Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Concursul de pronosticuri - editia Interlagos 2008
Masini.ro Forum > Auto Motor Sport > Formula 1 > History
Pages: 1, 2, 3
Alex-F1
Si cu asta....ne-a parut bine..... thumbsup.gif
20krpm
foarte multa liniste in presa, zilele astea. parca n-am avea un campionat de +/-7 puncte, de +/-11 puncte...

(edit: mi-am adus aminte de profu meu de matematici speciale din facultate, care dupa ce punea cite una d-aia grea pe tabla, se uita la noi nedumerit si spunea "vad asa, o liniste...")
FAR EASTERN
Se pare ca o sa avem in sfarsit parte de ceva spectacol.... pe bune. Eu nu zic decat atat: Hamilton.
AZAZEL
QUOTE (FAR EASTERN @ Oct 30 2008, 03:01 PM) *
. Eu nu zic decat atat: Hamilton.


m-as tavali pe jos de ras sa piarda si anul asta titlul. massa a avut mai multe probleme tehnice unde a pierdut puncte. amandoi au facut si destule prostii prin care au pierdut puncte insa hamilton a facut mai multe boacane.
daca hamilton nu dovedea din nou in japonia ca este copil, acum era campion mondial.
astept cursa din brazilia. presimt ca hamilton va face ceva funny. nu il vad pe el stand linistit fara sa dea cu bata in balta.

ceva analiza:
http://www.f1.com/news/features/2008/10/8605.html

btw. hamilton nu a avut nici o problema tehnica anul acesta. i-a cam sunat ceasul si lui.
20krpm
QUOTE (AZAZEL @ Oct 30 2008, 10:14 AM) *
btw. hamilton nu a avut nici o problema tehnica anul acesta. i-a cam sunat ceasul si lui.

hahahaha. corect! pai sa nu te roada, asa, nici un pic, sa vezi capra vecinului vie si sanatosa?... smile.gif smile.gif ce importanta mai are competitia sportiva, cind lucrurile pot fi rezolvate mult mai usor? ca-n reclamele la penzoil, luind doua motoare si punindu-le mergind pe bancul de proba, pina cind unu din ele isi da duhu. p-orma venit si comentat pe masini.ro ca ala ce-o ramas ii mai bun.
20krpm
hah. http://www.formula1.com/news/features/2008/10/8605.html asta era recapitularea pe care o cautam. mersi, azazel. concluzia lor, "A quick count-up reveals it is Massa who has made the fewer unforced errors, yet Hamilton still leads the standings", ignora faptele. poate doua la primarie, doua la prefectura, patru la scoala de fete?... ia sa vedem (numaram greseli neprovocate):
australia: massa 2
malaysia: massa 1
bahrain: hamilton 1, da hai sa o punem cu 2 ca e gafa nu gresala
monaco: hamilton 1, ca se ciocneste singur de bariere
canada: hamilton 1, da il punem cu 3, ok?
franta: zic ei ca asta ar fi gresala, sa shuntezi sicana - ok, hamilton 1
marea britanie: massa 5
belgia: uh... bilbiielile flagrante de arbitraj nu se pun, da?
italia: cei de pe f1.com zic de povestea cu cauciucurile, care a fost gresala (de fapt 2 greseli, ca a fost una si-n calificari) de echipa; le punem si p-astea? ca asa il punem si pe massa cu luminitele si cu furtunu de benzina
japonia: hamilton 1, in primul viraj; massa recupereaza cu 1 sicana taiata, 2 punt-uri (hamilton si bourdais)

total: massa 11, hamilton 8. sau hamilton 5, daca e sa umblam cu punctaje unitare.
AZAZEL
nici modul tau de gandire nu este sanatos.
te gandesti ca ar fi ultima cursa si nu este normal sa ii crape ceva lui hamilton.
pai ia sa facem rocada intre cursa de anul asta din brazilia si cea din australia. sa spunem ca in australia ar fi avut o problema tehnica si ar fi facut 0 puncte iar in brazilia ar fi castigat. ar fi terminat sezonul cu 94 de puncte si o singura defectiune tehnica adica in australia si astfel nu ti s-ar fi parut nimic anormal.
massa ar fi avut numeroase probleme tehnice in campionat(asa cum a si fost) iar cursa din brazilia ar fi terminat pe 2 dupa hamilton adica ar fi avut 95 de puncte.

de ce o defectiune tehnica in brazilia l-ar afecta pe hamilton mai mult decat una pe care a avut-o massa in ungaria? este acelasi lucru.

daca astuia i-a crapat de 3 ori si inca are sanse la titlu de ce este anormal sa-i crape celuilalt macar o data, chiar daca este in ultima cursa.

LATER EDIT.
ce smecher esti!
pai de ce calculezi asa?
marea britanie massa 5 erori! eu zic ca important este cate puncte a pierdut . se putea invarti pe traseu si de 100 de ori.
pt hamilton in canada sau in japonia consideri o singura greseala.

in opinia mea hamilton a pierdut mai multe puncte datorita prostiei. massa a pierdut puncte din cauza greselilor dar a pierdut si din cauza problemelor tehnice.
20krpm
QUOTE (AZAZEL @ Oct 30 2008, 12:32 PM) *
ce smecher esti!
pai de ce calculezi asa?
marea britanie massa 5 erori! eu zic ca important este cate puncte a pierdut . se putea invarti pe traseu si de 100 de ori.
pt hamilton in canada sau in japonia consideri o singura greseala.

pai domne, io nu calculez. io doar numar. numar greseli. cum sa fac, marea britanie massa spins off de 5 ori, deci o gresala? pentru hamilton in canada am pus 3, ca a fost nu gresala, nu gafa, ci boacana de risu curului. iar hamilton in japonia a avut un viraj ratat, cu cite sa-l pun?... iar daca e sa numar cite puncte a pierdut fiecare, e o alta numaratore - fa-o, daca vrei, si gindeste-te si ce reprezinta.
Oana
chiar nu stiu care dintre ei va castiga campionatul, dar stiu ca niciunul nu-l merita cu desavarsire... totusi, daca ar fi sa aleg intre ei, il aleg pe massa, si asta ptr simplul motiv ca (de data asta tre sa fiu de acord cu azazel) daca inca mai are sanse la titlu cu atatea probleme tehnice la activ, in timp ce hamilton nu avut niciuna, pentru mine inseamna ceva...
despre rezultatele de azi, nu am vazut decat prima sesiune de antrenamente, unde am avut ceva emotii... timp de o ora si putin hamilton a condus detasat clasamentul, de am avut senzatia ca brazilia este unul dintre circuitele alea unde mclaren a reusit sa submineze autoritatea feraristilor... numai ca la un moment dat a plouat, timp de cateva minute, si imediat dupa asta massa a reusit sa scoata niste timpi frumusei... nu stiu ce s-a intamplat in cea de-a doua sesiune, unde hamilton nu a mai reusit sa se impuna, insa imi place locul pe care l-a ocupat whistling.gif
si uitati ce mi-a mai placut azi

frumoasa modalitate de luat "ramas bun"... acum, cu toate boacanele pe care le-a facut david in ultima vreme, parca imi pare rau ca pleaca... avea farmecul lui pe pista...
20krpm
sigur, atunci cind vrem sa demosntram ceva, fiecare dintre noi isi poate alege statistica cea mai potrivita pentru a-si sustine ideea, si sa ignore orice alta statistica jenanta. dupa teoria voastra, pentru a evalua calitatile unui sofer, "cite puncte ar fi putut obtine daca n-avea probleme tehnice" face mai mult sens decit "cite greseli neprovocate a facut fiecare". asa cum spuneam, e un punct de vedere. cu cite puncte ar fi putut obtine vettel daca n-ar fi fost scos de pe circuit in mod repetat in prima tura, in primele 8 curse, am fi putut avea o cu totul alta configuratie a virfului clasamentului, nu?

din cite mi-aduc aminte eu, si aici stau sa fiu corectat, anul asta massa a avut un DNF din cauza motorului, fata de contender-ul lui care a avut o pana de cauciuc. diferenta a fost atunci de 4 puncte. deci nici aici mare lucru din cite vad eu.
Oana
cand am spus probleme tehnice nu m-am referit doar la pana de motor, ca da, dinaia a avut doar una, ci si la greselile echipei, ptr care a platit el... greseli care nu au existat la mclaren... si cu toate astea a luptat si a ajuns in faza in care va putea lupta si in ultima etapa ptr titlul de campion...
20krpm
oh, adica tu vrei sa punem in calcul si zapaceala cu schimbat pe inters in loc de full wets de la imola, pentru mclaren? sau povestea cu intrebat pe charlie whiting "are we ok?"si continuat cursa ca atare in belgia? sau ca sa fiu si absurd un picut, faptul ca nu au strigat in radio "nu iesi din pits ca e rosu" in canada? parerea mea e ca toate chestiile astea se-ntimpla tot timpul, si nu afecteaza si nu tre sa fie luate in discutie cind evaluam talentul unui sofer. faptul ca a cistigat sau n-a cistigat campionatul nu spune totul despre cel mai bun sofer din paddock. cel mai bun sofer din paddock, in momentul de fata, nici macar nu e in lupta pentru titlu. ce sa fac, sa stau sa-i gasesc scuze pentru fiecare etapa in care daca nu s-ar fi intimplat, si n-ar fi explodat, si n-ar fi fost accidentul, si toate alea, ar fi avut atitea puncte?
Oana
ia reciteste tu postul meu si arata-mi unde am spus eu ca massa e mai talentat decat hamilton, ptr ca a avut mai multe probleme tehnice ca el? sustin doar ca a luptat mai mult ca sa recupereze punctele pierdute, mai mult din vina altora decat a lui... oricum nu ajungem nicaieri, ca tu ai dezvoltat in ultimele curse o fobie pentru culoarea rosie, care iti intuneca gandirea tongue.gif mai bine ne vorbesti despre vettel...

laurentiu, asteptam intrebarea de la tine, ca e batalie mare si in campionatul nostru...
20krpm
woa, take it easy. nu tu ai spus ca massa e mai talentat, si nici io n-am sustinut ca tu ai fi zis. numai ca daca tot veniti cu argumente de genul "ar fi cistigat daca n-ar fi fost motoru si echipa si cauciucurile", uitati-va si la celelalte echipe. nu poti sa spui ca massa a pierdut multe puncte cu chestii din astea, atita vreme cit si toti ceilalti din paddock au pierdut puncte din aceleasi motive sau din motive foarte similare. ce sa facem, sa contabilizam puncte ipotetice? pai da-i jobu asta lu azazel si sa vezi cum kimi trebuia, dupa parerea lui, sa cistige campionatul.

si da, am ce am cu arbitrajul din formula 1, si mi-ar fi la fel de lehamite de el pe oricine ar fi avantajat. ca e indreptat in avantajul unei anumite echipe - asta nu-l face decit si cinic, pe linga ca-i prost. dar asta e, unii trebuie sa lupte mai mult ca sa recupereze puncte pierdute intr-un fel, altii tre sa lupte mai mult ca sa recupereze puncte pierdute in alt fel.
AZAZEL
QUOTE (20krpm @ Nov 1 2008, 01:15 AM) *
pai da-i jobu asta lu azazel si sa vezi cum kimi trebuia, dupa parerea lui, sa cistige campionatul.


ha ha ha !

anyway, chiar daca imiaginea lui raikkonen ar fi sifonata daca ar castiga massa campionatul, il prefer pe acesta pt ca daca ar castiga ametitul de hamilton, atunci ar trebui sa-si aplece toti capul.
iar la hamilton astept inca prima defectiune tehnica. este anormal ca massa sa piarda peste 10 puncte din cauza unor probleme tehnice iar celalalt sa nu piarda nici unul. apoi, fiecare din cei doi a facut si greseli de pilotaj. ca massa s-a invartit pe traseu in doua curse de douazeci de ori pt mine putin conteaza. este important cate puncte a pierdut din cauza acestor greseli iar massa a pierdut mai putine puncte decat hamilton din aceste greseli.
si sa fim seriosi, hamilton mai are si noroc. dupa ce da cu batul in balta in monaco, mai si castiga printr-un concurs de factori.
nu-mi spune, hamilton trebuia penalizat atat in belgia cat si in japonia chiar daca tu esti de alta parere.
ce nu-mi place ra massa este ca acest tip nu straluceste. massa nu entuziasmeaza. poate omul are anumite limite insa il prefer camion. Acum va veni oana si va spune ca "I don't give a shit" pe cine prefera azazel campion.

anyway, presimt ca hamilton va avea iun DNF din cauza problemelor tehnice iar cursa se va termina raikkonen 1, massa 2 iar ciocolatiul va pierde iar campionatul la un punct diferenta.
Oana
1 massa
2 kovalainen
3 alonso
4 kimi
5 kubica
6 webber
7 piquet
8 coulthard

pole - massa
fast - hamilton
finish - 16
q -
20krpm
oricine e predispus la greseli tehnice. de exemplu mclaren smile.gif speed tv are in seara de vineri dinaintea cursei o emisiune in care analizeaza cursa trecuta. au povestit aseara ce s-a intimplat cu kovalainen in china. cauciucurile cu care a alergat in primul stint au fost marcate invers: R pentru cel din stinga, L pentru cel din dreapta. (ca si la multe masini de strada, si cauciucurile de la bridgestone au sens de rotatie si interior / exterior.) mai stiti cum ne uitam toti cu surprindere cum renault-u lui alonso il depasea in forta pe linia dreapta?... aia nu putea sa fie din aripa din spate. la primul schimb, inginerii, nestiind ce se intimpla, i-au bagat vreo 3-4 rotatii de cheie pe aripa din fata, sa incerce sa tina masina la sol, si i-au pus, de data asta, cauciucurile ca lumea (nu se prinsesera ca prima oara le-au pus pe dos). efectul? pana de cauciuc, in 10 ture. privit din exterior, asta e "ghinionul" soferului. dar uite ca de fapt e gresala de mecanic, si soferul, de buna credinta, n-are nimic de-a face cu ea.

acuma, azazel draga, daca tu ii doresti raul ca sa nu cistige, ca-i negru, in loc sa iti doresti sa vezi o cursa misto in care sa cistige cel mai bun indiferent ca-i verde sau albastru, asta-i treaba ta si felul tau de a vedea o competite sportiva. noi o sa raminem relaxati, pentru ca toate "previziunile" astea ale tale de vreo juma de an incoace, daca nu mai mult, au fost taman pe dos. a, ca e posibil sa pateasca ceva cu masina? da... numa ca in locul lui as sta oriunde numa nu aproape de alonso - astea-s previziunile mele. alonso e in stare, saptamina asta, sa sacrifice orice, numa sa nu cistige hamilton.

scenariu de desfasurare a cursei: massa porneste cu rezervorul aproape gol, pe un stint foarte scurt, pe options (lui ii plac options-urile, a alergat doua acu 2 saptamini), din pole. la primul pit stop pune gaz cit aproape pentru toata cursa. prin turul 55, cind cursa deja poate fi declarata oficial jucata (i.e. daca se intrerupe atunci se ia in considerare pentru campionat, nu se anuleaza) massa e din nou in prima pozitie, pentru ca a facut numa o oprire. si atunci toti brazilienii din tribune navalesc pe circuit si intrerup cursa. zplace, azazel? ca se poate planui repejor, cu un email gen scrisoare inlantuita cu noroc, trimite la inca 7 persoane ca sa-ti ajute sfinta nu-stiu-care in duminica mortilor.

1. MAS
2. RAI - they really have the upper hand this weekend
3. HAM
4. KUB
5. KOV
6. VET
7. ALO
8. COU
pole: MAS
fast: MAS
finish: ploua oare?... 18



AZAZEL
raikkonen
massa
kovalainen
alonso
heidfeld
piquet
bourdais
coulthard

pole: raikkonen
fastest raikkoen
termina 17
q-

20krpm- hai domnule, nu am nici o problema cu omul ca-i negru. si nu am mai prezis nimic de juma de an incoace. ba chiar nu m-am mai implict mai deloc in acest concurs si in comentarii. sincer, chiar nu imi pasa cine iese campion mondial pt ca cei doi flacai nu ma entuziasmeaza cu nimic. insa , asa cum am spus il prefer pe massa. sa fim seriosi, mie massa sau hamilton mi-s precum fisichela sau sutil. chiar nu ma intereseaza la fel cum nu ma intereseaza nici echipa ferrari. singurul perosnaj din f1 pt care ma uit la acest sport este raikkonen.
alti piloti pe care imi place sa-i vad castigand sunt: webber, trulli, heidfeld(pe care il urmaresc de 12 ani),coulthard, piquet, alonso, kova.

lui kovalainen saracul toate relele i s-au intamplat in acest an. el chiar s-a si plans ca pt el echipa alege strategii cu mult combustibil si se califica prost din aceasta cauza si, isi pierde sansele in cursa.
20krpm
QUOTE (AZAZEL @ Nov 1 2008, 12:46 PM) *
singurul perosnaj din f1 pt care ma uit la acest sport este raikkonen.

pai asta ziceam si io. lasa-l dracu de "sport", ia-ti un poster.
drabisan
Pronostic(uri):
- duminica primul campion de f1 de culoare;
- marti primul presedinte american de culoare.

Nu comentati ca am spus de culoare, ca sper, cel putin, ca nu sintem la fel de idiotizati ca americanii sa ne fie frica sa folosim astfel de cuvinte! Ca nu jignim pe nimeni daca-i spunem ca e colorat daca e colorat!
AZAZEL
dom'le cat fuel are massa?
pt 12 lapuri?

f interesant plasat trulli
si kova era sa i-o traga lui hamilton.
20krpm
*now* we have a race smile.gif teoretic hamilton ar fi fost ala care sa vrea sa porneasca cu rezervorul gol... si nici nu-s convins ca are prea mult gaz la el, judecind dupa fatza lu tat-su. trulli in fata lu kimi, kimi shielding off din P3, si kovalainen shielding off din P5 (mie mi-e frica de prostiile pe care ar fi in stare sa le faca aoleonso).

drabisan, tu nu stii bancu ala cu obama. cica obama ajunge la usa raiului, sfintu petru intreba acolo pe fiecare ce mare chestie a facut in viata ca sa fie primit. obama zice "io am fost primul presedinte de culoare american". "i-auzi, zice sfintu petru, nu stiam ca americanii au ales un presedinte de culoare... cind s-a intimplat asta?" "... acu vreo 15 minute."
AZAZEL
oare asa slabe sa fie mclaren ?

hamilton sta tare naspa pe acolo, printre baieti care au diverse obiective.
alonso va face moarte de om daca ia un start bun. hamilton, daca scapa cu bine din primele viraje sa spuna apoi multumesc cerului.
va fi fun.
20krpm
QUOTE (AZAZEL @ Nov 1 2008, 02:37 PM) *
oare asa slabe sa fie mclaren ?

unsure.gif tee-hee. sa vezi tu jiguli, tata motors...
AZAZEL
si uite asa, peste noapte, Oana devine un superter inflacarat pt cel ce de s-a jucat cu poponeatza lui Schumy de fiecare data cand a dorit domnia lui.

printre altele, avem un castigator al concursului nostru: 20krpm.

later edit: da ce te-ai trezit asa devreme 20krpm-eme? sau abia acum te culci? te-ai petrecut?
Oana
azazel, mama...
1. nu s-a jucat nimeni, niciodata, cu "poponeatza lui Schumy", deci nu stiu despre cine vorbesti
2. suporter inflacarat nu am sa devin pentru niciun alt pilot din f1, ptr ca schumy e unul singur tongue.gif - si apoi sa stii ca e tare relaxant sa urmaresti cursele fara sa ai un idol, ceea ce iti sugerez si tie... lasa-te de kimi, ca o sa ai o viata mult mai linistita...

de cursa asta am sa mai zic foarte pe scurt ca nu imi pun sperante prea mari in massa, in primul rand pentru ca e mult prea ghinionist ca sa pateasca hamilton ceva, si apoi cat de .... (nu gasesc cuvantul cel mai potrivit) sa fie hamilton incat sa se hazardeze si sa piarda doi ani la rand campionatul, in aceleasi circumstante?
AZAZEL
in ciuda ce se scrie in acest articol, eu inca astept prima defectiune tehnica a lui hamilton.

ia vedeti ce spune si piquet SR spre sf articolului.
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news...102102501.shtml
AZAZEL
si va fi si ploaie azi la interlagos:
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news...102144846.shtml
parca vad ca din nou castiga alonso.

chiar nu mai exista comentarii pe seama acestui gp?
Oana
pai ce-ar mai fi de zis? poate doar bafta massa....
Oana
la start sub safety car nu m-am gandit... ar fi nasol
AZAZEL
deja ploua.
oare ce va fi?
balamuc probabil.
parca vad ca massa termina pe...6 hamilton pe 8 si raikkonen pe 12

ce emotii au oamenii aia, probabil.

later edit

ametesc aia rotile pe acolo, de parca vad ca le incurca. probabil ferrari vor face asta.
20krpm
eu vad deja imagini de jumatate de ora. nu pare a fi ... rectific. tocmai a inceput sa ploua din senin. 2 min - si aborted start.
Oana
tu nu te mai contrazice cu noi ca ai delay de cateva minute tongue.gif
mda, si mie mi-e frica sa nu incurce rotile, asta apropo de povestea cu kovalainen... deci se poate
AZAZEL
eu nu vreau start sub safety car.
probabil ca nu va fi asta.

later edit.
oare frumoasa prietena a lui hamilton se mai uita la acesta daca nu era celebru?
Oana
cam multa apa pe unele zone... am emotii, gata
20krpm
un start cu SC e dezastru pentru toti cei care fac strategii anti-hamilton. sper ca massa nu e pe rezervor gol insa - asta i-ar pica foarte naspa. cu 5min inainte de start tre sa aiba deja montate cauciucurile... oare cine cu ce pleaca?
AZAZEL
eu zic ca pleaca toata lumea cu anvelope de uscat.
loterie.


intermediare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????
20krpm
time. inters pentru massa si hamilton. vettel nu stiu.
Oana
valeleu...riscant
AZAZEL
ferrari isi incalzesc anvelopele greu.
mclaren repede.
parca il vad pe hamilton primul dupa 1 tur.

let the game begin!!!!!!!!!!!!!!!!!1
20krpm
alonso pe ce e? pe wets?... vettel tre sa fie pe xtreme wets, prea isi tine masina lipita de curbe. daca scot astai SC-ul repejor are sanse sa ajunga in fatza.

edit: bietu DC. avea si camera aia uber-cool in casca...
AZAZEL
vettel il va ataca repede pe hamilton.
vettel e rau.
massa va fi dezavantajat pt ca nu va reusi sa puna avans. arde gazul fara folos sub safety car.

parca toata lumea e pe intermediare.
nu cred ca e cineva pe wetts.
si pare sa se usuce.
in max 10 tuturi toata lumea va fi pe uscate.
Oana
sper ca kimi a inteles ca nu tre sa depaseasca...
AZAZEL


hamilton e pe 7
Oana
si massa patineaza... ca toti de altfel
haide kimi!!!!!!! adica stai acolo...
AZAZEL
gata fetelor.
acum se decide titlul: incepe ploaia
vca fi ca in belgia

poate heidfeld castiga cursa
AZAZEL
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

glock era dcu slick
Oana
il urasc pe glock... ce s-a intamplat cu el?
OvidiuH
S-a făcut dreptate ! Final uluitor de cursă.
20krpm
it ain't over yet. smile.gif oameni buni, v-ati pierdut sperantele in fia? smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.