Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Accident usor in parcare
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
Dokken
Acum 2 saptamani, dis de dimineata, la prima ora, ma indreptam catre job. Undeva in Bucuresti, pe o strada cu sens unic si ff aglomerata, atat eu cat si alti participanti la trafic incercam sa gasim un loc de parcare pe acea strada. La un moment dat, din diverse motive, am fost nevoit sa dau cu spatele, si fara sa imi dau seama (din greseala, recunosc!) am atins cu aripa mea din spate, aripa unei masini care era parcata pe acea strada (nu era parcata paralel cu bordura, ci fix la 45 de grade, astfel incat coltul din stanga spate al masinii ii iesea foarte mult in afara). Am coborat din masina, am constatat faptul ca la mine s-a infundat foarte putin tabla la aripa (nu se vede decat daca te uiti mai atent), iar cealalta masina nu avea decat foarte putin vopseaua matuita pe o suprafata de cateva degete (nu avea nimic indoit, intrucat eu am intrat in bandoul lui de plastic de pe bara).
Am cautat un loc unde sa parchez, si apoi pe parcursul acelei zile am tot "pandit" acea masina ca sa iau legatura cu propietarul pt a rezolva situatia. Nimic! Asa ca am lasat un biletel in geam, asta dupa ce am pus eu la loc stergatorul caci era ridicat pt individul cu masina blocase si calea de acces la un santier in lucru, si am plecat.
Stiu ca legal, si moral, si ce mai vreti, era ca eu sa ma duc la politie sa declar intamplarea, din diverse motive nu am facut acest lucru. Am asteptat telefonul acelei persoane (dar ma gandesc aici si la faptul ca asa cu i-a fost ridicat stergatorul, ar fi putut sa ii fie ridicat iar si biletelul meu sa dispara de acolo); am avut treaba; faptul ca "avaria" lui era neinsemnata, si cu un polish acea urma sa dispara; etc. Nu incerc sa gasesc scuze, ma consider vinovat si acum regret!
Acum.. deja au trecut 2 saptamani, eu nu m-am dus la politie sa declar nimic pt avaria la masina mea. Numai ca azi, m-am trezit cu o hartie ca am de ridicat de la posta o recomandata, si imi e oarecum teama sa nu fie in legatura cu acest incident pe care l-am avut, deoarece stiu ca fapta se pedepseste cu suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile.
Ce credeti? Am pt ce sa imi fac griji? Sunt sanse sa scap fara suspendare?
HalbaSus
In biletul pe care l-ai lasat ai scris numarul tau de inmatriculare si adresa ? sau doar telefonul ? ti-ai dat datele din buletin ? ai semnat ?
Daca ai lasat doar numarul de telefon nu cred ca ai de ce sa iti faci griji... Nu vad cum ar putea sa dovedeasca faptul ca nu ai anuntat o tamponare (care din cate am inteles e foarte putin vizibila pe ambele masini).

Pe de alta parte nu stiu daca e o idee buna sa ridici recomandata, ar putea fi de la o camera fixa pe care ai ignorat-o acum 5 luni... ar putea fi o amenda de parcare, ar putea fi de la fisc... daca nu vrei sa o ridici... nu o ridica si gata...
Dokken
Pe biletel am scris doar nr de telefon, si motivul, anume pt acea bucata de vopsea stearsa de pe bara lui spate..
Sa nu ridic recomandata, nu cred ca e o idee buna; asa cum ai zis si tu, poate sa fie din mai multe locuri, iar o amenda nu ma deranjeaza sa platesc..
Incerc doar sa imi dau seama care sunt sansele ca acea recomandata sa fie in legatura cu acel incident, in conditiile in care masina respectiva nu a patit nimic care sa necesite serice, iar lagatura cu mine nu poate sa fie facuta decat printr-un numar de telefon (nu m-a sunat nimeni pt aceasta problema, dar asa cum am spus, sunt sanse ca acel biletel sa fi disparut din geam) sau eventual un numar de masina, in conditiile in care ar fi fost ceva martori..
OvidiuH
Dacă nu ți-ai lăsat datele personale, ci doar numărul de telefon, nu te agita. E posibil ca respectivul nici să nu fi remarcat.
Dokken
Adevarul e ca si eu am fost pus in situatia sa imi gasesc masina lovita in parcare, si nu mi-a convenit. Dar in cazurile alea chiar era nevoie de interventie la service..
Acum ca stau pe ghimpi, consider ca era o idee mai buna daca eram cetateanul corect si ma duceam la politie chiar si pt fleacul asta, eventual primeam o amenda si asta era.. In schimb acum, imi fac griji daca raman sau nu pieton. Mi-am facut-o cu mana mea.
Si totusi.. presupunand ca e o citatie de la politie in legatura cu acest incident, ce ar urma mai departe? Sunt chemat la politie sa du declaratie, sa spun cine a fost la volan atunci (caci se poate foarte bine ca soferul sa fie diferit de proprietarul masinii)? Ce sanse de scapare sunt? Va multumesc!
Dokken
Am primit o amenda prin posta, de pe la jumatatea lunii august, pe DN1, in Barcanesti. Aveam 87km/h. Le-am transmis prin fax datele. Acum astept PV-ul..
HalbaSus
QUOTE (Dokken @ Nov 1 2008, 11:05 AM) *
Am primit o amenda prin posta, de pe la jumatatea lunii august, pe DN1, in Barcanesti. Aveam 87km/h. Le-am transmis prin fax datele. Acum astept PV-ul..

Felicitari... cred... biggrin.gif
kosfunny
Daca era ceva te suna el.Daca are CASCO nici nu cred ca isi va bate capul cu tine, cand o poate declara lovita in parcare,cu autor necunoscut!
Totusi, atentie pe viitor!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.