Help - Search - Members - Calendar
Full Version: accident mortal datorat regulatorului de viteza
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
James Kilowatt
http://www.lesechos.fr/depeches/france/afp...teur-relaxe.htm

Justitia franceza a achitat soferul implicat intr-un accident mortal acum un an. De vina pentru accident a fost regulatorul de viteza, care a refuzat sa se decupleze iar frana nu a tinut. Dupa impact, frana si-a revenit...

Masina in cauza e o Toyota RAV4. Nici un angajat toyota nu a fost citat, iar expertii exclud o pana, totusi, tribunalul considera ca "daca expertii n-au vazut nu inseamna ca nu a existat".

Sunt curios daca era o masina cu cutie manuala sau automata....

Toyota nu a facut nici un comentariu.
20krpm
QUOTE (James Kilowatt @ Dec 15 2008, 04:46 PM) *
Sunt curios daca era o masina cu cutie manuala sau automata....

care ar fi fost diferenta?
James Kilowatt
La aia automata poate avea pretextul ca un ECM "inghetat" l-ar fi impiedicat si sa decupleze cutia si/sau sa opreasca motorul. Si sa franeze...
Asta a fost explicatia unuia cu Laguna (care nu are contact "mecanic", daca se infinge computeru' nu mai merge nici butonul de "start" cu care se opreste motorul biggrin.gif). In Fr e o polemica lunga cu regulatoarele astea, in care Reno a tinut capul de afis.

Niste jurnalisti au facut niste masuratori si au demonstrat ca la Laguna o femeie anorexica nu e capabila sa apese frana suficient de tare ca sa contrabalanseze un regulator blocat.

Eu nu inteleg ce argument ar fi putut aduce cineva ca sa convinga justitia ca NU a fost regulatorul. Dintr-un reportaj trunchiat la TV, sau din articolasele de pe net s-ar fi putut intampla ORICE si ar fi fost acceptat. Adica, a venit un martian mic si rau si a calcat acceleratia in locul soferului. Nu l-a vazut nimeni, si in general nu a vazut nimeni martieni mici si rai? Si ce daca, "daca nu l-a vazut nimeni asta nu inseamna ca nu a existat"....

In fine, nu contest decizia in sine, ci logica afisata de istetii aia de magistrati. Puteau spune ca nu au suficiente date, ca nu e un caz concludent si ca deci nu pot condamna pe cineva pe baza datelor disponibile. Insa justificarile de doi bani si declaratiile pentru presa sunt impotriva bunului simt....
Diesel
Putem sa aplicam chestia asta si pentru radarele din localitati? adica merg cu 110 pe un drum european, legal, alea alea, 105 daca insistam si al naibii ramane blocat cand intru in localitate, nu pot incetini.

Anyway, suntem latini, si noi si francezii.
James Kilowatt
Distractia continua, aceeasi justitie impartiala a confirmat condamnarea Volvo pentru un accident in care au murit doi copiii in '99. Gagica de la volan avea un Volvo break si s-a infipt intr-un grup de copiii. Apoi a sustinut ca nu au reactionat franele. Modelul respectiv avea un bug, si nu fusese rechemat pentru remediere, si de aici culpa constructorului.
Insa Volvo sustine pe baza expertizei lor (cat o fi si aia de obiectiva) ca in acest caz particular gagica a confundat frana cu acceleratia....

In continuare sunt distractive declaratiile publice date de magistrati in traducere libera "am condamnat Volvo ca sa putem da niste bani familiei". Se pare ca vanatoarea unui "deep pocket" tipic americana a fost importata si in Europa continentala.
M A R I A N
La volanul Corollei Sedan folosesc ~70 % din timp cruise controlul (pentru ca majoritatea timpului merg pe autostrazi), de fapt eu zic ca il folosesc mai des decat calc frana sau acceleratia pentru ca maneta regulatorului de viteza le face pe amandoua...
Atunci cand calc frana reactia de decuplare a cruise controlului este foarte rapida, practic e mai rapid sa calc direct frana, in loc sa iau piciorul drept de pe acceleratie si sa actionez cu el frana.
Nu stiu ce s-ar intampla daca s-ar bloca cruise controlul, practic ar fi aceeasi situatie in care ai apasa in acelasi timp cu piciorul stang pe frana si cu cel drept pe acceleratie, nu?
Dar chiar si asa, oare frana nu e mai puternica?
ozz86651
D-aia trebuie cutie neagra ca la avioane pe masini. Multe cazuri in coada de peste au ramas nerezolvate.
Acum citiva ani a murit pe aici unul pe care il cunosteam oarecum dupa ce a intrat la un semafor un truck in el si l-a facut muci (strada pe care venea truckul avea limita de viteza 90kmh). A lasat nevasta, copil nou nascut, ma rog, tragedie. Era noapte tirziu. Ala cu truckul a zis ca el avea semaforul verde. Nu mai stiu citi martori au fost, ori unul-doi, ori nici unul, dar oricum nu s-a putut stabili care a trecut pe verde si care pe rosu. Dupa aia au pus aparate de pozat la semafoare.
Acum nu stiu ce mare lucru s-ar rezolva oricum, accidentul e accident, de cele mai multe ori se da pedeapsa cu suspendare daca nu ai baut sau alta incalcare a legii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.