Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Taxa auto va fi suspendata pe o perioada de 3-6 luni pentru masinile noi
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
StefanVVTi
Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziția de vehicule noi, pentru a limita importurile de mașini vechi, a anunțat premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat, într-o conferință de presă susținută la Guvern, că a avut consultări, săptămâna trecută, cu directorul general al grupului Renault România și al Automobile Dacia privind perspectivele întreprinderii și că va avea astfel de discuții și cu celelalte companii din domeniu, astfel încât să poată fi introduse măsurile adecvate de protejare a industriei interne de profil.

"Eu am spus că importurile de vehicule second-hand vor omorî piața internă și astăzi lucrurile se văd și au o amploare deosebită. Există o mare îngrijorare la Dacia și mă bucură că președintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu președintele pe acest subiect și foarte rapid voi decide la nivelul Guvernului câteva măsuri care să ducă la limitarea acestor importuri. Cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru mașinile noi. Practic, păstrăm taxa pentru mașinile second-hand", a spus Tăriceanu.

El a confirmat informația MEDIAFAX, conform căreia a discutat, luni, cu președintele Traian Băsescu pe acest subiect și a arătat din nou că nu dorește ca România să fie transformată într-un cimitir de mașini vechi aduse din alte țări europene.

"Dacă cumva o să îmi spuneți că a spus Comisia Europeană nu știu ce, am să vă spun să-i întrebați la rândul vostru pe cei de la Comisie dacă ei sunt responsabili de păstrarea locurilor de muncă în România, că știți atunci când a fost problema cu taxa de poluare ce discuții am avut. Toată lumea mă întreba: «Dacă Comisia Europeană spune nu știu ce ?» Dar ce spune Comisia când încep să își restrângă activitățile și locurile de muncă sunt puse în pericol ?", a întrebat Tăriceanu în conferința de presă.

El a precizat că decizia de suspendare a taxei auto în cazul mașinilor noi va fi aprobată în ședința de miercuri a Guvernului sau în următoarea reuniune a Cabinetului.

"Va trebui să avem grijă să continuăm programul de stimulare a vânzărilor noi nepoluante prin Programul «Prima de casare» și va trebui acum, pe final de an, să vedem dacă este cazul să facem niște redistribuiri ale cotelor rămase neutilizate pentru a ajuta industria autohtonă", a adăugat Tăriceanu.

Premierul a mai anunțat că va solicita ministrului Transporturilor să verifice, prin "supracontroale", dacă la Registrul Auto sunt respectate condițiile de verificare tehnică a mașinilor second-hand, arătând că există numeroase informații conform cărora mașini care nu corespund din punct de vedere tehnic primesc aprobarea tehnică și sunt înmatriculate.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Craiova, că se va întâlni, înaintea ședinței de Guvern, care va avea loc miercuri, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a găsi soluții pentru înlăturarea taxei de primă înmatriculare la mașinile noi.

Traian Băsescu a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea Fabricii Ford de la Craiova și cu sindicatele, că scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru mașinile noi este o necesitate atât pentru producătorul american de automobile, cât și pentru uzinele Dacia.

"La Dacia, e o chestiune care va atinge și Fordul când va începe să producă. Ceea ce se prefigurează ca o necesitate este scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru ca lumea să fie stimulată să cumpere mașini noi. Lucru care cred că se va întâmpla după ședința de guvern de miercuri, așa cum a spus și premierul public", a declarat Băsescu.

Șeful statului susține că a purtat mai multe discuții cu premierul Călin Popesctu Tăriceanu pe tema scutirii de la plata taxei de primă înmatriculare mașinile noi, urmând a avea o nouă rundă de discuții miercuri, înainte de ședința de Guvern.

"Am avut o discuție cu premierul, vom mai avea o discuție și miercuri dimineață, înaintea ședinței de Guvern, și probabil că vom găsi soluții. De asemenea, soluția continuării programului de înnoire a parcului, care să stimuleze producția internă, fie că vorbim de Dacia astăzi, fie că vorbim de Ford mâine", a precizat Băsescu.

Surse ministeriale au declarat, săptămâna trecută, agenției MEDIAFAX, că premierul Tăriceanu a spus miniștrilor, în ședința Guvernului, că formula de calcul a taxei de poluare auto ar trebui schimbată, deoarece s-a dovedit că aceasta nu a stopat importul de mașini second-hand, principala variantă luată în calcul fiind eliminarea taxei de poluare auto în cazul achiziționării de mașini noi.

Sursa: Mediafax
T u d o r
Nu pot decat sa ma bucur.... whistling.gif
adrian_flavius
fericitule!...laugh.gif...bafta...cat mai ai de asteptat?
T u d o r
Daca nu se intampla nimic, maxim o saptamana. wink.gif
klm
CITAT(StefanVVTi @ Nov 18 2008, 01:00 PM) *
"Dacă cumva o să îmi spuneți că a spus Comisia Europeană nu știu ce, am să vă spun să-i întrebați la rândul vostru pe cei de la Comisie dacă ei sunt responsabili de păstrarea locurilor de muncă în România, că știți atunci când a fost problema cu taxa de poluare ce discuții am avut. Toată lumea mă întreba: «Dacă Comisia Europeană spune nu știu ce ?» Dar ce spune Comisia când încep să își restrângă activitățile și locurile de muncă sunt puse în pericol ?", a întrebat Tăriceanu în conferința de presă.

Ce dixtractivi sunt cei care se fac ca au cojones, daca ne amintim nu mai tarziu de cateva luni in urma, ca urmare a "recomandarilor" CE, Guvernul a transformat taxa de prima inmatriculare in taxa de poluare; binenteles ca totul s-a facut la nivel de hartogaraie pentru ca fondurile stranse nu se duc la Ministerului Mediului ci tot la bugetul de stat, adica e aceeasi Marie cu alta palarie wink.gif; acum aceeasi persoana spune ca are tupeul sa negocieze directivele CE?! Istoria il contrazice!
Acum hai sa ne gandim in mod practic: masura ar trebui sa salveze locuri de munca autohtone dar se scutesc toate masinile noi, inclusiv alea facute in Singapore (nu spun ca e bine sau rau).
mike.omega
Guvernul iar ii ajuta pe cei de la Renault smile.gif Nu o mai facuse de mult si acum in prag de alegeri, PNL-ul se poate bate cu pumnu-n piept ca au scos taxa de poluare pentru 3-6 luni...

Paranteza: Guvernul nu vrea sa priceapa sau sa vada cum stopeaza altii inmatricularea masinilor SH intr-o stare jalnica?! O inspectie RAR la sange! La noi cea mai mare problema e coada la care trebuie sa stai...
cristsib
Mai multi importatori au inceput sa preia ei plata taxei de poluare, asa ca masura ii ajuta pe cei mai "saraci": Dacia, Renault, probabil si Citroen!
StefanVVTi
La sedinta de Guvern s-a stabilit suspendarea Taxei Auto pentru o perioada de 1 an, incepand cu 1 ianuarie 2009(modificarea se aplica pentru masinile Euro 4).
StefanVVTi
S-au razgandit si se pare ca o suspenda de la 1 decembrie...Oare ei stiu data exacta? verymad.gif
Legionaru'
Ce scandal facea ieri un dealer de masini sh la National TV! Potop!
AlexTM
Intrebare: taxa se suspenda si pentru masinile noi aduse DIN STRAINATATE? (ma refer la cele aduse personal, ofcourse)
StefanVVTi
Nici ei nu cred ca stiu...intre timp, s-a amanat suspendarea taxei, pentru 15 decembrie ... pinch.gif
krondet
QUOTE (AlexTM @ Nov 27 2008, 10:37 PM) *
Intrebare: taxa se suspenda si pentru masinile noi aduse DIN STRAINATATE? (ma refer la cele aduse personal, ofcourse)


pentru masinile noi, taxa se suspenda
pentru masinile sh...SE TRIPLEAZA teehee.gif
klm
CE cica n-a fost anuntata de triplarea taxei auto.
Alta situatie care la noi e pe dos: in conditiile in care creditarea face aproape imposibila achizitionarea de masini noi le mai dam in cap si pietei de SH din Romania.
Oricum n-o sa fie nicio problema: minim 50+(300*20%) lei se vor duce in bugetul Bulgariei.
danutv
Salutare !

Am citit undeva ca potti imatricula masini pe persoane cu handicap cu scutire la plata taxei de poluare, fara ca acestea sa posede permis de conducere, daca a reusit cineva sau are informatii in acest sens rog sa-mi dea detalii.
getodac
Citeste acest topic si vei intelege cum sta treaba cu inmatriculatul masinilor pe numele unei persoane cu handicap.

http://masini.ro/forum/content/Juridico-fi...ua-ie-deosebit/
danutv
Revin cu alta dilema, am vorbit cu cineva care aduce si vinde masini din import si sustinea ca masinile fara aer conditionat sau climatronic beneficiaza de o reducere mare la taxa de poluare.

Nu am gasit nimic despre acest lucru, doar reducerea pentru masinile cu filtru de particule, as vrea sa stiu daca aceasta depreciere este reala sau doar o inventie pentru a pacali clientii.
G e o r g e
doar daca au filtru de particule , iar aici iar e o discutie. trebuie sa te duci fizic sa puna aia de la rar mana pe el.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.