Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stiri auto pe scurt
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
James Kilowatt
Rebel este reincarnarea unui alt BMW-ist ...intransigent.... care s-a inscris in ianuarie 2006. Data aia de join poate fi deci inselatoare smile.gif
Am avut pe aici si un aparator fanatic al Fiat-ului, care din pacate si-a luat ban....pacat, ca era haios.
Lucian107416
Hyundai i30 a castigat Driver Power 2010
Rebel
QUOTE (Rebel @ Oct 30 2010, 10:23 PM) *
Unele dintre argumentele tale ii dau apa la moara unui posesor de SUV, ca apoi sa-l persiflezi pe acelasi posesor de SUV si sa-i spui ca BMW-ul tau drag e mai usor si agil. Cunosc dragostea ta pentru masina adevarata(BMW) si totala repulsie pentru Toyota.

Agilitatea nu vine neaparat din clasa masinii. In fact agilitatea este rezultatul unor mai multi factori printre care greutatea /CP. Cele mici au o alta agilitate in anumite situatii dar asta nu inseamna neparat ca orice masina mica este superioara unui SUV. In fapt sunt masini mici care sunt o rusine pe langa anumite SUV-uri. Sa luam de exmplu un X6M. Cum exista SUV-uri mai usoare ca anumite berline.
Referitor la BMW, da, il respect, il iubesc imi place, insa am avut foarte multe masini, si Toyota si Acura si inca mai am o japoneza in garaj (si despre aia am pus poze aici, desi a costat peste $40.000 are totusi lucruri care denota lipsa de atentie la detaliu insa per ansamblu mi-a placut (mai ales ca design) si am luat-o. Fiecare are plusuri si minusuri dar Toyota este o dezamagire pentru bani si fanfaronada promulgata de ei. Oricum daca ai bani de un Lexus exista o infinitate de alegeri mult mai bune. Iar in locul unui Lexus, daca nu prea am de ales iau mai bine o Toyota mai rasarita ca e aceeasi chestie si imi raman bani si de un junk de iarna.
HalbaSus
QUOTE (Lucian107416 @ Oct 31 2010, 06:21 PM) *
Hyundai i30 a castigat Driver Power 2010

Da, si Mercedes C Class este cel mai bun "compact executive car" urmat de Honda Accord modelul vechi si Lexus IS... Cred ca e primul sondaj de satisfactie a clientului in care mercedes castiga ceva in ultimii 15 ani.
Lucian107416
sunt multe lucruri interesante, de-aia l-am si mentionat. Din pacate, detaliile pentru fiecare masina au disparut anul asta. Anii trecuti aveai cate un link pentru fiecare masina in care prezentau situatia masinii la fiecare categorie.
Topul pacatuieste totusi prin faptul ca sunt avantajate masinile din gama ieftina, unde orizontul de asteptare e mult mai mic. Dar daca tii cont de lucrul asta, se pot extrage destule informatii interesante.
Cat priveste pe Mercedes, nu i-a pus nimeni sa investeasca 100 miliarde $ in Chrysler smile.gif
Mariustom
http://www.libertatea.ro/stire/un-ferrari-...ada-313178.html

La alții ... e posibil banned.gif
HalbaSus
QUOTE (Mariustom @ Dec 2 2010, 07:56 PM) *

Bine bine... dar cine a castigat ? Eu pariez pe ferrari thumbsup.gif
RD-Woo
Noua Honda Civic - în premieră la Detroit

Honda a anunțat oficial că va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Detroit, în ianuarie, noua generație Honda Civic.
Compania a dezvăluit totodată și o primă schiță ce prezintă profilul aerodinamic al noului vehicul.

Noua Honda Civic va fi dezvăluită la Salonul Auto de la Detroit (10-23 ianuarie 2011) sub forma unui concept ce prezintă un profil elegant și aerodinamic, partea frontală fiind asemănătoare cu Honda CR-Z.

Cu toate că schița prezentată astăzi înfățișează un model hatchback cu trei uși, cu siguranță Honda va lansa noul Civic și în versiune hatchback cu 5 uși precum și Civic Sedan, având în vedere că prototipul celui din urmă a fost deja surprins în fotografii spion.

Gama de motorizări este deocamdată necunoscută, dar este de așteptat că noua generație Honda Civic să fie oferită clienților cu motoare pe benzină și diesel, inclusiv o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Conform declarațiilor producătorului japonez, versiunea de producție a celei de-a 9-a generații Civic va fi pusă în vânzare în primăvara anului 2011.
ozz86651
Sper ca n-o f*t si p-asta cum au facut cu Acurele. Civicul european mie imi place foarte mult, asta american e asa si asa dar macar sa nu-l faca mai urit de atit. CRZ -ul e dragut.
DRAGOS
cica ar fi o imbunatatire a design-ului actual al civicului european. ramane sa vedem ce inseamna pentru ei imbunatatire.

civicul nou impreuna cu noul 1,6 turbo de 160 si 200cp sper sa fie inceputul unei noi ere honda. trebuie sa se adapteze cumva noilor cerinte.
ozz86651
Honda face turbo si acum pe Acura RDX dar am auzit ca e foarte setos.
AZAZEL
dragos, e momentul sa vinzi masina acum, ca sa nu iei prin vara pe ea vreo 8000 de euro.
DRAGOS
avand in vedere ca amortizarea ei in firma bate spre 500e/luna inseamna ca ies mai bine daca iau 8000 euro in vara, decat vreo 10000 acum biggrin.gif
vio
honda faceau motoare de 1.6 cu 170 de cai de acu 15 ani ... unde vedeti voi revolutie ?! ... ca ii pune un turbo obosit ?! sa fim serioshi. oricum in 10-20 ani maxim motoru cu piston io zic ca o sa fie asa spre istorie . sau cel putin carburantul benzina si motorina , o sa le mai vedem doar asa la muzeu gen Antipa
DRAGOS
Pai le facea, momentan nu le mai face. S2000 si al sau 2l-240cp a murit de cativa ani, 2.0 i-vtec 200cp se retrage si el anu asta. N-a mai ramas nimic, totul trebuie sa fie ECO. Si eco si puternic, cam greu, ramane varianta turbo.

pmhoria
QUOTE (vio @ Dec 15 2010, 11:09 AM) *
honda faceau motoare de 1.6 cu 170 de cai de acu 15 ani ... unde vedeti voi revolutie ?! ... ca ii pune un turbo obosit ?!

Asta e definitia Formulei 1 incepand cu 2013 verymad.gif
RD-Woo
Dacia MPV - vine în 2012, de la 14.000 euro

Brandul low-cost Dacia își extinde portofoliul cu noi modele, iar primul produs nou ce va ajunge pe piață va fi un MPV. Nu este încă nimic oficial, dar primele impresii despre cum va arăta noul Dacia MPV ar putea fi oferite la Salonul Auto de la Geneva.

Caradisiac scrie că viitorul model Dacia va fi un vehicul cu 7 locuri, și la fel ca Logan, pe platforma căruia va fi construit, va fi cel mai ieftin model din clasa sa. Cu un preț de aproximativ 14.000 euro, noul Dacia MPV va fi mai avantajos cu 7.000 euro față de cel mai ieftin MPV din gama Renault, Scenic.

Bineînțeles, oferind o alternativă ieftină din gama Dacia, modelul MPV nu va fi echipat cu cele mai noi tehnologii sau echipamente premium.

Dacia MPV va fi produs cel mai probabil la uzina din Maroc, având în vedere că uzina Dacia de la Pitești lucrează deja la capacitate maximă cu cele șase modele curente (Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-Up, Sandero și Duster).

La fel ca restul modelelor produse sub umbrela Renault, noul Dacia MPV va fi propulsat de motoare pe benzină și diesel din gama producătorului francez, precum unitățile 1.6 MPI de 105 CP și 1.5 dCI de 85 și 110 CP.
Titi1988
un mic off-topic in legatura cu cele 6 modele
logan-masina super ok pentru romania
logan MCV-cel mai de succes si mai practic model ever!! mare, arata bine, 7 locuri..ce mai vrei? rolleyes.gif
logan van-ii ok pentru carat scule una alta
logan pick-up-un regres de la vechiul pick-ul, spatiul din cabina este mai mare intradevar dar a suferit mult spatiul din bena, plus ca nu exista model drop-side ( mai avem unul la firma cu motor de 1.9 si rupe tot! poti sa incarci masina foarte usor cu acele obloane, foarte practice)
sandero-nu ii vad rostul ( un logan mai mic si mai urat)
duster-am auzit ca este bazat pe modelul sandero la dimensiuni interioare. cand m-am urcat in el si mi-am aranjat scaunul in spatele meu nimeni nu mai incapea nimeni pe bancheta. NASOL!! (mama chiar era cu ochiul pe unul dar cand a vazut a renuntat ninja.gif ) al 2-lea let down sunt pragurile, m-am urcat in cel de drive-test (era murdar evident) pe pantaloni si eu si maica mea ne-am murdarit. Daca la 1.90 nu pot sa fac pas destul de mare sa nu ma murdaresc consider o mare problema de design..

Daca se considera ca nu este ok postat aici rog sa-l mutati ca vreau o dezbatere mai serioasa thumbsup.gif

later edit in legatura cu dacia monospace cred ca o sa fie un model ok. sunt curios cum o sa arate
RD-Woo
QUOTE (Titi1988 @ Dec 16 2010, 01:05 AM) *
in legatura cu dacia monospace cred ca o sa fie un model ok. sunt curios cum o sa arate


Le-au ramas niste piese de la vechiul Scenic laugh.gif Totusi, arata bine.
RD-Woo
Noul Seat Leon

Noua generație a modelului Seat Leon va debuta oficial în toamna lui 2011, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.
Publicul va face cunoștință doar cu varianta SC, în trei uși, derivatul cu cinci uși fiind programat abia în 2012.

Pentru a putea spăla reputația slabă, obținută în interiorul grupului VAG, și pentru a putea reveni pe linia de plutire, Seat trebuie să aducă repede pe piață un produs nou. Potrivit presei din Spania, acest produs va fi noul Leon, model pe care oficialii spanioli se grăbesc să-l aducă la viață.

Compacta iberică, care s-a bucurat de o priză bună la public și a înregistrat chiar recorduri de vânzări, se pregătește să revină pe piață și să mai îmbuneze conducerea grupului Volkswagen cu evoluția sa. Noul Leon este așteptat să debuteze în toamna anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Aici, ,modelul va fi expus doar în varianta cu trei uși, recunoscută după indicativul SC. Din punct de vedere estetic, noua generație Leon își propune să reediteze spiritul sportiv al generației anterioare, împachetat într-o formă contemporană, anticipată deja de conceptul IBe, expus pentru prima dată la Geneva.

Chiar dacă prototipul era propulsat de un motor electric, noul Leon va adopta motorizările diesel și benzină ale grupului VW. Derivatul cu cinci uși al modelului compact va sosi pe piață ceva mai târziu, publicul urmând să facă cunoștință cu el abia în primăvara lui 2012, la Salonul de la Geneva.

În ceea ce privește planurile pe termen scurt, Seat ar putea aduce la ediția de anul acesta a salonului elvețian noua generație a modelului Toledo. Potrivit lui James Muir, președintele casei iberice, berlina va avea la bază fratele de concern Volkswagen Jetta și va fi destinată în principal clienților de flote, care își doresc un sedan la un preț accesibil.
Sursa

Baby Blues
Nu stiu de ce dar marca iberica nu-mi mai spune nimic de ceva timp incoace. Inclusiv in perioada in care eu consider ca s-au construit masini serioase 1998- 2004, Seatul era pe langa val. Pe cand Astra, golf IV, Focus, etc faceau masini aproape indestructibile, Seat nici nu-mi aduc aminte ce facea. In afara de Leonul cunoscut care parca iti aduce aminte ca Seat traieste, eu nici nu stiu sa spun doua alte modele ale constructorului spaniol. Daca ar fi sa fac comparata intre cehi si spanioli, cred c-as prefera Skoda oricand. Am un prieten cu un Seat si ma mir mereu de calitatea si design-ul materialelor din interior.
adrian_r5
QUOTE (Titi1988 @ Dec 16 2010, 01:05 AM) *
sandero-nu ii vad rostul ( un logan mai mic si mai urat)


... in Franta am vazut mult mai multe Sandero decit Logan ... poate ca totusi isi are rostu' lui.
RD-Woo
Salonul Auto Detroit 2011 - cele mai importante premiere

Salonul Auto de la Detroit va marca debutul unor modele importante pentru piaţa de peste Ocean, dar şi pentru cea europeană. Printre starurile salonului american se vor număra Mini Paceman, BMW Seria 1 M şi Mercedes SLS AMG E-Cell.

Anul 2011 începe întotdeauna în forţă pentru constructorii de automobile, Salonul Auto de la Detroit fiind prima provocare expoziţională de talie mondială. Toate numele mari din industrie îşi dau întâlnire şi anul acesta în data de 10 ianuarie, atunci când Cobo Hall îşi va deschide porţile pentru a expune premierele mult aşteptate.

Audi
Audi va prezenta în cadrul NAIAS 2011 noua generaţie a modelului A6. Sedanul va putea fă admirat live de publicul european abia în luna martie, când se vor deschide porţile Salonului de la Geneva.



BMW şi Mini
Agitaţie mare şi la standul grupului BMW. Bavarezii vor expune în premieră mondială cel mai tânăr membru al gamei de performanţă M. Mezinul Seria 1 M Coupe vine ca cel mai abordabil model sportiv al brandului şi introduce pe piaţă noul propulsor cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, supraalimentat.

Unitatea pe benzină livrează 335 de cai putere şi un cuplu motor de 450 Nm, trăsături responsabile pentru acceleraţia de la 0 la 100 de km/h în doar 4.7 secunde. Pentru a păstra caracterul exclusivist al modelului, BMW a promis că va produce Seria 1 M Coupe în doar 2700 de exemplare.



Cealaltă surpriză pregătită de grupul german este consemnată la standul subsidiarului Mini, care aduce la Detroit noul Paceman. Conceptul se vrea a fi o variantă cu trei uşi a actualului Countryman. Surpriza pregătită de britanici vine cu un nou sistem de tracţiune integrală şi cu un motor de 1.6 litri, semnat de John Cooper Works, capabil să ofere 211 cai putere. Versiunea de producţie a conceptului Paceman este aşteptată în 2012.



Ford
O premieră importantă şi la standul Ford, unde publicul american va avea ocazia să facă cunoştinţă cu noul C-Maxx, prezentat deja publicului european. Modelul se vrea a fi unul global, parte din proiectul care prevede lansarea a 10 vehicule diferite pe baza platformei de clasă C, până în 2012. Ford speră ca cele 10 derivate ale platformei C să totalizeze două milioane de unităţi vândute anual în viitorul apropiat.



Hyundai
Coreenii acordă o importanţă deosebită salonului american, drept pentru care anul acesta vor expune la standul lor două premiere importante. Prima dintre ele este versiunea de serie a conceptului Veloster, recunoscut de publicul larg ca fiind un urmaş al vechiului Hyundai Coupe. Modelul va debuta iniţial cu un motor pe benzină de 1.6 litri şi 140 de cai putere.

Cea de-a doua surpriză importantă este conceptul Curb, un crossover de segment mediu, ce îşi propune să rivalizeze cu actualul Nissan Juke.



Mercedes
Tot pe linia unui supercar ecologic vor merge şi conaţionalii de la Mercedes, care plănuiesc să expună la Detroit versiunea electrică a deja popularului SLS AMG, pus în vânzare anul trecut. Pentru a se individualiza mai bine, SLS AMG E-Cell va fi vopsit în culoarea specială "AMG Lumilectric Mango".

Alternativa cu emisii zero va beneficia de forţa a patru motoare electrice, poziţionate pe fiecare roată, gata să livreze împreună un total de 526 de cai putere şi un cuplu motor de 880 Nm. Resursele vor fi suficiente pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4 secunde. Versiunea de serie a prototipului ce urmează să debuteze la Detroit va ajunge pe piaţă abia în 2013.



Porsche
Fără îndoială, cea mai importantă revenire de anul acesta este trecută în contul celor de la Porsche. Germanii revin în Cobo Hall după o absenţă de patru ani, perioadă în care au preferat să îşi concentreze atenţia asupra celuilalt mare salon de peste Ocean, cel de la Los Angeles.

Pentru a marca acest moment important, Porsche a anunţat deja că va expune un model "spectaculos" la standul său. Primele speculaţii au indicat un prim derivat al conceptului 918 Spyder, supercarul hibrid aşteptat în versiune de serie în 2013.



Volkswagen
Volkswagen se va prezenta anul acesta la detroit cu mult aşteptatul sedan de clasă medie, cunoscut publicului doar după abrevierea NMS (New Medium Sedan). Berlina va fi mai puţin mai mare decât Passat-ul european şi se va bate pe piaţa din SUA cu best-seller-ul Toyota Camry.
RD-Woo
QUOTE (RD-Woo @ Dec 14 2010, 09:44 PM) *
Noua Honda Civic - în premieră la Detroit


Honda Civic Si Concept coupe și Civic Concept sedan și-au făcut debutul în premieră mondială la Detroit, oferind primele detalii asupra direcției de stil pe care a 9-a generație Honda Civic o va adopta când va fi lansată în primăvară.

Honda Civic Si Concept coupe este o versiune de design cu specificații SUA și nu va fi disponibilă în Europa, în timp ce conceptul Civic sedan prezintă direcția de stil a modelului de serie ce va fi pus în vânzare în serie limitată pe anumite piețe europene. Noua generație Honda Civic pentru piețele din Europa va fi în continuare construită în Marea Britanie, neavând legătură din punct de vedere tehnic cu nici un model american.

Noile Honda Civic îmbrățișează viziunea companiei, ce dorește ?un Civic pentru toată lumea? - expresie originară în definirea scopului primei generații Civic. Cu cea mai largă gamă de motoare disponibile în clasa sa, noua linie Honda Civic pentru 2012 intenționează să îndeplinească nevoile unui grup tot mai mare de clienți. ?Gama diversă include un sedan și un coupe, cu motoare convenționale pe benzină, două versiuni sportive ?Si?, alături de un versiune cu propulsie hibridă și una cu gaz natural (CNG).

Luate ca întreg, noile modele Civic vor oferi un echilibru perfect între economia de carburant, emisiile scăzute și plăcerea condusului performant, unic în industria auto.

RD-Woo
Noul Mercedes SLK

Mercedes a dezvăluit astăzi noua generație a modelului SLK. Roadsterul vine cu o platformă nouă, cu un șasiu mai sportiv, dar și cu un motor diesel.

Mercedes își propune să înceapă noul an cu dreptul, fanii constructorului german urmând să facă cunoștință luna aceasta cu noua generație a modelului SLK. Programat să debuteze live în cadrul ceremoniilor care marchează împlinirea a 125 de ani de existență Mercedes, roadsterul propune publicului o platformă nouă, o versiune diesel și un șasiu orientat mai mult către sportivitate.

Designul a evoluat simțitor, împrumutând o serie de elemente estetice ale fratelui mai mare, SLS AMG, apreciat deja de publicul din întreaga lume. Roadsterul rămâne conservator și păstrează acoperișul hard-top, echipat acum cu un panou vitrat electromagnetic, ce își poate schimba transparența prin simpla apăsare a unui buton.

Interiorul nu se abate de la liniile fratelui mai mare SLS, păstrând guri de ventilație distincte, instrumente de bord noi și un nivel de echipare cu mult superior vechii generații.

Sub capota roadsterului din Stuttgart își vor face loc trei versiuni pe benzină. Entry-level-ul și versiunea de mijloc vor fi motorizate de aceeași unitate de 1.8 litri, în două variante de putere: 185CP (SLK200) si 205CP (SLK250). Versiunea entry-level este echipată cu o transmisie manuală cu șase trepte și se poate lăuda cu o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 7 secunde.

Vârful de gamă va fi asigurat de versiunea SLK350, pusă în mișcare de un propulsor V6, cu injecție directă și o capacitate de 3.5 litri, capabil să livreze o putere totală de 305CP. Motorul este asistat de o transmisie automată cu șapte rapoarte, capabilă să propulseze modelul de la 0 la 100 de km/h în doar 5.6 secunde.

Inginerii din Stuttgart au adăugat rețetei și o serie de modificări menite să reducă consumul, printre care și un sistem start-stop, ceea ce face ca, în ciclu mediu, consumul să se oprească la doar 7.1 litri/100 de kilometri.

Noutatea absolută în gama de motorizări este unitatea diesel de 2.1 litri, bi-turbo, cu patru cilindri, capabilă să ofere 205CP.

Pe viitor, publicul ar putea primi și un urmaș al versiunii SLK55, pus în mișcare de motorul V8, semnat de divizia AMG, responsabil pentru producerea a 428CP!!

eduardmanole
http://stirileprotv.ro/stiri/social/guvern...e-de-iarna.html
n-avem scapare!. la cat de lunga e iarna asta, am putea la fel de bine sa le achizitionam acum, la cum imi imaginez ca o sa explodeze piata in noiembrie.
22nst
Cum asa ceva?
http://www.masini.ro/foto/4787/detroit-liv...troversat/6718/

M-am intalnit pe strada cu un model... Arata foarte bine smile.gif
BaiatuldeCartier
"Parintii vor putea limita viteza cu care conduc adolescentii... click aici " , credeti ca va da rezultate?
Titi1988
Cunoscuta sub denumirea MyKey (Cheia mea), sistemul este programat de catre parinti, care pot seta o viteza maxima intre 72 km/h si 130 km/h. In momentul in care masina ajunge la o viteza mai mare se aude un avertisment vorbit care ii indeamna pe soferi sa reduca din viteza.
Mda.. Ii indeamna.. Sa le taie acceleratia direct ca nu o sa se auda vocea cucoanei din bord din cauza muzicii la maxim si a "prietenilor" ( ca numai prieteni nu-s astia) din masina care zbiara "nu cred ca il depasesti pe fraieru ala" "da-i mah 180 ca altfel ejti fraier" "numa atata poate masina asta" etc
Seri
Se gasesc deja pe piata sisteme GPS care te parasc la parinti prin SMS daca depasesti limita de viteza pe sectorul respectiv de drum si daca accelerezi sau virezi agresiv.
Unele firme de asigurari ofera reduceri mari pentru clientii care isi monteaza astfel de dispozitive de urmarire pe masina, in special pentru tineri.
Titi1988
Un site ceva? Ca acum si-a luat fatele meu permisul si am palpitatii cand ma duc cu el cu masina ( conduce foarte tare si foarte agresiv) si nu vreau sa ma gandesc cand o sa fie singur sau cu prietenii cum o sa conduca..
pejte
QUOTE (Titi1988 @ Sep 6 2011, 07:29 PM) *
Un site ceva? Ca acum si-a luat fatele meu permisul si am palpitatii cand ma duc cu el cu masina ( conduce foarte tare si foarte agresiv) si nu vreau sa ma gandesc cand o sa fie singur sau cu prietenii cum o sa conduca..

Cand merge agresiv cu tine in masina da-i 5 peste ochi si poate se potoleste.
Titi1988
Ii dau dar mai da si inapoi ca deja ii cat mine ..mezinul.
HalbaSus
Cumpara un smartphone cu android si gps cu o cartela/abonament cu trafic de date (am vazut pachet smartphone + cartela prepay cu date la 100 de euroi). Il ascunzi prin masina (dar totusi intr-un loc unde sa aiba semnal gps), il legi la alimentarea masinii... si instalezi pe el un program gen google latitude care iti spun tot timpul unde se afla masina, si cu ce viteza circula.
Seri
In Europa nu prea gasesti sisteme dedicate monitorizarii tinerilor, americanii is mai preocupati de asta, dar poti folosi un sistem destinat flotelor.

De exemplu acesta. Cu asta ii poti bloca motorul fratelui tau cat timp este la cursuri sau in club. Gandeste-te cat te poti distra! laugh.gif
BaiatuldeCartier
Unii dintre tineri sunt inconstienti, pericol public, o masura mai buna ar fi sa se inaspreasca si modul de obtinere al permisului care mi se pare acum floare la ureche, foarte usor, prea usor... si orele se fac si nu prea... am vazut azi la tv unii cum se filmau cand mergeau pe contrasens si ei cantau ca nebunii ( aici o fi si efectul etnobotanicelor)....

Am mai citit un articol interesant pe tema sigurantei Cele mai sigure masini testate de EuroNCAP in luna august am ramas surprins cand am vazut in lista Chevrolet Aveo care a primit 5 stele alaturi de marci mult mai titrate cum ar fi Audi A6, BMW X3, Opel Ampera... etc
HalbaSus
Stelele NCAP nu mai reprezinta nimic, in primul rand pentru ca stelele se dau in comparatie cu masini de aceeasi clasa (adica Chevrolet Aveo are 5 stele in clasa lui, nu in clasa BMW-ului serie 5)... Daca se loveste o masina mica de 5 stele cu un SUV de 3 stele... castigator tot SUV-ul iese.
James Kilowatt
Stelele reprezinta rezultatul unui impact "in oglinda". Adica, daca un Fiat 500 loveste in bot alt Fiat 500, fiecare cu 65km/h, rezultatul s-ar putea sa fie mai bun decat daca SUV loveste in bot alt SUV fiecare cu 65km/h.
Insa daca fiatul loveste suv-ul stelele alea nu mai au nici o semnificatie.
BaiatuldeCartier
QUOTE (James Kilowatt @ Sep 7 2011, 06:53 PM) *
Stelele reprezinta rezultatul unui impact "in oglinda". Adica, daca un Fiat 500 loveste in bot alt Fiat 500, fiecare cu 65km/h, rezultatul s-ar putea sa fie mai bun decat daca SUV loveste in bot alt SUV fiecare cu 65km/h.
Insa daca fiatul loveste suv-ul stelele alea nu mai au nici o semnificatie.


Oricum am ramas surprins ca a reusit sa ia 5 stele avand in vedere ca acum cativa ani abia ajungea la 2 sau ceva de genul asta... smile.gif ... acum toti producatori pun accent intens pe partea de siguranta ceea ce cred ca este foarte bine
BaiatuldeCartier
Noua Taxa Auto valabila pana in 2013 ... nu stiu ce sa mai faca sa ne ia banii, pana atunci bulgarii profita din plin banii la ei, masinile la noi smile.gif))
mihai_ion
Un nou model Ferrari !


Intotdeauna poti incerca!
Mariustom
offtopic.gif @mihai_ion: Nu este prima încercare de reclamă mascată, dar sper că-i ultima pe acest forum ! banned.gif
Ori îți intri în normal ori ne lași ...
Alege !!!
ninja.gif
9er
Soc si groaza!!! (cred ca e jale mare pe undeva prin Canada... tongue.gif )

Parteneriat BMW-Toyota
HalbaSus
QUOTE (9er @ Dec 2 2011, 04:26 PM) *
Soc si groaza!!! (cred ca e jale mare pe undeva prin Canada... tongue.gif )

Parteneriat BMW-Toyota

Asta e ca si cum Hitler s-ar fi aliat cu Stalin... oh wait... Deci chestia asta e o reeditare a pactului Ribbentrop-Molotov ?
solmar
Interesant care va fi urmatoarea alianta. Mercedes cu Honda? Sau Opel cu Apple? Poate Fiat cu NASA?
DRAGOS
La ploiesti si constanta mercedes si honda sunt vandute in acelasi showroom laugh.gif
adrian_r5
QUOTE (solmar @ Dec 2 2011, 05:08 PM) *
Poate Fiat cu NASA?

Deocamdata Fiat s-a multumit cu Chrysler ... da' n-au intrat zilele in sac tongue.gif
fixmycar
Era doar o problema de timp pana BMW si Toyota faceau alianta smile.gif
9er
CITAT(fixmycar @ Dec 6 2011, 04:02 PM) *
Era doar o problema de timp pana BMW si Toyota faceau alianta smile.gif


Cum asa?
T u d o r
Dekra a dat publicitatii raportul anual al fiabilitatii modelelor SH.

Aici este detaliat pe fiecare model in parte studiul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.