Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Laszlo
Ce ati auzit despre Fiat Albea? Are cineva asa ceva?
Sorin1
Bre, masinile italiene ( de serie) sunt proaste...in special Fiat...au motoare complicate, prost gandite. Italienii au designeri buni...in rest...
Ovidiu3
Si Alfa intra in categoria masinilor proaste? (pt ca arata de rupe malu' dar nu stiu cit e de buna)
Sorin1
Ovidiule, arata fain, nu am ce comenta !Eu, pe vremuri, am avut ca masina de servici un Ritmo 105TC, seria mica, sport.Era nervoasa de numa, da' zgomotoasa, suspensii enervante.Nu pot spune ca mi-a parut rau dupa ea. Eu spun ce am auzit si eu de la altii mai avizati in domeniu si de a caror parere tin cont.Design fain+motor aiurea=masina italiana !
Laszlo
..si ce parere aveti despre masinile turcesti? stiind faptul ca fiat albea se fabrica in turcia?
link
Nu am vazut nici o Albea "live" dar cred ca e o porcarie de genul Clio Simbol facuta pentru Europa de Est. Nu stiu insa daca ai avut ocazia sa te dai cu o Alfa ca sa poti spune ca sunt proaste. Ritmo ala pe care l-ai avut nu are nici o legatura cu ceea ce fac acum italienii. La fel si despre Stilo. Singurul mare pacat al masinilor italiene este ca scad in pret de cum le-ai cumparat.
link
Mie ca design, dotari si conceptie + pret Stilo mi se pare net peste Golf. Ca sa iti dau un exemplu cu 14.000 Euro (pret CIP) Golf fara aer conditionat si cam chior cu un motor de 110 Cp TDI sau un Stilo JTD de 115 Cp cu mare parte din dotarile disponibile + EDS, MNH, zzx,...bla, bla, bla. Iti spun asta deoarece imi caut masina si in ultima vreme am calcat toti dealerii din Bucuresti. Garantia la Fiat este de 3 ani iar la VW de 2, iar in timp ce vanzatorii de la POrsche abia iti vorbesc, cei de la AUtoitalia te cauta pentru drive test. Sorine, iti spun sincer sa te mai gandesti si sa nu mai crezi in legenda invechita care spune ca masinile italienesti sunt de rahat. Inainte am avut un fiat UNO TD '86 de 1,4 si o Astra D '93 de 1,7 si, iti spun sincer, nu stiu in care am bagat mai multi bani.
Laurentiu_007
sorine cred ca nu ai o parere proasta si despre Stilo.iti spun eu ca e o masina "teapana"
bogdan8
albea:masina de familie.are suspensii marfa si un portbagaj de te pierzi in el.partea de motor este relativ buna.la un asa pret merge de n-are aer.fatza de clio symbol eheeehee, e departe ,mai ales la partea de sigurantza.
stilo:...in momentul de fatza,rapotrul calitate vs. pret e cel mai bun de pe piatza la categorie,caci totulu se rezuma la acest raport, nu?
alfa; )),,,mai vb despre alfa alta data; e mult de spus
[addsig]
Laszlo
Totusi se pare ca voi renunta la cumpararea acestei masini... mersi de parerei... (o mica posibilitate totusi exista din cauza optiunilor de leasing). mersi de pareri...
Stanean75862
QUOTE(Sorin1)
Bre, masinile italiene ( de serie) sunt proaste...in special Fiat...au motoare complicate, prost gandite. Italienii au designeri buni...in rest...<IMG SRC="http://www.masini.ro/forum/images/smiles/icon_biggrin.gif">



Dar mai cititi fratilor shi voi!!! rampa comuna la diesel, nu cumva au inventat-o cei de la FIAT???/ sau multijet ???? AIIII, mai cititi fratilor si nu mai aruncati cu namol. Poate cele mai bune motoare sunt cele de la FIAT!!!
O zi buna tuturor
Stanean75862
QUOTE(Laszlo)
..si ce parere aveti despre masinile turcesti? stiind faptul ca fiat albea se fabrica in turcia?


Care dracu e diferenta dintre fabrica din Turcia si cea din Italia ???? Nici una, doar un turc care apasa butoane!!! Nici o diferenta, s-apoi Fordul Tranzit se fabrica in Turcua, masina anului 2006, Clio 3 tot, fordul Fiesta in Spania, Opel Astra in Polonia si Ucraina!!!! Fabrica fiat din Turcia e totusi o fabrica FIAT, s-apoi e complet automatizata!!! Nu mai face nimeni masini cu ciocanul!!! Poate doar la Dacia, dar cred ca au renuntat si ei!!!
Toate bune...
Radu69537
cum poti sa renunti la idee dupa ce si-au dat cuy parerea niste oameni care nici macar nu s-au suit in masina asta? eu am un albea de aproape un an si am peste 12k km cu el si nu am avut obsolut nici o problema. Singurul lucru care ma deranjeaza fata de o skoda de exedmplu este pozitia ceva mai inalta la condus. iti mai dau detalii putin mai incolo ca acum trebuie sa plec
Radu69537
asa...
am luat masina anul trecut in iunie. Este drept ca nu am facut foarte multi km cu ea (12.500), dar sunt altii pe aici care au facut mai multi.
Este adevarat ca firma fiat a avut probleme de fiabilitate cu masinile sale, dar se pare ca astea au trecut. Singurele dati cand masina mea a vazut service-ul a fost la revizia de 10.000 km si in urma unui accident si nici nu manifesta vreun fel de probleme. Parerea mea este ca masina e ok si isi merita toti banii, in special cutia de viteze care imi place la nebunie. Intr-adevar nu se compara cu o octavia (de exemplu) ca sa nu mai zic de alte marci, dar haideti sa ne gandim ce alta masina noua am putea cumpara cu banii astia. Raspunsul este Logan. Sa nu ma inteleaga nimeni gresit, nu am nimic cu loganul sau cu posesorii de logan, dar mie nu imi place. In primul rand, nu imi place designul, atat interior cat si exterior, nu imi plac scaunele care sunt muuult mai confortabile la fiat, nu imi place calitatea materialelor folosite la interior (nici la fiat nu putem zice ca e cine stie ce calitate, dar, oricum, arata mai bine). Unii zic ca fiatul are motorul prea mic, de 1,2. Loganul are 1,4 si 75cp pe cand fiatul are 1,2 si 80cp iar cel nou are 1,4 si 77cp. Intr-adevar, pe logan mai exista si 1,6 si 90cp, dar si la fiat exista 1,6 16V, dar care nu se aduce decat pe comanda din pacate. Alte lucruri in care am incredere la fiat ar fi tabla si vopseaua, de retinut fiind faptul ca la fiat vopseaua metalizata este mai ieftina decat la logan.
Daca cineva vrea sa afle mai multe despre fiat albea (sa se convinga daca sa-l ia sau nu) eu cred ca cel mai bine ar fi sa faca un drive test si sa incerce sa afle cam cati oameni s-au plans de probleme la masina respectiva.
Imi cer scuze pentru comparatia cu loganul, dar este cel mai apropiat ca pret si dotari. Consider ca logan este o masina cinstita la pretul ei, desi se putea mai mult, referindu-ma aici la unele detalii. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dupa cum am mai spus nu am absolut nimic cu masina, numai ca nu imi place mie si consider ca albea este o masina mai buna per total decat logan.
In concluzie, ii incurajez pe toti cei care au in jur de 9000 de euro sa isi cumpere un albea fara nici o teama, dar neaparat faceti un drive test inainte.
air_wolf
eu am deja 118.000km cu palio al meu (albea hatchback, pt cine nu stie) si masina e cit se poate de corecta.
Kopel64717
Noul Albea e Super OK (si nu vorbesc din auzite)
Cat despre cel care spunea mai sus ca Fiat face motoare proaste : nene, mai informeaza-te si nu mai raspandi bazaconii.
Stanean75862
In sfarsit am shi io un aliat. Asta cam asa e, FIAT are o echipa pe cinste la cercetare, shi scoate lucruri bune. Daca cineva incearca sa compare Albea cu UNO sau DUNA, pai alea-s vechi de tot. Eu nu am auzit pe nimeni sa se planga de o masina Fiat fabricata dupa 2004, chiar daca e fabricata in Turcia!!!.
Apoi, it is a free country, si orcine are libertatea cuvantului, dar fretilor, nu mai vorbiti din auzite!!!!
In rest toate bune si atentie la sosele!!!
Si cand va va depasi o dacia SN, ala sunt io!!!!
Cipp
Stane, deocamdata esti incepator si mai apoi cum vrei tu sa ne depasesti tu cu DSN-ul tau...poate tractat !!! biggrin.gif Asta doar daca nu stam noi pe loc smile.gif)
air_wolf
dana, dsn-ul se duce lejer in 170... se duce solnitza care e mai grea si mai instabila... acum depinde doar de sofer daca il tine pedala s-o calce sau nu biggrin.gif
Cipp
170 ? blush.gif DSN mai stabila decat solenza ? blush.gif blush.gif
cine stie... poate ai dreptate - da asta numai daca nu cumva
au umblat baietzii la bord si de fapt ai 150... biggrin.gif
air_wolf
hmmm... are bordul ala o eroare, dar am incredere in socrul meu, fost pilot de raliuri. iar la solenta i-a torsionat sasiul, a trosnit de am zis ca raminem doar cu jumatate de masina biggrin.gif usile din stinga sint mai jos decit cele din dreapta biggrin.gif
dar intre dacie sn sau slz si albea nu exista comparatie. fiatul are un motor mult mai suplu, in special dupa 3000rpm cind arata ce poate. si nici etajarea cutiei nu e proasta, poti merge si economic dar poti forja din cind in cind.
Radu69537
s-ar putea sa nu aiba nici o eroare bordul deoarece omul zice ca a facut ceva modificari la masina. uitati-va aici: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=9798&start=80
gabriel79438
Salut . o mica paranteza 170 km afisati la bord inseamna in realitate ~155 (Verificati cu un GPS) .
Cand merg pe DN1 rulez cu ~5 km peste limita legala (vorbesc de ceea ce afiseaza la bord) in realitate totul este OK.
S-a intamplat pe Autostrada soarelui sa trec cu 140 km/h (afisati la bord) pe langa radar fara sa am probleme deoarece in realitate aveam sub 130 km/h.
Toata stima , salut.
octavian67510
totusi daca s-a vorbit atat de albeea si cineva a facut o mica comparatie cu skoda(pozitia la codus)...io zik ca ar mai fi si cea de consum...la o skoda de 1.2...cu putere mai mica consumul dupa 10 ani...scoate din pret..mai mult de jumate in 10 ani...e un avantaj de 3 litri la 100km...adica 100.000lei..si cine merge 1500 km /luna..are 1,5 milioane in buzunar..cam 18 mil intr-un an..si inmultit cu 10...dar asta nu vrea nimeni sa ia in considerare...ceea ce pt o masina de 1.2 e rusinos...cu tot cu motoarele lor italiene..albeea e pt europa de est..doar aici se vinde..io cred ca cei pragmatici nu-si iau asa ceva...poate doar noua albeea...dar nu stiu cat consuma...nu am gasit pe net...
si io vreau sa-mi iau masina...ma uit mereu dupa albeea pe strada...recunosc ca-mi place...dar cred ca sunt prea sarac ca sa-mi permit sa arunc cu banul dupa aia...la benzina...asa ca la acelasi pret cred ca o sa aleg o skoda la oferta..8990..cu aer computer de bord..bla bla...e mai slaba...dar stiu ca peste 5 ani o s-o vand mai bine ca un fiat...ma poate cineva contrazice?
:bandit: arigato.gif
air_wolf
da. motorul de 1.2 n-o sa-l dai in veci... are printre cele mai multe probleme. intreaba mecanicii de porsche. daca iti iei alt motor poate sa iei mai mult pe ea...
3% diferenta? miram-as... nu te lua dupa net, e doar o alta sursa de informare. 7.5 cu aer in oras cred ca e destul de bine. si 5-6 afara iar nu e rau... daca n-ai bani de benzina nu-ti iei masina, asta e clar.
mai nasol e cu intretinerea, in 10 ani iti papa peste 80% din valoare ei...
gabriel79438
QUOTE(octavian67510)
totusi daca s-a vorbit atat de albeea si cineva a facut o mica comparatie cu skoda(pozitia la codus)...io zik ca ar mai fi si cea de consum...la o skoda de 1.2...cu putere mai mica consumul dupa 10 ani...scoate din pret..mai mult de jumate in 10 ani...e un avantaj de 3 litri la 100km...adica 100.000lei..si cine merge 1500 km /luna..are 1,5 milioane in buzunar..cam 18 mil intr-un an..si inmultit cu 10...dar asta nu vrea nimeni sa ia in considerare...ceea ce pt o masina de 1.2 e rusinos...cu tot cu motoarele lor italiene..albeea e pt europa de est..doar aici se vinde..io cred ca cei pragmatici nu-si iau asa ceva...poate doar noua albeea...dar nu stiu cat consuma...nu am gasit pe net...
si io vreau sa-mi iau masina...ma uit mereu dupa albeea pe strada...recunosc ca-mi place...dar cred ca sunt prea sarac ca sa-mi permit sa arunc cu banul dupa aia...la benzina...asa ca la acelasi pret cred ca o sa aleg o skoda la oferta..8990..cu aer computer de bord..bla bla...e mai slaba...dar stiu ca peste 5 ani o s-o vand mai bine ca un fiat...ma poate cineva contrazice?
:bandit: arigato.gif



Iti recomand prieteneste sa nu-ti cumperi masina. Este mai ieftin de intretinut ce nu ai. Daca vrei costuri reduse poti sa te intorci la Dacia 1300. Intreaba pe cei care si-au cumparat masini peste 10 mii euro care a fost motivatia lor. Vei vedea ca nu preturile mici de intretinere sunt atuurile ci viata in sine. Vrei sa treci la alta faza a vietii in Romania n-ai incotro trebuie se alegi si o masina mai buna. Alege Octavia Tour pe benzina 1.6 si o sa consumi cu 2 litri mai mult in oras dar e mai fiabila. chitul de sistributie il schmbi la 4 ani cu 3000 RON. la fiat e mulu mai scump 1500 RON la 2 ani (ce zici e diferentta mare). Revizia la 10000 m-a costa la Albea 240 RON la Autoitalia vezi cat este la alte masini sau cumpara un Diesel Octavia Tour la 14100 euro e mai fiabila consuma mai putin si o amortizezi cam in 60000 km poate o si vinzi neamortizata.
+ nu ai de unde sa sti cum vor evolua costurile benzina/morotina.
Protectria mediului isi va spune cuvantul. Desi motorina are noxe gen CO si CO2 mai mici ca la benzina , pulberile sunt mult peste benzina. Tendinta europeana este de revenire la benzina vezi vanzari in afara.
Cumpara un ford pe motorina si vei vedea ca vine cu 1 luna mai repede decat cel pe benzina. (cerere mai mare pe benzina).

Solutia cea mai ieftina este bicicleta cu atas.
Cu stima
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.