Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Subaru, Schi, Austria....
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Subaru
hdi
Ma bate gandul ca in vacanta copiilor (sfarsitul lunii) sa merg la schi in Austria. Daca nu acum, macar de Paste.
Daca cineva a fost pe acolo, mi-ar fi de ajutor ceve adrese de pensiuni, poze, contacte, sfaturi etc.
Pe internet e greu sa alegi...

Daca am gresit sectiunea luati-mi puncte si gata....
mike.omega
Topic redeschis la cererea publicului smile.gif

PS: poate nu puneti poze cu masinile prin zapada! teehee.gif
V_I_C_T_O_R
laugh.gif Acuma avem doua. Asta e din categoria: Ai grija ce-ti doresti ca poate se-ndeplineste! laugh.gif
T u d o r
V-am lasat eu doar unul. Continuati va rog. biggrin.gif
hdi
Haideti sa largim subiectul dincolo de minivacanta intersemestriala:
Austria sau alte destinatii de schi.

Impresii de calatorie, cum vi s-a parut, v-ati mai duce?
Ce ne recomandati noua, celorlalti?
Bineinteles, totul garnisit cu fotografii din belsug.
V-a folosit la ceva ca aveti Subaru sau mergea la fel de bine si cu FWD sau RWD?
Si daca vreti, mai scapam vreo 2 cuvinte si despre schi in general, echipament, preturi, insa numai din greseala...

Contam pe contributia consistenta si medierea specialistului nostru in "luat lumea in cap", V_I_C_T_O_R.
M A R I A N
Eu am fost in vara in Austria la Feldkirch, la granita cu Liechtenstein. Este locul unde s-a filmat ultimul James Bond. Nu am vazut partii de ski dar zona este magnifica. Insa in drum am mers prin zona Insbruck, prin sud. Practic, incepand cu aceasta statiune care este celebra, poti alege practic orice pe acolo. Conditiile sunt sublime, problemele lipsesc cu desavarsire.
bogdaro
Am fost anul trecut la Ischgl. Bestial. Demential.
Ceea ce a fost si mai misto este ca perioada a fost 12-20 aprilie. Cand pe la noi infloreau pomii, acolo se schia in cele mai buna conditii...de la 2000m in sus evident biggrin.gif
Fiind aprilie, atmosfera a fost extrem de ralaxata, aglomeratie zero, preturi in schimb destul de piperate...cred ca e una din cele mai scumpe statiuni din Austria.
Se schiaza si in Austria si in Elvetia, statiunea fiind aproape de granita asa ca distractia este garantata. Soare mult, cald (-5 grade cred ca a fost minima sejurului), ski cat cuprinde, bere si wursti biggrin.gif

De vreo tractiune > 2 roti nu a fost nevoie biggrin.gif Totusi am fost acolo cu un (nu radeti si nu aruncati cu pietre) Tucson. Am zburat pana in Viena si de acolo am inchiriat o masina de clasa Astra Break...cum nu aveau cand am ajuns, ni s-a dat o masina de clasa superioara...si uite asa ne-am trezit intr-un Tucson full. Masina era ca noua (9k km) dar dupa vreo 1300 km de autostrada am jurat ca nu cumpar asa ceva ever.


Vedeti aici cateva poze:
http://www.flickr.com/photos/bogdaro/sets/72157606184926659/
hdi
QUOTE (bogdaro @ Jan 28 2009, 11:14 AM) *
Am fost anul trecut la Ischgl. Bestial. Demential.
Vedeti aici cateva poze:
http://www.flickr.com/photos/bogdaro/sets/72157606184926659/


Superbe poze. In general realitatea depaseste pozele....
Zi-ne si preturile (mari asa cum au fost): cazare, masa, skipass
Valentin35722
@hdi,

Am fost in Austria doar vara. Viena Salzburg Insbruk. Vezi cu programul ca se cam inchid carciumile pe la ora 22.00. La Salzburg am ajuns seara. Cazare, dus, ale-alea... Si pe la 9 jumate am iesit sa mancam, rupti de foame. Surprise... va putem oferii o salata, ca bucataria s-a inchis sad.gif OK, am mancat carnati de la o rulota, intr-o piata... Si la Insbruk la singurul local unde am gasit ciolan (crocant) am "vanat" o masa mai mult de 2 ore...
bogdaro
QUOTE (hdi @ Jan 28 2009, 12:15 PM) *
QUOTE (bogdaro @ Jan 28 2009, 11:14 AM) *
Am fost anul trecut la Ischgl. Bestial. Demential.
Vedeti aici cateva poze:
http://www.flickr.com/photos/bogdaro/sets/72157606184926659/


Superbe poze. In general realitatea depaseste pozele....
Zi-ne si preturile (mari asa cum au fost): cazare, masa, skipass


Pai cazarea a fost in jur de 600 eur/camera/8 nopti cu mic dejun intr-o pensiune de 3* (http://www.tanzer-ischgl.at/english.htm). Pesiunea o recomand din toata inima mai ales ca se putea cobori pe partie pana in spatele ei.
Mesele in functie de locatie si meniu. O medie ar fi pe la 10-12 eur/pers...Un fel de mancare bun si mai deosebit incepe de pe la 14-15 eur.
Skipass-ul este ca peste tot in Austria. Noi am dat cca 175 eur/7 zile (in aprilie fiind extrasezon a fost mai ieftin plus ca am avut ceva reducere pentru ca am stat la o pensiune agreata de ei).
Inchiriatul de skiuri este standard: 115 eur/7 zile skiuri normale (numai skiuri) si 145 skiuri premium. Foarte misto ca le poti schimba in fiecare zi pana gasesti un model care sa-ti placa.

Masina de inchiriat a fost 400 eur/saptamana.

Per total, distractia a fost pe la 2000 eur/2 persoane
JohnSA
He He. Ma faci sa devin nostalgic cu subiectul asta.

Austria e super ok pt ski : partii serioase , infrastructura super bine calculata , nu tu cozi , nu tu probleme. Ski-pass-ul e pe ls 36-38 Euro pe varf de sezon si coboara pana la 20-25 Euro pe restul perioadelor. Fiecare zona de schi publica un table cu perioade (de varf sunt mai multe) si preturi. Sunt mai multe combinatii de preturi, all-day , de la 11 , dupa-amiaza, pe 3 zile, in familie, pe mai multe zone de ski, etc.
Incepem asa : Kirchberg (Tirol) e inclus in Kitzbuhel ski area , dar , daca esti motorizat teehee.gif ai acces rapid la vreo 6 telecabine ce te urca in tot atatea zone de pe muntii din jur. E de stat 2 sapt sa ai timp sa bantui peste tot prin munti. Acolo chiar ai ocazia (daca te tine inima si nu ai rau de inaltime) sa treci de pe un munte pe altul cu o minune inginereasca : e o telecabina ce leaga vf Pengelstein de Resterhohe (3-S-Bahn). Pe o distanta de aproape 4 km exista doar un singur stalp de vreo 80 m (la mijloc) in rest stai agatat intr-o liniste deplina deasupra vaii. Daca ai rabdare si nu te urci in prima sosita, unele cabine au podea de sticla, sa ai senzatii cand bate vantul. Partiile bine accentuate si sinuoase nu prea te lasa sa te odihnesti in mers.
Kitzbuhel a idem, fiind de fapt un nucleu in jurul caruia s-au ridicat alte statiuni si resorturi . E doar o zona putin mai pretentioasa si o idee mai scumpa. Acum depinde ce doresti cand pleci : sa stai pe partie sau in restaurante si baruri.
Valea Gastein ( Bad Gastein, Hofgastein , Dorfgastein) e zona cu cele mai lungi partii de schi : incepe "una mica" pe la 6-7 km si ai si cate una de 14 km care ocoleste muntele si se continua in aia de 8. Daca te tin incheieturile si faci 2 coborari neintrerupte de 20-25Km te saturi. Partii pt toate gusturile , poti sa treci dintr-o parte in alta a vaii si chiar sa treci peste 2-3 munti sa iesi in celalat capat (noi ne-am ratacit din cauza unei partii inchise si a unei teribile furtuni de zapada si am iesit peste al doilea munte in Hofgastein). Singurul dezavantaj un milion de rusi pe mp , mult mai nesimtiti si mitocani decat noi, ceea ce te multumeste ca se poate si mai rau.
Ischl o alta zona fancy, putin scumputa, cu o telecabina (de fapt trei) cu punte dubla care te arunca pe un platou de unde se imprastie vreo 200 km de partii si scaune,telescaune,megascaune,etc. De sus poti trece asa, de pitorescul situatie, pe langa steagul Elvetiei , ca sa stii ca ai trecut granita si chiar sunt doua trasee de duty-free care te coboara in Elvetia intr-o zona libera. E obositor ( vreo 25 km de schiat cred) , pe anumite zone dai mult din bete iar la capat cam trebuie sa faci shopping in clapari , ca nu am gasit nici un ski-depot sa lasam echipamentul . Dar e o experienta funny si poti achizitiona cu succes o vacuta magnetica de frigider , sa mutlumesti copilul care a rezistat cu stoicism aventurii.
Tot pe langa Ischl e Wirl, la intrarea intr-o rezervatie cu acces limitat iarna. Intr-o vara e neaparat de mers pe acolo : e unul din celebrele drumuri sight-seen , foarte dificil, sinuos si la mare altitudine. Iarna au o zona de ski cu cea mai frumoasa priveliste pe care am intalnit-o pana acum. E si foarte frumos si vesel impartita pe doi versanti si e potrivita pentru toate gusturile.
In partea italiana, prin Dolomiti e Madonna di Campiglio zona de ski ok dar cam nemotiva de scumpa , cred ca mai mult din prezenta rusilor si a swaroavskelor lipite pe geci de ski cu blanita. E stralucitor insa si ca instalatii si intindere de partii e f ok. Doar acel 15-20% in plus fata de uzual la toate costurile nu prea atrage.
Tot in Trentino in Dolomitii italieni se afla si Pinzolo , o zona de schi nou facuta , foarte potrivita pentru familisti si incepatori. E un satuc foarte cochet cu o multime de pensiuni deosebite , niste restaurante de-ti ramane inima acolo si cea mai buna pizza de pe mapamond. Toate preturile sunt modice, iar ziua incepe de obicei cu un discount . Singurii care au regretat din grupul nostru au fost cei ce au cumparat ski-pass pe 7 zile, intrucat o zi a fost discount la familii, inca o zi a fost gratis la copii , o alta zi a fost gratis la mamici cu copii,etc., asta neluand in calcul ca porneam de la 30 Euro pe zi. A fost zona unde am fost cel mai calduros integrati in comunitatea locala.
Nu exista decat cozi de 20-30 sec la urcare iar toate zonele de ski au parcari langa intrare , daca nu cumva supraetajate si cu lift catre telecabine.
Concluzii : Austria cu partii putin mai dure si mai salbatice unde te duci in cantonament nu concediu, Italia cu partii mai lente , late si cumva fara rasuciri de plan , numai bune pentru incepatori sau cand ai chef doar sa lenevesti pe partie. Costuri intalnite : minim 38 Euro/noapte/pers (3-4*) in camera dubla cu 50% copilul , asta demipensiune caci la pranz nu cobori , mananci intrunul din numeroasele restaurante de pe munte; maxim acceptat a fost pe la 160 Euro pt 4 * cu spa si alte fumuri.
Drumul te mai ia 4 plinuri de OBK si mai dormi la Gyor sau Mosonmagyarovar la dus si la Arad la intors. Asta mai inseamna un 40-50 Euro cu micul dejun inclus. 16 Euro vigniete.
Ne oprim aici ca totusi e un forum de masini . Dar daca aveti ocazia, nu ratati si avantati-va intr-o fuga pana acolo.

P.S.: saptamana viitoare voi schia prima oara in RO . Sper sa fie si aici ok si sa-mi placa.
hdi
QUOTE (JohnSA @ Jan 28 2009, 08:00 PM) *
He He. Ma faci sa devin nostalgic cu subiectul asta.

P.S.: saptamana viitoare voi schia prima oara in RO . Sper sa fie si aici ok si sa-mi placa.



Excelenta descriere. Am inceput sa citesc stand cu laptopul in pat si am terminat cu claparii in picioare si cu schiurile pe umar.
Respect! Ce Geo Bogza? Ce Pe Drumuri de Munte, ce Cartea Oltului? Ce vorbesti domne? Tira!

Daca mai pui si niste poze (in + fata de cele cu Wirl)...it will be highly appreciated.

Unde mergi la schi la noi?
V_I_C_T_O_R
Ma terminati psihic cu povestile voastre. In conditii normale sunt un om intreg la cap, dar la capitolul ski pot spune ca sunt putin labil psihic, incepand de la faptul ca pe drumul de intoarcere spre casa dupa o vacanta de ski, deja ma gandesc la data viitoare cand o sa vin, si terminand cu cea mai tare aventura a mea cu ski-ul:

Intr-o joi a venit pe la mine pe la agentie un client de-a nostru, si el maniac cu ski-ul, proaspat intors din vacanta. El ceva combinatie la povestire intre hdi si John - povesteste cu mult suflet, super comic, dar si obiectiv. In fine dupa vreo juma de ora de povestit si-a luat geaca si a plecat. Eu m-am dus glont la viitoarea sotie pe atunci si i-am zis ca plec la ski. S-a uitat putin ciudat la mine, nestiind ce vreau sa zic exact si ma intreaba cu oarecare frica..."Unde vrei sa mergi la ski si cand? I-am spus ca bineinteles in Austria, ca doara nu o sa arunc banii pe ferestra aici in Romania. Urmatoarea intrebare a fost cu cine? Cu raspunsul asta am socat-o mai tare SINGUR (ea avea examen si de aceea nu putea veni). Dupa vreo 5 minute in care am primit diverse injurii si amenintari, am plecat acasa, mi-am facut bagajul si am plecat.

Directia a fost Saalbach - Hinterglemm (langa Zell am See-Kaprun) de care sunt sigur ca ati auzit, unde se poate practica cel mai cool ski-safari din Austria. Adica skiezi toata ziua in jur de vreo 135 km, dar niciodata pe aceeasi partie, si faza tare e ca ajungi in acelasi loc, dar pe partea cealalta a vaii. Este de vis. Partii rosii si albastre din belsug, late si bine intretinute. Am prins numai soare si zapada de vis, si nu am regretat nici un moment ca am plecat. Singura parte nasoala era seara la masa, toata lumea manca, bea si se distra impreuna, numai eu nu stiam pe nimeni si eram singur. Dar ski-ul a compensat din plin aceste minusuri.

Si acum sa va zic o chestie pe care sunt sigur ca nu o stiati si este super interesanta pentru pasionati - sunt sigur ca hdi ar fi incantat - : Fiecare skipass are un anumit cod electronic, inregistrat de fiecare bariera de telecabina unde trebuie folosit ca sa treci. Seara poti intra pe net si pe site-ul statiunii exista rubrica care iti arata statisticile zilei tale de ski: distanta totala skiata, diferente de nivel, timpi de coborare a unei partii, numar de partii skiate, si totul sub forma de cifre sau grafic. Este chiar interesant de incercat data viitoare cand mergeti.

Alte zone care m-au impresionat au fost Kitzbuhler Alpen - asemanator cu Saalbach - Hinterglemm, vara la Kaprun (am skiat in iulie in pullover, apoi am facut baie jos in lacul de la Zell); Zillertal - ghetarul de la Hintertux - dupa parerea mea ghetarul cu reteaua de partii cea mai complexa,iar pe vale in jos Mayrhofen (excelent si ca statiune si ca zona de ski), partiide toate dificultatile; Innsbruck (Patscherkofel) nu mi-a placut de loc; Ischgl recomandat celor cu chef de apreschi, si celor care le plac partiile largi si mai domoale. Pt cei cu valente extreme exista St. Anton, care e foarte aproape de Ischgl si este cu totul diferit fata de ce am vazut pana acum, partii dificile si intortocheate, cu foarte multe posibilitati de offpiste.

John dpdv al preturilor esti in urma. Am platit skipass anu asta 42.5 eur + garantie 5. ninja.gif

In afara de Austria am mai fost in Italia la 3 Valli si in Elvetia la Davos. Amandoua m-au lasat fara cuvinte, totul la superlativ, doar ca sunt mai greu accesibile si drumul e mult mai lung. Italia e renumita pentru modul in care reusesc sa prepare partiile. In austria dupa ora 1...faci jaloane printre uriasele damburi care se formeaza, pe cand in Italia la 3-4 cand coboram, lasam partia aproximativ cum o gaseam dimineata.

Este o mare placere, si cunoscatorii stiu, sa te trezesti la 7, cobori la micu dejun printre primii, iei cateva felii de salam si sunca si le arunci pe o felie de paine parca tot cu gandu la duca. Nodu este in stomac si nu prea te lasa sa te bucuri de mancare, mananci mai mult pentru ca stii ca trebuie. Fugi repede sus dupa clapari, ii incalti, mergi la skiroom unde pui skiurile in spinare si iesi la statia de skibus. Afara e mult sub -10 dar nu mai conteaza si nici nu mai simti. In statie asteapta si cativa operatori de la statia de telecabina care iti dau buna dimineata zambind, pt ca stiu de ce te aflii acolo la ora aceea. Odata ajuns astepti inca vreo 5 minute pana la 8:30 cand deschid barierele. Esti in maxim a 3-a telecabina care urca si incepi sa vezi partiile neatinse si goale. Stii ca vei fi printre primii care coboara in dimineata aia. Telecabina parca nu mai ajunge sus si esti foarte nerabdator: Oare cum e zapada? Oare nu e prea inghetata?
Odata ajuns sari in skiuri si o iei glont in jos. Totul e perfect, stabilitate si control excelent datorita urmelor de ratrak, partia o ai toata la dispozitie si esti cuprins intradevar de fericire. Stil de ski? Nivelul skiorului? Nu mai conteaza, pentru ca daca ajungi jos si esti cu gura pana la urechi, atunci ai vazut ce inseamna sa skiezi.


hdi
Ati innebunit? Eu deja am inceput sa-mi fac bagajele.
Nu sunt vreun priceput insa sunt tare entuziast. Poate va povestesc cate ceva din perioada in care am invatat sa nu cad....desi nu e o poveste comica.

QUOTE (V_I_C_T_O_R @ Jan 28 2009, 09:30 PM) *
Dupa vreo 5 minute in care am primit diverse injurii si amenintari, am plecat acasa, mi-am facut bagajul si am plecat.

Asa dom'ne, si eu la mine acasa sunt LEU!!!!! (Fetita mea e dresorul si sotia e directorul circului...)

Super topic! Complimentele mele! Daca ar exista rankinguri cred ca in curand ar fi in top.
Keep writing!
JohnSA
QUOTE (V_I_C_T_O_R @ Jan 28 2009, 09:30 PM) *
John dpdv al preturilor esti in urma. Am platit skipass anu asta 42.5 eur + garantie 5. ninja.gif


Eu am explicat ca fiecare are tabelul lui. Uite, din urma de atunci mi-a ramas ceva prin buzunarele gecii :

JohnSA
QUOTE (hdi @ Jan 28 2009, 09:57 PM) *
Ati innebunit? Eu deja am inceput sa-mi fac bagajele.


Pentru ca vad ca nu ai iesit inca pe usa . (Si tu ai cerut) :
hdi
Am rezervat pt. saptamana viitoare, de luni pana vineri, o camera la Casa Montana din Ranca-Parang.
Nu am mai fost pana acum, asa ca daca cineva are ceva de povestit ....
Oricum, ma duc sa "adulmec" si Transalpina; ar merge o intalnire prin iunie acolo ca sa calcam cu rotile de Subaru pe unde au calcat sandalele romanilor si bocancii Reichului.
Zetics
Cu Transalpina pot sa iti spun de pe acum sa o lasi balta smile.gif

Am fost acum 2 saptamani cu un prieten la Obarsia Lotrului, si de acolo catre Sebes nu se poate merge pentru ca sunt copaci cazuti pe drum chiar cand iesi din Obarsie, cazuti de asta toamna dar nu s-a obosit nimeni sa elibereze drumul; de la Obarsie invers, spre Ranca am mers 2 km si apoi m-am impotmolit in zapada din ce in ce mai mare, inclusiv prietenul care are LAndRover Defender! Iar dinspre Ranca a fost el cam o luna in urma si a zis ca nici o sansa macar sa pleci din Ranca spre Obarsie.

Asta asa... ca sa stii ce te asteapta! Chiar daca intre timp a fost mai cald, nu cred ca s-au schimbat foarte multe prin zona in privinta zapezii biggrin.gif
hdi
QUOTE (Zetics @ Feb 1 2009, 11:03 AM) *
Asta asa... ca sa stii ce te asteapta! Chiar daca intre timp a fost mai cald, nu cred ca s-au schimbat foarte multe prin zona in privinta zapezii biggrin.gif


Atunci o adulmec de la Ranca...
Mircea104901
QUOTE (Zetics @ Feb 1 2009, 06:03 AM) *
Cu Transalpina pot sa iti spun de pe acum sa o lasi balta smile.gif

Am fost acum 2 saptamani cu un prieten la Obarsia Lotrului, si de acolo catre Sebes nu se poate merge pentru ca sunt copaci cazuti pe drum chiar cand iesi din Obarsie, cazuti de asta toamna dar nu s-a obosit nimeni sa elibereze drumul; de la Obarsie invers, spre Ranca am mers 2 km si apoi m-am impotmolit in zapada din ce in ce mai mare, inclusiv prietenul care are LAndRover Defender! Iar dinspre Ranca a fost el cam o luna in urma si a zis ca nici o sansa macar sa pleci din Ranca spre Obarsie.

Asta asa... ca sa stii ce te asteapta! Chiar daca intre timp a fost mai cald, nu cred ca s-au schimbat foarte multe prin zona in privinta zapezii biggrin.gif


Oricum, la intalnirea de pe Transalpina s-a stabilit clar ca o sa avem o drujba la noi. Stiam ca e obligatoriu smile.gif
andrei5130
QUOTE (Mircea104901 @ Feb 2 2009, 07:37 PM) *
Oricum, la intalnirea de pe Transalpina s-a stabilit clar ca o sa avem o drujba la noi. Stiam ca e obligatoriu smile.gif


Cu drujbe sau fara, pentru mine nu conteaza, numai sa stabilim o data cand vom merge wink.gif
hdi
Abia m-am intors de la Ranca-Parang. Nu e Austria da e cu schi....
Natura este superba. Partia asha-sh-asha. Este mai degraba pentru foarte incepatori dar e OK si pt. puturosi. Exista proiecte pentru 2 partii ca lumea pe muntele Papusa (se pare ca sunt interesati sa le faca niste francezi), un proiect cu telegondola de la Ranca la Baia de Fier etc.
Zona are un potential enorm, mai ales ca se afla la o altitudine la care ai zapada multe luni pe an (1600-1800m) iar accesul cu auto nu este prea dificil (ai nevoie ori de un Subaru ori de o pereche de lanturi).
Eu zic ca in jurul statiunii Ranca poti intinde lejer vreo 100km de partii. Totul e sa vrei ca bani se gasesc.
Atasez cateva foto. Am si filme dar trebuie sa ma prind cum le transfer de pe MiniDV pe PC.
PS: pentru cei tentati de Transalpina (sau Transmontana in graiul locului) este si o fotografie cu drumul; e drept ca este sub 1m de zapada necalcata insa indicatorul cu iesirea din Ranca se mai vede inca.
pista
Ati fost cu alti prieteni sau numai familia ?
Pe Madaras aveai si partie de dificultate grea, partia Mihai Mare. Intreaba pe Victor.
Stratul de zapada pare mai gros decat pe Madaras.
hdi
QUOTE (pista @ Feb 7 2009, 04:19 PM) *
Ati fost cu alti prieteni sau numai familia ?
Pe Madaras aveai si partie de dificultate grea, partia Mihai Mare. Intreaba pe Victor.
Stratul de zapada pare mai gros decat pe Madaras.


Doar noi trei. E greu sa mai gasesti pe cineva sa-si ia concediu o saptamana acum ....
Nu-mi trebuie partie foarte grea ca nu mai am genunchi de asa ceva insa cea de la Ranca prea era de promenada. Dar a fost buna pt. exersat tehnica.
Puneti si voi poze noi cu partia de la Madaras
hdi
A nins pe Valea Prahovei. Si zice ca mai ninge si in zilele urmatoare. Temperaturi in scadere banana.gif
Cred ca mai schiem vreo 2 sapt.
L-a mai vazut cineva pe Vlad? A ramas dator cu un scurt tratat ilustrat de schi.
hdi
Frumoase poze. Vad ca a muncit masina sa ajunga acolo.
Voinicul are o mina cam plictisita. Cred ca s-a saturat de atata zapada si trebuie sa-l duci si la plaja acum...
pista
Pozele sunt facute cu un biet E51. In schimb comunica bine cu laptopul.
Nu stiu ce program sa fac pentru mai. In aprilie a fost Euroringul -super !!!- , in mai inca nu e nimic planificat.
La mijlocul lui iunie e Intalnirea Subaru din Ungaria iar saptamana urmatoare plecam in Thassos. Ai ghicit cu plaja ! yes.gif

P.S. in martie am fost la Roma(cu avionul). E criza, trebuie sa faci ceva. teehee.gif
GLC120
QUOTE (bogdaro @ Jun 22 2009, 10:53 AM) *
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 12:03 AM) *
Baietii, si nu ne povestiti numic de pe unde ati fost? Avem topicul cu schi dar nu zice de care asa ca se pune si schiul nautic; vara povestim si punem poze de la mare.


Eu sincer nu prea am ce povesti...2 zile de chillout total. Singurele miscari facute erau pana la bar sa mai iau o bere.

Locatie: Nisipurile de Aur
Hotel: Melia Grand Hermitage
Costuri: vreo 200 EUR (cu totul)
Timp dus/intors = 4 ore (din casa pana-n camera, cat si invers);
Consum = 6,6 (am avut harnesamentul pentru biciclete pe ea asa ca am vajait tot drumul si banuiesc ca a si consumat mai mult decat trebuia)
Spaga la politie = ZERO (nici mie nu-mi vine sa cred biggrin.gif)

Concluzie: nu mai calc pe litoral la noi cel putin 10 ani (atat estimez eu ca o sa ne ia sa plecam toti din tara si o sa ne ocupe bulgarii, nemtii sau alte natii mai de oameni).
No offense.


Sunt cam de acord cu bogdaro. Vacante cu masina ONLY, asta e clar pentru mine, mai ales cu acest Subaru. Am cam terminat cu orice avion.

Am fost prima oara de 1Mai in Bulgaria. Cica 5 stele all inclusive 2+2 persoane 3 zile/3 nopti 168 Euro pret TOTAL unsure.gif

Nu a fost nemaipomenit dar am vazut cu ce se mananca Bulgaria..... Era un hotel mare, mai vechi in stil comunist. De fapt vreo 3-4 stele, o porcarie de vin, coada la masa....... dar oricum, tot gratis s-a chemat.

Acum am cautat mai exact. Complex nou cu mai multe cladiri, aproape de Antalya 5 stele ca si conditii, Internet, apartament cu living si doua dormitoare, multe piscine outdoor/indoor, mancare OK, majoritatea turistilor nemti ceva englezi/olandezi/rusi + cativa romani. Parcare subterana, curat, aranjat. Am mancat in 7 zile 20 de kg de inghetata. blink.gif

Am toata bunavointa pentru turismul romanesc dar astfel de conditii NU EXISTA la noi, iar pretul la cele cateva hoteluri de 5 stele este mai mare NUMAI CU MIC DEJUN. Fara sa mai vorbim de dotari, parc, alei, baruri, piscine, animatori. Totul inchis, cu iesire direct pe plaja.

Drum excelent, nici macar aglomeratie nu este. Mi se pare genial ca nu trece prin nici o localitate. Le numeri pe degete si oricum nu exista vreun semafor sau cedeaza trecerea pana la Varna. In 4 ore de mers nu am vazut vreun pieton... unde sa te opresti. In Romania dupa 3 km.... Consum pe CB 5.8 cu A/C tot timpul, 400 km in 5 ore din casa la hotel. O placere, nici nu simti. Si cu 5.8 asta tot incerc acum sa fac 1000 km cu un plin...

De la Varna la Burgas, super Subaru.... curbe prin padure urci cobori, din cand in cand se vede marea printre copaci....


hdi
QUOTE (GLC120 @ Jun 22 2009, 08:57 PM) *
De la Varna la Burgas, super Subaru.... curbe prin padure urci cobori, din cand in cand se vede marea printre copaci....


thumbsup.gif Frumos drumul ala dar daca prind vreun camion ma iau iar de fumat.... Pentru august am rezervat 10 zile la Sunny Beach. Am fost si anul trecut la acelasi hotel.
Peste vreo 5 ore plec in Grecia-Nei Pori. Va povestesc la intoarcere.

@GLC, la ce hotel fusesi bre? Chiar in Burgas?
LooLee
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 03:31 PM) *
Peste vreo 5 ore plec in Grecia-Nei Pori.

Cu masina sau avionul? Anyway, drum bun si vacanta relaxanta.
hdi
QUOTE (LooLee @ Jun 22 2009, 09:40 PM) *
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 03:31 PM) *
Peste vreo 5 ore plec in Grecia-Nei Pori.

Cu masina sau avionul? Anyway, drum bun si vacanta relaxanta.



Multumesc frumos.

Cu Subaru. Just drive!
V_I_C_T_O_R
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 08:40 PM) *
QUOTE (LooLee @ Jun 22 2009, 09:40 PM) *
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 03:31 PM) *
Peste vreo 5 ore plec in Grecia-Nei Pori.

Cu masina sau avionul? Anyway, drum bun si vacanta relaxanta.



Multumesc frumos.

Cu Subaru. Just drive!

Buey! Da' parca era si "friends inlcuded"....si tu ne-ai lasat acasa! Egoistule!
andrei5130
QUOTE (V_I_C_T_O_R @ Jun 23 2009, 12:05 AM) *
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 08:40 PM) *
QUOTE (LooLee @ Jun 22 2009, 09:40 PM) *
QUOTE (hdi @ Jun 22 2009, 03:31 PM) *
Peste vreo 5 ore plec in Grecia-Nei Pori.

Cu masina sau avionul? Anyway, drum bun si vacanta relaxanta.



Multumesc frumos.

Cu Subaru. Just drive!

Buey! Da' parca era si "friends inlcuded"....si tu ne-ai lasat acasa! Egoistule!

Primul drum mai lung e JUST DRIVE, trebuie sa se bucure si omu de masinuta in liniste, data viitoare nu mai scapa el asa de ieftin...

Distractie placuta mestere, sa nu iei tot soarele sa mai lasi si la altii!
hdi
QUOTE (andrei5130 @ Jun 23 2009, 12:34 AM) *
Distractie placuta mestere, sa nu iei tot soarele sa mai lasi si la altii!


Merci mult. Acum m-am intors. E soare in Grecia pentru toata lumea. Oricum, am luat o felie buna din el. Poate pun si poze....Mai intai sa-mi revin...
andrei5130
QUOTE (hdi @ Jul 4 2009, 12:10 AM) *
QUOTE (andrei5130 @ Jun 23 2009, 12:34 AM) *
Distractie placuta mestere, sa nu iei tot soarele sa mai lasi si la altii!


Merci mult. Acum m-am intors. E soare in Grecia pentru toata lumea. Oricum, am luat o felie buna din el. Poate pun si poze....Mai intai sa-mi revin...

Bine ai rrevenit printra noi!

nu te grabii ca ai timp sa te acomodezi cu lipsa aerului de vacanta teehee.gif
GLC120
Vad ca hdi nu vrea sa ne spuna cum a fost in Grecia.... Eu intre timp am descoperit o zona unde poti petrece multe vacante si unde poti face cu masina sute de km pe macadam. Apuseni!

Ca tot se asfalteaza Transalpina.

andrei5130
QUOTE (GLC120 @ Jul 11 2009, 10:29 PM) *
Vad ca hdi nu vrea sa ne spuna cum a fost in Grecia.... Eu intre timp am descoperit o zona unde poti petrece multe vacante si unde poti face cu masina sute de km pe macadam. Apuseni!

Ca tot se asfalteaza Transalpina.

intradevar sunt de vis drumurile din Apuseni si pot fi combinate cu multe trasee de picior ...
hdi
Poze facute in lacasul zeilor.
Nu era un drum rau deloc, numai ca, pe alocuri, pietrisul era spalat de mici torente care formasera santuri transversale destul de adanci. Nu stiu daca era necesar AWD insa garda la sol cam trebuia. De fapt, unde am ajuns eu cu masina eram cam singurel.
Este inutil sa va spun ca, in buna traditie romaneasca de care ma simt legat, pentru a putea pangari Olimpul de la volanul masinii, a trebuit sa daram vreo 3-4 bariere puse cu infinit bun simt si un templu care-mi statea in drum(nu mai stiu daca al lui Apollo sau al lui Voyager). Nu m-a vazut nimeni si oricum au destule.
Am poze si mai frumoase dar contin copii si suparam moderatorul care a zis ca astia mici sunt off-topic.
andrei5130
Bine ai revenit dinnou printre noi!
chiar asteptam ceva poze din vacanta ta 36182451.gif

arata la fel de bine ca si drumurile pe care am fost si eu, intradevar la ei pana si drumurile de exploatare agricola sunt "fasonate" si nu pun nici un fel de problem....

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.