Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Doresc sfaturi in achizitionarea unei masini .... TECHNICAL GUIDANCE
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
borisn
Salut

As dori niste sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea unei masini .

Parintii mei doresc sa-si cumpere o masina second hand cat de curand si suntem in neclar cam ce sa obtam.

M-am gandit la un A4, Subaru(Outback?Forester?) , Sau Mitsubishi Lancer, Honda accord. Dat fiind faptul ca avem caine
va trebui o masina combi/break. Motorizarea sa dispuna de cel putin 120CP, masina sa nu fie mai veche de 3 ani.
Consumul in oras ,ore varf sa fie cam 10-11 L max , extern 5.5L-6L

Piesele schimb/ service/revizii care sunt mai ok la scor?
Dispun de 17.000-18.000 Euro.

Si SUV-urile sunt bine venite.

Mersi
guerilla
un singur topic pe aceeasi tema e suficient. ai warn. citeste regulamentul.
T u d o r
Consumurile astea pe care le doriti voi sunt de diesel. Asadar iata o prima restrangere a ariei de cautare. In principiu, un motor de 2 litri diesel s-ar putea inscrie in parametri si nici nu ar fi suprataxat.

In banii astia poti gasi cam orice SUV compact sau break de clasa medie. Poti sa ne mai dai cateva detalii, cum ar fi preferinta individuala pentru o marca anume? Sau in functie de localitatea in care traiti... prezenta sau absenta unui service de marca ar fi un impediment? Varsta soferului... stilul de condus?

Dintre cele expuse de tine cred ca Subaru (cu diesel) e prea nou sa se inscrie in limita de pret. Iar Lancer nu am vazut break, nici nu stiu daca exista pe la noi.

Ar fi ok un A4 break diesel, dar e destul de rigid si poate nu se potriveste cu stilul ... depinde de varsta, nu? smile.gif
borisn
well 10x pentru raspuns , lucrurile au luat oarecum o intorsatura.

Se pare ca ai mei vor sa se intinda pana la 21.000-22.000 Euro pentru ceva NOU.
Ideea e o masina safe , stabila , puternica , cred ca ajunge max 170CP pentru un diesel sau un 150max pt un benzinar.

Am fost pe la diferite reprezentante din oras. (Timisoara) Accord-ul Break ne-a lasat cu gura cascata, din pacate suma este peste bugetul nostru si nu ne motiveaza sa dam 33.000 acum pe o masina la drumurile pe care le avem, dar sa nu deviez de la subiect... Ne-a incantat foarte mult Aventis ca si pret/dotari. Este o masina fiabila din cate am inteles, Toyota este in primele 3 top level la modelele Japoneze

Masina este pentru mama mea dar conduce ca un barbat... adica stie sa manevreze masina f bine. Eu ii caut un model , ce ii ofera o siguranta mare, sa fie fiabil, consumul poate conteaza mai putin, dar sa fie o masina oarecum puternica pentru depasiri. De ce pun atat accent pe siguranta ? Face des traseul TM-AR , acest drum este periculos din punct de vedere al accidentelor, contrar carosabilului bun.

Am primit alte sfaturi pentru Volvo XC70 si saab 9-5 Combi.

Deoarece avem caine trebuie sa mergem doar pe varianta Combi , nu mai dorim sa punem cainele pe bancheta din spate deoarece murdareste si e neplacut pentru o persoana care urca in spate si e plin de par.


T u d o r
Ok, atunci Outback e scump. Un SUV nou la sub 25000 euro nu-l iei bun.

Sfatul meu e Avensis Break (sau cum s-or numi la Toyota modelele astea). Fiabil, fara boli ale copilariei, imagine in crestere (importanta la revanzare), motoare decente. Si are si oferta. smile.gif
Altceva (facand abstractie de superofertele de "criza" pe care nu le stiu) ar mai fi Mondeo break, Passat Variant (daca intra in bani unul decent, desi ma indoiesc), Laguna break. Oricum, la criza asta pe piata auto, cauta un dealer care are stoc mare de masini si sigur iti va oferi un discount mare, pentru ca nu-si permite sa le mai tina.
Dar Avensis e cea mai buna oferta in banii astia, dupa parerea mea.

Sau, in ultima instanta, un model compact break. Aici oferta e mai mare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.