Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Posibilul premier ???
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
Mariustom
Cine credeți că va fi desemnat ca premier de Băsescu săptămâna asta ??? Dar cine ați vrea să fie ?
Cum va influența alegerea lui viitorul nostru ?
Dar posibilele alianțe ce se întrevăd la orizont ???


Funcție de răspunsurile voastre poate fac și un ... poll, spre disperarea unora biggrin.gif
ninja.gif
StefanVVTi
Cred ca alianta este ... evidenta! Ramane de vazut ce decizie se ia referitor la UDMR confused.gif
Premierul?.... Chiar nu stiu ce sa zic!! pinch.gif
T u d o r
Nu...nuuuu, nuuuuuuuuuu...fara poll, te rugam... whistling.gif

teehee.gif


Ok, serios acum. Adica foarte serios....
Beeeeeeeeeppp.... (asta a fost la adresa posibilei si foarte probabilei aliante care deja se intrevede). Cum (beeep) mea sa faci mah alianta cu Voiculescu si toti mafiotii aia din PSD??? Si sa te consideri altfel decat ei? Justitia a fost trimisa in negura timpului cu aceasta ocazie, data inapoi cu fix 4 ani. verymad.gif Dupa ce te-ai balacarit ca la usa cortului cu ei 4 ani...acum iti dai mana "pentru binele patriei". De necrezut...inca mai sper sa nu se intample, mai pastrez o farama de speranta.
In cazul aliantei PDL PSD premier va fi Stolojan. Asta cred in proportie de 80%.

Dar speranta mea ramasa imi da o alianta PDL UDMR cu sustinere "tacita" din partea celorlalti in parlament. Adica guvern minoritar, intarit in parlament cu nationalitatile si diversi traseisti care au gresit alegerea si se dau cu cei la putere sa se aseze si ei macar langa masa bogatilor.
mike.omega
Oh nu! Nu si politica! ninja.gif

O parere: daca astia o sa faca o alianta PDL-PSD inseamna ca PSD-ul va avea credibilitate si mai mult la anu la prezidentiale, ceea ce ar fi o mare problema biggrin.gif Sau, reversul medaliei, sa se ocupe cei de la PDL sa le faca o imagine nasoala tongue.gif

Eu nu tin decat cu mine, nu cu ei dry.gif
AZAZEL
eu as fi vrut o alinta PDL cu PNL si cu premier tariceanu.
klm
Am crezut ca rezultatul principal al acestor alegeri a fost lipsa importantei UDMR-ului (si inca sper acest lucru), orice combinatie intre cei trei P. l-ar face pe Bela sa urle la fel ca Vadim despre treburile lui (sunt doar ale lui, nu cred ca reprezinta populatia de etnie maghiara din Romania). Desi am simpatiile mele astept o guvernare liberala (ma refer la valori si nu la denumirea unui partid) pentru ca de m-am saturat de socialisti ca de mere padurete.
adrian_flavius
Ca formatie intelectuala si convingeri intime, aprob o doctrina liberala...din pacate, PNL-ul nu a reprezentat vreodata o dreapta adevarata (in ultimele 2 decenii), dupa cum nici PD-L-ul nu face asa ceva...toti se dau dupa cum bate vantul, sa le mearga bine...

Singurul castig adevarat al unei aliante PSD-PD-L ar fi scoaterea UDMR de la guvernare...pentru prima oara in ultimii aproape 20 de ani...si ar fi un inceput bun...in rest, numai ciolanul conteaza...ei cu ei, noi nici macar cu noi...ei se sustin unul pe altul, noi ne mancam unii pe altii...

Ca si premier, probabil unul dintre cei doi vehiculati de presa: Blaga sau Mitrea...desi pot aparea si surprize...pana maine seara cred ca ne lamurim...
HalbaSus
Ole ole ole ! FSN reloaded ! Yesssssss !
Toti cei care sustineau ca PD-L-ul ar fi mai mult decat o sectiune desprinsa din FSN acum sper ca realizeaza ca toti sunt niste comunisti FSNisti, diferenta dintre basescu-iliescu-nastase-stolojan sunt simple amanunte tehnice si modul in care isi prostesc electoratul. Unii o dau pe "liberalismo-popularo-social-democrat" altii o dau pe "internationala socialista" dar in fapt sunt toti o apa si-un pamant...
De 18 ani ne conduce tot FSN-ul (in diferitele lui forme)... acum o sa ne conduca FSN-ul reunit...

LE: referitor la premier, eu nu cred ca basescu il va numi pe "draga stolo", asta fiindca nu cred ca are incredere in el, tocmai fiindca nu are incredere in el nu l-a lasat sa aiba el partidul lui.
adrian_flavius
noutati...
adrian_flavius
si o poza "sugestiva"...
adrian_flavius
si inca o "galushca": stupefiat
getodac
Indiferent cu cine v-a face PD-L alianta (PSD sau PNL) cu siguranta UDMR nu v-a ramane in afara guvernarii si premier v-a fi Blaga.
Eu sper din tot sufletul ca PD-L sa faca alianta cu dreapta si cat mai dreapta din pacate liberali sunt prea orgoliosi si nu vor sa renunte ca premierul sa fie din randurile lor, asa ca mi-e tare frica sa nu ne balacim urmatori 4 ani intr-o mocirla mai "mocirloasa" decat cea din timpul fostei guvernari PSD.
PD-L + PNL e suficient pentru un guvern majoritar fara prea multe dureri de cap, nu credeti?
air_wolf
politica sucks! si politicienii... verymad.gif
HalbaSus
QUOTE (getodac @ Dec 9 2008, 04:39 PM) *
PD-L + PNL e suficient pentru un guvern majoritar fara prea multe dureri de cap, nu credeti?


Da ce' sunt prosti liberalii ? Crezi ca ei vor sa sa fie asociati cu PSD-ul ? Electoratul lor nu ii suporta pe PSD-isti si ar pierde foarte mult daca s-ar alia cu PSD-ul, mai ales ca vine si criza. Plus ca ei nu sunt la feli de flamanzi ca PSD-ul si PD-L-ul care in ultimii ani au facut foamea. Chestia cu "vrem sa dam noi primul ministru" e un fel de "ma casatoresc cu tine daca iti dai penisul" este o oferta inacceptabila pentru orice partid (sa nu dea primul ministru desi are aproape de doua ori atatea mandate).

Practic la cat de multa lume uraste PSD-ul ei sunt ca o ciuma pentru celelalte partide, cine se aliaza cu ei pierde urmatoarele alegeri si electoratul anti-PSD-ist se va indrepta catre celalalt partid (PDL sau PNL)... intrebarea se pune: cine e mai flamand si cine isi permite sa mai stea 4 ani in opozitie (PSD-ul clar NU isi mai permite luxul asta)... logica spune ca PD-L-ul e mai flamand (partid mai mare, mai multe guri de hranit, si in ultimii 2 ani au cam flamanzit).

Alianta dintre PDL si PNL pare din ce in ce mai improbabila, in cazul in care liberalii nu accepta (ma rog, pun conditii imposibile) atunci ma voi declara surprins de inteligenta lui Taricelu...

Probabil vor ajunge la guvernare aia mai flamanzi (PSD+PDL) iar prim-ministru va fi probabil din randurile PDL-ului dar nu Stolojan... poate Blaga... poate Stanisoara...
AZAZEL
Base ii va baga la guvernare pe udmr pt simplul motiv ca are nevoie de voturile etniei maghiare peste 1 an la alegerile prezidentiale. 7% in plus sunt decisive in lupta cu oricare alt candidat.
drabisan
Despre alianta ce se prefigureaza: beep, beep, beep, beep, beep, beep, beep. Puteti sa-mi dati un warn, dar imi vine sa ma bat singur pentru ca i-am votat.
Despre premierul care se prefigureaza si echipa care se anunta...mi-as lua ban, dar imi place forumul asta!

Ii doare pe astia de Romania unde ma doare pe mine de Zabrauti.
James Kilowatt
ce conteaza care-i premier? whistling.gif
StefanVVTi
QUOTE (AZAZEL @ Dec 9 2008, 05:45 PM) *
Base ii va baga la guvernare pe udmr pt simplul motiv ca are nevoie de voturile etniei maghiare peste 1 an la alegerile prezidentiale. 7% in plus sunt decisive in lupta cu oricare alt candidat.

Care-ar fi acel candidat care sa se apropie de procentul lui Basescu?
getodac
@james
Conteaza foarte mult cine e premier, mai mult decat ne inchipuim noi
In primul rand in perioada asta de criza ai nevoie de un premier fff autoritar pt ca vor fi foarte multe discutii cu sindicatele, sincer desi il stimez pe Stolojan nu cred ca vreodata se va putea impune in negocierile cu sindicatele asa cum ar putea sa o faca "militarosul" de Blaga care este un om mai dintro bucata si stie sa isi impuna punctul de vedere fff ferm sau cum s-ar impune Tariceanu care a demonstrat ca in ciuda problemele avute se impune prin aroganta si uneori indiferenta (vezi incercarea PDL de a-l demite prin motiuni de cenzura sau negocierile duse pentru marirea salariilor profesorilor)
De la PSD sincer nu vad nici un posibil candidat care ar putea face fata postului in conditiile actuale de criza, un premier pesedist nu ar face alceva decat sa garanteze baronilor locali care au probleme la DNA sa stea linistiti ca au spatele asigurat (Oprisan, Mazare... etc)
Conteaza ce premier avem si in relatiile internationale ff mult, sa nu uitam ca suntem la granita UE, ca avem trupe in zone de conflict pe care uni vor sa le repatrieze, se doreste eliminarea vizelor pentru unele state.... etc
Cristi2
Oprescu.
smile.gif
oricum ar cadea zarurile (ha ha ha), guvernul nu va rezista mai mult de 1 an, zic eu.
doar daca nu reuseste Base-distrugatoru de partide, cu ajutorul nemijlocit a lu Tatuca-red-ilici, sa sparga in doua PSD-ul.
1.foarte bine, asta trebuia sa se intample mai demult
2.foarte rau, ar urma probabil 10 ani de PDL la guvernare.

P.S. are importanta, totusi, si cine va fi premier.
P.S. 2 - va dati seama ce ar fi insemnat Romania fara cele 3 mandate a lui tov. Iliescu ??
OvidiuH
E oficial. A fost propus Stolojan.
getodac
Da.... l-as fi preferat totusi pe Blaga, Stolojan e putin cam moale in negocieri dar macar e un bun economist.
D-zeu sa ne ajute.
OvidiuH
Ai putina rabdare, mai trebuie sa primeasca si votul in parlament inainte sa fie numit. Momentan e doar propus.
klm
CITAT(StefanVVTi @ Dec 10 2008, 04:17 AM) *
Care-ar fi acel candidat care sa se apropie de procentul lui Basescu?

Poate ca inca nu exista insa meandrele concretului ii pot da nastere wink.gif.
CITAT(getodac @ Dec 10 2008, 09:30 AM) *
Conteaza ce premier avem si in relatiile internationale ff mult, sa nu uitam ca suntem la granita UE, ca avem trupe in zone de conflict pe care uni vor sa le repatrieze, se doreste eliminarea vizelor pentru unele state.... etc

Aspectele astea nu prea tin de apanajul premierului, aici tot presedintele ramane rege (cu exceptia rusiei unde Putin a reusit, odata cu expirarea celor 2 mandate, sa devina premier si presedinte in acelasi timp smile.gif).
florin55503
noul guvern nu va rezista mai mult de 1 an de zile. va fi un jaf generalizat, fiecare va acuza pe celalalt ca fura mai mult si tot asa. 2 partide mamut cu foamea in gat, mai trebuie sa pregateasca si alegerile prezidentiale. cel mai bine din toata afacerea asta va iesi PNL-ul. (probabil va ajunge undeva la 25-30%)

PS: cum beeep dupa ce ii injuri ca la usa cortului, ii spurci te aliezi cu ei pt ca vezi doamne romania e in criza. daca erau destepti mai asteptau 4 ani si venea sigur si singuri la guvernare
krondet
dintre cele trei variante de pramieri...stolojan este cel mai acceptabil, d.p.d.v profesional.
ramane sa vedem din punct de vedere moral si al..partidului.
in masura in care toate partidele implicate cautau avantaje pentru partidul lor, nu pentru cei care i-au votat, vor castiga cei aflati la guvernare, urmand ca la alegerile urmatoare sa se imbuibe liberalii. singurii care castiga constant sunt udmr-istii
Alex-F1
QUOTE (krondet @ Dec 10 2008, 09:47 AM) *
singurii care castiga constant sunt udmr-istii


Mda.....si asta pt. ca nenea Marko Bella e un mare politician, un mare om, f. capabil, diplomat, cu o gandire limpede si sanatoasa.....in fine, numai de bine despre el.....dar pacat ca nu-i in tabara romana confused.gif
adrian_flavius
Bomba zilei

...credeati ca s-a terminat? Circ e putin spus...
mike.omega
Sa ne apucam sa plangem cu lacrimi de crocodil ca ne-a lasat Stolo sau sa plangem ca isi bat astia joc de noi?
StefanVVTi
Ne-apucam de baut si vedem noi de ce plangem! laugh.gif
In ce tara traim...
T u d o r
Ceva motive posibile? unsure.gif
mike.omega
Cei de la realitatea spun ca cica ar fi bolnav...
T u d o r
Hmmm, eu cred mai degraba ca era cam parasutat in functie si aia s-au apucat sa-si aranjeze treburile fara sa tina seama de el. Omul s-a simtit in plus si a reactionat cum ar fi reactionat orice om de buna credinta intr-o situatie asemanatoare.
adrian_flavius
Papucii mei, si atunci de ce a mai acceptat functia, in prima faza? Repetam faza cu "catindatura" la presedintia Romaniei, din 2004?...Parerea lui Tariceanu
adrian_r5
QUOTE (mike.omega @ Dec 15 2008, 12:39 PM) *
cica ar fi bolnav...


Cu capu' ???
mike.omega
Asta nu am de unde sa stiu smile.gif
adrian_flavius
Noul premier desemnat
krondet
Morala....nu conteaza pe cine votezi, ci conteaza cine vor ei sa iasa confused.gif
traiasca uninominalul
OvidiuH
Mizerii peste mizerii. Parca ne-am intors in 2004.
AZAZEL
iar boc nu are nici o treaba cu economia si finantele. omul a absolvit facultatea de istorie si filosofie si are un doctorat in politica si filosofie politica.

doamne fereste. stau si ma intreb de ce base nu l-a pus pe blaga sau berceanu

premier mai bun ca tariceanu nici gand sa gasim zilele astea.
OvidiuH
QUOTE (AZAZEL @ Dec 15 2008, 03:04 PM) *
premier mai bun ca tariceanu nici gand sa gasim zilele astea.

Asta-i gluma sau... ?
adrian_flavius
pai in comparatie cu Boc-poc, Tariceanu e doctor docent...iar Boc undeva la gradinita...
adrian_flavius
Caterinca...
OvidiuH
Marea problemă la Boc nu e că nu a absolvit economia sau finanțele, spre exemplu Tăriceanu e inginer, cu specializare în construcții.
Problema lui Boc e că nu are nici față, nici valențe de lider.
adrian_flavius
Boc are fatza de presh, si anume de preshul lui Base...asa cum ziceau unii pe nu stiu ce site, Basescu l-a nominaliza pe Boc, pentru ca nu a putut sa se auto-numeasca in functia de premier... whistling.gif
getodac
De ce Dumnezeu nu la nominalizat pe Blaga nu inteleg........... auzi noul premier Boc, numai cand ma gandesc ca in turca boc inseamna cct imi dau seama cum o sa fie in viitor...
Stolo face ce stie el mai bine... fuge asa cum a facut si in '92 si in '04.... si daca e "scutit medical" pun pariu ca doctorul Base il v-a vindeca rapid dupa o sedinta de terapie pe canapeaua din sala de sedinte PD-L
Alex-F1
QUOTE (getodac @ Dec 15 2008, 12:44 PM) *
numai cand ma gandesc ca in turca boc inseamna cct imi dau seama cum o sa fie in viitor


Asta nici macar de gluma nu a fost buna, dar nah, e forum liber si trebuie sa le suportam pe toate.....poate si tu ai fi {neplacut} surprins sa afli ce inseamna numele tau in io mai stiu ce limba..... confused.gif Probabil Stolo a renuntat fiindca nu vrea sa i se umple camara de carne cum li s-a umplut la toti politicienii (buni sau rai) ajunsi la ciolan....omu poate vrea sa doarma linistit, fara sa auda peste cativa ani ca tara a ajuns cum a ajuns {si} din cauza ca el a condus o adunatura de hoti....si-o fi zis in sinea lui: "dom'le e prea mare riscul/provocarea.....nu primesc".....si daca stau bine si ma gandesc, a facut o miscare inteleapta.....timpul o va confirma sau infirma..... ninja.gif
AZAZEL
Alex. idiotu, trebuia sa spuna ca nu-i trebuie functia de prim ministru si nu creeze atat balamuc. nu era mai bine sa nu accepte functia acum 5 zile.
Alex-F1
La prima privire citisem "Alex idiotu" ohmy.gif laugh.gif Pai na, poate atunci euforia momentului l-a facut sa accepte IDEEA, dar apoi omul a cugetat mai bine, a pus in balanta toate cele, a discutat cu apropiatii sai (inclusiv familia) si a ajuns in final la concluzia ca nu merita.....si tare inclin sa cred ca a gasit solutia optima.....CURAT nu merita!!!! biggrin.gif
marius68582
Mie-mi place titlul antenei : " Romania-Spitalul de nebuni".
Astia ne tripleaza noua taxele. no.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.