Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stiri auto pe scurt
Masini.ro Forum > Masini.ro > News/Noutati
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
adi.mitrea
M-am gandit că e greu și ciudat să urmărim fiecare știre în topic separat, așa că mi-a venit ideea sa fac topicul acesta care să grupeze știri pe scurt din industria auto. Ar fi corect să menționăm și sursa după ca punem informația.

Dacă moderatorilor sau adminilor nu li se pare oportună propunerea, se poate șterge.

Și încep primul:

Volvo XC60 va fi lansat în România în noiembrie

Firma EIT-Forum Auto, importatorul autoturismelor Volvo în România, lansează în noiembrie, pe piața locală, noul Sport Utility Vehicle (SUV) al mărcii, XC60, la prețuri cuprinse între 33.558 euro și 46.565 euro cu TVA inclus, au declarat, marți, agenției MEDIAFAX, oficialii importatorului.

via MEDIAFAX
mike.omega
Orice articol se preia de pe net doar cu precizarea sursei!

Posturile care contin linkuri ale site-urilor .ro cu caracter auto vor fi sterse!

De asemenea nu postati aici informatia daca are deja topic inceput smile.gif
adi.mitrea
Fiat Fiorino Qubo, din 2009 și în România

Producătorul auto italian Fiat a lansat, miercuri seară, un nou automobil pentru pasageri, denumit Fiorino Qubo, derivat din vehiculul comercial ușor Fiorino, mașină care va fi disponibilă în România din prima parte a anului viitor.

Fiorino Qubo poate fi echipat cu două motoare, unul pe benzină și unul pe motorină, prețurile în majoritatea statelor europene fiind cuprinse între 12.500 și 14.000 de euro, inclusiv TVA. Potrivit oficialilor AutoItalia, importatorul Fiat în Romania, este posibil ca prețurile pe plan local sa fie mai mici decât cele anunțate de producător.

via MEDIAFAX
20krpm
tesla in sfirsit si-a capatat transmisiile cu care trebuiau sa porneasca inca de la prima livrare. conform celor promise, acuma vor inlocui toate transmisiile in 2 trepte de la masinile pe care le-au livrat deja. ai zice ca asta tre sa fie cel mai costisitor recall din istorie, sa trebuiasca sa inlocuiesti transmisiile la toate masinile pe care le-ai vindut in juma de an, dar... ei n-au de inlocuit decit vreo 60 smile.gif

apropo, au deschis un magazin p-aici pe undeva pe la noi prin oras. cind am ocazia sa trec p-acolo o sa-mi raspindesc cu generozitate impresiile.
adi.mitrea
Celebrul site mobile.de are si varianta romaneasca, scrie HotNews
adi.mitrea
Audi A6 facelift a fost lansat in Romania, potrivit MEDIAFAX
adi.mitrea
Petrom a ieftin de ieri benzina cu 6 bani pe litru, scrie MEDIAFAX

Dacia anunță din nou întreruperea producției, în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie. Astfel perioada de oprire a producției din cauza scăderii cererii ajunge la 16 zile. Detalii am văzut la HotNews

Skoda își promovează modelul Superb în mallul din Băneasa, în perioada 10-20 noiembrie, printr-o idee a dealerului Porsche București Aviației, sub sloganul "Skoda Superb. Dedicată celor cu nas fin pentru lucrurile bune." Practic mașina va fi expusă în mall, iar în standul provizoriu vor fi niște recipiente din sticlă care conțin mușchi de copac, cafea și altele de genul acesta pentru a sublinia ideea nasului fin. Sursa Porsche România

Vacanță mai lungă pentru angajații Audi în perioada Crăciunului, din cauza crizei economico-financiare, sursa MEDIAFAX

Opel cere ajutor guvernamental pentru a ieși din criză, scrie HotNews

și aceeași sursa mai scrie că viitorul mașinilor electrice depinde de o mică țară sud-americană, ostilă occidentului.

Foarte frumos articol! Enjoy.
adi.mitrea
Nu știu dacă am rămas eu ultimul care postează și citește pe aici, dar totuși pun în continuare știri.

Dacia e tot mai îngrijorată de evoluția vânzărilor din România și anunță vremuri grele pentru dealeri, scrie MEDIAFAX

Posibil număr nelimitat de locuri în programul Rabla la anul scrie HotNews

Noul Golf VI a fost lansat oficial în România, iar ca noutate pentru 2009 vom avea motorul 1,2 TSI de 105 Cai Putere. Detalii la MEDIAFAX

Noul BMW Seria 7 va fi lansat oficial în România pe 19 noiembrie, tot la MEDIAFAX am citit

Land Rover si Chrysler conduc topul scaderilor pe piata auto europeana in octombrie. Jaguar a crescut cel mai mult, scrie HotNews
klm
-Nissan va reduce productia cu inca 72.000 de autovehicule dupa ce in urma cu 2 saptamani a decis sa renunte la fabricarea a 200.000 de masini.
-Renault reduce productia pentru a aduce stocurile de masini la nivelul de la finele anului 2007, dupa ce vanzarile grupului au scazut cu 14.1% in octombrie fata de aceeasi luna a anului trecut.
(Mediafax)

adrian_flavius
cred ca are deja lista de asteptare pe urmatorii 2 ani: http://www.wall-street.ro/articol/Auto/549...nul-viitor.html
Henry90720
Honda Racing s-a retras din F1. sad.gif
20krpm
numai unii producatori de masini o duc greu. altii - hop cu produse noi. (pe idei vechi, ce-i drept. si fixe.) ce mi-ar place sa fiu intr-o masina d-asta, sa ma opreasca un militian d-ala de-al vostru, si sa scriu in procesu verbal ca el credea ca masina mea are 2 rinduri de roti in fata... si ca mi s-a parut ca militianul mirosea a bautura... biggrin.gif
20krpm
una simpatica de data asta. va mai aduceti aminte felicitarile alea de cind eram mici, pe care le roteai un pic stinga-dreapta si gagica de pe felicitare iti facea cu ochiul?...
klm
Avanpremiera pietei auto in criza: Ce masini vor fi lansate in 2009

Anul viitor pare sa stea sub zodia crizei, producatorii auto nu sunt prea optimisti, vor taia din productie, insa nu vor taia din lansarile de noi modele. La anul, pe piata romaneasca vor intra o serie de modele noi interesante, Alfa Romeo va lansa cel mai mic model al marcii, Peugeot vine cu inca o decapotabila, Toyota aduce si un supermini, la fel face si Ford, in timp ce Seat aduce o berlina. In plus, modele importante vor veni cu noi generatii: Renault Megane, Volkswagen Polo, Toyota Avensis sau Ford Fiesta. La Dacia, vin motorizarile diesel pentru Sandero, iar la finalul anului viitor incepe productia SUV-ului care insa va intra pe piata in 2010. Iata in ordine alfabetica o lista orientativa, dar nu exhaustiva, cu ce vor aduce mai interesant principalele marci auto.

Articol complet: Hotnews
FAR EASTERN
Ce masini au cumparat romanii in 2008 - Ce le-a placut, ce nu au mai vrut ?

Setea romanilor pentru SUV-uri s-a mai domolit, iar stagnarea a inlocuit cresterea de anii trecuti. Supermini-urile merg cel mai bine dintre toate segmentele, pe o piata unde cel mai vandut model a inregistrat o scadere de peste 30%, iar alte masini de volum scad si ele in premiera. Anul trecut, romanii s-au indreptat tot mai mult spre masinile pe benzina, pe o piata totala care a scazut dupa aproape un deceniu de cresteri.

Informatia pe scurt:

- Vanzarile de SUV-uri au stagnat anul trecut, dupa multi ani cu cresteri masive
- Doua SUV-uri Volkswagen au terminat pe podium, masinile de teren ale Hyundai scad cu peste 50%
- Clasa supermini a crescut cel mai mult, liderul vanzarilor e un model Hyundai produs in India
- Clio a ramas cel mai vandut model de import, in ciuda scaderii de 30%
- Logan sedan a fost cea mai vanduta masina anul trecut in tara, chiar daca a scazut cu 33%
- Kia Cee'd si-a sporit vanzarile cu 5.000 de unitati, Skoda Octavia si Ford Focus au avansat si ele
- Masinile pe benzina au castigat sase puncte procentuale in lupta cu diesel-ul

Setea pentru SUV-uri s-a mai potolit, masinile mici sunt pe val

Vanzarile de SUV-uri noi au crescut puternic in ultimii ani, spre exemplu in 2007 au avansat cu 71%, la peste 18.000 de masini. Anul trecut, lucrurile s-au schimbat iar vanzarile de SUV-uri au avansat cu numai 0,3%. Liderul a fost Volkswagen Tiguan, lansat la inceputul lui 2008, cu vanzari de aproape 1.800 de masini. Modelul Touareg al aceleiasi marci s-a clasat pe trei. SUV-urile Hyundai, care alta data dominau piata puternic, au scazut mult, cu 50% (Tucson) si 58% (Santa Fe), dar ambele modele au terminat cu peste 1.000 de unitati vandute. Si Mitsubishi Outlander si Toyota RAV4 au trecut acest prag, iar modelul X5 al BMW si-a sporit vanzarile cu 8%, spre circa 900. Vanzarile SUV-ului Q7 al Audi au scazut cu 22%, la sub 500 de unitati.

Daca SUV-urile au ramas la acelasi nivel, supermini-urile au urcat sanatos cu 28%, pana aproape de 10.000 de masini. Lider la categorie este micul Hyundai i10, produs in India si lansat la inceputul anului trecut, urmat de Chevrolet Spark, model mai vechi care a trecut de 2.500 de unitati. Modelul Toyota Aygo a avut un an foarte bun, cu vanzari duble, de aproape 1.000 de unitati, in timp ce Peugeot 107 nu s-a descurcat atat de bine si a scazut cu 35%. Si "fratiorul" sau francez Citroen C1 a scazut cu 50%, in timp ce proaspat lansatul Fiat 500 si-a gasit peste 300 de clienti.

O clasa cu o soarta mai trista este cea a monovolumelor, unde vanzarile s-au dus in jos cu 24%, la circa 2.500 de unitati, dupa ce in 2007 urcasera cu 80%. Lider a ramas Opel Zafira, la care vanzarile au scazut cu 10%, putin fata de urmatorii clasati, Skoda Roomster si Mercedes Benz B Klasse (-50%, respectiv -31%)

Scaderi in lant la masinile de volum. Berlina Logan ramane numarul unu la vanzari, Kia Cee'd are cea mai rapida ascensiune

Logan sedan a fost cel mai bine vandut model de autoturism nou in Romania, anul trecut, cu peste 51.000 de unitati, scadere de 33% fata de 2007. Pe locul secund s-a situat Logan MCV, cu peste 15.000 de masini vandute (-17%). Sandero, lansat la jumatatea anului trecut, si-a gasit aproape 9.000 de cumparatori si ocupa locul cinci in topul celor mai vandute modele.

Cel mai cautat model de import a ramas Renault Clio, vanzarile au trecut de 11.300 unitati, insa au scazut cu 30% fata de anul anterior. Skoda Octavia, in schimb, n-a mers rau, a trecut de 9.300 de unitati, crestere de 18%. Ford Focus, model restilizat anul trecut, si-a crescut cu 17% vanzarile, pana la 7.900.

Extrem de bine a mers modelul Cee'd al Kia, la care vanzarile s-au triplat, depasind 7.500 de masini vandute. In rest, topul celor mai vandute masini de import e marcat de scaderi importante la modele care anii trecuti cresteau sustinut. Astfel, vanzarile Renault Megane au scazut cu 47%, cele ale Opel Astra Classic cu 32%, iar cele ale Chevrolet Aveo s-au dus in jos cu 33%.

Benzina castiga teren

Daca in 2007 ponderea autoturismelor pe benzina din totalul masinilor vandute era de 56%, anul trecut ea a urcat la 62%. Cel mai vandut model diesel de import a fost Skoda Octavia, care in 2007 ocupa locul trei, in spatele modelelor Clio si Megane. La masinile Dacia, anul trecut, un sfert din clientii berlinei au ales motoare diesel, in timp ce la MCV, procentul e mult mai mare - 60%. Sandero nu are inca motoare diesel pe piata romaneasca.

Topul celor mai vandute marci auto in 2008 si evolutia fata de 2007 (date APIA)

Total piata 270.995 -14,1%
Dacia 75.241 -20,8%
Skoda 23.064 -0,3%
Volkswagen 20.641 -11,5%
Renault 19.328 -34,2%
Ford 17.170 -1%
Opel 16.673 -13,6%
Hyundai 13.019 +0,3%
Fiat 10.070 +3,5%
Peugeot 9.955 -27,4%
Chevrolet 9.493 -27,5%
Toyota 9.063 -5%
Kia 8.556 +156%

(Cifrele nu includ si vanzarile de vehicule comerciale)
klm
CITAT(FAR EASTERN @ Jan 22 2009, 11:05 AM) *
Cel mai cautat model de import a ramas Renault Clio, vanzarile au trecut de 11.300 unitati
[...]
Hyundai 13.019 +0,3%
[aici n-ar fi trebuit sa fie macar Clio?]
Fiat 10.070 +3,5%

Ca sa nu mai spun ca si Megane sau Laguna se vind decent.
Diesel
Renault 19.328 -34,2%
e trecut aici
laurentiu
Desi a aparut acum cateva zile, am vazut ca nu s-a scris nimic pe forum despre asta:

OFICIAL: Fiat preia 35% din Chrysler

Grupul Fiat a incheiat astazi un acord cu fondul de investitii Cerberus, proprietarul Chrysler, prin care va prelua 35% din actiunile gigantului auto american.

Fiat va oferi acces la reteaua de distributie, serviciile de management si va imparti tehnologiile cu marcile grupului Chrysler.

Chrysler va beneficia de un ajutor nesperat, prin care isi va putea restructura mult mai rapid gama de modele, intarziate din punct de vedere tehnologic si neeficiente din punctul de vedere al consumului. De asemenea, o serie de platforme Fiat vor fi furnizate marcilor din grupul Chrysler.

Costurile companiei americane vor fi serios reduse prin accesul la reteaua de distributie Fiat, care ofera modelelor Chrysler piete de desfacere noi, aflate in expansiune.

In plus, Fiat va furniza solutii de management pentru programul de restructurare demarat de americani, progam care justificat in fata Trezoreriei americane. Chrysler a primit un ajutor de 4 miliarde de dolari din partea statului american.

Fiat primeste 35% din Chrysler pentru ajutorul logistic pe care il ofera, dar grupul italian nu se angajeaza sa realizeze investitii sau sa finanteze compania americana.

Sursa:automarket.ro

Personal consider ca Fiat s-a cam pripit. Nu stiu in ce masura se vor vinde masinute marca Crysler cu tehnica Fiat, in conditiile in care americanii nici nu au auzit de Fiat. In plus nici ei parca nu mai au incredere prea mare in produsele cu sigla Crysler pe ele. Cred ca, daca Fiat facea lucrul asta cu GM, chiar si pentru mai putine actiuni, era mai bine. Colaborarile cu GM au fost reusite pentru Fiat. Poate ca tocmai aceste colaborari au scos Fiat din criza acum cativa ani.

Si asta nu e tot:

Fiat se pregateste de o fuziune cu Peugeot Citroen

Familia Agnelli, actionara la Grupul Fiat, studiaza posibilitatea de a mari capitalul social cu 2 miliarde de euro, in vederea obtinerii unei participatii cat mai mari in gigantul auto care ar urma sa ia nastere.

Este vorba de o iminenta corporatie care ar urma sa ia nastere din fuziunea Fiat cu grupul francez PSA Peugeot Citroen, sustine cotidianul italian La Republica.

Holdingul Exor, controlat de familia Agnelli, detine 30% din Fiat si doreste sa ramana un actionar important in cazul unei fuziuni cu PSA. O eventuala fuziune dintre PSA si Fiat constituie un adevarat soc pe piata auto mondiala, dar este explicabil in conditiile in care industria de profil a fost lovita extrem de dur de criza economica mondiala.

Grupul Fiat detine deja doua fabrici in parteneriat cu PSA Conform unor surse de pe piata, Fiat incearca de o luna sa obtina o linie de credit de 5 miliarde de euro.

Vestea este cu atat mai ciudata, in conditiile in care Fiat a preluat in acesta saptamana 35% din actiunile Chrylser, in urma unei aliante strategice incheiate cu americanii.

sursa automarket.ro





FAR EASTERN
QUOTE (klm @ Jan 22 2009, 01:05 PM) *
[[aici n-ar fi trebuit sa fie macar Clio?]



Ar fi daca ar fi marca. Eu n-am auzit. :\
klm
CITAT(FAR EASTERN @ Jan 22 2009, 12:53 PM) *
Ar fi daca ar fi marca. Eu n-am auzit. :\

Pfui, trebuie sa-mi curat ochiul de sticla down.gif , greseala mea!
klm
Dupa ce a raportat o scadere a profitului cu 71% in al 4-lea trimestru al anului 2008, potrivit unor "informatii pe surse" (habar n-am ce e aia), familia Agnelli ia in calcul o majorare a capitalului social cu ~2 mld euro pentru a facilita o posibila fuziune cu PSA Peugeot Citroen.

articol complet
HalbaSus
QUOTE (klm @ Jan 22 2009, 03:55 PM) *
Dupa ce a raportat o scadere a profitului cu 71% in al 4-lea trimestru al anului 2008, potrivit unor "informatii pe surse" (habar n-am ce e aia), familia Agnelli ia in calcul o majorare a capitalului social cu ~2 mld euro pentru a facilita o posibila fuziune cu PSA Peugeot Citroen.

articol complet

Groaznic... oribil... ma doare in colo de fiat si soarta lor... ce ma sperie pe mine este ca in cazul unei "mari infratiri" fiat-PSA ferrari va putea ajunge in mod direct sau indirect pe mana francezilor... Adica pe cand o sa am si eu bani de un ferrari (daca o sa am vreodata) o sa pot lua unul cu motor 1.6 hdi... brrrrrr....
mike.omega
Corectie! 1.4HDI da?! Te rugam frumos smile.gif
laurentiu
CITAT(HalbaSus @ Jan 22 2009, 11:26 AM) *
CITAT(klm @ Jan 22 2009, 03:55 PM) *
Dupa ce a raportat o scadere a profitului cu 71% in al 4-lea trimestru al anului 2008, potrivit unor "informatii pe surse" (habar n-am ce e aia), familia Agnelli ia in calcul o majorare a capitalului social cu ~2 mld euro pentru a facilita o posibila fuziune cu PSA Peugeot Citroen.

articol complet

Groaznic... oribil... ma doare in colo de fiat si soarta lor... ce ma sperie pe mine este ca in cazul unei "mari infratiri" fiat-PSA ferrari va putea ajunge in mod direct sau indirect pe mana francezilor... Adica pe cand o sa am si eu bani de un ferrari (daca o sa am vreodata) o sa pot lua unul cu motor 1.6 hdi... brrrrrr....


Stai calm ca nu se va intampla niciodata asa ceva. Atat timp cat italienilor nu le-a venit ideea sa puna vreun Multijet, n-are cum sa puna PSA HDI-uri teehee.gif
20krpm
am primit azi critici ca masina mea mare e cam mare, si ca masina mea mica e cam mica. si ca io de ce n-am hyundai. (si ca citi metri patrati are casa mea si de ce nu e apartament si de ce, da ma rog, aia nu face legatura.) asa ca am bagat azi sama la ce masini is cit pe ce sa apara pe piata. si-am gasit asta, care cica incep sa o livreze din octombrie. $500 inscrierea, deci nu chiar cit la dacie in anii obzeci, cind te puneau sa dai banii si-ti ziceau ca ti-or da ei o masina. cindva. da ma rog, avind in vedere forma, si faptu ca tre sa umbli cu ea printre mastodonti d-aia de chevy suburban, nissan titan si subaru tribeca, ce ziceti? se merita, ca sa ma esprim asa?

(edit: potrivit font size - pentru efectul artistic, nu pentru reclama. subaru sucks, nah. it's just a car. tongue.gif . subiectul postului e asta.)
HalbaSus
brrr... ce chestie urata... daca tot vrei sa fii ecologist ia-ti o tesla... save the world in style thumbsup.gif
mike.omega
Si stirea ar fi ca?!
Diesel
de fapt nu au o data anuntata, deci va veni ca Dacia de la UAP, cand e gata, aspectul e cul, daca o inscrii cu numar custom "Jetsons" sau ceva de genul, e de mare efect. pretul intre 20k si 40k e decent pentru asa bomba
klm
CITAT(HalbaSus @ Jan 22 2009, 05:26 PM) *
Adica pe cand o sa am si eu bani de un ferrari (daca o sa am vreodata) o sa pot lua unul cu motor 1.6 hdi... brrrrrr....

N-ai vazut prin nush ce topic Ferrari CARAVAN?! Normal ca tre sa aiba dizăl.
CITAT(20krpm @ Jan 24 2009, 08:54 AM) *
am primit azi critici ca masina mea mare e cam mare, si ca masina mea mica e cam mica....

Nu a fost nicio critica pentru ca n-am niciun drept sa o fac, fiecare e liber sa-si faca viata asa cum crede de cuviinta; am vazut acum ca mesajul meu a fost interpretat ca un atac la persoana, imi pare rau, n-am avut niciun moment intentia asta (as fi vrut sa inteleg cum s-a ajuns la aceasta idee ca sa pot sa ma explic si sper sa-mi permiteti o mica paranteza).
Ideea de la care am plecat a fost faptul ca tu, 20krpm, ai spus ca platesti mult pe asigurari+leasing+rate, e pur si simplu alegerea ta, faptul ca tu platesti banii aia reprezinta o consecinta a alegerilor tale (sau ale voastre) nu trebuie sa ne raportam toti la nivelul tau de trai; poate Canada reprezinta o alta lume insa daca te descurci acolo cu 1000 CAD/luna (2 persoane, chirie+Honda Accord) n-as crede ca mori de foame in tara de sub Marile Lacuri cu un echivalent de 1000 USD (iar 1000 $<=> 3000 lei, bani pe care ii faci intr-un oras de provincie din Romania - ce-i drept ca mai greu, eu, in calitate de lopatas munceam peste 12-14h/zi pentru banii aia incat nici chef de sex nu mai aveam cand ajungeam acasa, asa ca reprezinta un venit foarte realizabil).
Daca te-au jignit cu ceva remarcile mele iti cer scuze, nu ma bag in viata ta si nu-mi permit sa-ti dau sfaturi sau sa-ti reprosez ceva.
Cu prietenie
kLM!

On topic: Guvernul federal german a anuntat sprijinirea producatorilor de masini prin introducerea unei prime de casare de 2.500e pentru schimbarea masinii vechi cu una noua; din acest motiv presedintele Federatiei Constructorilor germani de Automobile, Matthias Wissmann, apreciaza ca vanzarile de autoturisme noi ar putea depasi cifra de 3 milioane.
20krpm
QUOTE (klm @ Jan 26 2009, 06:16 AM) *
Ideea de la care am plecat a fost faptul ca tu, 20krpm, ai spus ca platesti mult pe asigurari+leasing+rate

n-am spus domnule ca platesc mult - am spus *cit* platesc. de unde ai scos-o tu p-asta cu "mult"? nu cumva de la tine? mie 85% mi se pare comfortabil. chiar daca mi s-ar parea "mult", prima chestie pe care as face-o ar fi sa iau masuri, nu sa ma vaicaresc pe masini.ro...
mike.omega
Pai hai sa luam masuri si ramanem on topic! thumbsup.gif
FAR EASTERN
QUOTE (Diesel @ Jan 24 2009, 11:07 AM) *
de fapt nu au o data anuntata, deci va veni ca Dacia de la UAP, cand e gata, aspectul e cul, daca o inscrii cu numar custom "Jetsons" sau ceva de genul, e de mare efect. pretul intre 20k si 40k e decent pentru asa bomba


Ba ca au! Uite, scrie chiar pe masini.ro smile.gif . Aproape de Haloween devil.gif ...
klm
Se pare ca Ferrari chiar vrea sa faca SUV
20krpm, inseamna ca m-ai contrazis degeaba: cu un venit mediu de rahat romanesc poti trai la fel de bine in america deci americanii sunt dea dreptul imbecili de au intrat in criza.
FAR EASTERN
Off topic:

klm, esti in concediu? Ca eu nu vad link-ul ala...
klm
Nu, sunt doar descurcaret wink.gif (linisteste-te ca nici eu nu-l vad de unde stau acum)

FAR EASTERN
QUOTE (klm @ Jan 27 2009, 12:23 PM) *
Nu, sunt doar descurcaret wink.gif (linisteste-te ca nici eu nu-l vad de unde stau acum)



Ma gandeam eu...
Seri
Chris Bangle renunta la designul auto! Nuuu sad.gif

Bangle Quits BMW and Auto Industry Altogether
laurentiu
CITAT(Seri @ Feb 3 2009, 11:21 AM) *
Chris Bangle renunta la designul auto! Nuuu sad.gif

Bangle Quits BMW and Auto Industry Altogether


Oh, daaaaaa teehee.gif
adi.mitrea
Cayenne diesel, primul model cu propulsor pe motorină din istoria constructorului auto german Porsche, va fi lansat săptămâna viitoare în România, odată cu versiunile restilizate ale modelelor sport Boxster și Cayman, a anunțat importatorul local al mărcii, Porsche România - scrie MEDIAFAX

BBC îi taie lui Jeremy Clarkson 25% din salariu - automarket

Parcul auto din România a trecut de 5 milioane de vehicule - HotNews
22nst
Mai bine ii taie tot salariu... Ah, tare antipatic imi este

Adi, se aude ceva de noul Avensis?

Prin lista cu masini pentru test biggrin.gif
adi.mitrea
22nst ai MP!

Iata si cea mai tare faza... concept Dacia la Geneva confirmare oficiala, inclusiv a pozelor care au circulat incepand de ieri. sursa MEDIAFAX
James Kilowatt
Mai nou, se pare ca BMW + Peugeot = LOVE.
Se pare ca bmw face curte psa din acelasi motiv pentru care a facut-o si fiat: zestrea biggrin.gif
Tatuca Sarko vrea sa bage banu' public in PSA ca sa o scoata din kk si brusc s-au infiintat petitorii....
adi.mitrea
Păi oricum între ei exista deja o idilă.

BMW + PSA = motorul de 1,6 175 CP (Mini CooperS si Peugeot 308 THP)
Fiat + PSA = vehicule comerciale de mulți mulți ani

Așa că surpriza n-ar fi foarte mare.

Pe mine m-a surprins mișcarea lui Fiat cu Chrysler... Probabil motivul a fost tot zestrea. Oricum, atât BMW cât și grupul Fiat au atitudine de mari jucători, ceea ce îmi place! thumbsup.gif
klm
Tata Motors incepe sa primeasca comenzi pentru automobilul de 2000$: Nano.
Compania estimeaza atragerea a 150 mil de $ de la 100.000 de clienti insa in conditiile in care se vor fabrica ~3.000 de autoturisme pe luna listele de asteptare se vor intinde pe perioade importante de timp.
Productia vizata de 150.000 de unitati va fi atinsa in anul 2011 odata cu deschiderea fabricii de la Gujarat.
FAR EASTERN
Vorba cuiva, da cu virgula.
150 mil deimpartit wink.gif la 100 mii da 1500 dolari. Sau au de gand sa dea discont de 500 dolari pe masina(25% reducere ca deh, e criza si se poarta...) sau nu le-a iesit traducerea la stiristi. biggrin.gif
klm
Se percepe un avans de 70% (poate un mod sa editeze postul anterior ca sa fie toate informatiile la un loc) chiar si asa, matematic, nu ar iesi vreo 10 mil insa daca avem in vedere ca unii vor plati mai mult s-ar putea sa fie buna estimarea smile.gif. Oricum, in functie de dotari si de pretul de pe piata romaneasca, ar fi o masina perfecta pentru oras: decat sa-i faci revizii sau ITP mai bine o schimbi wink.gif.
klm
Cea mai frumoasa masina a anului 2008.
Candidate:
Alfa Romeo MiTo
Citroen C5
Infiniti G37 S Coupe
Lancia Delta
Mercedes-Benz CLC
Peugeot 308 CC
Renault Laguna Coupe
Volvo XC 60

Castigatoarea (fara drept de apel): Alfa Romeo MiTo.
FAR EASTERN
Neasteptat - Chrysler a facut publice numele a doua noi modele Alfa Romeo

Milano si Giulia sunt numele a doua modele noi pe care italienii de la Alfa Romeo le vor lansa in 2010, respectiv 2011. Ele au fost facute publice, dar, in mod surprinzator informatia nu a venit de la italieni, ci de la Chrysler, care a prezentat-o in programul de restructurare inaintat autoritatilor din SUA, anunta Automotive News.

Chrysler a inclus doua noi modele Alfa Romeo in randul celor pe care le-ar putea construi in SUA, acum cand a incheiat o alianta cu Fiat. Din planul de restructurare s-a putut afla ca urmatoarele doua noi modele ale Alfa se vor numi Milano si Giulia, nume folosite si in trecut de marca italiana.

Milano va fi lansat in primavara lui 2010 in Europa si va inlocui modelul de intrare in gama 147. Numele a mai fost folosit in 1980 la varianta de Alfa 75 vanduta in SUA.

Al doilea model ce va fi lansat este Giulia care va intra in Europa spre finalul lui 2011, urmand sa inlocuiasca actualul Alfa 159. Numele Giulia a fost folosit la coupe-uri si sedan-uri Alfa Romeo in anii 60'.

In ianuarie s-a anuntat ca Fiat SpA va prelua 35% din Chrysler LLC intr-o intelegere care va duce masinile economice dezvoltate de Fiat in SUA. Fiat nu va plati bani, insa le va furniza americanilor platforme pentru viitoare modele si motoare economice.

@hotnews.ro
AZAZEL
Alfa MiTo a fost declarata "Gay Car of the Year". Concurenta a fost dura , pe locurile urmatoare clasandu-se Vw Sciorcco apoi Lancia Delta
http://www.autozeitung.de/gay-car-of-the-year-2009
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.