intre ecran si main body
- are niste boxe ... mama mama ... sa'i traiasca se aude bestial
- old usual stuff :
- trackpad bestial (un pic cam greu cu click dreapta in windows pana m-am prins ca se face cu 3 degete)
- tastatura fooooarte ok
- ecran super misto , desi blamat in unele reviewuri e ok
- ... pentru mai tarziu de completat


acu' te urasc eu biggrin.gif ce le-ai facut de l-au adus asa de repede? ca ala pe 17" nu e inca. touchpad-ul e din sticla? ca asa se laudau smile.gif
G e o r g e
QUOTE (air_wolf @ Mar 14 2009, 11:39 PM) *
QUOTE (G e o r g e @ Mar 13 2009, 07:24 PM) *
QUOTE (Ovidiu108423 @ Mar 13 2009, 12:09 AM) *
Felicitari George, super choice, sa ne povestesti impresii cand il primesti...de acum, doar un Time Capsule de 1Tb iti mai lipseste pentru a-ti rezolva problemele de spatiu thumbsup.gif

nu am time capsule ... poate o sa iau si o d'aia .
am un thecus cu raid in mirror cu 2 hdd uri de 1 tera.

a venit saracia , cum ziceam injur microshitul de cand am inceput sa pun windoaza pe el . a terminat acum se pare. am pus sql , pun visual studio.,

se misca bine in windows, vreau sa il vad in os x ca n-am apucat smile.gif

ca am descoperit pana acum :
- nu are o fanta dedicata si VIZIBILA pentru racire . drept urmare se incalzeste cam tare in dreptul ecranului ... aerul este scos afara intre ecran si main body
- are niste boxe ... mama mama ... sa'i traiasca se aude bestial
- old usual stuff :
- trackpad bestial (un pic cam greu cu click dreapta in windows pana m-am prins ca se face cu 3 degete)
- tastatura fooooarte ok
- ecran super misto , desi blamat in unele reviewuri e ok
- ... pentru mai tarziu de completat


acu' te urasc eu biggrin.gif ce le-ai facut de l-au adus asa de repede? ca ala pe 17" nu e inca. touchpad-ul e din sticla? ca asa se laudau smile.gif

am stiut unde sa comand ? confused.gif

am luat unul de pe stoc de la galati . a durat sa il primesc fix 24 de ore . plata online si cu asta basta. era un model care fusese expus in showroom si pretul era cu 2000 ron mai mic decat la raft thumbsup.gif

este de sticla , dureaza un pic sa te obisnuiesti cu lipsa butonului. trackpadul este el buton in sine . oricum in partea de jos mai mult biggrin.gif:
partea buna este ca poti seta sa ai "click dreapta" fara sa pui 2 degete , cu un singur deget. in windows se face click ca si pana acum + 1 deget extra biggrin.gif

ce probleme am avut , ghici ?

normal ca mi-a mancat nervii windowsul ... macal'ar moliile . am pus windowsul cu boot campul . am bagat in domeniu am instalat ce aveam de instalat ... cumpar parallels online , in 3 minute era dat jos si platit ... instalez ... astept sa isi face ce are de facut , fac o masina virtuala noua , aleg boot camp .. bla bla bla , astept vreo 7-10 minute , isi face asta mendrele si apoi porneste windowsul ... frumos , deosebit ... doar ca please press ctrl+alt+del
si incerc toate combinatiile posile, nu merge... incerc cu send key , nu merge, citesc pe net ... si da'i si citeste si citeste, setez windows sa nu ma mai intrebe de parola sa autentifice automat un anumit utilizator , scot din domeniu fac ... trece de fereastra aia idioata , ajunge acum la installing drivers (parallels trebuie sa'si instaleze parallels tools ca sa poata functiona cum trebe) si ghici ce ...
ca sa poata instala driverele necesare pt keyboard si mouse imi da fereastra aia cu choose location of driver to install ... simteam ca o iau razna
mai citesc cica sa pun sa dau repair de pe cd ul original ... boooon , fac ca in tutorial , bag cd , dau restart bla bla bla , nu vroia nici mort sa booteze de pe cd , incerc la fel si din parallels , setez ordine de bootare , nimic

asa ca in dulcele stil clasic microshit , dau jos win ul , repornesc de la zero cu instaler boot camp , termin , pun rapid antivirus , pun drivere de bootcamp . repornesc in mac, dau drumul la parallels se instaleaza !! complet si acum merge windowsul bine mersi . in parallels ruland instalez sql ul , visual studio ... totul ok

concluzia : nu bagati windowsul in domeniu ca nu va mai merge in parallels .

acum mi'e frica sa il bag in domeniu ca iar o iau de la capat smile.gif

in alta ordine de idei , am testat niste joace date jos de pe site de la apple si sunt bestiale .
in plus mai am pus un widget, pe numele lui, WALLSAVER, care iti pune ca si desktop background screen saverul . stie careve niste screensavere free si interesante .

hmmm ... trebuie sa fac un video sa vedeti acvariul de pesti care atunci cand misti laptopul se misca apa in el biggrin.gif:
G e o r g e
si video acum biggrin.gif:
HalbaSus
foaalllte talllle thumbsup.gif
Oana
aia mari din mijloc de ce nu se misca? verymad.gif uite un motiv ca sa nu-mi iau mac niciodata
G e o r g e
QUOTE (oana87995 @ Mar 15 2009, 03:29 PM) *
aia mari din mijloc de ce nu se misca? verymad.gif uite un motiv ca sa nu-mi iau mac niciodata

aia mari din mijloc sunt backgroundul biggrin.gif: pui ce poza vrei tu background tongue.gif
G e o r g e
primul minus : bateria nu tine 5 ore ... tine vreo 2.5 - 3 ... dar nici laptopul nu e nou noutz , ca doar a fost luat la discount si a stat ceva in priza inainte confused.gif

pe langa pro , airul e campion... tine bateria vreo 5 ore in websurfing ... 6 daca faci pauze biggrin.gif

sunt curios cum o sa fie ala de 17" , ca are autonomie declarata 8h.

LE: sunt pe placa video dedicata ... astept sa vad cum o sa fie pe placa video onboard ... ca trebuie sa fie mult mai bine smile.gif pentru varianta cu placa video dedicata dedicata e foarte buna autonomia .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.