Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PROBLEMA CU BATERIA SAU ALTERNATORUL LA DACIA LOGAN
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
aurel23ro
Salut,
Am si eu o intrebare in legatura cu bateria de pe loganul meu.
Pana acum 2 doua zile nu mi-a murit bateria niciodata, mentionez ca bateria este de doi ani jumatate a venit impreuna cu masina, insa acum doua zile cand am scos-o de la spalatorie a murit instant, in sensul ca nu mai mergeau nici faruri, nici ventilatie, nici radio nimic, ora s-a resetat si in momentul in care incercam sa o pornesc se auzea un zgomot scurt (acela care se aude cand dai prima cheie la masina), se stinge afisajul si porneste alarma. Totul s-a intamplat deodata fara sa am semne ca as avea vreo problema, chiar acum o saptamana stateam cate o ora cu muzica pornita in masina, cateodata si cu lampa pornita, pozitiile aprinse sau avariile puse timp de 30 de minute si pornea la sfert de cheia. MENTIONEZ CA OCHIUL MAGIC ESTE INCA VERDE.
Problema pe care o banuiesc eu (desi spun sincer ca nu ma pricep aproape deloc la masini) e ca nu mai incarca alternatorul cu trebuie deoarece se vede ca o rola (cred ca rola intinzatoare a alternatorului) este putin ciobita si cam zgarie cureau de la alternator.
Voi ce pareri aveti?
HalbaSus
foarte posibil ca alternatorul sa nu mai incarce cum trebuie (posibil sa fie de la rola, de la alternator in sine, etc). Poti verifica cu un voltmetru care este voltajul indicat in timp ce functioneaza masina la relanti. In general valoarea normala este in jurul cifrei de 14 volti (eu nu am voltmetru dar detectorul de radar are si functia de a indica voltajul masinii).
NGZ
Daca "ochiul magic" e verde ar trebui ca bateria sa fie buna. Ar fi bine sa verifici contactele electrice. Vezi daca nu cumva bornele bateriei sunt oxidate sau contactele sunt slabite.
eddie
Pana la urma ce a fost ?
Cu siguranta rola de la alternator,am patit-o si eu la Clio.Daca e motor pe motorina,rola e teflonata,sa absoarba vibratiile si e destul de scumpa,vreo 2-3 milioane.Ea pare ca se invarte,dar in realitate cureaua invarte numai exteriorul rolei,interiorul nu se invarte si vei vedea,cand pui un aparat de masura pe baterie,cand accelerezi va scadea tensiunea in loc sa creasca.
Deci,asteptam sa ne spui cum ai rezolvat-o !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.