Help - Search - Members - Calendar
Full Version: vreu sa dau in judecata. cum procedez?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
adi45619
Am luat 3 amenzi consecutive la distantza de 2 minute una de alta. Erau radare fixe pe un drum cu 4 benzi pe langa Cluj unde era restrictie de 50 km/h. Normal ca nu aveam cum sa merg cu 50 pe un drum cu 4 benzi pe care nu era nimeni, am mers cu 160. Si m-am trezit cu 3 amenzi, prin posta, una la ora 10:00, alta la 10:02 si alta la 10:04. Problema e ca geniile vor sa imi retina permisul pe 9 luni nu pe 3, pt ca dupa mintea lor 3 amenzi x 3 luni = 9 luni de suspendare.
Totusi, nu e contitutional sa fii pedepsit de 3 ori pt acelasi lucru. Nu mi se pare corect. Ce parere aveti?
T u d o r
Nu cred ca ai dreptate. Am mai auzit de astfel de peripetii. Poti sa-i dai insa in judecata, pentru ca probabil nu se vor prezenta la proces si ai sansa sa scapi.
22nst
dubioasa treaba... nici mie nu nu-mi pare normal sa iti retina 9 luni permisul... dar totusi ai depasit de 3 ori viteza legala biggrin.gif
daca faci constestatie si ajungi in tribunal, prea mari sanse de castig nu ai.
oricum, poti sa te inspiri si sa citesti www.amenda.ro si pe blogul asta: http://www.urbaniulian.ro/2008/07/23/ghid-...eghere-rutiera/
guerilla
trecand peste faptul ca mergeai cu 160 (viteza ilegala si pe autostrazile din romania) si ca erai in acel moment un factor de risc pentru tine/cei din masina ta/alti participanti la trafic, iti recomand sa vorbesti cu un avocat. ei sint in masura sa te ajute cel mai bine.
20krpm
tu vrei sa te prezinti in fata unui judecator si sa-i povestesti despre constitutie, atita vreme cit mergeai cu viteza de 3 ori mai mare decit cea permisa? eu zic ca ai un noroc teribil ca nu ti s-a intimplat chestia asta in US, aici probabil ca ai fi fost arestat pentru asa ceva. parerea mea e ca daca vrei sa combati ceva, mai bine combati oportunitatea restrictiei de viteza. poti sa spui - era drum cu 4 benzi, ce rost avea o restrictie de viteza acolo. probabil ca daca tie ti s-a parut ca e safe sa mergi cu 160, restrictia respectiva era inutila.
krondet
fiind o infractiune continua, opinia mea, pedeapsa maxima este, si ar trebui sa ramana 3 luni (fara cumulul acestora)...cred ca ai shanse sa scapi
art 5 alin (7) Pentru una și aceeași contravenție se poate aplica numai o sancțiune contravențională principala și una sau mai multe sancțiuni complementare...cu aplicarea art.13 (2) În cazul contravențiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenția este continua în situația în care încălcarea obligației legale durează în timp.
desi
art 10 (1) Dacă aceeași persoana a săvârșit mai multe contravenții sancțiunea se aplica pentru fiecare contravenție.

incearca-ti norocul
klm
CITAT(krondet @ Aug 29 2008, 07:11 AM) *
incearca-ti norocul

Nu e vorba de noroc, e vorba de respectarea legii.
Pentru mai multe informatii uite-te la art. 34 CP: http://www.dsclex.ro/coduri/cod_penal_2006.htm#titlul1
HalbaSus
Si eu zic sa-l contesti... du-te la un avocat, eu zic ca ai mari sanse sa "castigi" (adica sa ti-l suspende pe 3 luni, nu pe 9).

P.S: un alt avantaj in contestarea amenzii este ca dupa ce contesti amenda, te duci cu certificatul de grefa la politie si ei sunt obligati sa-ti inapoieze carnetul pana la finalizarea procesului.
krondet
QUOTE (klm @ Aug 29 2008, 02:25 PM) *
QUOTE (krondet @ Aug 29 2008, 07:11 AM) *
incearca-ti norocul

Nu e vorba de noroc, e vorba de respectarea legii.
Pentru mai multe informatii uite-te la art. 34 CP: http://www.dsclex.ro/coduri/cod_penal_2006.htm#titlul1he he he...nu ai auzit expresia "respecta legea, dar teme-te de judecator?"
din experienta iti spun ca, poti avea 200% dreptate, si tot sa ramai fara permis ninja.gif
HalbaSus
Pai fara permis va ramane oricum, e vorba de aplicarea sanctiunii... 3 sau 9 luni... in opinia mea nu se poate da o sanctiune mai mare de 3 luni, e ca si cum te-ar prinde depasind pe linie continua cu 120 km/h in localitate si ti-ar da 6 luni... nu se poate, in plus ar insemna ca executarea sanctiunii sa intre in vigoare nu de la data intocmirii procesului verbal ci la 3, respectiv 6 luni de la savarsirea contraventiei. Chiar daca se da suspendare de 3 luni pentru toate cele 3 contraventii, aplicarea sanctiunii incepe din momentul comunicarii procesului verbal... iar cum procesele verbale au fost intocmite oarecum simultan normal ar fi sa i se suspende carnetul... de 3 ori in acelasi timp... adica tot 3 luni. Mai mult de atat, masura suspendarii permisului de conducere e o sanctiune complementara (sanctiunea principala fiind amenda, pe care sunt de acord ca trebuie sa o plateasca de 3 ori) ori sanctiunea complementara nu se poate aplica de 3 ori avand date de incepere diferite (pentru prima contraventie suspendarea sa inceapa acum, pentru a doua peste 3 luni si pentru a treia peste 6 luni).

Asa ca grabeste-te cu contestarea sa nu iesi din termenul de 15 zile (sau cat este termenul pentru depunerea contestatiei).

krondet: pe de alta parte sunt de acord cu tine, niciodata nu stii ce va zice judecatorul... din pacate avem un sistem juridic foarte bun in teorie dar dezastruos in practica.

P.S: nu stii la ce distanta erau amplasate camerele ? Stiu zona in care ai primit sanctiunile si stiu ca satele unde sunt amplasate sunt apropiate... dar daca demonstrezi ca pentru a ajunge dintr-un loc in altul in 2 minute ai avea nevoie de o viteza medie mai mare (sau foarte apropiata) de viteza maxima a masinii atunci ai sanse sa anulezi unul sau mai multe procese verbale. Stiu pe cineva care a anulat cateva procese verbale fiindca ceasurile radarelor nu erau bine reglate si era inregistrat la diferenta de cateva secunde in localitati diferite... rezultand ca a mers cu o viteza demna de avioane supersonice.... Desi nu cred ca e cazul tau, 2 minute, la viteza mare, fiind suficiente sa ajungi de la un radar la altul.
T u d o r
Eu cred ca amenda ar trebui data x3 si suspendarea x1. Nu sustin opinia cu legea in mana, doar cu bunul simt. biggrin.gif
klm
CITAT(HalbaSus @ Sep 1 2008, 08:50 AM) *
krondet: pe de alta parte sunt de acord cu tine, niciodata nu stii ce va zice judecatorul... din pacate avem un sistem juridic foarte bun in teorie dar dezastruos in practica.

Cred ca e foarte mica probabilitatea ca un judecator sa dea decizia aberanta de a se mentine cele 9 luni de suspendare; logic ar fi ca sa il chemi in instanta si pe agentul constatator ca sa ii ceri niste daune pentru "prejudiciul moral" pe care ti-l cauzeaza ilegalitatea lui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.